Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
arkadaşlar beni hatırlarsınız belki bir oğlum var 3.5 yaşında konuşmuyor otizmden şüpheleniyorduk falan psikiyatri otizm değil demişti.benim oğlum hala konuşmuyor.
daha doğrusu cümle kurmuyor aslında kelimesi çok fazla en son 3 gün önce götürdüm psikiyatır söylediği cümlelerden dolayı standarta yakın konuşma gecikmesinden rapor verilmez diyo .

asıl problemin konuşarak iletişim kurmak istememesi konuşmayı iletişim aracı olarak görmemesi diyo .biz buna tam hatırlamıyorum duyusal mı dedi davranışsal iletişimsel bozukluk diyelim rapor alsın eğitime başlasın diyor uzmandan yardım alması şart diyor ..bizde tayinciyiz iyi bir eğitim veren biyere tayin istesek dedik bu raporla isteyemezsiniz dedi tayin istemek için daha ciddi bir teşhis koyalım atipik otizm diyelim diyo zaten belirtilerinide gösteriyor dedi.
belirtisi de ismine tepki vermemesi bunu aşamadık bi türlü,, yaşıtları yada çocuklarla hiç iletişime geçmemesi bir kaç gündür anaokuluyla konuştuk serbest oyun saatlerinde getirin dedi 1 saatliğine gidiyoruz çok kısa ama o sürede de hiç bir çocukla iletişime geçmiyor..
eline alıyor her hangi bir araba sürüp duruyor..normalde bu kadar belli değil ama ana okulunda sırıttı resmen farklı olduğu ama göz teması çok güzel dokunmayı sarılmayı seviyor denileni genelde anlıyor yap deyince yapıyor öğretmende şaşırıyor her şeyi anlıyor neden böyle diye
benim sizlere sormak istediğim psikiyatırın bu bahsettiği bozuklukta da atipik otizm de aldığı eğitimin aynısını alıyor mu . bu ne kadar sürede normale dönebilir tahminide olsa diyelim..örneğin atipik otizim raporu çıktı eğitimle kısa sürede düzeldi raporun süresi ne kadar bu yıl raporu aldık ama düzeldi diyelim farketmez iki yılda olabilir üçte ama sonunda düzelse bu rapor hayatı boyunca karşısına çıkıyor mu okul hayatı boyunca kaynaştırma öğrencisi olarak mı geçiyor bir sitede böyle okudum çünkü bu çok üzdü beni ..
rehabilitasyon merkezine götürdüm oğlumu piskolog gördü 1 ay haftada bir gün getirin biz elimizden geleni yapalım dediler..ama tabiki ne faydası olacak ayda dört defa gitmesinin bu tayin işi ev toplama nereye gideceğimiz belli değil 10 aylık kızım var küçük bir köyde elim kolum bağlı kaldım yaa hiç destek veren yardım edecek kimsemiz yok ailem gelip kalmıyor gelsede 10gün durup gidiyor kayınvaldelerle aramız bozuk bi gelsin bir yığın dedikoduyla gidiyor görümceyle kayınbiraderle aramızı hep bozdu asılsız dedikodularıyla çok yalnızım çok ağlıyorum resmen 10 yıl gitti ömrümden .çokta uzattım kusura bakmayın ne olur desteğe ihtiyacım var ..

hem oğlumun bu özel durumuyla , hem kızımla hem eşimle nasıl ilgilenebilirim .gün boyu oğlumu kafaya takmış sürekli umutsuzluk mutsuzluk çaresizlik içinde durup durup ağlayan biri olarak sizden ricam nasıl bu kadar şeyle uğraşıp bu kadar pozitif oluyorsunuz .bana da yol gösterin nasıl daha fazla verimli olabilirim bu kadar mutsuzluğa mahkum ettim ki kendimi hem kızımı ihmal ediyorum bu gerilimden dolayı eşimle kavga ediyorum sanki o benim kadar düşünmüyor gibi me geliyor ..en iyi sizler anlarsınız aynı yolları aşmış insanlar olarak ..

