- Konu Sahibi AngryPenguin
-
bir kere oluyor.hayır şu kendi karar versin diyenler erkek çocuklarını küçükken sünnet ettirmiyormu ilerde kendi karar versin diye merak ediyorumöyleya belki müslüman olmak istemeyecek,ne diye küçücük yavruya bu dayatılıyor aynı mantıkla.
ee zaten bende diyorum ya ateist nasıl olunur önce bir dini öğrenirsin mantıklı gelmezse öyle inanırsın . mesela ateistlik zorunlu olsaydı bu kezde şunu yapacaktık değil mi ateistlik mantıklı gelmiyorsa dini araştırıp dini öğrenecektik aynı şeyler yani ha din dersi olmuş ha ateist dersi benim için sorun yok her ikisindede insan mantıklı olanı bulmak için araştıracak ve kendi yolunu kendi bulacak
ee zaten bende diyorum ya ateist nasıl olunur önce bir dini öğrenirsin mantıklı gelmezse öyle inanırsın . mesela ateistlik zorunlu olsaydı bu kezde şunu yapacaktık değil mi ateistlik mantıklı gelmiyorsa dini araştırıp dini öğrenecektik aynı şeyler yani ha din dersi olmuş ha ateist dersi benim için sorun yok her ikisindede insan mantıklı olanı bulmak için araştıracak ve kendi yolunu kendi bulacak
aynı şeyi söylüyorum aslında dini tanırsın dindar insanları da görürsün bu iş bana göre değil dersin ben farklı bir şey söylemedim zatenAteist nasil olunur biliyo musun. Insanlar din adi altinda her turlu pisligi cevirmeye baslayinca sen bunlardan tiksindikce ulan noluyo diye arastirmaya baslarsin. :)
Tamam pembe sen çocuğunu kundaktan kapat o zaman. Çocuğunu istediğin gibi hür yetiştir. Olur mu?
bakın bir yorum daha yaptım okul bilim yuvası ve bırakalım çocuklar dini de okulda belli yasalar kuralar vs çerçevesinde öğrensinler saçma sapan yerlerde öğrenmesinler ben sırf bu yüzden okulda dini eğitim savunuyorum . hatta bana kalsa varya Kuran eğitiminin de okulda verilmesine isterim amacım dindar nesil yetiştirmek değil amacım saçma sapan cemaatlerin eline bu çocukları düşürmemek . bakın her yaz aileler ne yapıyorlar Kuran öğrensin diye çocukları ya camiye gönderiyorlar ya bir kursa yada birinin eline teslim ediyorlar . belli bir kural yok yasa yok denetleyen yok . sonra ne oluyor biliyormusun bu öğreticiler çocukların beynini yıkıyorlar , yok okula gitmeyin günah yok başınızı açmayın günah gibi söylemleri rahat rahat edebiliyorlar hatta ellerine sopa alıp çocukları dövebiliyorlar . bende sırf bu yüzden okulda öğretilmesini destekliyorum . zaten din dersinde dünya üzerinde çeşitli dinlerinde olduğu öğretiliyor ayrıca din ve ahlak dersi diye geçiyor . ve ülkemiz müslüman bir ülke haliyle islamiyet öğretilecek . mesela tarih dersinde de öyle napıyoruz ülkemizde yaşamış medeniyetleri öğreniyoruz . eğitimde yakın çevre diye bir şey vardır önce yakın çevredeki olaylar öğretilir bu eğitimin kuralıdır . türkiye de hristiyanlık öğretmezsin çünkü yakın çevresinde hristiyan yok çocuğun havada kalır bunlar çocuk için . derslerin hepsine dikkat edin türkiye coğrafyası türkiye tarihi türkçe hepsinde baz alınan kural yakın çevredir yani ülkmide olmuş yada olan mevcut durumlar ışığında anlatılır ve düzenlenir dersler ve konular .Yani sen müslüman olarak çoçugun okulda "muhamed peygamber degil, büyük intimalle halüsinasyon görüyordu ve ya sizofrendi, aynisi isa,.. için geçerli" denilse sorun yapmayacaksin öyle mi? Benim ateist olarak bile böyle seyler sorun olurdu ve çoçugumun böyle derse girmesini istemem.
