Otizim

Bir başkasının başına gelmiş olması sizin sınavınız olmadığı anlamına gelmez, sizin bu durum karşısında yüreği evladı için yanan bir anneyi yaralamamak , özel bir çocuğu gördüğünüzde başını okşayamamak, itip kakmak, kaçmak ta sizin sınavınız olur. Tam tersi de olur, seçim.
Haklisiniz umarim insanlar bu ufak sinavdan bari gecerler ne diyeyim.. yardimci olmak bukadar zor olamaz. benimde down sendromlu kizim var hep saglikli cocuklarla oynastiriyorum. Allaha sukur herkeste anlayisla karsiliyor..

Beğenmedimler, vicdansız yaftaları havada uçuşmuş :KK48:
Benim çocuğum yok ama elimde büyüyen yeğenim var. Çocuk anaokuluna başladığında beri kekelemeye çalışıyor, bağırıyor (yüksek sesle konuştuğumuzda lütfen bağırma hala diyen fındık kurdum benim) abuk sabuk ses tonları deniyor falan. Çocuğa ne oluyor neden oluyor derken okuldaki bir boncuğun asabi, haylaz, zaman zaman kekeme denemeyecek ama onu andıracak derecede konuşma güçlüğü çektiği ve muhtemelen bu yüzden aksi ve huysuz olduğunu öğrendik. Sardı bizi bir endişe. Sanırsınız çocuğumuz bozulacak :KK51:
Çocukların taklide bu kadar yatkın olabileceğini ben ancak anlayabildim. Çocuğunuz taklit ediyor değişmiyor. Anaokulu tatile gireli epey zaman oldu ama minik fasülyem hala ha ha ha la, ba ba na su v v v ve re .. gibi cümleler kuruyor. Pedagog hepsinin bir taklit ve rol denemesi olduğunu söyledi. Sizin çocuğunuzda aynı durumdadır endişelenmeyin. Ama bana kalırsa başka akranlarıyla da görüştürmeye çalışın.

Çıkarmışlar sizi sanık sandalyesine gelen domates atıyor giden domates atıyor :)
Yorumlar ne kadar da kaba ve nezaketten uzak. Hepsine de üşenmemiş cevap vermişsiniz. Sebebi neydi ki :KK48:
Ayyy beni kurtaran yorum sanırım cidden ben niye kendimi bu kadar anlatmaya çalıştım ki çok haklısınız ben vicdanımı biliyorum yaaa kendimi biliyorum teşekürler beni uyandıran yorum için:))

Bu şekilde yorum yapanlar otizme o kadar uzaksınız ki allah bilir o arkadaşınızı senede 1 defa falan görmüşsünüzdür:) gerçek otizme savaşan anneler bu postun altında bana hak verdiler biliyomusunuz bu çok ilginç degilmi
senede bir değil 12 yıldır kapı komşusuyuz 🤣

Bu arada o fıstığın iki kardeş var okula gidiyorlar hiçde dediğiniz gibi olmadı. Aynı evde büyümesine rağmen..

Benim kizim 6 aylikti, bir yakinimin 11 aylik bebegini ziyarete gittim. 11 aylik bebek oyle kotu agliyorki. Bagirma degil , alt dudagini bukup öm öm öm diye agliyor. Eve bir geldik bizim kizda ayninsekilde aglamaz mi ? Nasil rahatsiz oldum. Biri ortamda bagirsin hemen kizimi uzaklastiriyorum . Bunun normal birsey oldugunu dusunmesini istemiyorum. Yani size hak vermiyor degilim.

Annesiniz evhamınızı anlıyorum bir yere kadar ama size otizm durumunu anlatmasalardı bence böyle düşünmeyecektiniz.
Sizin çocuğunuzun mizacı gereği,belkide sendrom dönemidir, ondan değişmiş olabilir tavırları.
Çocukla alakalı olsaydi en baştan değişmezmiydi sizcede?
Bulaşıcı değil otizm,zaten en hafif seyrindeymiş size bir zararı olmaz,aksine siz faydalı olabilirsiniz o miniğe.

Bir anne olarak ben çocuğuma ne olduğunu nasıl olduğunu gayet iyi biliyorum daha önceki yazdığım konuda da kendimi sucluyordum ama şuanda durum farklı çocugum taklit ediyor hırpalaniyor siz istediğiniz gibi algılayabilirsiniz haa bu arada kimsenin haddine değil başka bir annenin anneliğini sorgulamak gerçekten anne olan kişi yapmaz bu
anneliğinizi sorgulamadım ki gerçek bi sanneyim emin olabilirsiniz Allah bağışlarsa pırlanta gibi iki evladım var doğrusuyla yanlışıyla büyütmeye çalıştığım
ama çocuğunuzun hırçınlığının tek sebebini otizmli bi çocukta aramayın diye dönüp kendinize de bakın dedim
neyse belli ki işine gelmeyen yorum olunca saldıran üyelerdensiniz
size iyi günler

