Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
:44:bebeklik döneminde otizm hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum.en azından otizmli anne babalar bebeklerinin geçmişini biraz anlatırlar ise şüphede olanlara yardımcı olur ....

Selamlar, Otizm i daha iyi anlamak için, en azından onların gözündan dünyayı nasıl gördüklerini bilmek için "temple grandin" i hem izlemenizi hem de hayatını okumanızı öneririm..

çok etkileyici film olmus otizm üzerine..

ben hala otizimli çocuk sahibi annelerin bebeklik dönemlerini anlatmalarını bekliyorum kızlar...............

ben hala otizimli çocuk sahibi annelerin bebeklik dönemlerini anlatmalarını bekliyorum kızlar...............

otizimli çocuk sahibi olan ailelerin bebeklik dönemlerini anlatmasını bekliyorsun bununla ilgili birsürü yazılar var sitelerde biraz araştırsan bulursun bu topikte bile vardır geri sayfalarda şimdi hepimiz oturup çocuklarımızın bebeklğinimi yazıcaz okadar zamanımız yokki ilgi bekleyen çocuklarımız var onlar uyudukça yada okuldayken vakit bulup giriyoruz zaman zaten kısıtlı onuda kafa dağıtarak geçiriyoruz..ama dersenki benim çocuğum var otizimli olmasından şüphe duyuyorum yazarsın buraya cevaplarız ok

Otizmin Erken Belirtileri Nelerdir?

Otizm erken bebeklik döneminde yani 3 yaşından önce başlayarak hayatın tamamında devam eden, beynin gelişimini engelleyen ve sosyal ilişkilerde başarısızlığa neden olan bir bozukluktur. Otizmin erken dönemlerde farkedilmesi güç bir hastalık olmasına karşın, 3 yaşına kadar tespit edilen, tedavi ve özel eğitime başlanan çocuklar otizm sorunlu yaşıtlarına oranla büyük gelişme göstermektedir. Bu nedenle otizmin erken teşhisi çok önem kazanmaktadır. Erken dönemde otizm belirtilerini farkeden aile bebeklerini derhal bir hekime götürerek durumu netleştirmelidir.
Otizmin erken dönem belirtileri şöyle sıralanmaktadır:
Doğum ve 6. ay arasındaki dönemde; bebeğin fiziksel görünümü normal olmasına karşın, kolayca huzursuzlanma görülür. Nesnelere uzanmaz, anlamsız sesler çıkarmaz ya da mırıldanmaz. Göz kontağı kuramaz ve ender olarak güler.

6. Aydan 1 yaşına kadar; aileye karşı ilgisizdir. Kucağa alınmak istemez, basit oyunları oynayamaz, motor gelişim yavaş kalmaktadır. Oyuncaklar ilgisini çekmez, konuşma girişimi olmayan bu bebekler kendi el ve avuçlarına baktıklarında heyecanlanabilir. Katı besinleri çiğnemekte güçlük yaşanır.
2 – 3 Yaş arasında; gelişim biraz hızlanmış olmasına karşın sosyal ilişkiler kuramaz ve ilgi alanları çok sınırlı kalmıştır. İnsanlar onun için araçtır. Nadiren göz iletişimine girer. Nesneleri gözlemlemek, dokunmak yerine koklama ve yalamayı tercih eder. Anne babaya karşı ilgisizliği devam etmemektedir.
4 – 5 yaş arasında; konuşmalarında sık tekrarlara girerler. Değişik konuşma stilleri edinmiştir, tekrarlayıcı, bağırarak ya da fısıldayarak konuşabilir. Hergün yaşadığı hayatın değişmesi, alışkın olduğu davranışlardan uzaklaşmak öfkelenmesine neden olur. İlki, kişisel iletişimleri sınırlıdır. Kendi kendine tekrarlayan ve uyarıcı davranışlara girer ve kendisine zarar verebilir.

KİBARLIĞINIZDAN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM...........
evet şüphelerim var ve okuyan insanlara da faydası olacağını düşündüm çünkü diğer sayfalarda bebeklik dönemlerinde böyleydi şöyleydi diye yorumlar bulamadım.
ok

​sitelerde araştırma yaparak türlü türlü şeyler bulunur fakat YAŞAYAN BİLİR derler bu mantıkla yaşayanların yaşadıklarını anlatması daha doğru olur bence yoksa bilimsel bir sürü kitap vs var oku oku bitmez

RİCA EDERİM..sunu unutmayınki çocuğunuzu diğer çocuklarla kıyaslayarak sorun olmadıgını anlayamazssınız her çocuk farklı olduğu gibi otizim tanısı almış çocuklarda bebeklik dönemlerinde çok belli etmezler kendilerini 2 yaşından önce doktorlar tanı koymuyor zaten ben hadi kendi çocuğumdan örnek vericek olursam 6 ayında baba dede diyordu bay bay yapıyordu normal bir bebek nasılsa öyleydi

hah işte demek istediğim buydu..

bu güne kadar otizmi en iyi anlatan Yağmur adam filmi oldu..bunun üstüne ne yazıldı ne çizildi.yapamadılar çünkü kaynak yok,belgesel bile yok fazla.emin olun çevremizde insanlar çok özür diliyorum -geri zekalı- gözü ile bakıyor bu çocuklara

benim öğrencimin annesi 5 aylıkken far etmiş mesela elini koparacakmış neredeyse beşiğin açılır kapanır kısmına sıkıştırmış fakat tepki yok..ağlamıyor bile,acile götürdüklerinde şüpheler başlıyor.....
almak istediğim buydu, yani bu sürecin en başı....kıyaslama Amaçlı değil zaten isteğim

bazı çocuklar otizimi ağar yaşadıkları için belkide erkenden gösteriyo olabilir kimisininde bebekliğinde çok huysuz ve hep ağladığını uyumadığını duydum ben yaşamadım böyle şeyler herşeyi normaldi 2 yaşlarında değişti