Senin ile su konuda hem fikirim. o din dersi denilen seyde her din, irk, kültür anlatilsa saygi çerçevesi içinde, karsi gelmem. Yani o derse namaz, ayetler felan ögretmek degil, tüm dinleri ögretmek gayeleri olsa senin dedigin çikiyor. O zaman çoçuk sadece dinler üzerine degil,biraz dünya üzerinde bilgilenmis olur ve dedigin gibi kendi kararini verebilir. Ben mesela yurt disinda dinleri bu tür derslerde ögrendim ve çokta memnun kaldim.
Yoksa tek dine konsantre olmak ve sadece onu dogru görmek, namaz felan ögretmek benim gözümde hiç bir çoçuga yararli degildir. Cünkü benim için konun özü su. Din özel birsey olmali, okulda dayitilmis birsey degil. Bu sadece Islam için degil, hiristiyanlik, yahudilik, deizm, ateizm içinde geçirlidir.
Çok doğru söyledin Mune. İnsanların giyimlerine karışılmaması gerektiğini savunuyorum ama bu ''karışılmaması ''için 12 yıl beklemenin de bir anlamı vardı. İsteseler neler yapabileceklerini ortaya koydular, her geçen gün de koyuyorlar ve önce de yazdığım gibi gerçekten bana hiç samimi gelmiyorlar. Siyaset kirlidir ve bir amaçları olmasa, sırf insanları düşündükleri için bazı kararları çıkardıklarını sanmıyorum.Konuya yoruma gelirsek, istenirse bir yönetmelik değişikliğiyle engeller ortadan kalkabiliyormuş, bunu görmüş olduk bu haberle, yıllardır baş örtüsü sorunu, baş örtüsü sorunu deyip insanlara başı açıkların hertürlü özgürlüğü var, baş örtülüler yasaklı düşüncesini yerleştirenlerin kabahati.
O yüzden polemiğe girmenize bile gerek yok, bazı şeyler siyasilerin amaçlarına aracılıktan öte birşey değil.
bakın ben din dersi olsun diyorum. orada hemfikirim. ama bunu seçme hakını aileye vermek lazım.bende deistim ve bir inancı çocuğuma öğretilmesini istemiyorum.bakın bir yorum daha yaptım okul bilim yuvası ve bırakalım çocuklar dini de okulda belli yasalar kuralar vs çerçevesinde öğrensinler saçma sapan yerlerde öğrenmesinler ben sırf bu yüzden okulda dini eğitim savunuyorum . hatta bana kalsa varya Kuran eğitiminin de okulda verilmesine isterim amacım dindar nesil yetiştirmek değil amacım saçma sapan cemaatlerin eline bu çocukları düşürmemek . bakın her yaz aileler ne yapıyorlar Kuran öğrensin diye çocukları ya camiye gönderiyorlar ya bir kursa yada birinin eline teslim ediyorlar . belli bir kural yok yasa yok denetleyen yok . sonra ne oluyor biliyormusun bu öğreticiler çocukların beynini yıkıyorlar , yok okula gitmeyin günah yok başınızı açmayın günah gibi söylemleri rahat rahat edebiliyorlar hatta ellerine sopa alıp çocukları dövebiliyorlar . bende sırf bu yüzden okulda öğretilmesini destekliyorum . zaten din dersinde dünya üzerinde çeşitli dinlerinde olduğu öğretiliyor ayrıca din ve ahlak dersi diye geçiyor . ve ülkemiz müslüman bir ülke haliyle islamiyet öğretilecek . mesela tarih dersinde de öyle napıyoruz ülkemizde yaşamış medeniyetleri öğreniyoruz . eğitimde yakın çevre diye bir şey vardır önce yakın çevredeki olaylar öğretilir bu eğitimin kuralıdır . türkiye de hristiyanlık öğretmezsin çünkü yakın çevresinde hristiyan yok çocuğun havada kalır bunlar çocuk için . derslerin hepsine dikkat edin türkiye coğrafyası türkiye tarihi türkçe hepsinde baz alınan kural yakın çevredir yani ülkmide olmuş yada olan mevcut durumlar ışığında anlatılır ve düzenlenir dersler ve konular .
