Çok uzun yıllardır kedi besliyorum, evet acılı bir süreç ama sonuna kadar şansınızı deneyin derim, başka doktorlara gösterin ilk iş, ben inanırım çıkmadık candan umut kesilmeyeceğine. Lakin iyi gözlemleyin bu süreçte organ hasarı, ağrı sızı başlarsa daha da çekmesine izin vermeyinFikrini belirt yazmış miyim ben konumda ??
Böyle bir deneyimi olan birinden mi yardım istemişim ..
Her fikir doğru diye bir kanun mu var ..
Tuvaletim var yapamıyorum değil olay ,müdahalesiz yapamıyorum olacak bilip bilmeden yargı dağıtmayın siz ..
Başka veterinerler ile sosyal medyadan iletişime geçin ve gerekirse oraya götürün çocuğu. Yazık günah. Ben de ötenazi kararını alamazdim sanırım.Sence ne yapmalıyımYani burası ufak bir şehir pet konusunda çok deneyimli vet. Yok benim gittiğim en iyisi .
Diğerleri hep büyükbaş tohumlama virt zırt ..
Ama bu da biraz negatif bakıyor daha önce yanağı çürüyen ve kafası delik oradan iltihap akan iki yavru kedi için ölürler demişti ama şu an ikisi de benim evimde 1 yaşlarını doldurdular ..
Tekir kedimin gözü bulaniklasiyordu bebekken viral hastalık bu ölür dedi yavrum 3 yaşına girdi .
Zorla veterinerlik okutacaklar bana 35 yaşından sonra
Size cevap veren Hanımefendi gayet usulünce kibar dille kendi fikrini söylemiş. siz kendi vicdanınızı rahatlatmak İçin hayvana acı çektirecek olabilirsiniz bence de .. kakasını yapamıyor , çişi tüm vücuduna bulaşıyor ve bu ömür boyu sürecek. hala acı çektiğini bilmiyorum diyorsunuz , gerçekçi olmak lazım ... hayvan bu sonuçta yaşamak istemeseydi kendini bırakırdı yorumunuz gerçeklikten uzak fazla duygusal olmuş. Veterineriniz iyiymiş ve yaşatmış kediyi.. ama ötenizi öneriyor size haklı olarak. Ben olsam ötenizi derdim ama karar sizin..Hayvan zaten yaşarken bir cani tarafından bu hale getirildi ..Eğer yaşamak istemeseydi ilk günden bırakırdı kendini o açıdan düşündünüz mü ?
Evde 14 tane kedim var diyorum ben eğlence arıyor gibi mi duruyorum karşıdan ??
Bütün sorumluluğunu almaya razıyım ,yeter ki acı çekmesin diyorum ..
Had bilerek usulünce ,kibar dille yazın !!
Yahu ben neden kendi vicdanimi rahatlatayim ben mi bu hale getirdim bu zavalliyi ??Size cevap veren Hanımefendi gayet usulünce kibar dille kendi fikrini söylemiş. siz kendi vicdanınızı rahatlatmak İçin hayvana acı çektirecek olabilirsiniz bence de .. kakasını yapamıyor , çişi tüm vücuduna bulaşıyor ve bu ömür boyu sürecek. hala acı çektiğini bilmiyorum diyorsunuz , gerçekçi olmak lazım ... hayvan bu sonuçta yaşamak istemeseydi kendini bırakırdı yorumunuz gerçeklikten uzak fazla duygusal olmuş. Veterineriniz iyiymiş ve yaşatmış kediyi.. ama ötenizi öneriyor size haklı olarak. Ben olsam ötenizi derdim ama karar sizin..
İşte bunları duymak istiyorum gerçekten başından geçenlerden dinlemek istiyorum benim burda canım yanıyor kalkmış üsluptan bahsediyorlar ..Çok çok geçmiş olsun. Çok canım yandı.
bir çok felçli hayvana baktım. Maalesef çok zor oluyor hem onlar hem bakan için.
kaka için lavmandan başka bir çözüm bulamadım ben. Yatak yaraları için sürekli çevirdim durdum. Elimde çok sık taşıdım. Çişle alakalı karın alt tarafını idrar kesesine doğru iyice sıkarak tuvalete yaptırabilirsiniz. Önümüz yaz sıcaklardan koruyun. Sadece arka ayakları tutmayan melekler yaşıyor daha sıkıntısız. Ama tamamen felç evet dediğim gibi zor oluyor.