Valla ben konu sahibine hak veriyorum. Herkes otizmli çocuğun açısından bakmış, tabiiki normal çocuklarla oynaması gerekli ama bunun sebebi normal çocukların daha önde olması değil mi?
Şimdi bir de normal çocuğun açısından bakın sürekli görüştüğü arkadaşını otizimli çocuk örnek alıp iyiye giderken o alarak kötüye gitmeyecek mi?
Tabiiki otizimli yavruyu asla dislamamaliyiz ama başka arkadaşlar da bularak bu sureci paylastirmali ebeveynler yoksa hep ayni çocuk üstünden gidilen normalleşme süreci normal çocuğu etkiler.

anneliğinizi sorgulamadım ki gerçek bi sanneyim emin olabilirsiniz Allah bağışlarsa pırlanta gibi iki evladım var doğrusuyla yanlışıyla büyütmeye çalıştığım
ama çocuğunuzun hırçınlığının tek sebebini otizmli bi çocukta aramayın diye dönüp kendinize de bakın dedim
neyse belli ki işine gelmeyen yorum olunca saldıran üyelerdensiniz
size iyi günler
Yooo asla saldırmadım aslına bakılınca herkez kendi yavrusunu dusunuyo bende öyle yapıyorum bakın sizi kırmak asla istemem siz evlatalriniz için neler yapıyorsunuz bilemem ama arkadaşımın çocuğunu düşünerek sosyalleşmesini istiyo bu sadece benim cocugumla olmaz bunu ona nasıl anlatırım ben en başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum bende çocuğumu iyi etmeye çalışıyorum haa dediginiz gibi çocugum benim tutumundan rahatsız ve hırçın olduysa bunu da yalnız kalarak çözebiliriz diye düşünüyorum sizde bir yorumdan yola çıkarak mesala beni cani anne ilan ediyosunuz ben çocuğuma sürekli bağıran döven biri değilim sizin bu yaptığınız da çok ayıp anneliği yaşayan bir insan olarak sürekli pamuk gibi yumuşakmızınız evlatlarıniza bir anne çocuğuna bağırınca en çok annenin ici yanar kendinden nefret eder ama öyle bir duruma getirdiniz ki neyse daha fazla yazmıcam en iyisi kendi bildiğimi yapmak mis cunki insanlar linç etmeye öfkesini kusmaya alan ariyo empati yok kimsede

Anne olduktan sonra insanları kırmamaya çok dikkat ediyorum, beni kırsalar bile.
Size yazacağım sadece inşallah ömrüm boyunca sizin gibi bir anne ile ne ben arkadaş olayım nede çocuğunuzla çocuğum arkadaş olsun.
Otizmli sabi sübyan bir melek için dünyalar feda edilir iyi olsun diye, arkadaşınıza destek olmak gerekirken nasıl uzaklaşırım diye konu açıp akıl istiyorsunuz.

Ben size üzüldüm konu sahibi. Bugünün talihlisi sizsiniz. Bir sağdan bir soldan vurup duruyorlar. Konunuzu tekrar düzenleyebilseniz keşke.
Otizmliyi dışlama olarak algılanıyor.
Oysa siz üç ay önce yani bu teşhisten önce gozlemlerinizle geri çekilmişsiniz.
Hepimiz görüştüğümüz beş insanın ortalamasıyız nihayetinde. Çok sık görüştüğümüz insanlarda bize olumsuz yansiyan bir şey olduğunda hoop bir saniye demiyor muyuz?
Komşunun çocuğuyla ıletisimde bulunun müsait zamanlarda iletişim kursunlar. Ama her gün her gün akıl küpü çocuk olsa insan bıkar. Kendi çocuğu bile yeri geliyor yoruyor insanı. Sessizlik isteniyor.

Problem komşunuzun sizi rehabilite merkezi olarak görmesi. Yaşıtlarıyla zaman geçirsin sözünü biraz yanlış anlamış sanırım. En iyisi ona güzelce doktordan sosyalleşme ile ilgili tavsiye alması gerektiğini söylemeniz. Bunun en karlisi otizm belirtileri gösteren çocuk olacak. Böyle komsunun evine gitmekle olmaz cunku.

Merhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum
Yeni konusmaya başlasa oğlunuz belki konuasini etkiler diye düşünülebilir ama çocuğunuz konusuyo şimdiye kadar iyi olup şimdi gorusmemrk olur mu o arkadaşınızın en ihtiyaç duyduğu zaman insanlığa sigarmi küçük masum çocuğa yardım etmeyi dusuncekken böyle düşünmeniz çok yanlış geldi.. bnm de var bı arkadaşım otizm olabilir demis Dr ama ben onunla hiç kesmiyorum iletişimi kizim da çok seviyo arkadaşımın çocuğunu.. lütfen aklınıza başınıza alın ve arkadaşınıza destek olun!!

Back
X