Oruçç

genıtal bolge gorundugunde gusul abdestın bozuluyor gusul abdest olmadan oruc tutulamaz

Canım genital bölge görüldüğünde gusul bozulmaz. Guslu gerektiren şeyler 3 tür bunlar cunup hali, Aybaşı gören kadının Hayız hali ve lohusa kadının nifaz hali. Ama genital bölgenin kadınlara da gösterilmesi haram olduğu için oruç bozulur..

Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.

Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"

Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle

Dediklerin doğru dahi olsa sanki yaptırım yapan bir havan var.
Ben de ayetlerine ayetle karşılık veriyorum.
“Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi birden iman
ederlerdi. O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi
zorlayacaksın? Allah’ın izni olmadıkça hiçbir nefis için iman edebilmek
yoktur. Ve akıllarını güzel kullanmayanları pislik içerisine bırakır.”209
209 Kuran,10/Yûnus Sûresi, 99. ve 100. Ayet.

Bilgece hanım, ben belki senden bişeyler öğrenecektim, ama bu üslupla hayatta dinlemem seni.
İnsanları dinden soğutan da senin üslubunu kullananlardır.
Gelip burda diyosun ki, size fetvayı vereceğim, tabi Kur'an' a inanıyorsanız. Sen ne biliyorsun benim neye inandığımı. Bi kere de yargılamayın ya. Tamam siz süper Müslümansınız, cennetliksiniz ok kib by.

Ben cennetligim demiyorum Üzgünüm olabilecegimi de düşünmüyorum. Siz bana dini kafasına göre yorumlayan diyorsunuz. Ben Kimim ki dini kafama göre yorumlayayim? Bana bu ithami yapıyorsunuz sonra da sakin olmamı bekliyorsunuz. . Üzgünüm ama iftira karşısında sakin olamam. Kimsenin dinini de sorgulamam ben doğruyu söyledim. Tutmayin diyenlere kızdım çünkü siz biliyor musunuz 'O halde Rabbinizin hangi nimetini yalanliyorsunuz' ayetini? Başkasını kimse asla hataya dusurmemeli özellikle din konusunda. Ben kalkmış arkadaşın iyiligini düşünüyorum ona tutmayın diyenlere kızıyorum arkadaş kalkmış bana bilmeyip de sorduğu şey hakkında bi de ahkam kesiyor bilmiyorsun falan filan diye. Ben Allah rızası için uyardim. Çünkü bi hata gördüğümde ya elimle dilimle ya da kalbimle uyarmaliyim.
Uslubum gayet yerindeydi ama siz kendi uslubunuzu bozunca doğal olarak ben de bozdum..
Kırdiysam hakkınızı helal edin. Ben de kırıldım ama hakkım yine de helal. Selametle

Arkadaslar niyet Edip bozmadiktan sonra 61 gün tutmak gerekmiyor lakin gecende tvde hocaya sordular hafta sonu sinavim var Oruc tutmasam olurmu diye hoca izin vermedi cünkü ramazanda tuttugun bir gün orucun yerini ramazan disinda bir sene tutsanda ayni sevabini alamazsiniz dedi.Kendi kafamiza göre tutup tutmayacagim diyemezmisiz.

RamaZandan once gittim normalde ama kontrol atışı sonraya kaldı onu ayrlayamadim maalesef :( yoksa hiiiic gözüm yemiyo Zaten de

Makine atış yapandan galiba.
Gitmen şartsa erteleyemiyorsan tutamadığın günü borçlanıp kefaretini de ödersin. Niyet etmedikten sonra 60 gün cezası olmaz sen yazılana bakma. Ahirette ödeyeceğin bedeli de Allah bilir kul değil.

Niyet edip de gün içinde bozarsan 61 gün borçlu olursun bunu da bildiğine eminim.

Ben oruçlu olarak gitmemeni tavsiye ediyorum. Ciddi bir hastalığın olmadığı ve bilincin yerinde olduğu için mahremiyetini açmamalısın.
Hala kafanda soru işareti varsa 190 alo fetva hattını ara sor.