Evet kendi istediğin gibi yetiştireceksin benim de demek istediğim o ya zaten, kendi fikirleri ile değil senin istediğin gibi olacaklar. Yani dayatmacı zihniyetin ürünü.aynı muhabbet. kafayı açınca hür olmuyor kapatınca hür oluyor. öyle yapacağım zaten. 3 kızım olacak nasipse. inşallah onları istediğim gibi yetiştireceğim.
tamam doğru diyorsunuz haklısınız ama son cümlemde de yazdım ya yakın çevre durumu vardır eğitimde çevrende mevcut olan durumu anlatmalısın ki daha iyi kavrasın çocuk yani bizim için şu an yakın çevremizde hangi din var islamiyet bu yüzden ağırlık islamiyet oluyorbakın ben din dersi olsun diyorum. orada hemfikirim. ama bunu seçme hakını aileye vermek lazım.bende deistim ve bir inancı çocuğuma öğretilmesini istemiyorum.
ha derlerse musevilik,hristiyanlık,budizm,deizm ,ateizmde aynı eşitlikte öğretilecek,işte o zaman tamam derim. seçmeli olmasın. ama tek inançla olmaz
bakın bir yorum daha yaptım okul bilim yuvası ve bırakalım çocuklar dini de okulda belli yasalar kuralar vs çerçevesinde öğrensinler saçma sapan yerlerde öğrenmesinler ben sırf bu yüzden okulda dini eğitim savunuyorum . hatta bana kalsa varya Kuran eğitiminin de okulda verilmesine isterim amacım dindar nesil yetiştirmek değil amacım saçma sapan cemaatlerin eline bu çocukları düşürmemek . bakın her yaz aileler ne yapıyorlar Kuran öğrensin diye çocukları ya camiye gönderiyorlar ya bir kursa yada birinin eline teslim ediyorlar . belli bir kural yok yasa yok denetleyen yok . sonra ne oluyor biliyormusun bu öğreticiler çocukların beynini yıkıyorlar , yok okula gitmeyin günah yok başınızı açmayın günah gibi söylemleri rahat rahat edebiliyorlar hatta ellerine sopa alıp çocukları dövebiliyorlar . bende sırf bu yüzden okulda öğretilmesini destekliyorum . zaten din dersinde dünya üzerinde çeşitli dinlerinde olduğu öğretiliyor ayrıca din ve ahlak dersi diye geçiyor . ve ülkemiz müslüman bir ülke haliyle islamiyet öğretilecek . mesela tarih dersinde de öyle napıyoruz ülkemizde yaşamış medeniyetleri öğreniyoruz . eğitimde yakın çevre diye bir şey vardır önce yakın çevredeki olaylar öğretilir bu eğitimin kuralıdır . türkiye de hristiyanlık öğretmezsin çünkü yakın çevresinde hristiyan yok çocuğun havada kalır bunlar çocuk için . derslerin hepsine dikkat edin türkiye coğrafyası türkiye tarihi türkçe hepsinde baz alınan kural yakın çevredir yani ülkmide olmuş yada olan mevcut durumlar ışığında anlatılır ve düzenlenir dersler ve konular .
o zaman azınlıkların hakkından,eşitlikten ve demokrasiden söz edemeyiz değilmitamam doğru diyorsunuz haklısınız ama son cümlemde de yazdım ya yakın çevre durumu vardır eğitimde çevrende mevcut olan durumu anlatmalısın ki daha iyi kavrasın çocuk yani bizim için şu an yakın çevremizde hangi din var islamiyet bu yüzden ağırlık islamiyet oluyor
BİLMİYİRUM KAFAN YERİNDEMİ AMAkelimeleri evirip çevirip işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz ya pes.hayır kapatmak içinde dayatmayın,açmak içinde dayatmayın,bırakın kendisi karar versin diyorum.