slm canım ilk önce sen sakin olmaya çalış rapor çıkarmaktan korkma oğlunun buna ihtiyacı olduğu açık ortada maddi durumun özeli karşılamaya yetermi bilmem kaçkere götürebilirsin ki ücretli bende zamanında eşime demiştim evimizi satalım kredi çekelim altınlarımı satalım ama bu bir kaç aylık olacak bişey değil rapor bazılarının sürekli oluyo bazılarında 2 yıllık oluyo 1 yıl veren de var bizim ilk aldığımız 2 yıllıktı süresi dolunca 1 yıl daha uzattılar bidahaki ay biticek keşke 2 yıl daha verseler biz çok faydasını gördük özel eğitimin bunu benim ücretli yapmam imkansızdı..evet rapor çıkması için belirli bir özür oranı yazılması gerekiyo a tipik otizim veya dhb yazılıyo bizim çocuklarımız için seneye biz ilkokula gidicez kaynaştırma öğrencisi olucak bu kaçınılmaz ama bunun için hiç üzülmüyorum oğlum iyi olsun onun hergün yeni bişeyler öğrenmesi gelişmesi beni çok mutlu ediyo kaynaştırma öğrenisi olması hiç önemli değil yani..anlattıklarından yola çıkarsam oğlunun tek sorunu konuşmama değil bence kendi başına kalma isteği çocuklarla iletişime geçmemesi adı çağırıldığında bakmıyorsa geç konuşmadan olmaz özel eğitime ihityacınız var otizim olmasa bile uyaran eksiklği olabilir

merhaba ben hatırlıyorum sizi pek sık girmesenizde evet bu bahsettikleriniz otizm belirtileri bana görede özellikle ismine tepki vermemesi ama bu aşılıyor benimkide bakmazdı isminin yanına al kelimesini eklerdim mesela a... al derdim böle böle alıştı şimdi bakıyor 4,5yaşında benim oğlum ve 3 yaşnda bir oğlum daha var onun çok faydası oluyor bende sizin gibi kalabalıklar içinde yapayanlızım eşim üzüntüden felç geçirdi bu oğlum otizmle savaşıyor anaokulu rehabilitasyon arasında geçiyor günlerimiz ve benim yanımdada yardım edecek hiç kimsem yok tek başıma mücadele ediyorum gelelim rapor konusuna bunu kafanıza takmayın çocukta düzelme oldukça rapor yüzdeside düşüyor benim oğlumun yüzde 80 başladığımızdan beri yani 2,5 yıldır ama bu sene rapor alışımızda dr bana açıklaması klinik olarak yüzde 50 çocuğunuz yani yüzde 30 luk bi düzelme sağlanmış ama rapor alabilmeniz için eğitimden yararlanabilmeniz için bize verilen bu yüdeyi yazmak zorundayız dedi çokmasum yazmıştı onların merkezde bi çocuk düzeldiği için raporu kalkmıştı :) bizde öle ümit edip yolumuza devam ediyoruz sitelerde her okuduğunuzada inanıp üzülmeyin çokmasum cvp verecektir ama onun oğlu kaynaşırmada değil yanlış bişey demek istemem ama bu sene ilkokula başlayacak ve artık otizm yazmıyor onların raporunda hiperaktif yazıyor istediğiniz kadar uzatabilirsiniz elimizden geldiğince cvp yazmaya çalışırız lütfen üzülmeyin ve biran önce eğitiminze başlayın

