Nerdeyse 4 yasina gelmis. Baya cumle kuruyor olmasi lazim. İsmini soyleyince donup bakiyor mu? Otizim degilse bile ciddi uyaran eksikligi olabilir. Tv tablet telefon hepsini kaldiriyorsunuz. Cocugunuzla sosyal oyunlar oynayin evcilik, marketcilik, doktorculuk. Krese gitmiyorsa baslatabilirsiniz hem sosyallesir hem konusmasi ilerler.İçim içimi yiyor bir anne olarak sizlerden öneri almak istiyorum. Doktora goturucem . oğlum var 40 aylık sesimi biraz yükselince kulagini kapatıyor bazen etrafında dönüyor donen seylere ilgisi var ve çok hareketli ama komut alıyor herseyi anlıyor göz teması çok iyi yani mimikleri var taklit yeteneği var hemen herseyi anlıyor hiç otizm konduramiyorum konuşması pek yok çok az cümlesi var kelimesi var anne baba zaten diyor agzi dolu ama anlamlı cümle yok çok tv tablet izledi acaba ondan mı oldu yoksa otizm mi tabi siz teşhis koyamazsiniz ama en azından içim rahatlar
Dönüp bakıyor anlayışı çok ama çok iyi akıllı yani . Cümlesi de nadir var herzaman söylemez. Uyaran eksikliği de otizm mi oluyor acabaNerdeyse 4 yasina gelmis. Baya cumle kuruyor olmasi lazim. İsmini soyleyince donup bakiyor mu? Otizim degilse bile ciddi uyaran eksikligi olabilir. Tv tablet telefon hepsini kaldiriyorsunuz. Cocugunuzla sosyal oyunlar oynayin evcilik, marketcilik, doktorculuk. Krese gitmiyorsa baslatabilirsiniz hem sosyallesir hem konusmasi ilerler.
Krese gidiyo mu?Dönüp bakıyor anlayışı çok ama çok iyi akıllı yani . Cümlesi de nadir var herzaman söylemez. Uyaran eksikliği de otizm mi oluyor acaba
Yok goturucem randevum var . İçim içimi yiyor işte çok üzgünüm çok tv izledi ondan oldu diye düşünüyorumBenim yigenim 3.5 yaşında bildiğiniz cümle kurarak derdini anlatabiliyor. Daha önce göturdunuzmu doktora?
Benden ayrı duracağını sanmıyorum daha doktora götürucemKrese gidiyo mu?
Bu şekilde yaklaşırsaniz durmaz. Alıştırmaniz lazım. Belkide sosyal olunca konuşması duzelecekBenden ayrı duracağını sanmıyorum daha doktora götürucem
Aynen goturucem inşallah içim içimi yiyor uzuntudenO yaşta bildiğim bıcır bıcır konuşması lazım. Ama başka biside olabilir götürün erkenden bakarsınız çaresine tabi
O kolay gerekirse krese veririrz ama.otizm değildir inşallah o üzüntü beni mahvediyorBu şekilde yaklaşırsaniz durmaz. Alıştırmaniz lazım. Belkide sosyal olunca konuşması duzelecek
Uyaran eksikligi var muhtemelen. Bunu evde tutup eline ipad vererek cozemezsinizO kolay gerekirse krese veririrz ama.otizm değildir inşallah o üzüntü beni mahvediyor
Yakınımızın çocuğu da öyle oldu gayet tepkileri, taklitleri normaldi aslında ama sonra çocuk oyalansın diye sürekli telefon, tablet, tv dayadılar her geçen gün iletişimi koptu. İzlemeyince krizlere giriyordu. Sonra da otizm teşhisi konuldu. Lütfen ama lütfen tamamen uzaklaştırın tv den. Mutlaka dil terapisi alın eğitimi önemli. Siz de evde ilgilenin hatta oyun gruplarına götürün sosyalleşsin yada parklara. Eve kapanık şekilde iyileşmesini beklemeyin.İçim içimi yiyor bir anne olarak sizlerden öneri almak istiyorum. Doktora goturucem . oğlum var 40 aylık sesimi biraz yükselince kulagini kapatıyor bazen etrafında dönüyor donen seylere ilgisi var ve çok hareketli ama komut alıyor herseyi anlıyor göz teması çok iyi yani mimikleri var taklit yeteneği var hemen herseyi anlıyor hiç otizm konduramiyorum konuşması pek yok çok az cümlesi var kelimesi var anne baba zaten diyor agzi dolu ama anlamlı cümle yok çok tv tablet izledi acaba ondan mı oldu yoksa otizm mi tabi siz teşhis koyamazsiniz ama en azından içim rahatlar
Gerekirse mi? Evde napiyo coucgunuz nasil aktiviteler yaptiriyosunuz?O kolay gerekirse krese veririrz ama.otizm değildir inşallah o üzüntü beni mahvediyor
Yok 20 gündür vermiyorum zatenUyaran eksikligi var muhtemelen. Bunu evde tutup eline ipad vererek cozemezsiniz
Konusturan aktiviteli kitaplar aldım sorular soruyorum . Başka neler yapabilirim fazla fikrim yok baya oyun oynatiyorum konuşturuyorGerekirse mi? Evde napiyo coucgunuz nasil aktiviteler yaptiriyosunuz?
