- 24 Ekim 2007
- 2.985
- 1.453
- 698
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.321
daha önce yazmıştık bu konuyuda ona cevaben yazdım ama kısaca yazayım tekrar normal bi çocuk arkadaşını itiklese veya vursa sorun çıkmaz ama çocuk otizmliyse etiketi vardır aaaa otizmli ya ondan yapmış olur kimsenin bilmesine gerek yok benim ailem ve eşimin ailesi hiç kimse bilmiyor bikaç arkadaşımın dışında ne var herkeze yayın yapınca yardımcımı olacaklar durmadan sorular soracak sıkacaklar neden öle neden böle o ne demek ne zaman düzelecek bu sorulara cvp vermektense hiç sölemem daha iyi kimseyle uğraşamam ben sadece çocuğuma nasıl daha fazla verimli olurum onun için neler yapabilirim onun peşindeyim birde anlayışsız bu konuda hiç bir bilgisi olmayan diğer velilere laf anlatmak durumunda kalmıyım zaten öğretmende beni onayladı ikimizin arasında kalacak
otizimlide demezler keşke öle deseler özürlü derler yada otistik bide kendi çocuklarını evde okul kapısında tembih ederler sakın o çocuğun yanına gitme onunla oynama tamammı çocuğum allah korusun seni yer yada sende onun gibi olursun çocukta o arkdaşının yanına gitmez herkes sınıfta o yokmuş gibi davranır otizimli çocuk yanlarına gitse kaçarlar iterler
merabayın kızceler nasılsınız valla ben alısamadım bu memlekete kendı memleketım ama sartları kötü iş ortamıma alısamadım kayınnalarla bu kadar yakın olmaya alısamadım geldıgıme bin pişman oldum özel egıtımden aldım oglanı ögretmenı hep pepe ızletıyo söyluyorum ızletmeyın dıye oglan hiç bişey ögrenmedı bılecıktekı ögretmende pc yoktu zaten kadın harap oluyodu bişiyler ögretcem dıye vel hasıl ben karar verdım gerı döncem bılecıge eşim zaten daha orda oda onayladı bi 8 ay daha dişimi sıkıcam sonra gıdecem dayanamıyorum artık kayınnamın yaptıkları yanına kar kaldı o kötü günlerde hıc arayıp sormadılar gelmedıler şimdi oglum mantara gıdem oglum hamama gıdem benı sınır ettı tabı oglanlarıda dayanamıyo unutuyo yaptıklarını aman en ıyısıymıs uzak kalmak ben bılemedım yıgıt zaten buyudu artık okula gıdecek yasa kaldı tek sorun oglen yemeklerıyse tutasrım bı kadın yedırsın dursun ama ben gıtmek ıstıyorum burdannnn
​böyle düşünmenize çok üzüldüm .........
​böyle düşünmenize çok üzüldüm .........
neden üzüldünüz anlamadım bunlar yaşanan şeyler ben daha okulda yeni AMA MASUMCUM YAZMIŞ AYNEN YAŞAYACAKLARIMIZI çünkü o yaşadı
bunları
28forum e duyrulu :) özel msj atamıyorum.............
"28forum isimli Üyemizin Posta girişi doludur. Tekrar Özel Mesaj alabilmesi için 28forum isimli Kullanıcının eski Özel Mesajlarını silmesi gerekmektedir." diyor uyarı geliyor bana
Merhaba
16 aylık oğluma atipik otizm yada diğer adıyla yaygın gelişim bozukluğu teşhisi kondu.otizmin bütün belirtilerini değil bir kaçını gösteriyor.adını söyleyince bakmıyor.göz teması kurmak istemiyor.istediklerini ağlayarak ifade ediyor.konuşmuyor.aaa uu diye sesler çıkarıyor.ama oyuncaklarını takıntı haline getirmiyor.değişik oyuncaklarla oynamayı seviyor.sarılmaktan hoşlanıyor.insanları seviyor.kimseyi yabancılamıyor.
