Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
geçen sene sticker takıntısı vardı uzun bi süre okul çıkışı hergün stıcker alıyodu sonra eve gelip deftere oraya buraya yapıştırıyodu sonra ben param yok deyip almayı kestim şimdilik çok ağar takıntıları yok düzenli olmayı çok seviyo eve bi çocuk gelse odasını dağatsa sinirleniyo
anladım cnm. düzenli olmak güzel. eğer bu bir takıntıysa güzel bir takıntı: ) ekolali diye sorular sormuştum masumcum sana. inanırmısın tamamen kalktı ortadan :))) şu an bağlamlı konuşmalar başladı şükür. öğretmenimiz derste hep kavram öğretiyodu şu an bitti o dersler. çünkü 500- 600 kelime haznesi vardır. şimdi derslerde oyun oynuyolar karşılıklı. bide yanında stajyeri var 3 kişi. mesela geçen ders tamircilik oynadılar. ama teknik bi oyun oğlum oyun zannnediyo ama tamamen iletişim için diyo öğretmenimiz. neyse oğlumda canımı sıkan biz olalım yabancı olsun kol saati takıntısı var. hep almak istiyor. senink,nde böyle bir durum varmıydı? yabancılara böyle yaklaşması beni rahatsız ediyor açıkçası...
anladım cnm. düzenli olmak güzel. eğer bu bir takıntıysa güzel bir takıntı: ) ekolali diye sorular sormuştum masumcum sana. inanırmısın tamamen kalktı ortadan :))) şu an bağlamlı konuşmalar başladı şükür. öğretmenimiz derste hep kavram öğretiyodu şu an bitti o dersler. çünkü 500- 600 kelime haznesi vardır. şimdi derslerde oyun oynuyolar karşılıklı. bide yanında stajyeri var 3 kişi. mesela geçen ders tamircilik oynadılar. ama teknik bi oyun oğlum oyun zannnediyo ama tamamen iletişim için diyo öğretmenimiz. neyse oğlumda canımı sıkan biz olalım yabancı olsun kol saati takıntısı var. hep almak istiyor. senink,nde böyle bir durum varmıydı? yabancılara böyle yaklaşması beni rahatsız ediyor açıkçası...
anlıyorum oğlunuz kaç yaşında şimdi hatırlamıyorum ama benim oğlumda tanımdadığı kişilerin yanına gider bişeyler söyler yapardı özel eğitimcimiz o zaman engellemeyin dedi çünkü küçüktü ve sosyallesmesi için önemli dedi bu takıntısının çok uzun süreceğini sanmıyorum onu engellemeniz için biraz daha zaman var bence daha sonra tanımadığı kişilerle konuşmamasını söylersiniz. genelde bu kavramı geç anlıyorlar kısaca adını bilmediğimiz kimseyle konuşmuyoruz yanına gitmiyoruz hiçbişey almıyoruz diye hep konuşcaksınız
anlıyorum oğlunuz kaç yaşında şimdi hatırlamıyorum ama benim oğlumda tanımdadığı kişilerin yanına gider bişeyler söyler yapardı özel eğitimcimiz o zaman engellemeyin dedi çünkü küçüktü ve sosyallesmesi için önemli dedi bu takıntısının çok uzun süreceğini sanmıyorum onu engellemeniz için biraz daha zaman var bence daha sonra tanımadığı kişilerle konuşmamasını söylersiniz. genelde bu kavramı geç anlıyorlar kısaca adını bilmediğimiz kimseyle konuşmuyoruz yanına gitmiyoruz hiçbişey almıyoruz diye hep konuşcaksınız
bu sayı harf takıntısı sanırım otizmli çocuklarda oldukça yaygın.. baya yol katettik. bugünkü derste de doktorculuk oynadı öğretmeniyle. hatta öğretmeni sedyeye falan uzandı ama tabi bizimki çok anlamadı ama olsun.. zamanla olucak inşallh. bu arada oğlum 3 yaşında...
