- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.361
peki ben sizin isminizi mi kullandım bu şahıs bana neden cevap vermiyor mu dedim de bu kadar yazma gereği duydunuz ?? Adınız mı geçti ??
ben bunu çok masumdan alıntı yapıp ona cevaben yazmıştım neden bana cvp yazdınızki sizinde adınız geçmemişti siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz bende aynı soruyu sordum yazacağınıza madem biliyorsunuz cevabını verseydiniz hem yiğeniniz var hem 5 yıl berabermişsiniz demekki bebekliğinide bilirsiniz soran arkadaşa cvp verseydiniz bende sordum cvp vermediler diyene kadar
evet anlamak için anne olman gerekiyor otizimli yeğene sahipmişsin burdan bile birazda olsa anlaman gerekirdi bizim dışlandığımızı bizden korktuklarını bile söyledin daha neyi savunuyorsun ki...birde şimdi çok güldüm 5 sene otizimlilerle çalışmıssın hangi eğitimle yaptın bunu zihinsel engelliler bölümü mezunumusun yani burda otizimlilerle 5 sene çalıştım dersen biz sana sormalıyız onlar otizimin bütün belirtilerini bilirler çünkü...
Benim 35 aylık bir oğlum var.bundan 5 ay önce kreşe verdim çalıştığım için.Ondan Öncede Babanemiz bakıyordu.oğlumu kreşe verdikten 1 hafta sonra kulağının duymadığını söyledi hocalarımız,Doktora götürdüğümde 1 kulağı tıklaı çıktı.1 haftalık tedaviden sonra kulağı iyileşti,fakat bu süre zarfında benim oğlum tek kelime bile konuşmuyor,kreşte arkadaşları ile oynamıyor,yemek yemiyor,kendisine göre anlamsız kelimeler bağırmalar yapıyoprdu.Hocalarımız oğlumun bir pisikoloğa götüürmemiz konusunda uyardılar.bende bu 5 ay içerisinde bulunduğum bölge ve çevresinde götürmediğim pisikolog,pedagog,çocuk gelişim uzmanı kalmadı her götürdüğümde bu çocukta birşey yok otizm yok,fakat bir yerde birşey var onu göremiyoruz dediler,
Heee bu arada tabiki göz kontağıda yoktu.Bağırırdım ismiyle çevirip bakmaz tv.den gözünü ayırmazdı,televizyon bağımlısıydı benim oğlum,
artık nisan ayında özel bir profesorden randevu aldım oraya götürecem ama tabiki internetten araştırdığım kadarıyla benim olum bariz otizm belirtileri taşıyordu.
kendimi ona göre hazırlamaya başladım.10 gün önce televizyonu kapattım ilk iş olarak.veee ne olduysa ondan sonra oldu.çocuk resmen önündeki perdeyi kaldırmış gibi davranmaya 20-30 kelime kullanmaya,kaşıkla,çatalla yemek yemeye,oyuncaklarıyla oynamaya veee bariz bir şekilde göz kontağı kumaya başladı...inanılmaz bir değişim oldu çocuğumda.hayır kelimesini rahatlıkla diyor,araba tekerliklerini kesinlikle döndürmüyor,
bu zamana kadar döndurmedide,çamaşır makinasından ödü kopuyor,kalemle resim yapıyor,oyuncak ayısına karşısına koyup sanki kitabı eline alıp masal anlatıyormuş gibi mırıldanıyor,
kızlar sizce otizmli bir çocuk bu kısa süre içerisinde yol katedermi yoksa benim olumda uyaran eksikliğimi vardı????
düzgün cevap vermeyi öğrenemeyeceksiniz anlaşıldı..... iyi oku 5 yıl beraber olduğum kişi yiğenim değil eğitim verdiğim çocuklar....
