Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

​böyle düşünmenize çok üzüldüm .........

:2::2:

canım hoşgeldin ne kadar sevinerek gitmiştin oysaki pepe zaten evdede seyrediyorlar akılsızmı bu kadın kesinlikle uzak olmak çok iyi benimde burnumun dibinde ama ben pek takmam kendisini herkez kendi evinde işine baksın senin işinde zor keşke annen yakınında olsaydı

​böyle düşünmenize çok üzüldüm .........

neden üzüldünüz anlamadım bunlar yaşanan şeyler ben daha okulda yeni AMA MASUMCUM YAZMIŞ AYNEN YAŞAYACAKLARIMIZI çünkü o yaşadı
bunları

ben de zamanın birinde 3 otizmli öğrencim ile sıradan bir anaokulunda sıradan çocuklarla beraberdim ve onları kabullenmeyen bir veliyi ben de müdürüm de kabullenmedik.Ayrıldı....

bu çocukların eğitim hakları var...kendileri gibi çocuklarla bir arada olmalarının onların gelişimine katkı sağlaycağını düşünmüyorum ben

siz de haklısınız ama...
zor...
kabullenmeleri çok zor oluyor...

28forum e duyrulu :) özel msj atamıyorum.............

"28forum isimli Üyemizin Posta girişi doludur. Tekrar Özel Mesaj alabilmesi için 28forum isimli Kullanıcının eski Özel Mesajlarını silmesi gerekmektedir." diyor uyarı geliyor bana

gerekli düzeltmeleri yaptım bekliyorum mesajlarını :)

Özel eğitim öğretmeniyim.. Dikkat; Sertifikalı veya sonradan çakma özel eğitimci değil! Alan mezunuyum..
Yardımcı olabileceğim bir konu olursa seve seve yardım etmek isterim..
Adana'da özel eğitimciden özel eğitime gereksnim duyan çocuğuna özel ders almak isteyen velilerle de iletişime geçebilirim..
Sevgiler..
Özlem..

merhaba özlem hanım. bize eğitimle ilgili bilgiler verebilirsiniz. mesela basit yöntemler anlatırmısınız. nasıl konuşmaya teşvik ettirilir? nasıl baybay yaptırılır? nasıl bir yol izlemeliyiz bu aşamalar konusunda bilgiler verebilirsiniz. çünkü benim oğlumda özel eğitime gidiyo ve orada uygulanan yöntemler doğrumudur değilmidir en azından bir fikir sahibi oluruz ve yanlış giden bişeyler varsada tedbirimizi alırız. şimdiden teşkkrler

Merhaba

16 aylık oğluma atipik otizm yada diğer adıyla yaygın gelişim bozukluğu teşhisi kondu.otizmin bütün belirtilerini değil bir kaçını gösteriyor.adını söyleyince bakmıyor.göz teması kurmak istemiyor.istediklerini ağlayarak ifade ediyor.konuşmuyor.aaa uu diye sesler çıkarıyor.ama oyuncaklarını takıntı haline getirmiyor.değişik oyuncaklarla oynamayı seviyor.sarılmaktan hoşlanıyor.insanları seviyor.kimseyi yabancılamıyor.

Bir özel eğitim merkezine yazıldık.erken dönemde eğitim alıp normale dönen çocuklar varmış.ama emin olamıyorum.acaba en iyi eğitim hangi eğitim merkezinde.hiç iletişimi düzelen çocuğunuz var mı?nereyei tavsiye edersiniz?

istanbul beylikdüzünde otuyoruz.erken teşhis önemli diyorlar.aslında 1 yaşına kadar herşey normaldi.bilinçli olmasada mama,baba diyordu.birden iletişimi kesti.önce erkek çocuğu geç konuşur dedik önemsemedik.ama seslenincede bakmıyordu.doktor önce kulaklarına baktıralım dedi.2, 3 ay kulaklarıyla oyalandık.ilk test duymuyor çıktı.ikincisi biri duyuyor,biri duymuyor.üçüncüsü ikiside duyuyor.bir üst testi yapalım dediler.onada 19 şubata gün verdiler.nörolojiye baktıralım dedik.en erken nisana randevu veriyorlar.onada doktordan rapor getir falan.daha fazla bekleyemedik.özel muhayenesi olan bir çocuk nöroloji ye gittik.bir an önce eğitime yönlendirdi.
biz bu arada televizyonu kapatıp daha fazla ilgi göstermeye başlamıştık.o bile etkili oldu.hiç gözüme bakmayan oğlum göz teması kurmaya başladı.dün ilk defa elimi tuttu.perşembe günü eğitime başladı,duyusal işitsel olarak iki öğretmeni olacakmış.bunlar doğru yöntemler mi?

