- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.341
meraba bayanlar allah hepinize kolaylık versin sabırlar versin bende bir arkadaşınız olarak sizlere danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim benim kızım henüz 7 aylık kızımdan bazen şüpheleniyorum daha çokmu erken bilemiyorum ama sizin tecrübelerinize ihtiyacım var bana yardım edin ne olur benim kardeşim yıllarca otizm teşhisi ile gezdi yani 13 yaşına kadar otizm dedindi daha sonra başka bir sendrom olduğu öğrenildi kan testiyle onunla 13 yılımız çok zor geçti açıkçası annem hep otistik olmadığını iddia etti ama drlar otistik dedi geçştdrdi annem haklı çeıktı değilmiş her neyse .. benimde sıkıntım kızımla ilgili kardeşimden dolayımı bilmiyorum ama diken üstündeyim kızımda da bişiler çıkıcak diye .. son günlerde otizmdn şüphelenmeye başladım kızım 7 aylık hiçbir hece söylemiyo sadece ses çıkarabiliyo bazen bilinçsizce anna filan diyo 1.5 aylıkken gülmeye başladı 4 aylıkken yanlara döndü 6 aylıkken tur attı 5.5 aylıkkende desteksiz oturdu kaba motor becerilrinde bi sıkıntı yok şimdide yeni yeni geri emeklemeye başladı .. ama kızım çok ağlamıyor mesela yatağında uyanınca bazen ağlamaktan kıpkırmızı olur bazende bi bakarım kendi uyanmış bişilerle oynuyo .. oyuncaklarını çok seviyo bişey koyduğumda ona uzanmaya çok uğraşıyo ismine bakıyo ama her zaman değil mesela ard arda çağırdığımda ilkinde bakıyo diğerinde bakmıyo mesela sonra bidaha çağırıyorum yine bakıyo göz temasımız var yani bişeyler anlattığımda yada şarkı söylediğimde gözlerinin öine baktığımda gülüyo ...ama bana çok düşkün değil atılmayı bilmiyo bana yada bnim yokluğumu hissetmeyebiliyo rahatlıkla anneme bırakıp çarşıya filan giderim ben yokum die huzursuzlanmaz off bayanlar kafam karışık yanlış anlamayın beni ama sizin melekler nasıldı hissedebiliyomuydunuz bebekken
canim 7 ay cok ama cok eken biseylerden suphelenmek icin ..hele ki otizm cok sonra anlasilan bisey(cocugunda otizmden supehelnmis ve nerdeyse 1 yildir arastirma yapan doktor doktor gezmis bi anneyim..cok sukur yavrumda bisey cikmadi ama cok bariz beliitler vardi)meraba bayanlar allah hepinize kolaylık versin sabırlar versin bende bir arkadaşınız olarak sizlere danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim benim kızım henüz 7 aylık kızımdan bazen şüpheleniyorum daha çokmu erken bilemiyorum ama sizin tecrübelerinize ihtiyacım var bana yardım edin ne olur benim kardeşim yıllarca otizm teşhisi ile gezdi yani 13 yaşına kadar otizm dedindi daha sonra başka bir sendrom olduğu öğrenildi kan testiyle onunla 13 yılımız çok zor geçti açıkçası annem hep otistik olmadığını iddia etti ama drlar otistik dedi geçştdrdi annem haklı çeıktı değilmiş her neyse .. benimde sıkıntım kızımla ilgili kardeşimden dolayımı bilmiyorum ama diken üstündeyim kızımda da bişiler çıkıcak diye .. son günlerde otizmdn şüphelenmeye başladım kızım 7 aylık hiçbir hece söylemiyo sadece ses çıkarabiliyo bazen bilinçsizce anna filan diyo 1.5 aylıkken gülmeye başladı 4 aylıkken yanlara döndü 6 aylıkken tur attı 5.5 aylıkkende desteksiz oturdu kaba motor becerilrinde bi sıkıntı yok şimdide yeni yeni geri emeklemeye başladı .. ama kızım çok ağlamıyor mesela yatağında uyanınca bazen ağlamaktan kıpkırmızı olur bazende bi bakarım kendi uyanmış bişilerle oynuyo .. oyuncaklarını çok seviyo bişey koyduğumda ona uzanmaya çok uğraşıyo ismine bakıyo ama her zaman değil mesela ard arda çağırdığımda ilkinde bakıyo diğerinde bakmıyo mesela sonra bidaha çağırıyorum yine bakıyo göz temasımız var yani bişeyler anlattığımda yada şarkı söylediğimde gözlerinin öine baktığımda gülüyo ...ama bana çok düşkün değil atılmayı bilmiyo bana yada bnim yokluğumu hissetmeyebiliyo rahatlıkla anneme bırakıp çarşıya filan giderim ben yokum die huzursuzlanmaz off bayanlar kafam karışık yanlış anlamayın beni ama sizin melekler nas
ıldı hissedebiliyomuydunuz bebekken
ben de aynı soruyu sormuştum da pek cevap vermek istemediler herhalde....