Sizin agresifliğiniz artık kişisel boyuta taşmış bulunuyor......
bende 22 aylıkken oda kulaklarındamı sorun var acaba diye sordum dr ondan sonra duydum ilk otizm kelimesini hatta dr o ne yaaa demiştim ama benim ilk çocuğum değil büyük nasılsa buda aynıydı bi tuhaflık yoktu zamanında oturdu zamanında başını tuttu zamanında yürüdü hiç sorun yoktu çok normaldi işk 1 yaşında anne dedi uzaaar gider normal olan şeyler
of kızlar yaa salı anaokuluna başladık o günden beri hasta bu gecede dr gittik boğalar kızarmış ateşi var bi gün anca gidebildik ama öğretmeninin izlenimleri güzeldi ilk 1.5 saat oyun saatiymiş arkadaşlarıyla güzel oynamış boya yaptırmak istemiş benimki oyuncakları tercih etmiş eğitimdede öle yapıyor ilk 5dk eğitimcimiz izin veriyor sınıfta ne varsa hepsi aşşağı iniyor sonra derse başlıyor küçük bey ehli keyif diyor ama onun dediklerinide yapıyor geçen gün karşılıklı suluboya yapıyolardı bu öğretmenin dediğini yaptırabilmesi için bütün arabaları yoketmesi lazım oda imkansız dedim zaten siz akademik olarak bişey yapmayın zaten dr dediğide akademik gelişmiş sosyal ağarlıklı çalışın dedi siz bu tarafıyla ilgilenin dedim yeterli bizim için ama güzel oynamış çocuklrla biraz kendini koruyaıyor dedi sadece hala inatla çişini sölemiyor ama bende bağlamıyorum yaparken yakalamaya çalışıyorum koşa koşa wc ye gidiyoruz elide hep pipide öğretmende beni aradı böle böle çişinmi diyorum bişey demiyor diyor o konuyuda konuştum otizm olduğu sizle benim aramda kalsın diğer veliler duymasın dedim maaşallah çok uyumlu zaten dedi öle saldırganlık filan yok aslında öğretmenleri eğitseler biraz otizm konusunda ne iyi olur kızcağız ne zannettiyse öle yumlu sakin saldırgan değil filan diyor
otizimli çocuk sahibi olan ailelerin bebeklik dönemlerini anlatmasını bekliyorsun bununla ilgili birsürü yazılar var sitelerde biraz araştırsan bulursun bu topikte bile vardır geri sayfalarda şimdi hepimiz oturup çocuklarımızın bebeklğinimi yazıcaz okadar zamanımız yokki ilgi bekleyen çocuklarımız var onlar uyudukça yada okuldayken vakit bulup giriyoruz zaman zaten kısıtlı onuda kafa dağıtarak geçiriyoruz..ama dersenki benim çocuğum var otizimli olmasından şüphe duyuyorum yazarsın buraya cevaplarız ok
Benim 35 aylık bir oğlum var.bundan 5 ay önce kreşe verdim çalıştığım için.Ondan Öncede Babanemiz bakıyordu.oğlumu kreşe verdikten 1 hafta sonra kulağının duymadığını söyledi hocalarımız,Doktora götürdüğümde 1 kulağı tıklaı çıktı.1 haftalık tedaviden sonra kulağı iyileşti,fakat bu süre zarfında benim oğlum tek kelime bile konuşmuyor,kreşte arkadaşları ile oynamıyor,yemek yemiyor,kendisine göre anlamsız kelimeler bağırmalar yapıyoprdu.Hocalarımız oğlumun bir pisikoloğa götüürmemiz konusunda uyardılar.bende bu 5 ay içerisinde bulunduğum bölge ve çevresinde götürmediğim pisikolog,pedagog,çocuk gelişim uzmanı kalmadı her götürdüğümde bu çocukta birşey yok otizm yok,fakat bir yerde birşey var onu göremiyoruz dediler,
Heee bu arada tabiki göz kontağıda yoktu.Bağırırdım ismiyle çevirip bakmaz tv.den gözünü ayırmazdı,televizyon bağımlısıydı benim oğlum,
artık nisan ayında özel bir profesorden randevu aldım oraya götürecem ama tabiki internetten araştırdığım kadarıyla benim olum bariz otizm belirtileri taşıyordu.
