Otizm konusu açmıştım merak eden Anneler

Anladım canım teşekkür ederim en iyisi yaptırmak o zamn
yaptir bisey kaybetmezsin ama bildigim kadariyla ucretli bir test dedigim gibi bizim surekli gittigimiz cocuk dr u bir nevi dogumgunu hediyesi olarak yaptiriyor bu testi. tum hastalarina uygulatiyor. 0-6 yas olcuyor. basit ama tabii uzman yapmali yorumlama cok onemli. bir de cocuk psikologu olunca kafandaki sorulari da sorabiliyorsun. ama mesela o anda cocuk.yapmayabiliyor cani istemiyor sen aciklamani yap. mesela benim kizim resim yapmak istemedi o anda halbuki resimlerle hikaye anlatir bize acikla mutlaka. kendine ve doktora da durust ol ayrica.

Kuzenim cocuk psikologu. Bu testleri bende sormustum ona, aslinda saglikli olsun olmasin her cocuga 6 ayda bir yapilmali demisti. Hasta olmasini beklemeden nasil aylik kontrole goturup fiziksel gelisimini takip ediyorsak zihin gelisimini de takip etmeliyiz ama ne yazikki bu hep atlanir demisti.

Anladım canım çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldun çok saol

Değil mi haklısınız aslında En doğrusu yaptırmak
Ben yaptırdım o testi.. Kule yapabiliyor mu.. Alt üst kavramlarını biliyor mu.. Yemeği kendi yemek istiyor mu vb sormuştu.. Bana da hiçbir şey yok dendi, ki hiçbir belirti yoktu sadece konuşmamasına dolayı götürmüştüm..şu anda da yavaş yavaş konuşmaya başladı.

gelisim testini premature dogum yapan bir arkadasimin cocuguna yaptilar aylik durumuna gore o doneme ait yapmasi gereken seyleri yapabiliyormu diye inceliyorlar

Evet sizi hatirladim.sizden sonra bende çocuktan şüphelenmeye baslamistim.bizim tek sorun konuşmama iste..diğer bütün motor beceriler tastamam .bu gelişim testi yapılabilir bende düşüneceğim bunu

Bende sadece konuşmuyor diye götürdüm canm yaptırayım o zamn o testi de en azından kafam rahat eder

Eski konularınızı hatırlıyorum. Bir şey çıkmayacağını düşünmüştüm ben de..benimle prematüre olan bebeğime yapılıyor 4 ayda bir kaba motor gelişimi geri diye..

Tüm öğrenme alanlarına bakılıyor, motor gelişimi geri geliyor biraz.
biz araştırma Hastanesi'ne yaptırıyoruz..içiniz rahat etmeyecekse yaptırin ama ben sizin yerinizde olsam yaptırmazdim doktor öyle dediyse..

Valla inanır mısınz çok kafam karışık şimdi çocuk evde yaptığı şeyi orada yapamaz yanlış bi şey derler diye de aklımdan geçmiyor değil

Gelişim testini herkes yaptırıyor sahsen bende yaptrdm eksiklerini varsa görmenizi saglıyo cocuk acısından faydalı bence

Cok sevindim sizle de cok konusmustuk. Gozunuz aydin... benim kizim da az az konusuyor.

Gelisim testi dedigi denver testi bu testin 2-6 yas arasi tum cocuklara yilda 1 kere yapilmasi gerekiyor. Bir sorun olmasina gerek yok. Ben 2 ogluma da bu sene yaptirdim. Yaptirin yasina uygun komutlar uyguluyor.

Merhaba
Gelişim testi yapılmadan anlaşılmaz pek. Yani net sonuö elde edemezsiniz. Mutlaka yaptırın. Benim hocam yapıyor. Kan testi vs değiş. Testin tipine göre oyun iİçerikli oluyor. Psikayatristen öte bir çocuk gelişimi uzmanına başvurmanızı öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…