Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
ilk bir ay eğitim merkezinden her çıkışımda ağladım. hiç öğrenemiyordu. al ver yapamıyordu 1 ay bunun için çalıştık. ama ikinci ayımıza girdiğimizde al veri yaptı ve arkası çorap söküğü gibi geldi. zaten öyle oluyormuş eğitimcimiz bunu söyledi. şimdi hala eksiklerimiz var. hem de çok. ama inşallah hepsini aşıcak oğlum. yılmayın ona belli etmeyin. ben gece yatağa girince ağlardım. hiç yanında ağlamadım veya çaktırmadım diyeyim. eridim bittim 2 ayda. arkadaşlarım sana ne oldu diye her gün sorar oldu. ama kimseye açıklayamıyordum, açıklamadımda. çünkü insanlar ön yargıyla bakmasın oğluma istiyorum. allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın. sınasa da azimli olun arkadaşlar. onlar için ayakta durmamız gerekiyor.

Nazdem Hanım Merhabalar,

Güzel haberleriniz umut verici..İnşallah benim yavrumunda güsel günlerini görmek nasip olur?

teşekkürler inancınızı yitirmeden eğitimlerine ve dr kontrollerine devam edin bende buraya ilk yazmaya başladığımda o kadar çok umutsuzdumki saolsun masumcum çok kahrımı çekti inş hepberaber güzel günlerimizi paylaşmaya devam edicez hep beraber

2 defa yaptırdık biz ağır metal testi. ilaç veriyorlar onu çocuk içiyor daha sonra belirli saate kadar idrarını toplayıp tahlil için veriyoruz. bu şekilde yaptırdık biz.

aynen bu şekilde yapılıyor ağar metal testi ve adli tıpta yapılıyor bizde cerrahpaşada adli tıpta yaptırmıştık bişey çıkmadı ama

canım evet bende bitek öğretmene sölerim diye düşündüm müdür biliyor zaten ram danda aldık raporumuzu söledim ordaki bayana okul kağıt istedi diye yazdı hemen çarşambaları okul gezme günleriymiş zaten çarşamba okulda olur kağadınız dedi kaynaştırma öğrencisi filan yazıyordu kağıtta zaten gördün benim oğlumu öle uyumsuz huysuz bi çocuk değil ama allah ailelerine güç kuvvet versin çok zor çocuklarda var bizim öğretmen anlattı bizim merkezden okula giden iki çocuk var ikiside aynı okula gidiyorlar ama çok hareketliler senin anlattığın çocuk gibilermiş okulda onlar için ayrı bi sınıf açmışlar kovmak yerine zaten benim ne ailem ne akrabalarım hiç kimse bilmiyor oğlumun durumunu sizlerle paylaşıyorum işte ve bikaç arkadaşım onlarda geldiklerinde veya biz gittiğimizde çok ilgileniyorlar oğlumla saolsunlar ve biraz daha gelişme var miniğimde artık babası geldiğinde ben baba geldi veya babası geldi diyordum oda artık babası geldiğinde araba kapıya yanaşır yanaşmaz fırlıyo yerinden ve babası geldiiiii diyor babasına baba diyor geçen gün kardeşiyle beraber odanın altını üstüne getirmişler oyuncak sepeti bomboş hepsi ayrı bi yerde basacak yer kalmamış yataklarını alezlerine kadar sökmüşler bi girdim içeri kızdım çabuk toplayın diye bağardım ikisi birden hemen oyuncakları topladılar sonrada yataklarını toplamaya çalıştılar çok komiktiler

sizin oğlunuz yeni olduğundan henüz alışma aşamasındadır. küçük komutları öğretiyorlardır sanırım

birde bizde 2 öğretmen birden giriyor. bazen 3 kişi olabiliyor. oyun falan oynatıyorlar

Son düzenleme:
yaşı küçük olduğu için tek kişi çok verimli olmuyor. mesela biri kavram öğretiyor diyeri alkış tutuyo veya kucağına alıp seviyor buda oğlumun çok hoşuna gidiyor

işte ezberlediği bazı cümleler var. " kapıyı aç" anne gel" mama ver" gibi. inşallah cümleleri artar. tek temennim bu.

yaşı küçük olduğu için tek kişi çok verimli olmuyor. mesela biri kavram öğretiyor diyeri alkış tutuyo veya kucağına alıp seviyor buda oğlumun çok hoşuna gidiyor

bazen bizimde ziyaretçi öğretmenlerimiz oluyor bazen 2 bazen 3 kişi benim oğum da bazen istiyo bazen dışarı atıyo öbür öğretmenleri ama çoğunlukla halinden memnun

oğluma a tipik otizm dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisi kondu. bununla ilgili ilaç kullanan varmı araştırıyorum ilaçlar için pek iyi şeyler yazmıyor.

oğluma a tipik otizm dikkat eksikliği ve hiperaktivite teşhisi kondu. bununla ilgili ilaç kullanan varmı araştırıyorum ilaçlar için pek iyi şeyler yazmıyor.

bana teklif etti dr çok hareketli olduğu için ama ben kabul etmedim boş boş yüzüme bakan bi çocuk yerine varsın hareketli olsun razıyım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…