Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
evet şubat ayına vermişler. onlardan önce rapor alabiliyor muyuz ?

eeg ve gelişim testi için şubat ayını vermiş...peki rapor için sağlık kuruluna verilmek üzere bir kağıt verdilermi size...bize kağıdı verdikten sonra 3 hafta sonra alabilrsinizi dediler.raporu aldıktan sonrada ilçedeki rama gidiyorsunuz bide ordan randevu veriyolar..beklemeye devam yani randevu günü geldikten sonra ordada cocuğa bi gelişim testi uyguluyolarmış sonrasındada evrağı hazırlayıp veriyolar...

evet verdiler oradaki işlemler pzt ne kaldı sistemler arızalıymış.
rapor çıkmadan önce eğitime başlamak istiyorum. ne kadar önce başlarsak o kadar iyi.

evet verdiler oradaki işlemler pzt ne kaldı sistemler arızalıymış.
rapor çıkmadan önce eğitime başlamak istiyorum. ne kadar önce başlarsak o kadar iyi.

evet haklısın biz şu an başladık ama oğlum problem çıkartıyor... her dersin başlangıcındaki bir 15 dakikayı ağlayarak geçiriyoruz.sonrası güsel devam ediyor ama....zaten 1 seans 45 dakika...

evet haklısın biz şu an başladık ama oğlum problem çıkartıyor... her dersin başlangıcındaki bir 15 dakikayı ağlayarak geçiriyoruz.sonrası güsel devam ediyor ama....zaten 1 seans 45 dakika...

inşallah alışır. bende bilmiyorum bizimki ne yapacak. aileye de eğitim veriliyormuş bildiğime göre yada eğitime ailelerde katılıyormuş. sizde katılıyor musunuz

inşallah alışır. bende bilmiyorum bizimki ne yapacak. aileye de eğitim veriliyormuş bildiğime göre yada eğitime ailelerde katılıyormuş. sizde katılıyor musunuz

evet ama ben çalışıyorum babnensi götürüp getiriyor..eğitimede katılıyor ama bizimki babanneye çok bağlı eğitim esnasındada ters olan bişeyde babaneye sığındığı için ayırmak istiyolar..bakalım ne yapacağız bugünler çok zor....sizin oğlunuzun tutumu nasıl..

bizim sınıfımızda bi çocuk vardı sene başında otizimli değildi mental gerilik vardı ve acayip hareketliydi saldırgan davranışları vardı ısırma vurma öğretmeni bile ısırıp yolmuş düşün 2 saat kalıyodu sınıfta haftada 3 gün geliyodu çocuktan darp almayan kalmadı sınıfta benim oğlumun kafasını şişirdi sert bi oyuncakla vurmuş ama allah yukarda kimse şikayetçi olmadı hep düzelir dediler en son oyun salonunda yine bi çocuğu itmiş çocukta düşünce dilini ısırmış dili kanamış öğretmen ailesini çağarmış hastaneye götürmüşler çocuk 1 hafta konuşamamış ve öğretmen en sonunda ben çocuklarınızın sorumluluğunu alamıycam ne yaparsanız yapın dedi rehber öğretmen ve müdür çocuğu okuldan attı resmen kovuldular annesi çok üzüldü ağladı fln onu en iyi anlayan bendim orda ama yine bişey diyemedim çok çok üzüldüm anlatamam yani o durumda orda olan bende olabilrdim kovmak yerine başka bişeyler düşünülseydi keşke dedim müdür yardımcısına biz elimizden geleni yaptık dediler sizin çocuklarınızın güvenliği için en doğrusu bu dedi çok üzücü gerçekten..nazdencim sana birdiğer tavsiyede de bulunucam oğlunun durumunu kimseye anlatmak zorunda değilsin öğretmeninle paylaş o bilsin yeter çocuğunla ilgili biri bişey mi dedi bi veli ayy çocuktur yapar de ay allah hiç öyle şeylerde yapmazdı de mesala sen onlara benim oğlum otizimli dersen herşey senin oğlundan bilnir çocuğu okula gitmek istemez senin oğlunun yüzünden derler benim başıma gelmedi böyle şeyler ama merkezdeki arkadaşlardan çok duydum ve oğlumun okul hayatı boyunca kimseye oğlumla ilgili açıklyacı laflar etmedim şikayet gelmedimi çookkk ama hep salağa yattım ay vah hiçte böyle yapmaz gibilerde insanlar çok acımasızlar seni en hassas olduğun yerden vurmaya çalışırlar çocuğun bişey alman için ağlasa o zaten otistik onun için ağlıyor oğlun birini itse keza vursa otistik ya ondan ama diğer çocuk yapınca çok yaramaz olduğu için der normal karşılarlar

