Oruçç

aslında bu konuda sıkıntı çok bende gidiyorum ama annemin dediğine göre kadının kadınada özel bölgesi mahremmiş yani günah demeyeyimde uygun değilmiş sanırım..bu sebeple orucun sıkıntıya giriyordur sanırım.ramazanın çıkmasını bekle çok acil değilse özel bölgen için.

Ya ne demek oruç tutma? Siz dalga mi geciyorsunuz? Hastalık mı ki bu oruç tutmasin? Valla bilerek yemiş günahına girer 60 gün tutmak zorunda kalırsınız. Ben yine de uyarayim çünkü bir hata var ve uyarmak gerek. Oruç tutmak size farz ama lazer size farz değil? ?????!
Evet lazer orucu bozar ayrıca. ..
( genital lazer bozar )

Lazerin farz olmadıgını biliyorum.
Bu gideceğim
Kontrol atışı ve bu tarihte gidilmek zorunda yoksa keyfimden gıtmıyorum. Oruç tutmadım diye 60 gun tutmanın mantığı nedir söyler mısınız lütfen? Siz üzerinize farz olan seyleri yapamadığınızda bozmuş kefareti mı oduyorsunuz

Lazerin farz olmadıgını biliyorum.
Bu gideceğim
Kontrol atışı ve bu tarihte gidilmek zorunda yoksa keyfimden gıtmıyorum. Oruç tutmadım diye 60 gun tutmanın mantığı nedir söyler mısınız lütfen? Siz üzerinize farz olan seyleri yapamadığınızda bozmuş kefareti mı oduyorsunuz

Vay be bizim zorunluluklarimiz nasıl da değişmiş? Kadının diz kapağıyla göbek hizasinda başka bir kadına göstermesi haramdır. Neyse ben üzerime düşeni yaptım. Madem oruç sizin için bu kadar değersiz bence hiç tutmayın kafanız da rahat olur. Beni midemde ileri derecede ülser var. Mide ağrısından geberiyorum tabiri caizse ama çok şükür ölsem de tutarım Rabbim izin verdiği ölçüde. Çünkü ramazan başka aylara benzemez. Oruç da diğer ibadetlere benzemez. Oruç Allahü Teâlâ için tutulur...

Vay be bizim zorunluluklarimiz nasıl da değişmiş? Kadının diz kapağıyla göbek hizasinda başka bir kadına göstermesi haramdır. Neyse ben üzerime düşeni yaptım. Madem oruç sizin için bu kadar değersiz bence hiç tutmayın kafanız da rahat olur. Beni midemde ileri derecede ülser var. Mide ağrısından geberiyorum tabiri caizse ama çok şükür ölsem de tutarım Rabbim izin verdiği ölçüde. Çünkü ramazan başka aylara benzemez. Oruç da diğer ibadetlere benzemez. Oruç Allahü Teâlâ için tutulur...

Neyin haram oldugunu neyin haram olmadıgını cok iyi biliyorum teşekkür ederim.siz simdi bu üslupla be yargilayicilikla bugun tuttuğunuz bu orucun sevabını da pek bi merak ediyorum. Siz benim hangi şartlarda oruç tuttuğumu biliyor musunuz. Müslüman ibadetini yapigi şartlarda övünmez. Ayrıca orucu diğer ibadetlerden daha kutsal hale getirmek de sizin vazifeniz degil. Ibadetlerin arasında en önemlisi dinin direği! Olan kısının miracı olan namazdir. Siz uzerinize düşeni bu dille yapıyorsanız insallah gelecek nesil insanların kalbini kırmanın önemini sizden iyi benimser. Ayrıca oruç Allah icin tutulmaz oruç kısının kendisinin Allah'ın rızasını kazanması icin tutulur bunu da kulağınıza küpe olarak takın

Ha bu arada açın bi hocaya deyin ki ben birine bence siz oruç tutmayın dedim günahı nedir. Ondan sonrada tövbesine başlarsınız

Ya ne demek oruç tutma? Siz dalga mi geciyorsunuz? Hastalık mı ki bu oruç tutmasin? Valla bilerek yemiş günahına girer 60 gün tutmak zorunda kalırsınız. Ben yine de uyarayim çünkü bir hata var ve uyarmak gerek. Oruç tutmak size farz ama lazer size farz değil? ?????!
Evet lazer orucu bozar ayrıca. ..
( genital lazer bozar )

Ben burayı anlamadım.
İsteyen tutar isteyen tutmaz. Şimdi tutmayanlar bilerek yemiş gibi 60 gün mü tutacak? Ki benim cumartesi sınavım var tutmayacağım. Bilerek yemek çok çok ayrı bişey, ikisini nasıl kıyasladınız anlam veremedim :44:
Oruç farzdır, evet ama tutmayana hiç bir şekilde 60 gün (hem de 1 gün için) cezası yok. 60 gün; bile isteye oruç bozarsan olur.