Bir özel eğitim merkezine yazıldık.erken dönemde eğitim alıp normale dönen çocuklar varmış.ama emin olamıyorum.acaba en iyi eğitim hangi eğitim merkezinde.hiç iletişimi düzelen çocuğunuz var mı?nereyei tavsiye edersiniz?[/QUOTE
konunu uzmanı arkadaşlar daha iyi bilirler ama sizin çocuğunuz eğitilebilir otizmli sanırım .ki ben kendi öğrencimi biliyorum şimdi bir yetişkin 14 15 yaşlarına gelmiş.temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek iletişimi kuruyor gördüğünüz zaman bu çocukta bir problem var demiyorsunuz ama dönem dönem kriz anları yaşıyorlar.yüksek ve değişik ses tonu ile şarkı söylüyor mesela...okula da gitti hem de ilk okula....kaynaştırma eğitimi aldı.
Siz hangi şehirdesiniz ?
istanbul beylikdüzünde otuyoruz.erken teşhis önemli diyorlar.aslında 1 yaşına kadar herşey normaldi.bilinçli olmasada mama,baba diyordu.birden iletişimi kesti.önce erkek çocuğu geç konuşur dedik önemsemedik.ama seslenincede bakmıyordu.doktor önce kulaklarına baktıralım dedi.2, 3 ay kulaklarıyla oyalandık.ilk test duymuyor çıktı.ikincisi biri duyuyor,biri duymuyor.üçüncüsü ikiside duyuyor.bir üst testi yapalım dediler.onada 19 şubata gün verdiler.nörolojiye baktıralım dedik.en erken nisana randevu veriyorlar.onada doktordan rapor getir falan.daha fazla bekleyemedik.özel muhayenesi olan bir çocuk nöroloji ye gittik.bir an önce eğitime yönlendirdi.
biz bu arada televizyonu kapatıp daha fazla ilgi göstermeye başlamıştık.o bile etkili oldu.hiç gözüme bakmayan oğlum göz teması kurmaya başladı.dün ilk defa elimi tuttu.perşembe günü eğitime başladı,duyusal işitsel olarak iki öğretmeni olacakmış.bunlar doğru yöntemler mi?
merhaba arkadaşlar kızım 29 aylık otizimden şüphelendiğim için 2-3 ay önce 2 tane çocuk psikiyatrisine götürdüm teste gerek görmediler gözlemlediler otizimli olmadığını ama gelişimini takip edelim dediler çok tv izlemesinden kaynaklanıyor olabilir dedi bitanesi .bu ay yine gidicez ama benim içim hiç rahat değil.kızımda göz teması var ben babası seslendiğimizde bize bakıyor ama yabancılar seslendiğinde bazen hemen bakıyor bazende bakmıyor,10 a kadar sayıyor bay bay yapıyor güle güle der iyi geceler der söylediğim şeyleri söylediğim kelimeleri söylemeye çalışıyor ama kendiliğinden bikaç kelime dışında birkaç cümle dışında pek konuşmuyor kendi kendine konuşuyor bişeyler anlatıyor,kendi dünyasında yaşıyor bazen yabancılar konuşunca önemsemiyor ,çevremizde çocuk yok birtek kuzeni var onuda gördüğü zaman ilgisini hiç çekmiyor çocuklara ilgisi yok tek derdi benim benimle oynasın yanından ayrılmayım istiyor çok mız mız herşeye ağlar.dediklerimi yapmıyor şunu yap bunu getir dediğimde yapmıyor kapıyı kapat diyorum kapıyı kapa diyor ama kapatmıyor bebeğini getir derim işaret ederim bakar bebeğe ama getirmez ama otur kızım ayakkabılarını gidiriyim dediğimde oturuyor tv açıyımmı dediğimde benden önce tv nin yanına gidiyor gel derim gelir bazı şeyleri anlıyor bazılarını anlamıyormu yapmakmı istemiyor bilmiyorum.işaret ettiğim yere bakıyor uykularımız düzenli ,parmak ucunda yürüme yok, işaret parmağını önceden