Oruçç

Merak ettiğim konulardan biridir :44: Hiç bir yerde de kesin bir bilgi yok. İlk insanlar nasıl çoğaldı?

kardeş kardeşle evlenerek çoğaldı tabi ki. başka nasıl çoğalabilir ki

Kuranı Kerimde bilirsiniz ki 'hüküm yalnızca Allahindir' ayeti kelimesi var. Ve kardeşlerin evliligiyle ilgili herhangi bir âyet yoktur. Bu konuda hüküm yalnızca Allahindir diyorum çünkü Allah eğer o zaman insanlığın bekası için bunu yasaklamamissa ve böyle yapmissa ben iman ederim buna. Bundan fazla bir bilgim yok bu konuda.

ayet-i kerime

sanki genital bölge temizliğinde bozulabilir gibi...:44:

https://kurul.diyanet.gov.tr/SoruSo...n-yaptirmak-oruca-engel-olur-mu-#.U7aef5R_u8A

diyanetin fetvasını okuyabilirsin.

konuyu burda açana kadar internette güvenilir bir çok site var. diyanetin sitesinden bakılsa keşke..

" Vücutdaki kılların hangi yolla olursa olsun alınmaları orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

.

Burada şu husus da belirtilmelidir ki, kadının erkeğe karşı avret mahalli eller, ayaklar ve yüzü hariç tüm bedenidir. Kadının kadına karşı avret mahalli, diz kapağı ile göbek arasıdır. Zaruret ve ihtiyaç olmadan bu yerlerin başka kadınlara veya erkeklere gösterilmesi caiz değildir. Bu itibarla ağda veya lazerle epilasyon yaptırmak isteyen kişinin, erkek olsun kadın olsun yabancı bir kişiye avret mahallini açması helal olmadığı gibi, bu işlemi uygulayan kişinin de, bu kısma bakması ve dokunması da helal değildir (Merğinani, el-Hidaye, IV, 83-87)."

Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım

https://kurul.diyanet.gov.tr/SoruSo...q=orucu-bozan-ve-bozmayan-seyler#.U7afBpR_u8B

https://kurul.diyanet.gov.tr/SoruSo...n-yaptirmak-oruca-engel-olur-mu-#.U7afRJR_u8B

Benimde yarın seansım var sonuç bozulmuyor değilmi ??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ağda/epilasyon yaptırmak oruca engel olur mu?
Vücutdaki kılların hangi yolla olursa olsun alınmaları orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

.

Burada şu husus da belirtilmelidir ki, kadının erkeğe karşı avret mahalli eller, ayaklar ve yüzü hariç tüm bedenidir. Kadının kadına karşı avret mahalli, diz kapağı ile göbek arasıdır. Zaruret ve ihtiyaç olmadan bu yerlerin başka kadınlara veya erkeklere gösterilmesi caiz değildir. Bu itibarla ağda veya lazerle epilasyon yaptırmak isteyen kişinin, erkek olsun kadın olsun yabancı bir kişiye avret mahallini açması helal olmadığı gibi, bu işlemi uygulayan kişinin de, bu kısma bakması ve dokunması da helal değildir (Merğinani, el-Hidaye, IV, 83-87).

şöyle düşündüm hani dilimimzi gözümüzüde sakınmak gerek gibisinden ama başka bir hanımın bakmasında sorun yok demek..

başka hanımın bakması orucu bozmaz. ama diz ve göbek arasına bakılması günah olur. kadın kadına bakılması lazer ağda yapılması caiz değil ama oruç bozulmuyor.

Son düzenleme:
Muhammed derken? Peygamberimiz hz. Muhammed sav' den bahsediyorsunuz sanirim okul arkadasinizdan degil :)
İroni yaptım tamdem..

ayet-i kerime

Telefonun yeni sürümü kendine göre kelimeleri ayarlıyor. Ben kerime yazıyorum o direk kelime diye değiştiriyor. Yoksa ben de biliyorum âyet-i kerime olduğunu. .

https://kurul.diyanet.gov.tr/SoruSo...n-yaptirmak-oruca-engel-olur-mu-#.U7aef5R_u8A

diyanetin fetvasını okuyabilirsin.

konuyu burda açana kadar internette güvenilir bir çok site var. diyanetin sitesinden bakılsa keşke..

" Vücutdaki kılların hangi yolla olursa olsun alınmaları orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

.

Burada şu husus da belirtilmelidir ki, kadının erkeğe karşı avret mahalli eller, ayaklar ve yüzü hariç tüm bedenidir. Kadının kadına karşı avret mahalli, diz kapağı ile göbek arasıdır. Zaruret ve ihtiyaç olmadan bu yerlerin başka kadınlara veya erkeklere gösterilmesi caiz değildir. Bu itibarla ağda veya lazerle epilasyon yaptırmak isteyen kişinin, erkek olsun kadın olsun yabancı bir kişiye avret mahallini açması helal olmadığı gibi, bu işlemi uygulayan kişinin de, bu kısma bakması ve dokunması da helal değildir (Merğinani, el-Hidaye, IV, 83-87)."

