Ötenazi istemiyorum ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konusucam en azından ulaşmaya çalışicam . Zaten kimse bana 1 lira dahi gondermesin aklıma bile gelmedi ama bir doktor tavsiyesi , tedavi onerisi gibi şeyler bekledim Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
Hayır yanlış anlamayın sizin için demedim. İnstagramda ünlü hesaplara vs yazarak ya da bireysel yoldan çabalayarak yeterli yardıma ulaşamazsınız.Burdan da çok kimsenin bileceğini sanmıyorum ekstrem bir konu. Hiç değilse dernekler aracılığıyla bir yola girilirse belki tedavi-ameliyat vs olma şansı olur miniğin. Hiç belli olmaz hayat bu. Bol şans.

İlk günden bırakırdı kendini düşüncesi bana ters kendini bıraksada bırakmasada onun takdirinde olan birşey değil.
Çektiği fiziksel acılar nedeniyle doktorlara öldürün beni diyen yakınlarım oldu. Çektiği ruhsal acılar yüzünden intihar edip ölen yakınlarım oldu. Kendi pisliği içinde acı çekerek yaşamasındansa başını şefkatle okşayan birinin elinden huzurla ölmesini tercih ederdim ben sizin yerinizde olsam. Eğer İstanbul da yaşıyorsanız size yardımcı olacak birinin numarasını verebilirim. Başka bir şehirdeyseniz malesef yapabileceğim birşey yok

Bu sekilde bir kediye kusursuz bir yuva bulma ihtimaliniz çok düşük.

Kedi sahiplendiren insanlari takip ediyorsaniz,
saksımı devirdi, kucağa gelmek istiyor, sesi hiç sevmedigim bir akrabama benziyor gibi ultra saçma sebeplerle iade ediliyor kediler.

Yine çabalayin, ilan açin birilerini etiketleyin, twitterda yürüyen tweetlere mention atın, yorum yazin, fotoğraf paylaşın, destek isteyin.

Umarim ölmez sevgi dolu bir ailede yaşar.

Şu anda kendini sevdirmek derdinde çok acısı sancısı olduğu zaman yemek yemiyor Su içmiyor öylece yatıyorlar .Bu hala oyun oynamak istiyor .. Deli değilim bende hayvan çok kötü olsa yaşasın diyecek kadar . ist. Da değilim .

Yuva mi ?

Ya ben size deli mi dedim.lütfen agresif davranmayın bana.hayvan sevgisi olmasa kalbimde yardımcı olmaya çalışmam.kapı komşum veteriner.bildiğim kadarıyla işinde iyi ve vicdan sahibi.eğer bana telefon numaranızı verirseniz yarın müsait bir vakitte görüşmenizi sağlarım.hayvanın durumunu anlatır bir de onun fikrini alırsınız.bir Ümit yapılabilecek birşey varsa belki buraya naklinin bir yolunu buluruz.

Gönderiyorum numarayı özelden

Merhaba, konunuzu okuyunca bir travmam geldi aklıma yine ağladım. Yaşım küçüktü 17 18 falan erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorduk (ikimiz de çalışıyorduk) yolda yavru bi kedi buldum iş dönüşü nasıl pis, nasıl zayıf, nasıl bakımsız zaten hiç kıyamam hayvanlara hemen aldım eve 3.kattayız minicik bi yavru annemlerin evi bahçeli orda hep kedi köpek beslerdim ev yemekleri, su koyar bol bol severdim başka bi fikrim yoktu ki eve aldım yıkadım temizledim sonra ona bişeyler hazırlamaya mutfağa girdim balkon açıkmış balkondan düştü o kadar üzüldüm ki kahroldum belden aşağısı tutmuyordu felç olmuştu sürünerek gidiyordu. 1 hafta ağladım işte çalışamadım benim yüzümden olmuştu ben sebep olmuştum o kadar kötü durumdaydım ki aldığım maaş en düşük stajyer maaşı halime o kadar üzüldüler ki patronun da köpeği kedisi var bi konuşalım dediler o kadar acıdılar bana ölü gibiydim patronun veterinerine gittik aynı sizin durumunuzu anlattı çişini sidik torbasını ovalaya ovalaya siz yaptıracaksınız, kakasını lavmanla yaptıracaksınız dediler nasıl yaparım ya yaptıramazsam ayağında az da olsa bi his var gibi isterseniz her gün getirin iğne yapalım 10 gün sonunda belli eder zaten durumu dediler arabam yok evim ücra bi yerde o gün bile taksi ile gittim ve iğnenin tanesi 50 lira (15 yıl önce için çok paraydı ve patron karşılamamış sadece o günkü muayene ve tedaviyi karşılarım demiş koskoca otel patronu düşünün) bunların hiç birini yapamam dedim o zaman ya otenazi yada devletin bakım evleri var oraya bırakın dediler tabi bilmiyorum ki bakım evi deyince gerçekten bakım evi sandım sevine sevine götürdüm verdim şimdi barınakların halini biliyorum ve daha çok vicdan azabı çekiyorum

Ne diyeceğimi bilemedim inanın.

sırf hayvan sevgisi diye bir hayvana bu çileyi çektirmek reva mı
bu mu sevgi
o vuran şerefsizin de allah belasını versin inşallah

Sokaktan hasta bir kedi bulmuştum ben, hatta burda konum da var. İmkânlarımı zorlayıp nerdeyse her Allah'ın günü veterinere götürdüm. İlaçlar iğneler...
Hayvan artık veteriner için kafese koyduğumuzda korkudan çisini altına yapıyordu. Ölmeden önceki gece hem kan kusmuştu, hem de kaka yerine kan gelmişti poposundan.
Veteriner uyutalım dediğinde sizin gibi düşünmüştüm, ama şimdiki aklım olsaydı, yaşatalım derken çektirdiğimiz acılar yerine uyutmayı tercih ederdim.
Velhasıl zor bir karar, iki türlü de..

