Otizm olabilr mi?

Oppssi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2017
109
48
28
Öncelikle merhaba biliyorum konunun yeri burası değil ama bir süre kalmasını rica ediyorum.
Soruma geçersek oğlum 13 aylık oldu yürüyor 11 aylıktan beri ama adını seslendiğimizde nadir bakıyor,göz temasımız var ama tanımadıklarına yok özellikle erkeklere gitmeyi sevmiyor kadınlara gidiyor gülüyor ve bakıyor. Bunun dışında al ver yapıyor alkış bay bay yapmıyor bir türlü öğretemedim ama mesela arabalarıyla düzgün oynar çorabını çıkardığımda ayağına giymeye çalışır kendisi.
Bunun yanı sıra çoğunluk evdeyiz burası köy gibi bir yer yaşıt çocuk park vs.yok sosyal olarak eksik kaldık ve tv reklam izlemeyi çok seviyor elinden geldiğince açmamaya çalışıyorum.
Yarın bir çocuk psikoloğuna götürücem ama yine de sizlere sormak istedim çok endişeliyim aynı şeyleri yaşamış olan varsa lütfen bana şunları şunları yap desin

Otizm konusunda fazla bir bilgim yok ama reklam ve müzik klibi tarzı şeyler küçük çocuk ve bebekler için çok tehlikeli. Klip sendromu diye birşey var. Bu terimi arama motoruna girerseniz bilgi edinebilirsiniz.

Otizm konusunda fazla bir bilgim yok ama reklam ve müzik klibi tarzı şeyler küçük çocuk ve bebekler için çok tehlikeli. Klip sendromu diye birşey var. Bu terimi arama motoruna girerseniz bilgi edinebilirsiniz.
Teşekkür ederim bakıcam

13 aylık bebeğim
Fark etmez. Her çocuğun gelişimi farklıdır oğlum 2 yaşında by by,2.5 yasinda öpmeyi öğrendi. Ben tv söktüm evde yok günde yarim saat tlf dan çizgi film açıyorum. Siz de tv kaldırın ve lütfen reklam en kötüsü kesinlikle izletmeyin

Teşekkür ederim biraz da olsa içim rahatladı iki gündür izletmiyorum inşallah ilerleme kaydedebiliriz

Şu konuda yapılan yorumlara bakın lütfen.
Ben de ayrıntılı bir yorum yazmıştım.
Bebeğinizi mümkün mertebe tvden uzak tutun,özellikle de hızlı bir döngüsü olan reklamlardan.
Henüz tv izleyebilecek yaşta değil.

konuya yorumum olamaz
değerlendirme yapamam yani
ama şunu diyorum sizinde aracılığınızla
bebeklerimizden çocuklarımızdan teknolojiyi uzak tutalım
anneler rahat diye çocuklarını tv telefonla yediriyor susturuyor
çovukların doğasına müdahale ediliyor
çocular ağlar ses yapar bunlar normal şeylerdir
acıkınca yer
anormal olan o çocuğun doğasına aykırı durumların kullanılmasıdır
değil sizden birçok anneden duyuyorum ben bunları
yapmayın lütfen
normal durumda olabilir ama muhtemelen sosyalleşmiyor çocuklarımız

2 yaş öncesinde teknolojik aletlere maruz kalmanın çocuklar üzerinde ciddi olumsuz etkileri var.
Annelerimiz,genelde,rahatça ev işi yapabilmek için tvyi,adeta bakıcı yerine kullanma eğiliminde,ne yazık ki.
Konu sahibi sözüm size değil genele.

Daha çok küçük , otizm tanısı 3 yaşından önce konmaz. Sizin şüpheleriniz varsa çocuk psikoloğuna değil, çocuk psikiyatrisine veya çocuk nöroloğuna götürmelisiniz. Tv izlemesi zaten tavsiye edilmez ama reklamlar en beteri. Kafanızda kurmayın, sizin sıkıntınızı, stressinizi hisseder bebeğiniz. Ve kimseyle kıyaslamayın çocuğu, her çocuk başkadır, gelişimi, karakteri kendine özeldir.

Evet biliyorum zararlarını ben gündüzleri çok açmıyordum ama eşim gelince o açıyordu şimdi hiç açtırmıyorum umarım sadece yanlızlıktan sosyalleşemenektendir

Benim kızımda bayanlara gider, erkeklerde ağlardı. Otizm olsaydı bayanlara da gitmemesi gerekmez miydi? Panik yapmayın, ama uzmana da gidin içiniz rahatlasın.

Teşekkür ederim iyi bir şey duymak biraz olsun rahatlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…