şöyle düşündüm hani dilimimzi gözümüzüde sakınmak gerek gibisinden ama başka bir hanımın bakmasında sorun yok demek..

Canım orucu bilmiyorum vakat gusül gerektirmesi için bi haz Alman gerekir yani bu soru kadın dogum doktorları hakkında çok sorulur ve cevapta budur

kadin dogumcular o meslegi yapiyorlar canim…o yuzden onlara normal zaten..normalde haram olan o anda mubah oluyor..mesela israf haram ama firinda calisiyorsan illaki un hamur heder oluyordur…bunun gibi yani…

benim bildigimde haz almak gerekmiyor…

Meslek diyorsunuz lazer epilosyınu uygulayan insanlar hobi niyetine yapmıyordur herhalde bu soru başka iş bambaşka Tmm Dr veya bir başka meslek diyeceksin günde elli tane görüyordur ama muayeneye giden de elli kişiye kendini göstermiyor

Meslek diyorsunuz lazer epilosyınu uygulayan insanlar hobi niyetine yapmıyordur herhalde bu soru başka iş bambaşka Tmm Dr veya bir başka meslek diyeceksin günde elli tane görüyordur ama muayeneye giden de elli kişiye kendini göstermiyor

kil aldirmak birazcik keyfi...kaldiki boyle keyfi birsey icin insanin x bolgesini gostermesi uygun degil zaten...karsidakininde isi ama saglikla ilgili bir tehdit var mi? eger hayir diyorsan zaten cevabini kendin verirsin. ayni sekilde mesela kuafore agda yaptirmakta uygun degil...o kisininde meslegi halbuki..ama adi uzerinde keyfiii...

kadin dogum uzmanina keyfi gitmiyor insan illaki bir sikayetten dolayi gidiyorsun...

Bakın haram zaten bunu demiyorum ben kadın kadına göbeği ve diz kapağı arasını gösteremez zaten haram burda söylen gusul gerekir mi gerekmez mi sorusu

Siz tartışana kadar müftülüğü aradım sordum bile ben. :)

Verilen cevabı aynen aktarıyorum.

Bahsettiğiniz şeyin oruçla alakası yoktur. Orucu bozmaz. Ama mahrem bölgeyi doktor gibi mecburi bir durum olmaksızın, lazer gibi bir uygulama için başka birine açmak haramdır. Bunu ramazanda yapmak daha da haramdır. Ama orucu bozmaz.

Böyle söylediler.
​Arkadaşlar boşuna kimse tartışmasın,fındık müftülüğü aramış sormuş onlarda gereken cevabı vermişler,fındığın yorumu arada kaynadı gitti,konu sahibesi gerekli cevabı almıştır artık.

Bu konuda kesin bir bilgi olmadığını biliyorum kuranı kerimde.

Allahu Teala ilk olarak Hz.Ademi a.s. yaratmıştır.sonrasında hz havvayı.
ancak bu başka insan yaratmamış anlamınada gelmez.

hz.adem ve hz.havvadan sonra bir çok insan yaratmış olabilir.Çoğu islam alimide bu konuda hem fikir.

Ancak kuranı kerim çok fazla net bişey yazmıyor çünki en basit bir olay hakkında bile sayfalarca kitap yazılırken
kainat ilim iman islam hayat insan günah sevap gibi bir çok konu hakkında derine inilseydi içinden çıkılmazdı belkide.
Kuranı kerim kesin ve hassas konulara yeterince girmiş bence.

Arkadaslar ben kimseye günah mı degil mı diye sormadım. Oruç icin bisey sordum is nerelere taşındı hayret bisey. Konu kapatılsın bari de herkes rahatlasın

Konu kıl tüy, yorumlar kardeş evliliği üzerine, mevzu zaten dini, gelde çık işin içinden.

Dini konu ve yorumlar yasaktır. Bizler fetva mercii değiliz, bakınız fndkfndk arkadaşımız en doğru olanı yapıp müftülüğü aramış, konu sahibesinin sorusunun cevabını müftülükten öğrenmiş, sizlerde dini konularda aklınıza takılanı buraya açmak yerine müftülüğe sorunuz lütfen...

Siz tartışana kadar müftülüğü aradım sordum bile ben. :)

Verilen cevabı aynen aktarıyorum.

Bahsettiğiniz şeyin oruçla alakası yoktur. Orucu bozmaz. Ama mahrem bölgeyi doktor gibi mecburi bir durum olmaksızın, lazer gibi bir uygulama için başka birine açmak haramdır. Bunu ramazanda yapmak daha da haramdır. Ama orucu bozmaz.

Böyle söylediler.

Arkadaslar ben kimseye günah mı degil mı diye sormadım. Oruç icin bisey sordum is nerelere taşındı hayret bisey. Konu kapatılsın bari de herkes rahatlasın

Back
X