kullanmıyordu 2 yaşından beri kullanıyor,çatal kaşık tutabiliyor isteklerini kendisi işaret ediyor,oyun oynarız gülmeyi sever takıntılı davranışları yok tekrar eden yineleyici davranışları yok,oyuncaklarıyla bilinçli oynuyor arabayı dütt yapar bebekle beraber oynarız mama yediririz aynısını yapar taklidimiz yapar ,saat kaç derim saate bakar 1 de mesela kaç yaşındasın derim söyler nasılsın derim iyiyim der bunları öğrettim söylüyor herşey normal gibi bazı şeyler dışında bunlar kafamı çok karıştırıyor zor günler geçiriyorum belirsizlik çok kötü sizler tecrübelisniz yardımlarınız bekliyorum neyapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim kreşe göndercek durumum şuan yok kızımın nesi var(bu arada dün aile hekimimizde farketti dikkat sorunu var dedi ilgi azlığı var felan dedi)
merhaba arkadaşlar kızım 29 aylık otizimden şüphelendiğim için 2-3 ay önce 2 tane çocuk psikiyatrisine götürdüm teste gerek görmediler gözlemlediler otizimli olmadığını ama gelişimini takip edelim dediler çok tv izlemesinden kaynaklanıyor olabilir dedi bitanesi .bu ay yine gidicez ama benim içim hiç rahat değil.kızımda göz teması var ben babası seslendiğimizde bize bakıyor ama yabancılar seslendiğinde bazen hemen bakıyor bazende bakmıyor,10 a kadar sayıyor bay bay yapıyor güle güle der iyi geceler der söylediğim şeyleri söylediğim kelimeleri söylemeye çalışıyor ama kendiliğinden bikaç kelime dışında birkaç cümle dışında pek konuşmuyor kendi kendine konuşuyor bişeyler anlatıyor,kendi dünyasında yaşıyor bazen yabancılar konuşunca önemsemiyor ,çevremizde çocuk yok birtek kuzeni var onuda gördüğü zaman ilgisini hiç çekmiyor çocuklara ilgisi yok tek derdi benim benimle oynasın yanından ayrılmayım istiyor çok mız mız herşeye ağlar.dediklerimi yapmıyor şunu yap bunu getir dediğimde yapmıyor kapıyı kapat diyorum kapıyı kapa diyor ama kapatmıyor bebeğini getir derim işaret ederim bakar bebeğe ama getirmez ama otur kızım ayakkabılarını gidiriyim dediğimde oturuyor tv açıyımmı dediğimde benden önce tv nin yanına gidiyor gel derim gelir bazı şeyleri anlıyor bazılarını anlamıyormu yapmakmı istemiyor bilmiyorum.işaret ettiğim yere bakıyor uykularımız düzenli ,parmak ucunda yürüme yok, işaret parmağını önceden kullanmıyordu 2 yaşından beri kullanıyor,çatal kaşık tutabiliyor isteklerini kendisi işaret ediyor,oyun oynarız gülmeyi sever takıntılı davranışları yok tekrar eden yineleyici davranışları yok,oyuncaklarıyla bilinçli oynuyor arabayı dütt yapar bebekle beraber oynarız mama yediririz aynısını yapar taklidimiz yapar ,saat kaç derim saate bakar 1 de mesela kaç yaşındasın derim söyler nasılsın derim iyiyim der bunları öğrettim söylüyor herşey normal gibi bazı şeyler dışında bunlar kafamı çok karıştırıyor zor günler geçiriyorum belirsizlik çok kötü sizler tecrübelisniz yardımlarınız bekliyorum neyapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim kreşe göndercek durumum şuan yok kızımın nesi var(bu arada dün aile hekimimizde farketti dikkat sorunu var dedi ilgi azlığı var felan dedi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?