İşte otizm belirtileri var tv tablet otizm mi yapıyor acaba cidden çok üzüldüm şu an keşke vermeseydimYakınımızın çocuğu da öyle oldu gayet tepkileri, taklitleri normaldi aslında ama sonra çocuk oyalansın diye sürekli telefon, tablet, tv dayadılar her geçen gün iletişimi koptu. İzlemeyince krizlere giriyordu. Sonra da otizm teşhisi konuldu. Lütfen ama lütfen tamamen uzaklaştırın tv den. Mutlaka dil terapisi alın eğitimi önemli. Siz de evde ilgilenin hatta oyun gruplarına götürün sosyalleşsin yada parklara. Eve kapanık şekilde iyileşmesini beklemeyin.
Biz çok uğraştık şuan 7 yaşında ve hala konuşmuyor eğitiminde çok gecikme oldu. Dilerim sizinki düzelir.
Tv tablet ile otizimli olmaz otizm belirtileri doğabilir ama düzelir. Otizm başlangıç zamanı çok önemlidir. Bebeklikten belliyse ileri düzey sonraları orta düzey vbdir. Evde tek kişi bakıyor ve tv tablet varsa tabi geç konuşur. Ama kalabalik ev herkes sesli konuşur tv tablet yine açık olur o çocuk daha kolay konuşur. Konuşmayı geç ögrendiği için derdini anlatamaz sinirli agrasif olur, etkileşimde olmak istemez falan yani tv tablet etkileşim eksikliğinden otizmli belirtileri verebilir. Ama otizmli olmayan birini otistik yapmaz.İşte otizm belirtileri var tv tablet otizm mi yapıyor acaba cidden çok üzüldüm şu an keşke vermeseydim
Aynı dediğiniz gibi içimi anlattınız tek kişiyim kalabalık ev değil. Yani sinirden elini ısırıyor konuşamadığı için. Otizm belirtileri veriyor diye düşünüyorum çünkü çok akıllı otizmli çocuklar gibi değil yani normal çocuk bildiğimizTv tablet ile otizimli olmaz otizm belirtileri doğabilir ama düzelir. Otizm başlangıç zamanı çok önemlidir. Bebeklikten belliyse ileri düzey sonraları orta düzey vbdir. Evde tek kişi bakıyor ve tv tablet varsa tabi geç konuşur. Ama kalabalik ev herkes sesli konuşur tv tablet yine açık olur o çocuk daha kolay konuşur. Konuşmayı geç ögrendiği için derdini anlatamaz sinirli agrasif olur, etkileşimde olmak istemez falan yani tv tablet etkileşim eksikliğinden otizmli belirtileri verebilir. Ama otizmli olmayan birini otistik yapmaz.
Evet etkisi çok büyük keşke zamanında vermeseydiniz evet ama bundan sonrası için dikkat edinİşte otizm belirtileri var tv tablet otizm mi yapıyor acaba cidden çok üzüldüm şu an keşke vermeseydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?