Çok üzüldüm keşke ne yapılabileceğini bilsem. Ama bu hayvanın ağzı var dili yok ne yaşıyor nasıl bileceğiz ki böyle olmasındansa ötenazi yaptır denilebiliyor ki oyun oynamak, kendini sevdirmek istiyor diyorsunuz. Tamam yapın deseniz ya da yaptır diyenler nerden ve nasıl bilecek doğru karar aldığını o kadar kolay mı yani? Umarım yardım edebilecek birilerini bulursunuz

Evet iki kolunun üstünde durup oyun oynamak istiyor , boncuk boncuk bakıyor , elini yakalamaya çalışıyor , gıdısini sevdirmeye çalışıyor .. Her şeyden vazgeçmiş öylece yatsa bir nebze içim rahat olacak ama değil cam gibi gözleri ile merakli meraklı bakıyor nasıl kiyayım

ahh

doktor nasıl yonlendırıyorsa o yolu secın cok zor bılıyorum ama kendınızı kedının yerıne koyun ve doktor ne dıyorsa dınleyın

cok uzuldum kedıcıge canım benım ya

ahh

doktor nasıl yonlendırıyorsa o yolu secın cok zor bılıyorum ama kendınızı kedının yerıne koyun ve doktor ne dıyorsa dınleyın

cok uzuldum kedıcıge canım benım ya
Veterinerler de kendi aralarinda ikilem e düştüğü için karar veremiyoruz ki öyle bir zor ki Allah kimsenin başına vermesin bunu çok içten söylüyorum ...
Kaka ve çiş olayını halledebilseydik ben ona senelerce bakmaya razıyım diyorum tek duam da bu yönde

sizi cok ıyı anlıyorum

16 yıl benımle yasayan daha 1 aylıkken aldıgım yasadıgı onca ölümcül hastalıklarında amelıyatlarında asla basından ayrılmadıgım hatta basından ayrılmamam gerektıgı ıcın işimi bırakmak zorunda kaldıgım kedim bu sene ıcınde yanı bır kac ay önce ötönazi ile yasamına son verıldı

tımor cıktı boynunda yemek yıyemıyor su ıcemıyor nefes almakta zorlanıyordu 1 sene gectı boyle -
o halıyle bıle oyun oynamak ıstıyor yamacıma sokuluyor onu oyle gormekten ben hasta oldum
16 yıl elınızde buyuttugunuz bırını dusunun

veterıner hekımımız kararınızı verın dedı bana
bende sız olsanız napardınız dedım o da 16 yıllık hekımımız bızı tanıyor
ben olsam otenazi secerdım cunku bu sekılde acı cekerek ölmesini beklemek işkence olur hayatı fonksıyonlarını yerıne getıremıyor ona yardımcı olmak lazım bu sekılde yasamak yasam degıl kurtaramayacak durumda oldugumuz canlıların acı ceke ceke ölumunu ızlemek ıstemeyız onlara da bunu yasatmak ıstemeyız dedı

acık acık yazdım hem ben uzuntumu kanattım hem de belkı sızı uzdum ama olan bu maalesef secenek yok gıbı

Ne güzel 16 yıl bakmışsınız kimbilir ne kadar mutlu ve sizden razı gitti ..Başınız sağolsun .
Bu yavrum köyün birinde doğmuş , biri bir lokma verdiyse yemiş ki çok zor daha 1 yaşında var yok , o süre zarfında da belki hiç başı oksanmamis garibanın teki buna da ayrı üzülüyorum zaten ..
Keşke evimdekiler kadar şanslı olabilseydi .
Of bilmiyorum 10 gün oldu araftayim sanki .. teşekkür ederim desteğiniz için ..
Bir de keşke hayvan bakmak ,tedavi ettirmek bu kadar pahalı olmasa en çok sinirlendiğim şey bu , yetemiyorsun ve bu kimsenin umrunda değil..
Mama pahalı ,tedavi pahalı ve biz Türkiye de yaşıyoruz aldığımız para belli ne bileyim ya

Iciniz almiyorsa sonradan acaba dememek icin baska vetleri de arastirin. Varsa orada veterinerlik fakultesi onlara bakin. Bizim eve site bahcesindeki kedi geldi cok akilli resmen ev kedisiydi. Sonra corona oldugu cikti. Bir tedavi vardi yaptirdik baska biseyde onerdi vet bir hafta hergun goturulmesi gerekiyordu. Yolculuga cikacagim icin usendim yaptirmadim bir ay sonra kotulesti ve öldü aci cekerek. Hep acaba diyorum o tedaviyi olsa yasiyor olur muydu diye. Yani vet sart degil iyi demisti ona guvendim . Simdi vet ne diyorsa yaptiriyotum hic riske atmam dilim yandi cunku.

Gidip alicam onu bu aksam ..
İçimdeki sesi dinlicem.
Dünyada felç kalan ilk kedi değil bu .
Olecekse de iğne ile değil kendiliginden olsun .
Ben elimden geleni yapacağım başka türlü içim rahat eTmeyecek ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…