- 28 Ekim 2010
- 475
- 205
- 83
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
çok net konuşuyorsun. zorla kapatmaz merak etmeyin ha. bencce genellemelerden kaçmak en güzeli.
çocuğunu zorla kapatan aile olabilir ama zorla bale yapacaksıun diye paraya kıyıp bale kursuna piyano dersine yollayan aile çok çok enderdir. istisnadır hatta.
zaten bu yetenek işidir. bir süre sonra çoocuk kendini belli eder. ve o kursa son verilir
çocuk denize girerken neyle girecekti peki. elbiseylemi.oky kursları geçtim bikini giyen mini giyen şort giyen çocuğun iradesi ne olacak çocuk kendi iradesi ilemi giyiyor
şimdi 4 yaşındaki çocuk bilee kendi beüendiğini giyiniyor
ayrımcılığı yapan biz yetişkinleriz çocuklar değil
artı bu konuda ne kadar sert herkes
kamuda üniversitede serbest olduğunda da aynı korku yaşanmıştı
ayn sertlik
ayrıca aile dini eğitimini vermek isterse verir
kimene ?
oky kursları geçtim bikini giyen mini giyen şort giyen çocuğun iradesi ne olacak çocuk kendi iradesi ilemi giyiyor
şimdi 4 yaşındaki çocuk bilee kendi beüendiğini giyiniyor
ayrımcılığı yapan biz yetişkinleriz çocuklar değil
artı bu konuda ne kadar sert herkes
kamuda üniversitede serbest olduğunda da aynı korku yaşanmıştı
ayn sertlik
ayrıca aile dini eğitimini vermek isterse verir
kimene ?
Arkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım,okula türbanla gitmek mesela burda Norveç'te serbest.Çünkü din ve vicdan özgürlüğü var,devlet bunu yerine getirmek zorunda.Yabancı bir ülkede okula girerken türban çıkarılsa burdaki müslümanlar hemen ayaklanır,protestolar başlar.Yani devletin görevi bu,özgürlüğü sağlamak.Eğer bir çocuk zorla kapatılıyorsa bu devletin suçu değil,ailenin suçudur.Devlet özgürlük yaratır,insanlar kötüye kullanıyorsa bu o özgürlüğün verilmemesi gerektiğini göstermez ki.
bence bu konuda ne kadar kutuplaşma olursa iktidarın din üzerinden prim yapması o kadar kolaylaşır.Devlet özgürlük veriyor insanlar kötüye kullanıyor hee..cidden öyle mi görünüyor sizin baktığınız yerden?
Din ve vicdan özgürlüğünün alası vardı bir zamanlar bu ülkede..
Norveç örneğini vermişsiniz ama türban Norveç in mevcut rejimine bir tehdit unsuru oluşturmuyor ki.. Öylesi bir durum kimyasına aykırı Avrupa ülkelerinin. O yüzden orada serbest bakın bir şey olmuyor bizde neden olmasın diye bakarsanız yanlış olur. Keşke sadece "başörtüsü" meselesi olsaydı bunca yapılanların nedeni...
Annesi, ninesi bir çok büyüğü başörtülü birisi olarak çok isterdim sizler kadar iyi niyetli bakmayı bu olayı..
Peki napmalıyız sizce; o hayalini kurdukları gün gelene dek başımızı kuma gömmeye devam mı etmeliyiz..bence bu konuda ne kadar kutuplaşma olursa iktidarın din üzerinden prim yapması o kadar kolaylaşır.
Devlet özgürlük veriyor insanlar kötüye kullanıyor hee..cidden öyle mi görünüyor sizin baktığınız yerden?
Din ve vicdan özgürlüğünün alası vardı bir zamanlar bu ülkede..
Norveç örneğini vermişsiniz ama türban Norveç in mevcut rejimine bir tehdit unsuru oluşturmuyor ki.. Öylesi bir durum kimyasına aykırı Avrupa ülkelerinin. O yüzden orada serbest bakın bir şey olmuyor bizde neden olmasın diye bakarsanız yanlış olur. Keşke sadece "başörtüsü" meselesi olsaydı bunca yapılanların nedeni...
Annesi, ninesi bir çok büyüğü başörtülü birisi olarak çok isterdim sizler kadar iyi niyetli bakmayı bu olaya..
Orta öğretime türbanı sokmak demek gündem değiştirmek değil, gündemin ta kendisi..Şimdi ben başı örtülü hükümet icraatlerinden son derece rahatsız olan biri olarak bu ülkenin rejimine ne gibi bir tehdit unsuru oluşturuyorum?
Başörtüsünu hala tartışmak buna karşı çıkmak iktidarın işine gelir ancak. O yüzden alakali alakasız her gündemi değiştirmek için başörtüsü ortaya atılır. Biz de tartışıp dururuz. Yılların degismezi
Hiç kimse kafasını kuma gömmemeli ve gömdürmeye izin vermemeli. Özgürlükler sadece başörtüsü ile kısıtlı değildir. Her türlü alanda özgür Türk Mileti olmalıyız. Örtüde demokrat olup, internette demokratlığımız bitmesin. Herkes bütün fikirlerini paylaşabilmeli ve o fikirlere karşı fikirlerini de paylaşabilmeli. Acaba soruşturma açılır mı diye korkmamalı. Özgürlüklerin sınırı da diğer insanlara zarar vermemesidir.Peki napmalıyız sizce; o hayalini kurdukları gün gelene dek başımızı kuma gömmeye devam mı etmeliyiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?