Ötenazi istemiyorum ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bez yüzünden yara ve pişik olmaması için biz sadece gece bebek bezi takıyorduk . Gün içinde her saat yada iki saatte bir 'annemherseyim' kullanıcı isimli hanım'ın da dediği gibi azıcık gıdıklar gibi yapınca alt karın bölgesinden kendisi çişini yapıyordu, öğrenmişti artık bekliyordu öyle yapmamızı , beş sene bu şekilde bakabildik. Öğretirseniz tutuyor tuvaleti gelince. Normalde de altı açıktı hep ve bebek bakım bezleri var onlardan koyuyorduk altına.

Umarim biseyler yoluna girer 5 sene yaşayabilmis inşallah bizim kuzuda yaşar ..Sizin ki dişi miydi onlarinki daha kolay oluyormus vet.oyle dedi ama

1.soruya cevap verebilirim.Yaklasik 4 sene bagirsak fokksiyonlari calismayan kedime her gun ilac icirerek kaka yaomasini sagladik.Bu bir alternatif olabilir.
Neydi o ilacın adı hatırlayabilir misiniz acaba

Bende bu şekilde düşünüyorum konu sahibi

Umarim biseyler yoluna girer 5 sene yaşayabilmis inşallah bizim kuzuda yaşar ..Sizin ki dişi miydi onlarinki daha kolay oluyormus vet.oyle dedi ama

Evet dişiydi , bizimkini de sağolsun aşırı becerikli bir veteriner o hale getirmişti. Kısırlaştırma sonrası dikişleri patladı , neyi varsa dışarı çıktı . Sonra da yürüyemedi bir daha. Fakat hep yürümek için çabaladı , ilk zamanlar duvarlara yaslana yaslana yürümeye bile başlamıştı . Son iki senede hepten kalkamadı yerinden. İştahı yerindeydi ama her zaman , kör olsa da hep tepki verdi seslerimize , kendi de bize seslendi.

İnşallah bu küçük iyileşir sizin bakımınız ve sevginizle.

Ben öyle düşünmüyorum , teşekkürler .. Zaten siz olsaydınız ne yapardınız demedim ,tedavi tavsiyesi , doktor tavsiyesi biz böyle böyle yapmıştık biraz iyi gelmişti gibi fikirler olsun diye açtım bu konuyu ,iyi forumlar ...

Ben öyle düşünmüyorum , teşekkürler .. Zaten siz olsaydınız ne yapardınız demedim ,tedavi tavsiyesi , doktor tavsiyesi biz böyle böyle yapmıştık biraz iyi gelmişti gibi fikirler olsun diye açtım bu konuyu
Başınız sağolsun Sapasağlam kediyi öyle görmek ne zor , ama ne mutlu ki son anına kadar bakılmış ,Allah razı olsun ..

lasix diüretiktir,yani bilinen adıyla idrar söktürücüdür. eğer vücut boşluklarında sıvı birikirse evet kulanılması doğru olabilir ancak burada bahsedilen yavrunun böyle bir sorunu yok... aksine eğer endikasyon dışı lasix yapılırsa ,bu sefer kanında bulunan sıvı atılır,dehidratasyona girer hayvan... zannediyorum ki bu yavrunun omuriliğindeki sinirler zarar gördüğü için hem işeme hem de dışkılama fonksiyonunu göremiyor... o yüzden maalesef lasix bu hayvancağız için işe yaramaz

çok üzüldüm ya içim gitti... bunu yapanın burnundan gelsin,2 dünyada da rahat edemesin inşallah...

ben bir şeyler araştıracağım konu sahibi,inşallah bulabilirim işe yarar bir şey

Çok sağolun bekliyorum bir seyler bulabilirseniz

Niyetin çok güzel. Ama bakım için bı yolu olsa veteriner zaten bilir söylerdi. Buna sebep olanların Allah cezasını versin. Bişey diyemiyorum. Çok üzücü

Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.
İnsanlara sert cevaplar vermişsiniz, empati yapılmasını istiyorsunuz ama belki o insanlar sizinle değil kediyle empati yapıyorlardır. Bir de bu açıdan bakın bence.
Mesela ben konuyu ilk okuduğumda direkt kediyle empati kurdum. Çünkü bir insanın buna benzer bir hayatı 10 seneden fazla yaşadığını gördüm ve bu bir travma mıdır bilmiyorum ama kendimi o insanın yerine koyduğum gibi kedinin yerine de koydum ve ötenazayi mantıklı buldum.
İnsanların bunu önermesi bir suç değil. Vicdansız da değiller. Burası bir forum ve herkes kendi penceresinden bakarak fikrini yazıyor.

