- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.241
salı günü ram daydık önümüzdeki salı hazır olacakmış raporumuzu almaya gidicez bu yılda hastane ram rapor koşturmacamız bitti ram ana okuluna devletin yollayabilirsiniz dedi dün gittim müdürle konuştum bu sene geçti öbür çocuklar baya bişeyler öğrendiler filan dedi tabi benim oğluşun marifetlerini bilmediği için sölemedimde otizm dedim ama seneye verin filan dedi dedim olmaz seneye kadar alışması lazımmış ram gerekirse yazı yollarım dedi dedim ana sınıfınıda gezdim başlıycaz ama sabahçı olacak 8.30 12.30 bakalım uyandırabilecekmiyim
melek hanım merhaba,
doktor görüşmeniz nasıl geçti?
ne yazıkki pek beklediğim gibi değildi.
atipik otizm ve hiperaktivite teşhisi koydu doktor. raporda öyle yazacakmış. gelişim testi ve eeg için randevu alıcaz bugün. açıkçası az çok bildiğim şeyleri söyledi. artı birşey yok yani.
ne yazıkki pek beklediğim gibi değildi.
atipik otizm ve hiperaktivite teşhisi koydu doktor. raporda öyle yazacakmış. gelişim testi ve eeg için randevu alıcaz bugün. açıkçası az çok bildiğim şeyleri söyledi. artı birşey yok yani.
canım ayrıca daha önceki gittiğiniz doktora kan idrar testi yaptırmıştınızya siz belliki osman bey tekrar istememiş bu testleri sizden....ağır metal fazlalığı kurşun fazla çıkmıştı demiştiniz bu fazlalıklar idrardamı belli oluyor yoksa kandamı?
biz ağır metallerle ilgili kullandığımız ilaçları söyledik doktora. işin o tarafıyla pek ilgilenmedi sanırım. çocukla pek fazla iletişimi olmadı. 3 tane ilaç yazdı. çocuğun algılamasıyla ilgili ilaç ve vitamin.kurşun idrarda çok fazla çıktı bizim. kafam çok karışık. belli bu çocuğun eğitim alması gerekiyor ama hiçbi yerden açıklayıcı bilgi alamıyorum.
ilaçların adı nedir?bi açıklama felan yapmadımı yani...adı ile seslenmedimi?tepkilerini bakmak adına...hım yani idrarda çıkyıor ağır metal fazllalıkları...benim oğlumun idrar testi sonuçlarını aldık kan ile beraber kanda bi sıkıntı yok ama idrar testini tekrar istediler..Ona göre sonuca yorum yapacaklar...İdrar testinde ne gibi bir açıklama yazıyordu sizin tıp dilinde...[/Q
Açıklayıcı bilgi anlamında çok haklısın aynı dertten bende fazlasıyla muzdaribim...Ama yapacağımız şey belli...raporun çıkmasını bekleyeceksin özel eğitim için yada kendi imkanlarınla bir an önce başlamaya calışacaksın...testlerini de yaptırıp özel eğitim ile beraber gelişimini tajkip ediceksin + yönde ilerleyebiliyormu?belli bir zaman aralığı verdimi size şu tarihler arasında tekrar gelin kontrole mesala 3 ay sonra gibi...
ilaçların adı nedir?bi açıklama felan yapmadımı yani...adı ile seslenmedimi?tepkilerini bakmak adına...hım yani idrarda çıkyıor ağır metal fazllalıkları...benim oğlumun idrar testi sonuçlarını aldık kan ile beraber kanda bi sıkıntı yok ama idrar testini tekrar istediler..Ona göre sonuca yorum yapacaklar...İdrar testinde ne gibi bir açıklama yazıyordu sizin tıp dilinde...
osman bey istedi bizden çapada....ama bize verilen raporda sadece mesala kan da herhangi bir sorunla karşılaşılmmaıştır.idrarda tıp dilinde bişey yazmışlar görülmüştür.Tekrar yapılması uygun görülür şeklinde...bir iki kere denedi.ben zorla sora ssora açıklama yapmasını istedim.
idrar testi adli tıpta yapılıyor. liste halinde değerler yazıyor referans aralıkları falan.
siz hangi hastaneye gidiyorsunuz
ilaçların adı nedir?bi açıklama felan yapmadımı yani...adı ile seslenmedimi?tepkilerini bakmak adına...hım yani idrarda çıkyıor ağır metal fazllalıkları...benim oğlumun idrar testi sonuçlarını aldık kan ile beraber kanda bi sıkıntı yok ama idrar testini tekrar istediler..Ona göre sonuca yorum yapacaklar...İdrar testinde ne gibi bir açıklama yazıyordu sizin tıp dilinde...[/Q
Açıklayıcı bilgi anlamında çok haklısın aynı dertten bende fazlasıyla muzdaribim...Ama yapacağımız şey belli...raporun çıkmasını bekleyeceksin özel eğitim için yada kendi imkanlarınla bir an önce başlamaya calışacaksın...testlerini de yaptırıp özel eğitim ile beraber gelişimini tajkip ediceksin + yönde ilerleyebiliyormu?belli bir zaman aralığı verdimi size şu tarihler arasında tekrar gelin kontrole mesala 3 ay sonra gibi...
evet 3 ay sonra yine çağırdı. rapor çıkana kadar zaten özel eğitime başlamayı düşünüyorum. aynen öyle yapacağımız şey belli. benim oğlum konuşabiliyor iletişimde çok problemi var. ileriki zamanlarda değerlendirme yaptığımız da düzelme kaydedersek rapor düşebilir dedi doktor. ben çünki bu rapor konusunda çok hassasım. almayı bile düşünmüyordum ama mecbur kaldım eğitimi için
osman bey istedi bizden çapada....ama bize verilen raporda sadece mesala kan da herhangi bir sorunla karşılaşılmmaıştır.idrarda tıp dilinde bişey yazmışlar görülmüştür.Tekrar yapılması uygun görülür şeklinde...
2 defa yaptırdık biz ağır metal testi. ilaç veriyorlar onu çocuk içiyor daha sonra belirli saate kadar idrarını toplayıp tahlil için veriyoruz. bu şekilde yaptırdık biz.
bizden bu şekilde istemediler sadece normal idrar testi...herhalde isterlerdi değilmi yA...sürekli hergün bişey duyuyorum kafam karışıyor...
benim ilk başvurduğum bölüm metabolizma idi. konuşma sorunu için çocuk bölümüne gittim oraya yönlendirdiler. biryığın test tahlil derken bunlar çıktı. daha sonra psikiyatri bölümüne gösterdim
(bu arada mesaj gönderemiyorum)
İLK COCUK BÖLÜMÜNE KONUŞMA PROBLEMİ İLE GİTTİNİZ SİZİ METABOLİZMAYA YONLERNDİRDİ TEST SONUÇLARINDADNDA PSİKİYATRİYE doğrumu anlamışım..
İLK COCUK BÖLÜMÜNE KONUŞMA PROBLEMİ İLE GİTTİNİZ SİZİ METABOLİZMAYA YONLERNDİRDİ TEST SONUÇLARINDADNDA PSİKİYATRİYE doğrumu anlamışım..
kabızlık probleminiz oldumu cocuğun?
çapadan rapor alırken ne şekilde oluyor kurula giriyormu çocuk ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?