Neyse
benim eşimin abisinin oğlu şu an 10 yaşında otizmli .Bebeklik dönemini 5.ayından sonra hatırlıyorum kafasını kaldıramazdı sürekli bir uyku halindeydi...5.ayında havale geçridiğinde anlaşıldı bir sorun olduğu
açıkcası 3 ay 2haftalık oğlşum var ve bende bazı şeylerden süpheleniyorum bir de bizim bıngıldağımız da kapandı.bu da beyin gelişimini etkiliyor gerçi baş çevresi kontrol atında fakat ister istemez her yaptığı ya da yapmadığı hareketi kontrol ediyorum...Dr. 6 ay olana kadar net bir şey sey söylenemeyeceğini de belirtti...beklemek çok zor
ben de aynı soruyu sormuştum da pek cevap vermek istemediler herhalde....
Neyse
benim eşimin abisinin oğlu şu an 10 yaşında otizmli .Bebeklik dönemini 5.ayından sonra hatırlıyorum kafasını kaldıramazdı sürekli bir uyku halindeydi...5.ayında havale geçridiğinde anlaşıldı bir sorun olduğu
açıkcası 3 ay 2haftalık oğlşum var ve bende bazı şeylerden süpheleniyorum bir de bizim bıngıldağımız da kapandı.bu da beyin gelişimini etkiliyor gerçi baş çevresi kontrol atında fakat ister istemez her yaptığı ya da yapmadığı hareketi kontrol ediyorum...Dr. 6 ay olana kadar net bir şey sey söylenemeyeceğini de belirtti...beklemek çok zor
meraba bayanlar allah hepinize kolaylık versin sabırlar versin bende bir arkadaşınız olarak sizlere danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim benim kızım henüz 7 aylık kızımdan bazen şüpheleniyorum daha çokmu erken bilemiyorum ama sizin tecrübelerinize ihtiyacım var bana yardım edin ne olur benim kardeşim yıllarca otizm teşhisi ile gezdi yani 13 yaşına kadar otizm dedindi daha sonra başka bir sendrom olduğu öğrenildi kan testiyle onunla 13 yılımız çok zor geçti açıkçası annem hep otistik olmadığını iddia etti ama drlar otistik dedi geçştdrdi annem haklı çeıktı değilmiş her neyse .. benimde sıkıntım kızımla ilgili kardeşimden dolayımı bilmiyorum ama diken üstündeyim kızımda da bişiler çıkıcak diye .. son günlerde otizmdn şüphelenmeye başladım kızım 7 aylık hiçbir hece söylemiyo sadece ses çıkarabiliyo bazen bilinçsizce anna filan diyo 1.5 aylıkken gülmeye başladı 4 aylıkken yanlara döndü 6 aylıkken tur attı 5.5 aylıkkende desteksiz oturdu kaba motor becerilrinde bi sıkıntı yok şimdide yeni yeni geri emeklemeye başladı .. ama kızım çok ağlamıyor mesela yatağında uyanınca bazen ağlamaktan kıpkırmızı olur bazende bi bakarım kendi uyanmış bişilerle oynuyo .. oyuncaklarını çok seviyo bişey koyduğumda ona uzanmaya çok uğraşıyo ismine bakıyo ama her zaman değil mesela ard arda çağırdığımda ilkinde bakıyo diğerinde bakmıyo mesela sonra bidaha çağırıyorum yine bakıyo göz temasımız var yani bişeyler anlattığımda yada şarkı söylediğimde gözlerinin öine baktığımda gülüyo ...ama bana çok düşkün değil atılmayı bilmiyo bana yada bnim yokluğumu hissetmeyebiliyo rahatlıkla anneme bırakıp çarşıya filan giderim ben yokum die huzursuzlanmaz off bayanlar kafam karışık yanlış anlamayın beni ama sizin melekler nasıldı hissedebiliyomuydunuz bebekken