benim bu oğlum varya felaket sinsi mi desem ismini koyamadım yataklarını alezlerine varana kadar dağıtıp üstünde zıplıyolar günde kaç kez yatak topladığımı bilmiyorum çok kızdım kızdım neyse a... yapmayı bıraktı ufaklık devam ediyor aynı şeye yani ben öle sanıyordum giriyorum içeri ufaklığınki bozulmuş beraber zıplıyolar a...nınki toplu düzenli duruyor tabi bu gördüğüm aferim oğluma dağatmıyor artık derken bide geçen gün ne göreyim kapının arasından bi baktım ufaklığın yatağını bozan biri a... yakalandı bu ne şimdi beni gördü nasıl kaçıyor yorganın altına saklandı gülsemmi kızsammı şaşırdım sinsi yaaa bakarmısın hem istediğini yapacak hem kardeşi azarlanacak oh ne güzel ay bikaç gündür anne dedmiyor bana annecim diyor bugün bide aşkım dedi kardeşi sölüyor ya oda başladı

evet canım o raporu kalkan çocuğun annesi kaza geçrmiş duydum geçmiş olsun demek için aramıştım 2 sınıfa gidiyor bu sene çocuk sınıf birincisiymiş matematik zekası süpermiş allahım bizlerede nasip etsin inşallah :)) bizim raporumuzda dhb yazıyor şimdi destek alması gereken yazan bölümdede ince motor becerileri grup eğitimi öz bakım becerileri sosyal beceriler yazıyo dhb yazssa bile kaynasştırma öğrencisi oluyo nazdencim farketmiyo bi dahaki aya ramdayız yine neler olucak merak ediyorum yazmayı epey öğrendi ama tam yaşıtları gibi değil şimdi kaplumbağ yapmayı öğrendi heryere kamplumbağ yapıyo yani anlatabilmmi bilmiyorum ben bişeyi gösterince yapıyo onu günlerce kendi değişik bişeyler üretmiyo elin hep ensesinde olucak :))

ne kadar tatlılar ya sen günün nasıl geçtiğini anlamazssın onlardan zıplamak zekayı geliştiriyormuş ama bunu okumuştum bi yerde özel eğitmdede varya adı neydi onun unuttum..yaparlar canım sinsiler bunlar nasıl olsa annem benden bilmiyo artık onun gözünde akıllı oğlanım demiştir

maaşallah allahım birincilikte filan gözümüz yok yaşıtlarını yakalasın yeter anladım canım bıraktığımızda aynı yere geri dönebilirler allahım sen koru tüm uğraşlarımız boşa gider hayal kuramıyo diyor yanılmıyorsam kendi hayal kurup yapmıyor yani ama olsun zamanla oda olur ben güveniyorum senin oğluna olsun bu sene kaynaştırma olur seneye inş normal gider

evet aynen öyle hayal dünyası çok geniş aslında birsürü canavarlar var uçaklar pilotlar o onları hep görüyo ama bunları resme dökemiyor sen çiz diyo hep bana ressam olucam sayesinde ben çiziyorum oda bişeyler eklemeler yapyo işte

ama nasıl düşünebilmiş ona çok şaşırdım evet tramplen zıplasınlarda sanki alez ve çarşaf olunca zıplanılmıyo hey allahım sorma valla gün filan kalmıyor bende bide akşamları yürüyüş ve spora gidiyoruz tabi babamız gelince ona hastalandıktan sonra kafa kaldırmıyor ama bana acıyor sanırım 1,5saat gidiyorum geliyorum banada değişiklik oluyor çok kavga ediyorlar ben yanlarında olmayınca hee işine gelenleri konuşuyor a... bana televizyonu aç diyor yemek yaparken filan gelmesinler yanıma diye kapılarını kapatıyorum kapıya vurup kapıyı aç diyor halılarının yuvarlak desenleri var bi desenden öbürüne zılıyıp oyun icat etmişler hoplayamıyordu bile şimdi iyi yani zıplaması hoplaması

gel sen bizim duvarlardaki sanat eserlerimizi bir gör :) eğitimcimiz odalarında izin verin dedi bizde verdik benimkilerde bana yaptırıyor balık yap kuş yap önüne resim koy uçak resmi mesela baka baka yap desen belki öle yapar anlıyor çünkü sölediklerini