Neyin haram oldugunu neyin haram olmadıgını cok iyi biliyorum teşekkür ederim.siz simdi bu üslupla be yargilayicilikla bugun tuttuğunuz bu orucun sevabını da pek bi merak ediyorum. Siz benim hangi şartlarda oruç tuttuğumu biliyor musunuz. Müslüman ibadetini yapigi şartlarda övünmez. Ayrıca orucu diğer ibadetlerden daha kutsal hale getirmek de sizin vazifeniz degil. Ibadetlerin arasında en önemlisi dinin direği! Olan kısının miracı olan namazdir. Siz uzerinize düşeni bu dille yapıyorsanız insallah gelecek nesil insanların kalbini kırmanın önemini sizden iyi benimser. Ayrıca oruç Allah icin tutulmaz oruç kısının kendisinin Allah'ın rızasını kazanması icin tutulur bunu da kulağınıza küpe olarak takın

Dini yalan yanlış kafasına göre yorumlamak bu olsa gerek :31:
Bence kkya bi daha şöyle yapsam oruç bozulur mu? Böyle yapsam abdestim bozulur mu? diye konular açılmasın.
Herkes kendi çapında hoca kesilmiş.
Herkesin ibadeti kendine, midende ülser varsa tutmak zorunda değilsin, tutarsan da kendin bilirsin.
Çıkmış 60 gün tutacaksın diyor, bilerek bozmuş sayılırsın diyor. Kur'An da var mı böyle bişey?

anneoluncaanladım içimden geçen bozulur gibi..fıkıh kitaplarına bakmak lazım ama lazer yazacaklarını sanmam...bu yüzden diyanete tel ya da mesaj la sorun,içiniz daha rahat eder..tutamadığınızda 1 tane tutunca telafisi oluyormu,onuda sorarsanız ve burada yazarsanız sevinirim..bende merak ettim...tüp bebekten dolayı bende tutamıyorum bu ramazan:50:..

Dini yalan yanlış kafasına göre yorumlamak bu olsa gerek :31:
Bence kkya bi daha şöyle yapsam oruç bozulur mu? Böyle yapsam abdestim bozulur mu? diye konular açılmasın.
Herkes kendi çapında hoca kesilmiş.
Herkesin ibadeti kendine, midende ülser varsa tutmak zorunda değilsin, tutarsan da kendin bilirsin.
Çıkmış 60 gün tutacaksın diyor, bilerek bozmuş sayılırsın diyor. Kur'An da var mı böyle bişey?

Bende olur ya daha once bi soran olmuştur diyanete falan da öğrenmiş olan olur diye sordum valla. Kendim aayio telde sormaya utanıyorum da ;) dini kendi kafasına gore yorumlamanın günahını bilseydi..

anneoluncaanladım içimden geçen bozulur gibi..fıkıh kitaplarına bakmak lazım ama lazer yazacaklarını sanmam...bu yüzden diyanete tel ya da mesaj la sorun,içiniz daha rahat eder..tutamadığınızda 1 tane tutunca telafisi oluyormu,onuda sorarsanız ve burada yazarsanız sevinirim..bende merak ettim...tüp bebekten dolayı bende tutamıyorum bu ramazan:50:..

Ayyyyy inşallah gönlünüze göre olur yaaa :) ay arayıp sormayı utanıyorum :(

Bende olur ya daha once bi soran olmuştur diyanete falan da öğrenmiş olan olur diye sordum valla. Kendim aayio telde sormaya utanıyorum da ;) dini kendi kafasına gore yorumlamanın günahını bilseydi..

Ara nolcak ki, neden utanıyorsun :)
Ne saçma sorular geliyordur, emin ol. Ben de öğrenmek isterim eğer sorarsan, bilmiyorum çünkü. Seni yanlış bilgilendirmeyeyim.

canım bende lazere gittiğimde oruç tutmadım. çünkü genital bölgeni falan açıyorsun. tutma dediler bozulurmuş. ama bana diyen mahalledeki komşumuz ne kadar doğru bilmiyorum ama bana mantıklı gelmişti

Mahalledeki komşulardan fetva ala ala zaten dini bu hale biz getirdik.

Evet ben Mecnun olan Muhammed'in getirdiğiyle konuşuyorum heralde bir deliye inanacaksiniz değilsiniz? Alın size fetva madem ben mahalle ağzıyla fetva veriyorum alın bilmem Muhammed'in dinine kitabına itibar eder misiniz ama ben itibar ediyorum o yüzden size de yazayım. .

Vücuda birşey girmiyor ki neden bozulsun
İğne olursun içindeki ilaç vücuduna girer anlarım da lazer de herhangi bir sakınca göremedim
Ama hoca değilim tabi kendimce yanıtladım

Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.

Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"

Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle

Bilgece hanım, ben belki senden bişeyler öğrenecektim, ama bu üslupla hayatta dinlemem seni.
İnsanları dinden soğutan da senin üslubunu kullananlardır.
Gelip burda diyosun ki, size fetvayı vereceğim, tabi Kur'an' a inanıyorsanız. Sen ne biliyorsun benim neye inandığımı. Bi kere de yargılamayın ya. Tamam siz süper Müslümansınız, cennetliksiniz ok kib by.

Back
X