sizin sorunuza çokmasum ve ben cvp vermiştik okumadınız sanırım biraz zahmet edip gerilere bakarsanız göreceksiniz ayrıca herkezin kendine göre sıkıntıları var günümüzü net başında geçirmiyoruz değilmi ben epeydir girmiyordum zaten şimdi okudum uzun bi aradan sonra burda her sorunun bi cevabı vardır ama sorulan sorunun cevabınıda takip etmek gerekir herkeze hayırlı günler
baktım ve gördüm ki ben zaten geçmişte zahmet ettim baya bi zahmet oldu...Siz bu günlerde biraz agresifsiniz galiba aynı tarz cevap vermiştiniz yine.... oysa sorum bilmeyenler için bir uyarı niteliğindeydi...bebeklik dönemleri nasıldı...
yaşadığınız şeyler zor....insanalar çocuklarınıza ve sizlere farklı muamele gösteriyor kaçıyor diye siz de yaşadıklarınızdan kaçmamalı insanlara yardımcı olmalısınız..böyle zahmet etseydinle şimdi bütün günü nette geçirmiyoruzla olacak şey değil bu ...Sorumun cevabını aldım ben Siz Ve Sİzin gibi düşünenler KORKUYORLAR
rica ediyorum bu konuyu uzatmayın lütfen ayrıca dikkatle bakmamışsınız evet biz defalarca paylaştık burda..herkese tek tek cvp yazamayız tabikide burda vaktimiz değerli çünkü üslubunuz çok çirkin ayrıca kimse bizden kaçıp korktuğu falan yok öcümüyüz ki biz...birçok kişiye yardımcı olduk biz burda bilgi verdik sizin baştan uslubunuz yanlıştı zaten yazdığınız soruya ertesi gün neden kimse cvp vermiyor diye ahkam kestiniz burda
rica ediyorum bu konuyu uzatmayın lütfen ayrıca dikkatle bakmamışsınız evet biz defalarca paylaştık burda..herkese tek tek cvp yazamayız tabikide burda vaktimiz değerli çünkü üslubunuz çok çirkin ayrıca kimse bizden kaçıp korktuğu falan yok öcümüyüz ki biz...birçok kişiye yardımcı olduk biz burda bilgi verdik sizin baştan uslubunuz yanlıştı zaten yazdığınız soruya ertesi gün neden kimse cvp vermiyor diye ahkam kestiniz burda
boşver canım yaaa kimseye derdini anlatamazsın hele içinde olmayana asla anlatamazsın anlamak istemez bi soru sorulup cevabı bile incelenmez bana o kadar çok özel mesaj geliyorki ian forumda yazdım zahmet edip açın bakın demeden cevaplamaya çalışıyorum hepsini yöneticilerimizde ara ara bakıp okuyorlardır hiç agresif cevap vermedim çünkü bunu ben yaşıyorum ailem yaşıyor dışardan konuşmak çok kolay burda kaç küsür sayfa yazdığımı bile unuttum benim vaktim değerli tabiki çocuğuma ait anca bu saatlerde kendime vakit ayırabiliyorum benim ve benim gibi otizmli çocuk aileleri kimseden kaçmıyor tam tersi onlar bizden kaçıyor öcü gibi bakıyorlar neden çok gülüyor neden kollarını sallıyor tuhaf bakmalar asıl ben onlardan rahatsız oluyorum asıl onlar korkuyorlar çok iyi hatırlıyorum o mesajıda ama vaktim değerli olduğu için geçmişe dönemiycem gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara özel mesajlara kesinlikle cvp veriyorum geç kalsamda yazıyorum yazmaya çalışıyorum kimse aksini iddia edemez
geçmişe döndüm ve tek tek inceledim bana verdiğiniz cevaplar sürekli ters,ve hoş olmayan üslupla ...şimdi bunu size hatırlatmam mı yanlış oldu..ben sizin vaktiniz var mı yokmu bilemem soruyu sadece ve sadece size de sormadım ki size cevap veremeyiz vs tarzı bir yaklaşımda bulunmanız hoş mu ..ayrıca siz neden birbirinizi ağarlıyorsunuz nazdem ,ile birlikte....