Arkadaşlar evet oğlumu doktora götürdüm.Otizim çıkmadı Uyaran eksikliği+ Dilgelişim Bozukluğu+Annenin kimin olduğuna karar verememe çıktı.Özel eğitim şart denildi.Özellikle tv.bağımlılığından dolayı iletişim bozukluğu olmuş,TV.yi hayatımızdan çıkarttığımızdan beri müthiş ir ilerileme var.Özel eğitim için hoca arıyorum bir yerle görüştüm hafta sonu gelip evde izliyecek oğlumu ilk başta.sonra ona uygun Öğretmen verecekler.Kreşte aldıracam özel eğitimini.Rehabilitasyonda değil.Gittiği Kreşe haftada 3 gün 2 şer saatini oğlumla geçirecek.onu kreşteki arkadaşlarıyla oyunlara sokmaya çalışacak.Umarım en kısa zamanda düzelir.
Bu konuda yapmam gerekenlerin içinde fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
İstanbulda hangi doktora goturdunuz acaba.birderapor olmadan ozel egitim aldirabiliyor muyuz
Merhabalar.oglunuzun durumunu merak ettim.kreste kimseyle oynamiyor hic bir faaliyete jatilmiyir demissiniz.ayni benim kiz.birde arada bagirma oluuor ozellikle bunu metak ediyorum.nadil. birsey yapiyormus ve gectimi.kresr basladiktan sonra 3-4 aydir kizimda yapitor.yapma dedikce dahada artirdi sanki.siz. naptuniz hala bagiriyor mu oyle yiksa bittimi[/QUOTE]
Günaydın.Ben Oğluma Özel Hoca Tuttum.Haftanın 2 günü eve geliyor eğitim veriyor.Bu arada kreşede devam ediyor.Hayır bağırmaları azaldı,her bağırdığında ilgisini başka yöne çekmeye çalışıyorum.baya ilerleme olmaya başladı oğlumda.sizin kızınız çok televizyon seyrediyormu,doktora hiç götürdünüzmü,konuşa biliyormu?kaç yaşında?
oğlumun öğretmeninin verdiği eğitimdem ara sıra sana bahseder kızına uygulayabilirsin.çok faydasını görebilirsin.Tabi istersen.
Atasehirde profesor dilsat turkdogana goturdum.evet imkaniniz varsa aldiriyorsunuz egitim.
Benim kizim 3 yasinda.tv 20 gundur kapattik tamamen.bizim goz temasumiz kesinlikle var.ismine bazen bakiyor bazen bakmiyir.bircok kelime biliyor.sekiller hayvanlar tasitlar meyveler hepsini gisterip sayiyor.sayilarida 10 kadar sayiyor.cocuk sarkilarindan bazilarini ezberledi inlari soyluyir.cogu kelime anlasulmasada.4 ay once oyun grubuna verdim.3 gun2 saat.ne olduysa sonra oldu.acayip sesler cikartmaya basladi ve gunden gune artirdi.napacam bilmiyorum cok korkuyorum.uykularim kacti resmen..yaa oyle birsey vaesa diye deli oluyorum.siz ozel egitim. icinne jadarucret oduyorsunuz.derste yaptiklarinizla ilgilide bilgi verirseniz cok sevinirim.
bence sikinti yapma o garip sesler icin doktor aliskanlik zamanla unutur dedi.nitekimde azaltti.her ses cikardiginda dikkatini baska birseye veriyorum hemen dinleyip susuyor.rapor almadim nitekim prof.ne rapor vedi nede ilac yazdi.gerek yok dedi.evde ogretmenimiz var haftada 3 kere geliyor.gunduzde kreste zaten calistigim icin.ogretmeni mesela oglum kapiyi acmaknistiyor ogretmen acmiyor.ac dedittirmeye calisiyor.abartmiyom en ax yarim saati buluyor oglumun cirlamasi,kendini yerlere atmasi,kusmaya calismasi ama nihayet pes edip ac diyor.ucret ise 700 falan aylik.
mrb. arkadaşlar. oğlumu yine psikiyatra götürdüm. otizm değil uyaran eksikliği sendromu dedi. otizm için 10 üzerinden 2 puan ancak verebilirim dedi. çok çok silik dedi. uyaran eksikliğine daha çok benziyo dedi. kreş önerdi. kafam çok karışık. doktor yanılıyor olabilirmi acaba? kreş gerçekten etkilimi bu kadar...
