- 24 Haziran 2011
- 23.452
- 48.866
- 798
- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
Hanımlar cilde sürülen şeyler oruç bozmaz...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya ne demek oruç tutma? Siz dalga mi geciyorsunuz? Hastalık mı ki bu oruç tutmasin? Valla bilerek yemiş günahına girer 60 gün tutmak zorunda kalırsınız. Ben yine de uyarayim çünkü bir hata var ve uyarmak gerek. Oruç tutmak size farz ama lazer size farz değil? ?????!
Evet lazer orucu bozar ayrıca. ..
( genital lazer bozar )
Lazerin farz olmadıgını biliyorum.
Bu gideceğim
Kontrol atışı ve bu tarihte gidilmek zorunda yoksa keyfimden gıtmıyorum. Oruç tutmadım diye 60 gun tutmanın mantığı nedir söyler mısınız lütfen? Siz üzerinize farz olan seyleri yapamadığınızda bozmuş kefareti mı oduyorsunuz
Vay be bizim zorunluluklarimiz nasıl da değişmiş? Kadının diz kapağıyla göbek hizasinda başka bir kadına göstermesi haramdır. Neyse ben üzerime düşeni yaptım. Madem oruç sizin için bu kadar değersiz bence hiç tutmayın kafanız da rahat olur. Beni midemde ileri derecede ülser var. Mide ağrısından geberiyorum tabiri caizse ama çok şükür ölsem de tutarım Rabbim izin verdiği ölçüde. Çünkü ramazan başka aylara benzemez. Oruç da diğer ibadetlere benzemez. Oruç Allahü Teâlâ için tutulur...
Vay be bizim zorunluluklarimiz nasıl da değişmiş? Kadının diz kapağıyla göbek hizasinda başka bir kadına göstermesi haramdır. Neyse ben üzerime düşeni yaptım. Madem oruç sizin için bu kadar değersiz bence hiç tutmayın kafanız da rahat olur. Beni midemde ileri derecede ülser var. Mide ağrısından geberiyorum tabiri caizse ama çok şükür ölsem de tutarım Rabbim izin verdiği ölçüde. Çünkü ramazan başka aylara benzemez. Oruç da diğer ibadetlere benzemez. Oruç Allahü Teâlâ için tutulur...
Ya ne demek oruç tutma? Siz dalga mi geciyorsunuz? Hastalık mı ki bu oruç tutmasin? Valla bilerek yemiş günahına girer 60 gün tutmak zorunda kalırsınız. Ben yine de uyarayim çünkü bir hata var ve uyarmak gerek. Oruç tutmak size farz ama lazer size farz değil? ?????!
Evet lazer orucu bozar ayrıca. ..
( genital lazer bozar )
Neyin haram oldugunu neyin haram olmadıgını cok iyi biliyorum teşekkür ederim.siz simdi bu üslupla be yargilayicilikla bugun tuttuğunuz bu orucun sevabını da pek bi merak ediyorum. Siz benim hangi şartlarda oruç tuttuğumu biliyor musunuz. Müslüman ibadetini yapigi şartlarda övünmez. Ayrıca orucu diğer ibadetlerden daha kutsal hale getirmek de sizin vazifeniz degil. Ibadetlerin arasında en önemlisi dinin direği! Olan kısının miracı olan namazdir. Siz uzerinize düşeni bu dille yapıyorsanız insallah gelecek nesil insanların kalbini kırmanın önemini sizden iyi benimser. Ayrıca oruç Allah icin tutulmaz oruç kısının kendisinin Allah'ın rızasını kazanması icin tutulur bunu da kulağınıza küpe olarak takın
Dini yalan yanlış kafasına göre yorumlamak bu olsa gerek
Bence kkya bi daha şöyle yapsam oruç bozulur mu? Böyle yapsam abdestim bozulur mu? diye konular açılmasın.
Herkes kendi çapında hoca kesilmiş.
Herkesin ibadeti kendine, midende ülser varsa tutmak zorunda değilsin, tutarsan da kendin bilirsin.
Çıkmış 60 gün tutacaksın diyor, bilerek bozmuş sayılırsın diyor. Kur'An da var mı böyle bişey?
anneoluncaanladım içimden geçen bozulur gibi..fıkıh kitaplarına bakmak lazım ama lazer yazacaklarını sanmam...bu yüzden diyanete tel ya da mesaj la sorun,içiniz daha rahat eder..tutamadığınızda 1 tane tutunca telafisi oluyormu,onuda sorarsanız ve burada yazarsanız sevinirim..bende merak ettim...tüp bebekten dolayı bende tutamıyorum bu ramazan..
Bende olur ya daha once bi soran olmuştur diyanete falan da öğrenmiş olan olur diye sordum valla. Kendim aayio telde sormaya utanıyorum dadini kendi kafasına gore yorumlamanın günahını bilseydi..
canım bende lazere gittiğimde oruç tutmadım. çünkü genital bölgeni falan açıyorsun. tutma dediler bozulurmuş. ama bana diyen mahalledeki komşumuz ne kadar doğru bilmiyorum ama bana mantıklı gelmişti
sonuç pozitif ama ,kesemiz de biraz yamuk olunca korktuk ilaçlara devam ediyoruz,saol canım..Ayyyyy inşallah gönlünüze göre olur yaaa :) ay arayıp sormayı utanıyorum![]()