çarşaflar kırışmasın kirlenmesin diyedir annesi :) çok iyi olmuş devam et bence iyi gelir azda olsa yanlız kalmak.. maşallah nerden nereye geldi bu yavrular ya benimkide kaydıraktan kaymazdı şimdi ters kayıyo bide yürüyerek kaydıran tepesine geri çıkıyo bunları öncesi sonrası diye çekmek lazımdı

evet yaa nereden nereye inş daha güzel günlerinide görücez benimkide kaymaz çocuklar kayınca ellerini sallayarak onlara gülerdi sadece şimdi herşeyi kullanıyor parka gidince

bizimkide dedi ama vallahi izin vermem yeni badana oldu ev bide benimki zaten yapmaz çok titiz :9 ayaklı yazı tahtasından aldık ama genelde resim defterine yaptırıyorum..yok öle de yapmıyo hep bahanesi var onun yapamıyorum demiyo ama canım istemiyo diyo 8 yapmyı kendi kendine öğrendi 2 yuvarlak üst üste gelmiş 8 olmuş

evet yaa nereden nereye inş daha güzel günlerinide görücez benimkide kaymaz çocuklar kayınca ellerini sallayarak onlara gülerdi sadece şimdi herşeyi kullanıyor parka gidince

amin canım bu durumda olan ne kadar varsa allahım hepsine şifa versin inşallah çok zor uzun bi yol...iyi geceler

benim pisti zaten siliyodum eğitimci yapsın diyince nasılsa pis yapsın dedim yazacak yer kalmadı aşağılarda yatağa çıkıp yukarlara uzanmaya çalışıyolar bende rulo halinde resim kağıtları aldım yapıştırdım duvarlara yer kalmadıkça yeniliyorum çenemde düştü saatte 3 olmuş neyse görüşürüz yine iyi oldu aynı zamanda girmişiz iyi geceler

Arkadaşlar evet oğlumu doktora götürdüm.Otizim çıkmadı Uyaran eksikliği+ Dilgelişim Bozukluğu+Annenin kimin olduğuna karar verememe çıktı.Özel eğitim şart denildi.Özellikle tv.bağımlılığından dolayı iletişim bozukluğu olmuş,TV.yi hayatımızdan çıkarttığımızdan beri müthiş ir ilerileme var.Özel eğitim için hoca arıyorum bir yerle görüştüm hafta sonu gelip evde izliyecek oğlumu ilk başta.sonra ona uygun Öğretmen verecekler.Kreşte aldıracam özel eğitimini.Rehabilitasyonda değil.Gittiği Kreşe haftada 3 gün 2 şer saatini oğlumla geçirecek.onu kreşteki arkadaşlarıyla oyunlara sokmaya çalışacak.Umarım en kısa zamanda düzelir.

Bu konuda yapmam gerekenlerin içinde fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

evet aynı şeyi bende söylüyorum kredi çekelim falan diye ama doktor seansı 60 tl den başlıyor aylığı 600 tl ye kadar çıkıyor ben en azını diyorum dedi.ne kadar uzun eğitim görse o kadar faydalı diyor .sadece konuşma gecikmesi değil farkındayım aslında istese konuşabilecek miş gibi birkeresinde telofonda alo dede nasılsın yada ben muz istiyorum yada süt istiyom bu şekilde bir kereye mahsus söylemişliği var yani..eğitim merkeziyle görüştük piskolog gördü oğlumu otizm değil garanti verebilirim diyor. 1 aylığına yardım edelim diyo bazı çocuklar çabuk açılıyor diyo yarın götüreceğiz bir saat bakalım ne diyecekler ..rapor deyince ürküyorum resmen ailemle konuşuyorum anlatıyorum çocukta bişey yok konuşur siz abartıyonuz deyip duruyorlar .anlamıyorlar beni normal gelişim gösterse ben neden doktor doktor dolaşayım ben hissetmezmiyim o nedenle çok yalnız hissediyorum kendimi sizlerin durumunun düzelmesinede çok sevindim darısı bize bakalım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…