konuyu hiç alakası olmayan birşeyle bağdaştırmaya bayılıyorsunuz değilmi?güya öyle haklı çıkaracaksınız kendinizi,kapalı yada açık olmasıyla bikinili sokakta gezmesine izin vermek ne alaka,kim yazmış öyle birşeyi,savunacak birşeyiniz kalmayınca yeterki muhalefet olayımda nasıl olursa olsun diyorsunuz yani
geçmiş sayfalara bakıyorumda ne benim nede diğer arkadaşların kızımızı sokağa bikinili bırakırız çünkü özgürüz biz diyen kimse görmedim ben,kimsede bikinili çarşıya çıkıp dolaşmaz zaten,ben hiç görmedim.sizler niye böylesiniz,nereden vursam acaba derdindesiniz sürekli,kendi kendinize yazıp birde kendi yazdıklarınıza inanma huyunuz var sizlerin,üstüne birde kendi yazdıklarınızı eleştiriyorsunuz.öyle oluncada konu amacını sapıyor.
umarım çocuklarınızı kapatırken beyinlerini de kapatmazsınız.
siz sadece kuran eğitiminin kurslarda verildiğini mi düşünoyrsunuz merdiven altı verilen evlere kapanıp verilen eğitimlere ne diyorsunuz .bir arkadaşımdan duydum güne gider gibi gösterip kuran eğitimi veriliyormuş bunlar napalım şimdi nasıl engel olalım herkesin evine tek tek baskın mı düzenlensiz ki düzenlensede kadın diyecekki biz gün yapıyoruz. laz olmak kürt türk olmanın dinle ne alakası var evet bir çok din var hatta bu saydıklarından daha çok ama ağırlık yine islamiyet siz türkiyeyi istanbul ve ankaradan ibaret görmeyin muhafazakar iller ilçeler vs de düşününMadem denetimsizimlikten sikayetçisin o zaman diyanetten sikayetçi olman lazim. Zira milyarlarca gidiyor diyanete, madem öyle, o zaman onlarin sorumlulugu halka din'i ögretmeye, kaliteli kurslari organize etmek. Bu okullarin sorumlulugu degildir.
Ki okullarda ögretilen seylerin nerden çikartiyorsun ki dogru olduklari? Burdada birçok insan kendileri din dersinde yasadiklarini anlatiyorlar. Hocadan oruç tutmuyorlar diye sopa yedikleri, soru sorduklarinda sopa yedikleri,.. yani yine senin önerdigin bile çözüm degildir.
Ayrica Türkiyede yetirici kadar hiristiyan, yahudi, alevi, laz, türk, kürt, deist, ateïst, agnostik,.. hepsi var. Yani Türkiye %98 müslüman verileri tamamen yalnistir. Bu dinlere, irklara saygi, ancak bu derslerde hepsine esit bir zaman harcadiginda, saygi çerçevesinde ögrettiginde ancak olur.
Tekrar diyorum, namazi, ayeti ögretmek okula kalmamalidir.
çıplaklığı kim savunuyor burada hanımefendi. ha başı açık olana çıplak diyorsanız diyecek şeyim yok sizeBİLMİYİRUM KAFAN YERİNDEMİ AMA
ÇOCUĞUMU KAPATIYORUM DEMEDİM YADA BU YASAYI SAVUNUYORUM
AMA medeniyet dediğin açmaksa bedeni ,
desene hayvan senden daha medeni diye devam eden akif sözü.açılıp saçılmayı maharet sanan zihniyetlere güzel bir cevap milli şairimizden.
reşit insanlar için bile kapalılık öcü gbi görenlereydi benim sözüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?