çok geçmiş olsun benim oğlumdada aynı sorunlar var şu anda 23 aylık geçen hafta doktora götürdüğümüzde direk otizm tanısını koydu ve bir sürü ilaç yazdı ama anneler ne olursa olsun çocuklarındaki sorunu anlarlar ben eminimki ne senin çocuğunda ne benimkinde nede 2 yaş öncesi her çocukta otizm yok zaten doktorların yazdığı 2 yaş civarı davranış özelliklerinde otizmdeki davranışlardan yok mu var. kocaman insan olduğumuz halde bazı davranışlardan bizdede var. bir düşünürsek örneğin takıntıdan bağsediliyo çoğumuzun yokmu takıntısı evden çıkarken sağ ayakla çıkan, oturduğu yerde saçıyla oynayan elelerini sürekli yıkamayı adet edinen ve bunun gibi şeyler
neyse ama yanlış anlaşılmasın hiç sorun yok demek istemiyorum mesela benim oğlumun sorununun uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum bir ara onuda okursanız otizmle çok benzer özellikleri var ama tamamen ileşebilecek bir hastalık tedavi edilmezse otizme dönüşebiliyomuş. oğlunuzla ilgili gelişmelerden haberdar ederseniz bizleride bilgilendirmiş olursunuz
merhaba,
ilaç yazdı demeniz tuhaf geldi. ilaçla tedavi olduğunu bilmiyorum. ne için ne ilacı yazdı otizmin hangi evresiymiş bahsedersen çok sevinirim. merakımın sebebi benim oğlum da 27 aylık atipik otistik teşhi kondu, özel eğitime başlamak üzereyiz. bizim en büyük problemimiz göz teması kurmaması bu yüzden eğitim alacak oğlum.
allah yardımcınız olsun..
Ben yeni üye oldum benim 6 aylık oğlum var üçüncü çocuğum ama hareketlerı diğerlerinden farklı süreklı uyumak ıstıyo uyanıca genelde keyıfsiz 2saat zor uyanık duruyo mutsuz sankı depresyonda acıkmıyor bile ama göz göze geliyor çok üzgünüm çok 5 tane doktora gittik bisorun yok diyolar 5 buçuk aylıkken oturmaya başladı bilmiyorum bir bebek bukadar sakın olamaz gibi geliyor otistik olabilirmi kafam karışık böle bebeği olan varmı bilgi verin lütfen
6 aylık anlaşılması imkansız bence. 1 yaşından sonra dikkat edin.. ismine bakarmı agu magu ses çıkarırmı diye.
bu sayı harf takıntısı sanırım otizmli çocuklarda oldukça yaygın.. baya yol katettik. bugünkü derste de doktorculuk oynadı öğretmeniyle. hatta öğretmeni sedyeye falan uzandı ama tabi bizimki çok anlamadı ama olsun.. zamanla olucak inşallh. bu arada oğlum 3 yaşında...
merhaba..aslında siteyehemen hemen hergün göz atıyorum..bu arada elbette sizinle paylaşımda bulunabilirim...bu arada otizm başlığı altında yazdığım tüm yorumları gözden geçirirseniz öncelikle sevinirim..görüşmek dileği ile..