oğlunuz kaç aylıktı sizin göz teması nasıldı algılama getir götür gibi komutlara uyması gibi...ufak ufak konuşmalar derken hangi sesleri çıkartıyor..

32aylık oğlum. göz teması benimle eşimle falan iyi. yabancılarla biraz sorunlu. zaten o yüzden otizmden şüpheleniliyor. ama 300-400 kelime biliyordur. kapıyı aç, anne gel baba gel gibi şeyleri söylüyor. beni öp diyosun öpüyor. bak ağaç, bak kapı falan diyor. ama yabancılarla mesafeli etk sorun bu... ama 2 ay öncesi bunların hiçbiri yoktu. 2 ayda bu hale geldi..

2 ay öncesinde hiç bişey yoktu derken 2 ay içerisinde konuşma öğrenip kelime hazinesini bu kadar genişletti mi?benim oğlumda şu an 29 aylık oldu...ismine her zaman tepki vermiyo ama ismine tepki vermezken peşinden hemen ben gidiyorum ozaman desem hemen yerinden fırlayıp geliyo...bişey yerken banada banada nam nam nam desem uzatıyo elindekinide bana....göz temasıda zayıf...siz neler yaptınızda 2 ay içerisinde bu kadar gelişmeyle karşılaşabildiniz?

evet 2 ayda bu kadar kelime öğrendi. 2 aydır özel eğitime gidiyor ve ev ödevi veriyolar bize.. bizde onları sürekli yapıyoruz. her kelimede ödül veriyoruz alkış yapıyoruz. mutfağa gittiğimizde bak kaşık bak çatal, salona gittiğimizde bak masa sandalye falan diyoruz. yani süreklii konuşuyoruz. ve her yeni kelimede ödül veriyoruz o da buna çok mutlu oluyor. şu an tüm renkleri biliyor. gri ye, kahverengiye kadar biliyor, düşünün yani. geometrik şekilleri biliyor. hayvanları biliyor, taşıtları biliyor. ambulans, itfaiyeyi bile. meslekleri biliyor. vücut organlarını biliyor. uzun kısa büyük küçük bunları bu hafta öğrettik. şimdi altında üstünde öğretiyoruz. ilk başlarda sıfırdı. al veri bile yapamıyordu anlayın. ama ben sürekli anlatıyorum. babasıyla oturtuyoruz masaya sürekli anlatıyoruz.

çok umutsuzluğa kapıldığımız anlar oldu. yapamadığı zamanlar üzüldüğüm anlar oldu. ama elimden geleni yapıyorum işte. birde oğlumun maşallahı var. o da çok istiyor konuşmayı farkındayım. okadar ki ben konuşurken gözümün içine bakıyor taklit etmeye çalışıyor. çok azimli maşallh.. umarım sizin evladınızda size cvp verir. üzülmeyin daha çok küçük. bir sabah kalkarsınız konuşuyor. ama hiç yalnız bırakmayın. tek tavsiyem bu. ben 5 dk. bile bırakmıyorum. çalışan bir bayanım. ben işteyken annem bakıyor zaten bakıcısıda var kardeşide var. her gün ödev veriyorum ben gelene kadar onlar yapıyor. ben gelincede başka ödevlere geçiyoruz. sıkılınca top oynatıyoruz. bisiklete bindiriyoruz. salıncak kurduk sallıyoruz. kaydırak aldık eve kaydırıyoruz. hiiiiiiiç ama hiiiiç yalnız kalmıyor. sadece uyurken yalnız :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…