Oruçç

Peki uyarıniz için teşekkür ederim uyacagim inşallah.

Evet dinde zorlama tok ama zaten sizi kimse zorlamiyor. Allah farzdır tutun demiş yani müslüman niyetli giriyor nasıl her doğan islam üzere doğduğu gibi ve sonradan ailesinin dinine tabi olduğu gibi dusunun. Yani siz niyetli giriyorsunuz farz olduğu için ama her gece niyet etmemizin sebebi de sünnettir. Efendimiz etmiştir biz de ediyoruz alışkanlık olmuş anlaşılan. .
Din seni zorlamaz zaten kişiler zorlar..

Ben de bunu ilk kez duyuyorum. Madem tek kaynağın Kur’an böyle bir şey yazmaz Kur’an da.
Kaldı ki neyin sünnet neyin sünnet olmadığını asla bilemezsin. Hadisler bile çoğu uydurmadır. Hz Muhammed’in vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başlanmıştır.

Şu deneyi yapmaya ne dersin.
10 kişi sırala. Başında sen dur. Sıradan ilk kişinin kulağına bir şey söyle. 10 kişi birbirine söylesin bunu. 10 kişi senin ne dediğini söyleyemez. Bu durumda sen sünnetlere nasıl inanırsın ki..

O halde senin dediğine göre de oruç tutmayanlar da niyetli. Bana çok tezat geldi.

Ben de bunu ilk kez duyuyorum. Madem tek kaynağın Kur’an böyle bir şey yazmaz Kur’an da.
Kaldı ki neyin sünnet neyin sünnet olmadığını asla bilemezsin. Hadisler bile çoğu uydurmadır. Hz Muhammed’in vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başlanmıştır.

10 kişi sırala. Başında sen dur. Sıradan ilk kişinin kulağına bir şey söyle. 10 kişi birbirine söylesin bunu. 10 kişi senin ne dediğini söyleyemez. Bu durumda sen sünnetlere nasıl inanırsın ki..

O halde senin dediğine göre de oruç tutmayanlar da niyetli. Bana çok tezat geldi.

Her gece niyet etmenın kimseye zararı olmaz :ssz::ssz::ssz::ssz:

işte ozaman suistimale açık olmaya başlıyo..

bunu bende duydum bir hocadan...ne kadar dogru bilemem..banada cok adil gelmiyor...

sanki erkek oruc tutuyorda kadin tutmuyor...

Aynen ya da erkeğin öyle davranması zaten dini açıdan doğru değil ki.
Kadına eziyet falan etmesi. Oruç halde bile yemeğin tadına tuzuna dikkat etmesi, hatta bundan dolayı kavga çıkması falan..
Dinde erkeğin zorbalığı yok ki kadına bu konuda kolaylık tanınmış olsun.

sen sunneti inkar mi ediyorsun yoksa bana mi oyle geldi arkadasim??? sahih olmayan hadisler vardir evet, sirf insanlari yaniltmak icin cikarilmistir...

ama bir cok gercek hadis anlasilir sekilde...

Son düzenleme:

Ilk önce ben sana Hristiyan yahut yahudi demedim Allah korusun ben sana incil ge tevratta mi yazıyor dedim Allah aşkına hakkını helal et. Incilden örnek verince Hristiyan mı olunuyor?

Evet zaten 23 yıllık Peygamberlik içerisinde milyonlarca hadis olduğunu bilmek sacmadır ama bu demek değildir ki hadisler yalandir diyelim diyemem çünkü araştırmadim. Buhari bir hadis için 15 20 yıl evden eve memleketten memlekete dolasirmus fakat ben bunu yapacak güçte bir insan değilim zaten. I yüzden yalan dediğim doğru çıkarsa Efendimize yalan isnat edemem.
Ameller niyetlere giredir diyoruz ya hani. Bir şeye niyetlenir amel edersiniz. .işte müslüman ramazan gelmeden de Allahın izniyle oruca niyetlenip orucumu tutacağim der. Bu da bir niyet tir.
Ayrıca inşallah ban yemeyiz. Bunun sonu kötü görünüyor. .beni banlatmayin ;-)

sen sunneti inkar mi ediyorsun yoksa bana mi oyle geldi arkadasim??? sahih olmayan hadisler vardir evet, sirf insanlari yaniltmak icin cikarilmistir...

ama bir cok gercek hadis anlasilir sekilde...

Hayır sünneti inkar etmiyorum..
Belli sünnetler var şüphe dahi etmediğim. Namaz sünnetleri ve abdest sünnetleri gibi..
Ama her önüne gelen de bu hadis bu sünnet derse ben güvenmem. Tek güvenilir kaynak Kur’an dır. Bir tek değişmeyen odur.
Yoksa Hz Peygamber’in vefatından sonra sünnetleri ve hadislerin tamamen güvenilir olduğunu söyleyemeyiz bence. Kimler ne eklemeler yapmıştır duruma göre..

Ilk önce ben sana Hristiyan yahut yahudi demedim Allah korusun ben sana incil ge tevratta mi yazıyor dedim Allah aşkına hakkını helal et. Incilden örnek verince Hristiyan mı olunuyor?

Evet zaten 23 yıllık Peygamberlik içerisinde milyonlarca hadis olduğunu bilmek sacmadır ama bu demek değildir ki hadisler yalandir diyelim diyemem çünkü araştırmadim. Buhari bir hadis için 15 20 yıl evden eve memleketten memlekete dolasirmus fakat ben bunu yapacak güçte bir insan değilim zaten. I yüzden yalan dediğim doğru çıkarsa Efendimize yalan isnat edemem.
Ameller niyetlere giredir diyoruz ya hani. Bir şeye niyetlenir amel edersiniz. .işte müslüman ramazan gelmeden de Allahın izniyle oruca niyetlenip orucumu tutacağim der. Bu da bir niyet tir.
Ayrıca inşallah ban yemeyiz. Bunun sonu kötü görünüyor. .beni banlatmayin ;-)

Ben sana İncil’den örnek yazmadım diyorum. Sen bana ne diyorsun.
Ben neden İncil’den örnek yazayım ki ben Hristiyan mıyım ki İncil’i baz alayım kendime.
Töbe töbeee

Ay böyle erkekler var gerçekten. Hatta kocası çok huysuz olanlar için �kadın dilinin ucuyla yemeğin tadına tuzuna bakılabilir� demiş birisi. Artık kim verdiyse fetvayı. Bana çok saçma geldi.
o zaman adam tutmasın oruç yani millete eziyet edecekse..
Oruçken bir kere hiç söylenmemek gerekirmiş.

Ben dün bu tuz olayına denk geldim programda.Tuza bakabilir ama kesinlikle yutamaz dedi.Dilinin ucuyla bakarsa bozulmazmış.

Zaten kalpler Allahın elindedir sahura kalkmakta niyettir.
çok incelemek gereksiz bence.

Hay senin ağzına sağlık arkadaşım. Zaten kalpler Allahın elindedir sahura kalkmakta niyettir diyip ne güzel ozetlemissin.
Allah razı olsun senden. Haydi ben gider işlerim herkese selametle. Mune ablacigim bu seferlik affet. Öpüyorum ;-)

Canım orucu bilmiyorum vakat gusül gerektirmesi için bi haz Alman gerekir yani bu soru kadın dogum doktorları hakkında çok sorulur ve cevapta budur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X