Ötenazi istemiyorum ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O durumda ben olsam ben ölmek isterdim

Çok uzun yıllardır kedi besliyorum, evet acılı bir süreç ama sonuna kadar şansınızı deneyin derim, başka doktorlara gösterin ilk iş, ben inanırım çıkmadık candan umut kesilmeyeceğine. Lakin iyi gözlemleyin bu süreçte organ hasarı, ağrı sızı başlarsa daha da çekmesine izin vermeyin

Başka veterinerler ile sosyal medyadan iletişime geçin ve gerekirse oraya götürün çocuğu. Yazık günah. Ben de ötenazi kararını alamazdim sanırım.

Size cevap veren Hanımefendi gayet usulünce kibar dille kendi fikrini söylemiş. siz kendi vicdanınızı rahatlatmak İçin hayvana acı çektirecek olabilirsiniz bence de .. kakasını yapamıyor , çişi tüm vücuduna bulaşıyor ve bu ömür boyu sürecek. hala acı çektiğini bilmiyorum diyorsunuz , gerçekçi olmak lazım ... hayvan bu sonuçta yaşamak istemeseydi kendini bırakırdı yorumunuz gerçeklikten uzak fazla duygusal olmuş. Veterineriniz iyiymiş ve yaşatmış kediyi.. ama ötenizi öneriyor size haklı olarak. Ben olsam ötenizi derdim ama karar sizin..

Çok çok geçmiş olsun. Çok canım yandı.
bir çok felçli hayvana baktım. Maalesef çok zor oluyor hem onlar hem bakan için.
kaka için lavmandan başka bir çözüm bulamadım ben. Yatak yaraları için sürekli çevirdim durdum. Elimde çok sık taşıdım. Çişle alakalı karın alt tarafını idrar kesesine doğru iyice sıkarak tuvalete yaptırabilirsiniz. Önümüz yaz sıcaklardan koruyun. Sadece arka ayakları tutmayan melekler yaşıyor daha sıkıntısız. Ama tamamen felç evet dediğim gibi zor oluyor.
ben sizin yerinizde olsam diyebilirim çünkü bir çok kez o ikilem önüme geldi. Ben 10 günde olsa yaşatmak kararını alırım aldım da. Hepsi kurtuldu mu hayır ama onlar için birşey yapıldığını bilerek sevilerek mutlu uçtular ellerimden. Yemek yiyorsa Patisiyle size uzanıyorsa her zaman bir çözğm vardır. Zor mu evet ama her sabah o gözlere baktığınızda yepyeni umutla doluyorsunuz.
ve size bir cana umut ışığı olabildiğiniz için milyonlarca kez teşekkür ediyorum.
bu arada fizyoterapist şansı için isterseniz sosyal medyada ilanlar açalım. Yardım toplanabilir bakarsınız bir yerden bir Umut doğar

Yahu ben neden kendi vicdanimi rahatlatayim ben mi bu hale getirdim bu zavalliyi ??
Düşmesine mi sebep oldum ihmalkarligimla ya da sırtından ben mi vurdum tüfekle ???
Sizin bir yakininiz felç kalsa aklınıza ilk gelen ölüm mü olacak ?
Ya da kanser olsa sonu olmayacağını bildiğiniz halde ,acı çektiğini gördüğünüz halde savaşmayacak misiniz ??
1 yaşında var ya da yok kedi Instagram felçli ama yürüteçle çok mutlu çimlerde kosan kedilerle dolu açıp bakın.
Onlara bakarak bu çocuğunda en ufak bir şansı varsa yaşasın demem suç mu ?
Bu neden onlar gibi olmasın ,ugrasirsak belki toparlariz demek kabahat mi ?

İşte bunları duymak istiyorum gerçekten başından geçenlerden dinlemek istiyorum benim burda canım yanıyor kalkmış üsluptan bahsediyorlar ..
Mama yiyor , belden yukarısıni oynatıyor çocuğum , sürünerek de olsa hareket ediyor , kalkmak istiyor işte ..
Yatak yarası yapmamak için gerekirse gece saat kurarım önemli değil tek istediğim birazcık kendini toparlaması ..
Mesela sinir sistemi hasar gördüğü için sürekli titriyor buna 100 de 1 ihtimal bile olsa bir çözüm yaratabilmek ..
Kısacası hayat kalitesini arttirabilmek ..

