Ortası olmayan hayatım

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.565
358
36
Arkadaşlar merhaba. 13 haftalık hamileyim. Şu an için kv evinde yaşıyoruz. İşimizde fırsat oldu geçici diyerek memleketimize geldik. Kalıcı olmayı daha kesinlestiremedigimiz için şimdilik kv evindeyiz. Annemin evi hem küçük hem de eşi çok problemli diye orda kalamiyoruz. Anlatacaklarimdan sonra ya dönün ya evi getirin diceksiniz biliyorum ama şu an için ikiside imkansız. Gelelim derdime. Eşimin ailesi ve kendi ailem arasında uçurum kadar fark var. Kv tam bir başak burcu temizlik hastası ve daha da fenası düşünceli olmaya çok önem veriyor. Benim taraf ise tam tersi. Temizliğe nerdeyse hiç önem vermezler hatta pisler. Düşünceli hiç degiller. Bugün mesela kuzenimden kalan tüm bebeklik kıyafetleri annemdeydi bakalım diye kv evine getirdim. Giycekleri yıkanır diye bide daha çok var diye annem yikamamis hiç birini. Hem kv hem eşim demediklerini bırakmadılar. Rutubet kokusu uzaktan duyuluyor,insan onları öyle çöp gibi mı yollar,insan elinde de olsa bi sudan gecirir,biz olsak böyle mi yollariz,ne biçim insanlar anlamadiklar havada uçuştu. Annem muhtemelen zaten herşey orda yikancak diye düşündü bende bıdı bıdı yapacaklarını düşünemedim. Üstüne eşim annenden çıkarken niye aramadın bişey lazım mı diye sormadin,oraya gidiyon onlara benziyon tuhaflasiyon,gitmezsin böyle olcaksa diye baya söylendi. Zaten hormonların oynamaya başladığı donemdeyim. Özünde de malesef ki aşırı sulu göz bi insanim. Kendimi tuvalete zor attım 5 dk ağladım. Ben hariç herkes haklı. Birine sorsan öbürü tuhaf diğeri için o tuhaf asla ortasını yaşayamıyorum. 2 tarafa da hak verdiğim çok nokta oluyor ama arada kalmaktan aşırı bunaldım. He diyip geçmek çok zor ne yapicam ben

Sizin aileniz dusuncesizlik etmiş olabilir ama eşinizin ailesi de oldukça kaba ve kırıcı. Siz ordayken o laflar edilmez. Ne demek bir daha gitme madem fln ağlamak yerine alırdım o kıyafetleri gözleri önünde çöpe arardım. Bu cer çöp için aileme tek bir laf ettirmem daha iyisini siz yaparsiniz der çıkar giderdim. Ailenizi ezdirmeyin

Kusura bakmayın ama kullanılmış da olsa verilecek kıyafetler yıkanıp, ütülenip , katlanır ve öyle verilir .
Ben olsam ben de kızardım , çöp gibi verilmez .
Tabi dangur dungur da ulu orta söylenmez.

Ev konusuna da gelince gerekirse 1+1 esyalı ev tutun yine de ayırın evleri.

Ne kadar temiz olursa olsun ailenizi annenizi kimsenin aşağılamasına izin vermeyin
Buna izin verirseniz siz o annenin kızısınız kendinize hakaret ettirme yolunu açarsınız
Kocanız çok biliyorsa karısına bebeğine ilk bir yuva kursun
Ev üstüne ev olmaz
Kv temizliğine gelince birinin arkadından konuşmak toplumsan bir ayıptır bu sadece onunla ilgili değildir
Yalnız temizliği yanlız onu ilgilendirir
Yemişim temizliğini
Özgüveninizin içine edecekler bu gidişle Haberin olsun

Anama laf eden esi de anasini da postalarim bir yere.

Annemle alakalı şöyle bi durum var ben bebekken boşandı çocukken tekrar evlendi ben eşiyle yapamayınca beni anneme bıraktı kendi hayatini tercih etmiş gibi oldu. Benle pek ilgilenmedi. Hiç tam bi ana kız olamadık ama ben zaten baba yok diye mi bilmem ne olursa olsun çok düşkünlük hissediyorum ona hayatımdan uzak tutmayı düşünemiyorum bile

bu toplara hiç girmeseniz mi?
madden ihtiyacınız yoksa ailenizden kıyafet filan almayıverin mesela

yok illa alacaksanız gelen şeyleri önce annenizin evinde açıp bi makineye atabilirdiniz- çünkü duyacağınız lafı biliyorsunuz. haklı haksız meselesi bir kenarda durabilir. valla kim haklı kim haksız düşünemem ben olsam gebe halimle k.valide evinde yaşasam...
madem orada kalacaksınız ve madem herşeye ağlıyo üzülüyorsunuz siz biraz ön alacaksınız.

Haklisin, yapılması gereken o ama once millet agzini yikasin, kizin yaninda annesine laf edemez kimse, icinden dusunur gerekirse oğluna da soylersin hadi, ama konu sahibinin yaninda olmamasi gerekirdi, Kiyafetlerin yikanmadan gelmesinden daha kötü bu

Neyse ne laf söyletme kimseye, kendin soyle istedigini. Sana da saygi duymazlar bir sure sonra anasina bak kizini al derler yuzune yuzune

Yazdım yorumumda da ulu orta söylenmez zaten , iyi ya da kötü gelinlerinin ailesi .
Üstelik hamile üzülmesin diye yine söylemez insan .

Anenniz yıkayıp verse güzel olurmuş ama eşiniz ve kayinvalidenin tepkisi fazla, nasıl müsade ediyorsunuz yanınızda bu kadar rahat laf etmelerine?
Eşiniz iyice aşmış çizgiyi bence. Annenize benzeyince ne oluyormuş?
Sizin onun ailesinin evinde kalın, annenize gidince haber vermemeniz bu kadar sorun olsun.
Bu nasıl kendinizi, ve annenizi ezdirmedir?
Ağlayacağınıza ses çıkarsaydınız biraz.
Önceki konularınızi da biliyorum ,çok pasifsiniz ve memlekete dönerek hayatınızın hatasını yapacaksınız.
Eşiniz ve annesi bir olup ömrünüzü yiyecekler sizin.

Neyse ne laf söyletme kimseye, kendin soyle istedigini. Sana da saygi duymazlar bir sure sonra anasina bak kizini al derler yuzune yuzune
Annem çoğu zaman onu koruyamayacagim kadar saçma davraniyor gerçekten aşırı düşüncesiz. Görünen köy de kılavuz istemiyor

Bakın bu konu ayrı anlattiginiz konu ayrı. Bu konu sizle annenizi ilgilendirir. Demek istediğinizi anladım ancak bu konudan süregelen bir mevzuyu siz dile getirebilir genelleyebilirsiniz ancak bir başkası hele ki eş kayinvalide dile getirmemeli. Alır yürürler..

O kadar eski kıyafetleri niye saklıyorsunuz ya da bebeğe giydirmek istiyorsunuz onu anlamadım.

Annenize babanıza asla laf söyletmeyin. Çok kırıcı bence.

O kadar eski kıyafetleri niye saklıyorsunuz ya da bebeğe giydirmek istiyorsunuz onu anlamadım.

Annenize babanıza asla laf söyletmeyin. Çok kırıcı bence.
Çok eski degiller kuzenim küçük 5 yaşında hiç kullanmadığı şeyleri saklamislar benim çocuğuma diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…