Ben 11 yaşında bir otizmli yeğene sahibim...5 sene de bilfiil onlarla birlikte çalıştım..anne değilim ama anlamak için anne olmam da gerekmiyor allaha şükğr..
Bebeklik dönemini siz benden daha iyi bilrsiniz umuduya sordum ama aldığım cevap hoş değildi.. Sen ya da bir başkası böyle önemli bir konuya vaktimiz yok cevap veremeyiz diye yaklaşır ise bu topiğin bu başlığın açılma sebebi nedir söyleyebilir misiniz ??
ahkam kesme konusu da SİTEM etmek le aynı şey değildir.............
Benim 35 aylık bir oğlum var.bundan 5 ay önce kreşe verdim çalıştığım için.Ondan Öncede Babanemiz bakıyordu.oğlumu kreşe verdikten 1 hafta sonra kulağının duymadığını söyledi hocalarımız,Doktora götürdüğümde 1 kulağı tıklaı çıktı.1 haftalık tedaviden sonra kulağı iyileşti,fakat bu süre zarfında benim oğlum tek kelime bile konuşmuyor,kreşte arkadaşları ile oynamıyor,yemek yemiyor,kendisine göre anlamsız kelimeler bağırmalar yapıyoprdu.Hocalarımız oğlumun bir pisikoloğa götüürmemiz konusunda uyardılar.bende bu 5 ay içerisinde bulunduğum bölge ve çevresinde götürmediğim pisikolog,pedagog,çocuk gelişim uzmanı kalmadı her götürdüğümde bu çocukta birşey yok otizm yok,fakat bir yerde birşey var onu göremiyoruz dediler,
Heee bu arada tabiki göz kontağıda yoktu.Bağırırdım ismiyle çevirip bakmaz tv.den gözünü ayırmazdı,televizyon bağımlısıydı benim oğlum,
artık nisan ayında özel bir profesorden randevu aldım oraya götürecem ama tabiki internetten araştırdığım kadarıyla benim olum bariz otizm belirtileri taşıyordu.
kendimi ona göre hazırlamaya başladım.10 gün önce televizyonu kapattım ilk iş olarak.veee ne olduysa ondan sonra oldu.çocuk resmen önündeki perdeyi kaldırmış gibi davranmaya 20-30 kelime kullanmaya,kaşıkla,çatalla yemek yemeye,oyuncaklarıyla oynamaya veee bariz bir şekilde göz kontağı kumaya başladı...inanılmaz bir değişim oldu çocuğumda.hayır kelimesini rahatlıkla diyor,araba tekerliklerini kesinlikle döndürmüyor,
bu zamana kadar döndurmedide,çamaşır makinasından ödü kopuyor,kalemle resim yapıyor,oyuncak ayısına karşısına koyup sanki kitabı eline alıp masal anlatıyormuş gibi mırıldanıyor,
kızlar sizce otizmli bir çocuk bu kısa süre içerisinde yol katedermi yoksa benim olumda uyaran eksikliğimi vardı????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?