​Allahım yardım etsin sizlere güç versin.peki şimdi kaç yaşında ?

bende 22 aylıkken oda kulaklarındamı sorun var acaba diye sordum dr ondan sonra duydum ilk otizm kelimesini hatta dr o ne yaaa demiştim ama benim ilk çocuğum değil büyük nasılsa buda aynıydı bi tuhaflık yoktu zamanında oturdu zamanında başını tuttu zamanında yürüdü hiç sorun yoktu çok normaldi işk 1 yaşında anne dedi uzaaar gider normal olan şeyler
of kızlar yaa salı anaokuluna başladık o günden beri hasta bu gecede dr gittik boğalar kızarmış ateşi var bi gün anca gidebildik ama öğretmeninin izlenimleri güzeldi ilk 1.5 saat oyun saatiymiş arkadaşlarıyla güzel oynamış boya yaptırmak istemiş benimki oyuncakları tercih etmiş eğitimdede öle yapıyor ilk 5dk eğitimcimiz izin veriyor sınıfta ne varsa hepsi aşşağı iniyor sonra derse başlıyor küçük bey ehli keyif diyor ama onun dediklerinide yapıyor geçen gün karşılıklı suluboya yapıyolardı bu öğretmenin dediğini yaptırabilmesi için bütün arabaları yoketmesi lazım oda imkansız dedim zaten siz akademik olarak bişey yapmayın zaten dr dediğide akademik gelişmiş sosyal ağarlıklı çalışın dedi siz bu tarafıyla ilgilenin dedim yeterli bizim için ama güzel oynamış çocuklrla biraz kendini koruyaıyor dedi sadece hala inatla çişini sölemiyor ama bende bağlamıyorum yaparken yakalamaya çalışıyorum koşa koşa wc ye gidiyoruz elide hep pipide öğretmende beni aradı böle böle çişinmi diyorum bişey demiyor diyor o konuyuda konuştum otizm olduğu sizle benim aramda kalsın diğer veliler duymasın dedim maaşallah çok uyumlu zaten dedi öle saldırganlık filan yok aslında öğretmenleri eğitseler biraz otizm konusunda ne iyi olur kızcağız ne zannettiyse öle yumlu sakin saldırgan değil filan diyor

canım anlamadım ben neden otizmli olduğu aramızda kalsın dedin ki?:44:

canım anlamadım ben neden otizmli olduğu aramızda kalsın dedin ki?:44:

daha önce yazmıştık bu konuyuda ona cevaben yazdım ama kısaca yazayım tekrar normal bi çocuk arkadaşını itiklese veya vursa sorun çıkmaz ama çocuk otizmliyse etiketi vardır aaaa otizmli ya ondan yapmış olur kimsenin bilmesine gerek yok benim ailem ve eşimin ailesi hiç kimse bilmiyor bikaç arkadaşımın dışında ne var herkeze yayın yapınca yardımcımı olacaklar durmadan sorular soracak sıkacaklar neden öle neden böle o ne demek ne zaman düzelecek bu sorulara cvp vermektense hiç sölemem daha iyi kimseyle uğraşamam ben sadece çocuğuma nasıl daha fazla verimli olurum onun için neler yapabilirim onun peşindeyim birde anlayışsız bu konuda hiç bir bilgisi olmayan diğer velilere laf anlatmak durumunda kalmıyım zaten öğretmende beni onayladı ikimizin arasında kalacak

çok sevindim canım uyum sağlamış hemen maşallah öğretmene söylemen iyi olmuş diğer velilerin bimesine gerek yok laf kalabalığı sadece..sosyalleşir hiç merak etme çok faydası olucak görüceksin hep böyle sorunsuz devam edin inşallah..ilk başlarda çok hasta olucak ama bağışıklık kazanana kadar bu sene böyle gider biz geçen sene hep hastaydık bu sene maşallahı var hasta olmadı

otizimlide demezler keşke öle deseler özürlü derler yada otistik bide kendi çocuklarını evde okul kapısında tembih ederler sakın o çocuğun yanına gitme onunla oynama tamammı çocuğum allah korusun seni yer yada sende onun gibi olursun çocukta o arkdaşının yanına gitmez herkes sınıfta o yokmuş gibi davranır otizimli çocuk yanlarına gitse kaçarlar iterler

merabayın kızceler nasılsınız valla ben alısamadım bu memlekete kendı memleketım ama sartları kötü iş ortamıma alısamadım kayınnalarla bu kadar yakın olmaya alısamadım geldıgıme bin pişman oldum özel egıtımden aldım oglanı ögretmenı hep pepe ızletıyo söyluyorum ızletmeyın dıye oglan hiç bişey ögrenmedı bılecıktekı ögretmende pc yoktu zaten kadın harap oluyodu bişiyler ögretcem dıye vel hasıl ben karar verdım gerı döncem bılecıge eşim zaten daha orda oda onayladı bi 8 ay daha dişimi sıkıcam sonra gıdecem dayanamıyorum artık kayınnamın yaptıkları yanına kar kaldı o kötü günlerde hıc arayıp sormadılar gelmedıler şimdi oglum mantara gıdem oglum hamama gıdem benı sınır ettı tabı oglanlarıda dayanamıyo unutuyo yaptıklarını aman en ıyısıymıs uzak kalmak ben bılemedım yıgıt zaten buyudu artık okula gıdecek yasa kaldı tek sorun oglen yemeklerıyse tutasrım bı kadın yedırsın dursun ama ben gıtmek ıstıyorum burdannnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…