Arkadaslar niyet Edip bozmadiktan sonra 61 gün tutmak gerekmiyor lakin gecende tvde hocaya sordular hafta sonu sinavim var Oruc tutmasam olurmu diye hoca izin vermedi cünkü ramazanda tuttugun bir gün orucun yerini ramazan disinda bir sene tutsanda ayni sevabini alamazsiniz dedi.Kendi kafamiza göre tutup tutmayacagim diyemezmisiz.

Aslında izin vermedi diye bir şey yok. İslam hoş görü dinidir. Eğer kişi kaldıramayacak durumdaysa, belli bir nedeni varsa geçerli olan o gün tutmayabilir diye biliyorum. 1 öğün kadar aç birini doyurması ve sonra kaza etmesi gerekir.

Bakara Sûresinin 183 . Ayetinde
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.

Bakara Sûresinin 184 . Ayetinde
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Bakara Sûresinin 185 . Ayetinde
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Bakın sadece hasta ve yolcu diyor ayrıca" adem oğlunun her ibadeti kendisi içindir, yanlız oruç müstesna, o, benim içindir. Onun mükafatıni ben vereceğim"

Ben mali mülkü olmayan Muhammedin Rabbinin ağzıyla konuşuyorum. Bilmediğimi söylemekten de Allaha siginirim. Bence siz de iftara atmaktan Allaha siginin.
Allah hasta ve yolcu olursaniz tutmayabilirsiniz kefaret vermek şartıyla diyor ama ondan sonra diyor ki fakat yine de biliniz ki oruç tutmak sizin için daha hayırlıdır. .
Haydi selametle

Burda tutmayanın 60 gun tutması gerektiği nerde yazıyor peki. Bizde biliyoruz orucun faziletini o yüzden eksiksiz tutmaya çalışıyoruz. Bi aksilik oldu bu zamana gelmesi gerekti ben bu isin seansına 300 lira veriyorum ve bi paralı bi parasız gidiyorum. Verdigim parayı israf mı edeyim gitmeyip. Ben söylediğim nerde iftira attım soyleyin yoksa simdi siz bana iftira attınız.

Dediklerin doğru dahi olsa sanki yaptırım yapan bir havan var.
Ben de ayetlerine ayetle karşılık veriyorum.
“Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi birden iman
ederlerdi. O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi
zorlayacaksın? Allah’ın izni olmadıkça hiçbir nefis için iman edebilmek
yoktur. Ve akıllarını güzel kullanmayanları pislik içerisine bırakır.”209
209 Kuran,10/Yûnus Sûresi, 99. ve 100. Ayet.

Tabiki de yaptırım yapacağım, ben yanlısı örtmek için emrolundum 'o halde emrolundugun gibi dosdoğru ol'uyorum. Biz Allahın isteyip istememesini tartismiyoruz ki, Allah isterse insan iman eder isterse iman etmez hatta iman edeni de sasirtir.. bunda hemfikiriz. Allah kimseyi sasirtmasin. Fakat dediğim gibi bir müslüman olarak görevim "emri bil magruf nehyi Anıl munker'
Selametle

Ben cennetligim demiyorum Üzgünüm olabilecegimi de düşünmüyorum. Siz bana dini kafasına göre yorumlayan diyorsunuz. Ben Kimim ki dini kafama göre yorumlayayim? Bana bu ithami yapıyorsunuz sonra da sakin olmamı bekliyorsunuz. . Üzgünüm ama iftira karşısında sakin olamam. Kimsenin dinini de sorgulamam ben doğruyu söyledim. Tutmayin diyenlere kızdım çünkü siz biliyor musunuz 'O halde Rabbinizin hangi nimetini yalanliyorsunuz' ayetini? Başkasını kimse asla hataya dusurmemeli özellikle din konusunda. Ben kalkmış arkadaşın iyiligini düşünüyorum ona tutmayın diyenlere kızıyorum arkadaş kalkmış bana bilmeyip de sorduğu şey hakkında bi de ahkam kesiyor bilmiyorsun falan filan diye. Ben Allah rızası için uyardim. Çünkü bi hata gördüğümde ya elimle dilimle ya da kalbimle uyarmaliyim.
Uslubum gayet yerindeydi ama siz kendi uslubunuzu bozunca doğal olarak ben de bozdum..
Kırdiysam hakkınızı helal edin. Ben de kırıldım ama hakkım yine de helal. Selametle