merhabalar.ben aylardır bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyorum internetten. okumadığım yazı kalmadı diyebilirim. ama en çok bilgiyi bu sayfada buldum.hem insanlar birbirlerine samimiyetle yardım etmeye çalışıyorlar hem dertlerini anlatıyorlar. benim 22 aylık bir oğlum var. hepimizin yaşadığı ben de yaşadım.Bir şeylerin yolunda gitmediğini farketme, televizyonu kapatma vs. evrelerini ben de yaşadım. şu anda evde televizyon açık olsa dahi en fazla 5-6 dakika bakıyor. ama önceden bağımlı gibiydi. Yani tv yi kapatma çok faydalı oluyor. son 1-2 aydır tam olarak telafuz edemese de anlamlı kelimeler söylemeye başladı. ama benim tecrübeli annelerden birkaç sorum olacak. öncelikle bir bebeğin aynı komuta bazen cevap verip bazen duymamış gibi davranması normal mi, yani otizmli bebeklerde mi böyle hepsinde olabiliyor mu? bir de biz kelimeler söylemeye başladık ama o kelimeler içinde ne tuhaf ki anne- baba yok.Tuhaf değil mi? anneye çok bağlı ama baba olmasa da olur. babaya karşı fazla ilgisi yok. aynı şekilde bu da bir rahatsızlık belirtisi olabilir mi? bir de heniz komutlara cevap vermiyor.yani kapıyı aç-kapa, kumandayı ver vs. Bazen de (çok nadir) anlayıp cevap veriyor ve beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor. benim oğluma doktorlar teşhis koymuyor.çok küçük deyip gönderiyorlar. o yüzden tecrübeli annelere bu kadar sığınıyorum. lütfen bana cevap yazar mısınız? şimdiden çok teşekkür ederim
merhaba..aslında siteyehemen hemen hergün göz atıyorum..bu arada elbette sizinle paylaşımda bulunabilirim...bu arada otizm başlığı altında yazdığım tüm yorumları gözden geçirirseniz öncelikle sevinirim..görüşmek dileği ile..
özelden yazdım cnm. sen özel atamıyosan buradan yazablirsin. teşkkler..
özelden yazdım cnm. sen buraya yazabilirsin. sanırım özel hakkın yok.
herkese meraba arkadaşlar beni unutmamışsınızdır sayfanın sürekli takipçileri :)
tayinciyiz bu yıl onun için evimi topladım kayseriye geldim oğlumdada otizm belirtileri vardı... ilk iş onu kreşe verdim ondan sonra aradım taradım bu konuda bayaa donanımlı yüksek lisans tez yapmış bir hoca buldum oğlumu rapor olmadan özel ders aldırıyorum...
seans başına 65 tl veriyorum hocamız çok umutlu eylüle kalmadan bütün belirtilerin kaybolacağından ..
kavramları yani renkler şekiller sayılar içinde dışında üstünde altında hepsini öğrendi oğlum şimdi hep bişeyler okutuyor ıpad le oyuncaklarla baya yoğunuz evede ödev veriyor gelip iki defa ben okutuyorum
henüz çok bariz bir değişim olmadı tabi 3 hafta oldu daha ama çok inatçı olduğunu söylüyor gerçekten otizmlilerde bu kadar inatçılık yok diyo inadını kırmaya uğraşıyoruz..kreştede 3 hafta bütün gün ağladı bir hafta çişini üstüne yaptı ama şükür çiş olayını çözdük bir haftadır söylüyor
iki gündürde biraz azaltmış ağlamayı biraz iyiydi diyo öğretmenleri sabah 11 de özel derse 12 de kreşe 17.00 de kreşten alıyorum hava kararmadan parka götürüyorum geçen gün bir büfe gördü dondurma alalım dedi oğlum çok şarşırdım cümle kurdu bide kardeşine su veriyordum elimden suyu çekip suyu ver içecem dedi tuvalete gidiyor ben varınca kapat diyo ben çok seviniyorum bu hareketlerine umutluyum arkadaşlar inşallah düzelecek oğlum sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..ama günlere yetişemiyorum 11 aylık bide kızım var arabayla ben götürüp getiriyorum oğlumu kızım sefil oluyor ne uyku düzeni kaldı ne bişey eşim adıyamanda kaldı ben herşeye yetmek zorundayım bu çok yıpratıcı oluyor benim gibi küçücük kıpırtılar için kendini heder eden annelere allahtan yardım ve sabır diliyorum çk zor bir görev annelik
herkese meraba arkadaşlar beni unutmamışsınızdır sayfanın sürekli takipçileri :)
tayinciyiz bu yıl onun için evimi topladım kayseriye geldim oğlumdada otizm belirtileri vardı... ilk iş onu kreşe verdim ondan sonra aradım taradım bu konuda bayaa donanımlı yüksek lisans tez yapmış bir hoca buldum oğlumu rapor olmadan özel ders aldırıyorum...