Allahım bu yolda size güç versin kolaylık versin öncelikle....
benim naçizane tavsiyem bol bol konuş onunla, saçma da olsa şarkılar uydur, tv olmasın doğru.bunun yerine insan sesi daha mantıklı geliyor bana zaten elektroniğe mekaniğe mekanik seslere ilgileri oluyor,insana yönlendirmek daha doğru.Erken teşhis ve erken eğitim çok çok önemli.Tabi çocuğun da bunu alabilmesi gerekiyor.

özel eğitim öğretmeniyim diye buraya msj atılıyor ve bir daha da uğranılmıyor.. yazmayın kardeşim ozaman buraya....

merhaba arkadaşlar kızım 29 aylık otizimden şüphelendiğim için 2-3 ay önce 2 tane çocuk psikiyatrisine götürdüm teste gerek görmediler gözlemlediler otizimli olmadığını ama gelişimini takip edelim dediler çok tv izlemesinden kaynaklanıyor olabilir dedi bitanesi .bu ay yine gidicez ama benim içim hiç rahat değil.kızımda göz teması var ben babası seslendiğimizde bize bakıyor ama yabancılar seslendiğinde bazen hemen bakıyor bazende bakmıyor,10 a kadar sayıyor bay bay yapıyor güle güle der iyi geceler der söylediğim şeyleri söylediğim kelimeleri söylemeye çalışıyor ama kendiliğinden bikaç kelime dışında birkaç cümle dışında pek konuşmuyor kendi kendine konuşuyor bişeyler anlatıyor,kendi dünyasında yaşıyor bazen yabancılar konuşunca önemsemiyor ,çevremizde çocuk yok birtek kuzeni var onuda gördüğü zaman ilgisini hiç çekmiyor çocuklara ilgisi yok tek derdi benim benimle oynasın yanından ayrılmayım istiyor çok mız mız herşeye ağlar.dediklerimi yapmıyor şunu yap bunu getir dediğimde yapmıyor kapıyı kapat diyorum kapıyı kapa diyor ama kapatmıyor bebeğini getir derim işaret ederim bakar bebeğe ama getirmez ama otur kızım ayakkabılarını gidiriyim dediğimde oturuyor tv açıyımmı dediğimde benden önce tv nin yanına gidiyor gel derim gelir bazı şeyleri anlıyor bazılarını anlamıyormu yapmakmı istemiyor bilmiyorum.işaret ettiğim yere bakıyor uykularımız düzenli ,parmak ucunda yürüme yok, işaret parmağını önceden kullanmıyordu 2 yaşından beri kullanıyor,çatal kaşık tutabiliyor isteklerini kendisi işaret ediyor,oyun oynarız gülmeyi sever takıntılı davranışları yok tekrar eden yineleyici davranışları yok,oyuncaklarıyla bilinçli oynuyor arabayı dütt yapar bebekle beraber oynarız mama yediririz aynısını yapar taklidimiz yapar ,saat kaç derim saate bakar 1 de mesela kaç yaşındasın derim söyler nasılsın derim iyiyim der bunları öğrettim söylüyor herşey normal gibi bazı şeyler dışında bunlar kafamı çok karıştırıyor zor günler geçiriyorum belirsizlik çok kötü sizler tecrübelisniz yardımlarınız bekliyorum neyapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim kreşe göndercek durumum şuan yok kızımın nesi var(bu arada dün aile hekimimizde farketti dikkat sorunu var dedi ilgi azlığı var felan dedi)

bence otizm yok gibi. ama doktorlar seslenildiğinde bakmayan çocuğa otizmli olabilir diyebiliyorlar. bu otizmin en belirgin özelliklerinden biri çünkü. bakmazlar, konuşmazlar, dedğini anlamazlar, göz teması kurmazlar, kendi alemlerinde olurlar...vs. bence sizin kızınızda otizm var olsa bile çok silik gibi geliyor. dikkat eksikliği olabilir belki. özel eğitimle çoğu çocuk düzeliyor, merak etmeyin...