Bazı şeyleri bilmeyebiliriz, öğrenmek isteyebiliriz, ama karşımızdakinin üslubu biz tersse baştan kaybeder. Sen de birden 'nee tutmayacakmısın? 60 gün tutacaksın, bilerek yemiş sayılacaksın' diyince kızdım haliyle. Ki ben hala oruç tutmak istemeyen bir insanın kefaretle cezalandırılacağını düşünmüyorum.
Birine bişey öğretmeye çalışıyorsak güzellikle söyleriz, doğrusu neyse. Dinlemek ve uygulamak ona kalmış. Napıcaz, silah zoruyla oruç tutturup namaz mı kıldırıcaz.
Hakkım helal tabi benim de bunda helal etmeyecek bişey yok.

Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım

yarın lazere gidiyorum bende. bu durumu araştırdım internetten de bakabilirsin istersen. hiç bir şekilde orucu bozmuyormuş epilasyon hangi siteye baktıysam aynı şey yazıyordu tatlım içim rahat gideceğim bende:)

Tabiki de yaptırım yapacağım, ben yanlısı örtmek için emrolundum 'o halde emrolundugun gibi dosdoğru ol'uyorum. Biz Allahın isteyip istememesini tartismiyoruz ki, Allah isterse insan iman eder isterse iman etmez hatta iman edeni de sasirtir.. bunda hemfikiriz. Allah kimseyi sasirtmasin. Fakat dediğim gibi bir müslüman olarak görevim "emri bil magruf nehyi Anıl munker'
Selametle

Görevini Türkçe yazmadığın için anlamadık. Sanırım görevin bildiğin doğruları konuşmak mı?
Ama tarzın herkese baskıcı geliyorsa bence sen kendini bir eleştir.

ya bende bu konuyu açcaktım gerçekten ne yapmam lazım bilemedim arkadaşlar günahmıdır orucum bozulur mu ? :( ne yapsamm ya

yarın lazere gidiyorum bende. bu durumu araştırdım internetten de bakabilirsin istersen. hiç bir şekilde orucu bozmuyormuş epilasyon hangi siteye baktıysam aynı şey yazıyordu tatlım içim rahat gideceğim bende:)

canım benimde yarın var çok dertliyim ne yapcağımı bilemedim oruç tutmamak gibi birşey yapamam ben :(

Burda tutmayanın 60 gun tutması gerektiği nerde yazıyor peki. Bizde biliyoruz orucun faziletini o yüzden eksiksiz tutmaya çalışıyoruz. Bi aksilik oldu bu zamana gelmesi gerekti ben bu isin seansına 300 lira veriyorum ve bi paralı bi parasız gidiyorum. Verdigim parayı israf mı edeyim gitmeyip. Ben söylediğim nerde iftira attım soyleyin yoksa simdi siz bana iftira attınız.

Ben söylemiyorum vallahi Fetvalar o yönde. Hatta teyyyy Ramazanın bir gün orucunu 60 günle telafi edeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ömrünuz boyunca ağlayıp Allaha yalvarmalisiniz diyor hocaların hepsi. Misal Nureddin Yıldız. . Ayrıca bilmeden mahalle ağzıyla falan filan diye bir sürü şey söylediniz. Bi önceki mesajlarinizda var. Ayrıca merak etmeyin. Sizin 1 günlük orucunuz 300 liradan çok ama çok daha değerli.
Siz şu an nefsinizle imtihan ediliyorsunuz, eğer bu imtihani kazanırsaniz nice 300 liralarlla dolacak cebiniz. Dedigim gibi ben uyarimi yaptım çok şükür alnim açık. Uyup uymamak size bağlı. Selametle

Back
X