Sizi de anlıyorum, böyle bir şeyin kararını vermek kolay değil.
Ama böyle bir karar vermek zorunda kalırsanız da kendinizi kötü ya da suçlu hissetmeyin.
Umarım bir çözüm bulursunuz ve yavrucak da huzurla, kolaylıkla hayatına devam edebilir.

Bu akşam yine veterinerdeydik , orda her akşam toplanıp bir karara varamayıp geri geliyoruz.
Bugün düne göre titremesi çok azdı
Ama düne gore yemesi de azmiş.
Veteriner karı koca .erkek olan direkt ötenazi diyor , kadın olan bekleme taraftarı .Ankara da bir hastane omurilik ameliyatı yapıyormuş lanet olsun ki 20 bin civari ve bende o para yok ...%90 garanti vermiyorlar doğal olarak ama varmış öğrendim ..
Kafam allak bullak .
Gittiğimde yine göz göze geldik yok işte karar veremiyorum , veremiyoruz..

Zor bir karar...
Engel seviyesi sürekli bakım isteyecek düzeyde. Yani tuvaletini tutamayıp yapıyor olsa bez bağlanır vs. Nispeten daha kolay. Ama müdahalesiz yapamıyor olması çok zorlaştırıyor.
Ğkesintisiz size muhtaç ve başka kediler de var diyorsunuz. Mesela şehirdışına gittiğinizde, kendiniz hasta olduğunuzda bile başkasına emanet edilemeyecek bir durumda. Herkes bu bakımı sunamaz çünkü.

Bir de yaşam hakkı tamam, elbette yaşamaya hakkı var. Ama yaşam amacını kaybetmiş bir canlı insan da olsa hayvan da olsa bu eziyeti çekmek istemeyebilir. Yani diyelim bu durumda bir insan var, ne bileyim çoluğu çocuğu için hayatta kalmak isteyebilir mesela. Ama kediciği düşününce bir daha ayağa kalkamayacak belki, dolaşamayacak, bir sineğin peşinden atlayıp zıplayamayacak,
üreyemeyecek, tek yapabildiği ona zaman ayırıldığı kadarıyla ilgi görmesi olacak. Sanırım ev kedisi değilmiş, alıştığı özgürlüğü arayacaktır diye düşünüyorum.

Durumu kötüleşirde yaşatmak yönünde ısrarcı olmadan tekrar değerlendirin bence veterinerin önerisini.

1 hafta bekleyelim dedi vet. Hiçbir tedavi uygulanmadan neyin değişmesini bekliyoruz bilmiyorum tedavi edilmesi lazım bana kalırsa nasıl olduğunu bilmiyorum ama sabah aksam idrar kaka yaptırıp bir yandan da aaaa bir haftada iyileşti veya kötüleşti demek mantıklı gelmiyor.
Buradaki vet. Bilgisi dahilinde bir şeyler yapıyor doğal olarak , bulan adam da belki kendine göre sebepleri olarak 20 bin lik tedaviyi pek onemsemedi bende o para olsa çoktan yola çıkmıştım %10 bile olsa ihtimal ihtimaldir benim gözümde ama elimden bir sey gelmiyor ..
Sabahtan beri yüksek takipcili Instagramdaki adreslere yazıyorum kimseye ulaşamadım
Sinirlerim çok bozuk

Facebookta haysev var. Orası aracılığıyla pekçok hayvanın tedavi masrafı birkaç saat içinde toplanıyor. Mail atarak ve durumun aciliyetini bildirerek destek alabilirsiniz. Şahsen ben de yardımda bulunacağımda direkt onlara gönderiyorum güvenilir olduğu için. Direkt size kimse yardım etmez 20bin tl diye. Ama hayseve derdinizi anlatabilirseniz eminim yol gösterip yardımcı olurlar. Ötenaziye ben de karşıyım. Her canlının yaşama hakkı var, öldürmeyen allah öldürmez diye atasözümüz var. Canı veren allah onu almak da ona düşer, acı çekmek de ölmek de yaşamak da her canlı için bir sınavdır. Aşırı dindar bir insan değilim bu arada ama inançlıyımdır, hayatta her şey bir sebeple birbirine bağlı. O hayvanın bir şekilde sizin karşınıza çıkması da bir sınav, pes etmemenizi ve azıcık daha savaşmanızı telkin ederim ilerde içinizin tamamen rahat olması adına. Sevgiler.

Konusucam en azından ulaşmaya çalışicam . Zaten kimse bana 1 lira dahi gondermesin aklıma bile gelmedi ama bir doktor tavsiyesi , tedavi onerisi gibi şeyler bekledim Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…