tam olarak 31 aylık ikiz kızlarımdan birinin farklı davranışlarından dolayı psikiyatriye götürdüm.farklı davranışları konuşmama,6 ay öncesine kadar ağzını kulağını gözünü her eyini gösterirken bir anda göstermeme,seslenilidğinde işine gelince bakmak,diğer çocuklarala çok fazla oyunlara dahil olmamak,bizimle göz teması kurarken diğer insanalrın gözüne çok bakmamak gibi...bunlarla beraber motor kabiliyeti gayet iyi.kuleler yapabiliyor,şekilleri kutularından atabiliyor,kağıt kalem kullanıyor. özel psikiatri uzmanı atitip otizm belirtileri taşıyor dedi ve ilaç yazı. fakat ilaçlar için çok hoş şeyler duymadım. RAM a götürdüm. ordada kızımı kreşe vermem gerektiğini 6 içinde herhangi bir değişiklik olmaz ise uzman yardımı almam gerektiğini söylediler.çok üzgün ve çaresizim. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum şimdi araştırma hastanesinden randevu aldım kreşe başladık. birde araştırma hastanesinde görsünler ve bana var ise bir tanı yok ise beni rahatlatmalarını istiyorumm.. aramızda benim durumumda olan biri varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum.bir arakdaşım kan testleri ve beyin emarı ile var ,se kesin tanı konulacağından bahsetti. bilgisi olan var ise yardımcı olsun lütfen...

merhaba 2 ay fark ile aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım.hangi dr lara götürdünüz acaba?

ne olmuş buralara böyle çok ıssız kalmış kimseler uğramaz olmuş benim oğluşum çok iyi allaha şükürler olsun ki anaokuluna başladık öğretmenide çok memnun çok uyumlu arkadaşlarıyla oynyor diyor şimdilik misafir gibiyiz sadece oyun saatlerinde gidiyoruz aslında seneye başlayacak anaokuluna eğitimimizde çok iyi gidiyor wc sorununu hala çözemedik öğretmenimizin dediğine göre vicudunun kontrolünü kendi yapmak istiyormuş çünkü bitek gece yatarken bezliyorum akşama kadar açık hep gündüzleri büyük tuvaletini yapmamak için nasıl sıkıyor kendini çişinide aynı tutuyor son raddeye kadar öğretmenimizin demesi bu şekile bu benim vicudum ben istersem yaparım ne zaman yapacağıma ben karar veririm en ummadığınız anda ummadığınız bi yere yapabilir dedi çünkü kakasından çok iğreniyor kaç kere altından alırken istifra etti görünce kokusundanda rahatsız oluyor yapacaksa açmamı istemiyor kel,melerde çoğaldı allaha şükür sizlerden naber minikler nasıl hee birde geçen bizim servis şöförünün oğluda otizmli birde kızı var ama onda bişey yok kız o kadar farkındaki bu farkındalığın abisinden dolayı daha 6 yaşında misafirdi bizim merkezde ve bizim sınıftan çıkmak istemedi öğretmen ders yapıcam diye yolladı aşşağıya ama ben çıkınca yine gelmiş öğretmende beni aradı gelip görmenizi istiyorum diye benim ki 4,5 yaşında kız 6 yaşında çıktım hemen sınıfa allahım neler yapıyor kıza normalde çikolatasını kimseye vermez öğretmen ver g....ğe çikolatanı diyor al deyip uzatıyor yanından kalmıyor kıza sarılıyor yanağını uzatıyor öpsün diye çikolatayı verince kız tşk ediyor benimkide tşk ediyor oyun hamurlarıyla oynuyolardı normalde bu kadar dikkatini vermez ama sınıfa girdiğimi bile farketmedi en başta öğretmende diyor bilseydim en başta yollamazdım kızı çok iyiydiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…