ben sizin yerinizde olsam diyebilirim çünkü bir çok kez o ikilem önüme geldi. Ben 10 günde olsa yaşatmak kararını alırım aldım da. Hepsi kurtuldu mu hayır ama onlar için birşey yapıldığını bilerek sevilerek mutlu uçtular ellerimden. Yemek yiyorsa Patisiyle size uzanıyorsa her zaman bir çözğm vardır. Zor mu evet ama her sabah o gözlere baktığınızda yepyeni umutla doluyorsunuz.
ve size bir cana umut ışığı olabildiğiniz için milyonlarca kez teşekkür ediyorum.
bu arada fizyoterapist şansı için isterseniz sosyal medyada ilanlar açalım. Yardım toplanabilir bakarsınız bir yerden bir Umut doğar
İşte bunları duymak istiyorum gerçekten başından geçenlerden dinlemek istiyorum benim burda canım yanıyor kalkmış üsluptan bahsediyorlar ..
Mama yiyor , belden yukarısıni oynatıyor çocuğum , sürünerek de olsa hareket ediyor , kalkmak istiyor işte ..
Yatak yarası yapmamak için gerekirse gece saat kurarım önemli değil tek istediğim birazcık kendini toparlaması ..
Mesela sinir sistemi hasar gördüğü için sürekli titriyor buna 100 de 1 ihtimal bile olsa bir çözüm yaratabilmek ..
Kısacası hayat kalitesini arttirabilmek ..
Rica ederim insallah ise yarar. Pahali bir sey de degilmis 100 TL. Den basliyor.Bu harika bir bilgi .... Gerçekten çok teşekkür ederim kimbilir belki bizim minnosta da işe yarar .. Sıkmadan , bir şeyler sokmadan kaka ve çiş yaparsa daha ne isterim ki gerçekten çok sağolun
Ay yavrum benim ya .bunlar nasıl aşağılık yaratıklar ya sırtından tüfekle vurmak nedir ..ne yapılabilir bir fikrim yok ama mümkünse tek veterinerle kalmayın başka bı veterinere danışın derim..rabbim emeklerinizi boşa cikarmasin inşallah bu yavrucaga acil şifa versin rabbim..Lütfen konum tasinmasin başka yerlerde dikkat çekemez çözüm bulamam rica ediyorum ...
Geçen hafta bir arkadaşım bir köyde sırtından havalı tüfek ile vurulmuş bir kedi olduğunu söyledi apar topar vet.e götürdük ..
Açıkçası yaşayacağından çok umudum yoktu ama hayata tutundu minik ..Ama şöyle bir farkla, felç kaldı ...
Felç kalması beni üzen bir şey ama daha fenasi sinirlerle alakalı olarak sürekli titriyor hadi onu da geçtim kaka ve çiş büyük problem..
Şu an klinikte çiş yaptığı zaman her yeri çiş oluyormuş , kaka zaten lavmanla yapılıyor lavman yapmaktan yara olmuş ..
Vet. Ötenazi yapalım diyor ama gönlüm razı değilMama yiyor, su içiyor , gözünün taa icine bakıyor ,elini tutuyor ..Bile bile vurun iğneyi ölsün diyemem ..
Evde 8 yetişkin 1 anne ve 5 bebeği olan kedilerim var ..
Evde bakamazsin diyor vet.ama çözüm ne ?? Ya sinek olursa bütün vücudunu kurt kaplar diyor , ya çiş yaptiramazsan acı çekerek ölür diyor ..
İçimde hep bir umut ..Allah almadiysa canını vardır bir hikmeti diyorum ama ya beceremezsem ..
Sorularım şunlar ..
1) Kaka olayını lavman olmadan nasıl hallederim ?
2) Vücudunun yara olmasını nasıl engellerim ?
3) Sürekli titremesine çözüm nasıl bulabilirim çok zengin değilim hayvan fizyoterapistleri çok pahalıymışZaten ufak bir şehirde yaşıyorum isteyene özelden konuşabilirim ..
4) böyle hikayesi olanlar var mı ? Nasıl tedavi uygulamamiz lazım ..
İnternetten geceden beri okuyorum ama yeterli bilgiye sahip olamadım ..Sürekli yürüteç videoları var ama benim öncelikli derdim yürümek değil ,hayatta tutabilmek...
Nolur biri biseyler söylesin , öldürulmesini istemiyorumEki Görüntüle 2852266
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?