Belden yukarısını oynatsbilmesi şansınız. Bir çok egzersiz ile iç organların yatalaklığa bağlı işlevini yitirmesine engel olabilirsiniz. Saat başı değil ama üç dört saatte bir yapsanız çok iyi olur. Bol bol havalandırın. Ben inanıyorum yaşayacak

Bu harika bir bilgi .... Gerçekten çok teşekkür ederim kimbilir belki bizim minnosta da işe yarar .. Sıkmadan , bir şeyler sokmadan kaka ve çiş yaparsa daha ne isterim ki gerçekten çok sağolun
Rica ederim insallah ise yarar. Pahali bir sey de degilmis 100 TL. Den basliyor.
Hatta kedinin belden assagisi tiras edilirse ihtiyaci giderildikten sonra temizlenmesi ve kurutmasi da kolay olur. Islak mendille bile silinip temizlenebilir.

Ben 2 kedimi yilda 1 kez kendim evde tiras ediyorum. Hareketi kisitli olan bir kediyi tiras etmek cok daha kolay olur sanirim.

Geriye kalemin uygulanmasi gereken noktalari ogrenmek kaliyor. O hanim ile iletisime gecsebilirseniz en azindan size bu konuda yardimci olacak, bilgi verecek bir veteriner onerebilir.

Sahsen ben de olsam kediyi uyutamazdim. Bariz bir agrisi, sizisi yoksa bir canlinin hayatina son verme kararini kesinlikle alamazdim.
Internette bazen videolar denk geliyor felcli olsa da oyun oynayan, gayet mutlu yasayan kediler var. Onlar insanlar gibi degil. Ben bu sekilde felcli yasamak istemiyorum diye dunmezler. Bir kedi aci cekmiyorsa, sevgi goruyorsa her sekilde mutlu olur.
Bir sure sonra yeni durumuna adapte olacaktir diye dusunuyorum.

Allah korusun ama sevdiğimiz biri çoluğumuz çocuğumız vs felç olsa altını bezlemek yerine ötenazi olsun acı çekmesin mi diyeceksiniz hanımlar?
Rica ederim kimse ama o insan bu hayvan demesin
Can candır. Fark nerede?
Bir yakınım sinir hastalığı sebebiyle yatağa mahkum oldu 1 yıl içinde. Ne yemek ne konuşma ne tuvalet. Evet dua ederken Allah kurtarsın çektirmesin diyoruz ama tutup ilaç verelim ölsün çekmesin demiyoruz.

Size de geçmiş olsun konu sahibi

O kedicige bunu yapani Allah bildiği gibi yapsın sorunuz hakkında bilgim yok ama bilmiyorum zor bir ikilem
Kendi açımdan bakıyorum öyle bir durumda yaşamak ister miydim diye bence kimse öyle yaşamak istemez hele de kaka sorunu devam ederken ama Allah korusun evladım o durumda olsa kapı kapı gezer çareler ararım ve gözüm gibi bakarım bence yapabileceğiniz şey imkanlarınız dahilinde kaka ve çiş sorununu çözmeye çalışmak bir çok yolu deneyip cozemezseniz( inşallah çözülür ) acı çekmesine müsade etmeyin, hayvanlar bizim gibi günahkar değiller yine mutlu olur

Ay yavrum benim ya.. Ay yavrum benim ya .bunlar nasıl aşağılık yaratıklar ya sırtından tüfekle vurmak nedir ..ne yapılabilir bir fikrim yok ama mümkünse tek veterinerle kalmayın başka bı veterinere danışın derim..rabbim emeklerinizi boşa cikarmasin inşallah bu yavrucaga acil şifa versin rabbim..

Benim böyle bir kedim olmadı ama gecen sene babamın yavru köpeği ben ordayken hastalandı sonra kusma ishal

Merkezde gençlik hastalığı ölür dediler istanbuldaki vet leride aradım buraya bile o kadar yolu göze alıp getirecektim o hali gözümün önünden gitmiyor onla bende hasta oldum

Sonra yakın bir ilçede sadece büyük başla ilgilene köy yeri gibi sonuçta bir vete götürdüm son umudumdu.
Önce serum yaptı 1 hafta iğne tedavisi uyguladı

Şuan video fotoları geliyor bana arada sesini de dinletiyolar aslan gibi oldu ele avuca sığmıyor
Çıkmadık candan ümit kesilmez
Dualarım sizinle ve masum kedicikle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…