seans başına 65 tl veriyorum hocamız çok umutlu eylüle kalmadan bütün belirtilerin kaybolacağından ..
kavramları yani renkler şekiller sayılar içinde dışında üstünde altında hepsini öğrendi oğlum şimdi hep bişeyler okutuyor ıpad le oyuncaklarla baya yoğunuz evede ödev veriyor gelip iki defa ben okutuyorum
henüz çok bariz bir değişim olmadı tabi 3 hafta oldu daha ama çok inatçı olduğunu söylüyor gerçekten otizmlilerde bu kadar inatçılık yok diyo inadını kırmaya uğraşıyoruz..kreştede 3 hafta bütün gün ağladı bir hafta çişini üstüne yaptı ama şükür çiş olayını çözdük bir haftadır söylüyor
iki gündürde biraz azaltmış ağlamayı biraz iyiydi diyo öğretmenleri sabah 11 de özel derse 12 de kreşe 17.00 de kreşten alıyorum hava kararmadan parka götürüyorum geçen gün bir büfe gördü dondurma alalım dedi oğlum çok şarşırdım cümle kurdu bide kardeşine su veriyordum elimden suyu çekip suyu ver içecem dedi tuvalete gidiyor ben varınca kapat diyo ben çok seviniyorum bu hareketlerine umutluyum arkadaşlar inşallah düzelecek oğlum sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..ama günlere yetişemiyorum 11 aylık bide kızım var arabayla ben götürüp getiriyorum oğlumu kızım sefil oluyor ne uyku düzeni kaldı ne bişey eşim adıyamanda kaldı ben herşeye yetmek zorundayım bu çok yıpratıcı oluyor benim gibi küçücük kıpırtılar için kendini heder eden annelere allahtan yardım ve sabır diliyorum çk zor bir görev annelik
allah yardımcınız olsun inşallah eğitimcinzin dediği gibi olur..yanlış anlamayın bişey sörucam otizimli çocuklar inatçı olmazlar demiş aksine çok inatçı olurlar hatta başka insanlar tarafından yani bilmeyenler için bu şımarıklık yada sinir kirizimi geçiriyo acaba falan derler ama otizimli çocuklar inatçı olurlar.. bide ıpad ile ne okutuyo onuda söylermisiniz başka arkadaşlarda faydalanırlar
eliffff ben de eşimin tayini dolayısı ile dolaşıyorum. Ve tatillerde Kayseriye kaçıyorum. Çocuğunu götürdüğün doktor Kayseriydese bilgilerini benimle paylaşır mısın? ben de çocuğumu iyi bir doktora götürmek istiyorum. Küçük şehirlerde böyle bir imkanım yok çünkü.
allah yardımcınız olsun inşallah eğitimcinzin dediği gibi olur..yanlış anlamayın bişey sörucam otizimli çocuklar inatçı olmazlar demiş aksine çok inatçı olurlar hatta başka insanlar tarafından yani bilmeyenler için bu şımarıklık yada sinir kirizimi geçiriyo acaba falan derler ama otizimli çocuklar inatçı olurlar.. bide ıpad ile ne okutuyo onuda söylermisiniz başka arkadaşlarda faydalanırlar
sağol allah razı olsun inşallah benim de umudum o yönde bu gün oğlum nihayet kreşe ağlamadan girdi sessizce ve son yarım saate kadar oynamış son yarım saat sıkılıp ağlamaya başlamış..inatçı konusu yani oğlumun ne kadar inatçı olduğunu anlatmak maksadı ile gerçek otizimlide bile bu kadar inat yok diyo sizin oğlunuz onlardanda inatçı demek istiyor ..ıpadle değişik oyunlar oynatıyor mesela ortada bir gölge var kenarda şekiller hangisi hangisinin gölgesi eşlemesi sonra yine şekillerin yarısı var yarısı yok onları eşliyor zihin hafıza falan daha bilmem ne yeteneğini geliştiriyormuş sonra sayıların oyunu var sayı öğretmek amaçlı öyle şeyler internetten araştırdım ben de ıpadin otizm üzerinde baya faydası var diyorlar ne kadar doğru görecez artık ...