kendimi ona göre hazırlamaya başladım.10 gün önce televizyonu kapattım ilk iş olarak.veee ne olduysa ondan sonra oldu.çocuk resmen önündeki perdeyi kaldırmış gibi davranmaya 20-30 kelime kullanmaya,kaşıkla,çatalla yemek yemeye,oyuncaklarıyla oynamaya veee bariz bir şekilde göz kontağı kumaya başladı...inanılmaz bir değişim oldu çocuğumda.hayır kelimesini rahatlıkla diyor,araba tekerliklerini kesinlikle döndürmüyor,
bu zamana kadar döndurmedide,çamaşır makinasından ödü kopuyor,kalemle resim yapıyor,oyuncak ayısına karşısına koyup sanki kitabı eline alıp masal anlatıyormuş gibi mırıldanıyor,
kızlar sizce otizmli bir çocuk bu kısa süre içerisinde yol katedermi yoksa benim olumda uyaran eksikliğimi vardı????
düzgün cvp düzgün sorana verilir iyi oku değil iyi okuyun demek istediniz sanırım ben iyi okudum zatende siz yanlış okumuşsunuz onu diyen ben değildim tekrar yazayım isterseniz madem yiğeniniz var 5yıl berabermişsiniz yazmıştım sorun sizde kusura bakmayın biz bu sayfa açıldığından beri yazıyoruz yeni gelmedik ilk defa sizin gibi biriyle polemiğe giriyorum dahada girmiycem zaten
otizimli çocuk sahibi olan ailelerin bebeklik dönemlerini anlatmasını bekliyorsun bununla ilgili birsürü yazılar var sitelerde biraz araştırsan bulursun bu topikte bile vardır geri sayfalarda şimdi hepimiz oturup çocuklarımızın bebeklğinimi yazıcaz okadar zamanımız yokki ilgi bekleyen çocuklarımız var onlar uyudukça yada okuldayken vakit bulup giriyoruz zaman zaten kısıtlı onuda kafa dağıtarak geçiriyoruz..ama dersenki benim çocuğum var otizimli olmasından şüphe duyuyorum yazarsın buraya cevaplarız ok
konunun en başına dönersek soru sorduğum zaman verdiğiniz tepkiden dolayı oluyor snırım bunlar.sadece 1 kere de değil ne zaman yorum yapsam bu agresif tutumunuz bana rastlamış olsa gerek.....
iyi oku
demek istedim tamamen... iyi okuyun deseydim de bir şey değişmeyecekti hala tartışma içinde olmaya devam edip bir şeyleri ispat halindesiniz.oysa sadece BEBEKLŞK DÖNEMİNDEN bahsedermisiniz diye bir soru sormuştum genele..size özel değil GENEL ..... siz bütün gün bilgisayar başındamıyız da böyle değil şöyle sorsanız da geçmişi okusanız da diye azarlar bir üslupla cevap verdiniz..belki o gün iyi bir gününüzde değildiniz diye size bir yorumda da bulunmadım aşırı....
Geçen yine sordum ama cevap verilmedi dedim..hooop yine çokmasum la birlikte atladınız konuya.....
neyse ben zaten aldım cevabımı Size, kişisel gelişim terapilerine katılmanızı dileyerek veda ediyorum...
sizin ciddi anlamda algı sorununuz var ...ben sizden kokruyorlar demedim kiben anaokulu öğretmeniyim otizmli çocukların bebeklik dönemi ile ilgili bir yaşantım olmadı gayet samimi bir şekilde sordum ...terslediniz sesimi çıkartmadım yine hala ısrarla aynı KİŞİSEL polemiğe devam ediyorsunuz...
daha insancıl olmanız gerekmez miydi ???komik olan nedir ki gülüyorsunuzsayfayı kirletmeyin lütfen
bu muydu yani verebileceğin en mantıklı ve kibar cevap
ki zaten KİBARLIĞINIZDAN ÖTÜRÜ teşekkür de ettim bilmem anladın mı ....
sana mantıksız gelebilir nekadarını anlamış olmana bağlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?