Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Bende uzun zamandir sormak istiyordum o arkadaslara..insallah mesajini gorüp cvp verirler

slm özel eğitime başladıysanız 25 aylıkken çok şanslısınız bizde bu civarlarda başlamıştık aynı belirtiler benim oğlumdada vardı hiç konuşmuyordu göz teması yoktu otizim belirtilerinin çoğunu gösteriyordu bu yıl ilkokula başlıycak çoğu şeyi atlattık şimdi hiç susmuyo çok zeki 3 yıl anaokuluna gitti özel eğitim hala alıyoruz özel eğtimde yapılan dersleri evdede tekrar ediyoruz ve hep geziyoruz evde hiç tutmadım oğlumu sosyalleşmesi için pazar avm neresi olursa sinema tiyatro heryere götürdüm

uzun zaman olmuş buraya yazmayalı eski sayfalara göz attım da yaşadıklarımı ne cabuk unutmuşum diye sitem ettim kendime oğlum hiç konuşamazken şimdi ona oğlum sus diye kızdığım için,bu akşam yemek yerken suyunu masaya doktüğü için eskiden suyu bardakta bile içmiyordu oysa sadece biberonda içiyodu bardakta içsin diye günlerce uğraşmıştım,tuvaletini lazımlığa değilde klozete yapsın diye az oyunlar oynamadım onunla banyoda şimdi şifona çok basıyorsun kapağı kapatmıyorsun diye kızıyorum daha çok şeyler yazabilirim böyle örnekler hiç kolay değil bu durumun içinde olmak başını her yastığa koyduğunda onun geleceği için endişe duymak hep en kötüsünü düşündum ben ya oğlum hiç konuşmazssa merkezde gördüğüm yaşı büyük ve durumu ağar olan çocukları görüp umudunu yitirmek benim oğlumda böyle olucak büyüyünce diyip eve gelip çok ağladığım günler oldu ama hiç ona hissetirmedim hissettirmedik ona hep herşey normalmiş gibi davrandım şimdi merkeze neden gittiğini soruyo bana oyun oynamak için gittiğini biliyodu eskiden ama ben büyüdüm gerek yok diyebilcek kadar farkında artık sıkıldım oyundan artık gitmeyelim diyo

çocuğum özel eğitime kendi imkanlarımızla kısıtlı da olsa devam ediyor. rapor çıkmadı henüz. ancak kreş
ortamında da bulunsun istiyorum. kreşler ve çocuk yuvaları bu konularda çok yeterli değil ve bazıları ön yargılı.
acaba büyük hem özel eğitim hem de oyun gruplarının veya çocuk yuvası benzeri yapıların beraberce bulunduğu
rehabilitasyon merkezleri var mıdır?

bu arada çok masum senin ve çocuğun adına çok mutlu oldum. çok fazla yol almış, olayı atlatmışsınız
diyebilirim. umarım ben de senin gibi güçlü olabilirim. herkese teşekkürler.

mrb. çokmasum çoğu şeyi yaşamış ve atlatmış. eminim çok zor zamanlarda yaşamıştır. ben de yaşıyorum şu an ve tek duam artık oğlumun normal seviyelere gelmesi... 2 ay oldu wc eğitimin e başlayalı. hala zaman zaman kaçırıyor. çiş tuvalete diyo ama gelince her zaman götürmüyor beni.. bizimle arası çok iyi ama yabancılarla hala sıkıntılı. Allah herkese sabır versin ve yardım etsin. tek dileğim bu çünkü evlat işin içinde olunca insan çok yıpranıyor. bazen damarlarımın gerildiğini hissediyorum. ama oğlumun bana ihityacı var diiyorum ve toparlanmaya çalışıyorum. ama çok zor çoook zor. ;(

mrblar bayanlar. oglum 26 aylık konuşmaması,goz temasının fazla olmaması nedeniyle dr.a gittik ve otizm belirtileri var dedi zaten bu yaşta teşhis koymuyorlar.
size sormak istediklerim var deneyimli anneler olarak;
haftada bir saat eğitime başladık bence çok az evde abla tuttum işe yaramadı ablanın kendisine hayrı yoktu...
eğitim merkezi araştırıyorum yaman bakırköy,nova mecidiyeköy ve algi rehabilitasyonu onerdiler sizin bunların içinde önerebilieceğiniz bir yer var mı yada başka bir yerde olabilir..
avcılarda oturuyorum..
bir ay oldu öğreneli kabullenme aşamasındayım aslında kabullendim ama bazen öyle umutsuzluk sarıyorki yerimden kalkamıyorum..
bazende hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyorum hayatımı bir gün iyiyim bir gün kötü

evde oyun oynatamıyorum sürekli yere yatmak istiyor..dışarda cok hareketli ...
ilk gördüğü insanlardan kaçmıyor hatta ilk gördüğü insanlara kendi dilince bir şeyler soylüyor..
kendine dokunduruyor kalabalıgı seviyor..işine gelince cok uyanık ama öğretmeye gelince çok zorlanıyorumm suyunu istediği yemegini kendisi yiyebiliyor yemeği bitince veya araba durunca müzük bitince bitti diyor...
güzel bir şey yapınca alkış diyor alkışlıyor ama anne baba kelimesi var ama yok yani bilinçli bir şekilde soylemiyor..
bazı komutları alıyor otur diyince oturuyor ben gidiyorum diyince peşime takılıyor...

Goz dalması cok var, dışardaki reklam afişlerine acayip meraklı resim amplem vs.. arabada acayip dışarı izliyor,yokuşlara aşırı düşkün gam gamın hareketlerini şarkıcıdan daha güzel taklit ediyor..

Acil cvp yazın lütfen sizce agır bir otizm olabilir mi dr.lar hafif dedi ama içim hiç rahat değil

bahsettiğiniz merkezlerin hepsi güzel kalteli yerler ama yamanı öneririm ben doktor otizim belirtileri var demiş zaten sizde ders aldırmaya başlamışsınız iyi yapmışsınız

Cokmasum cvp icin tesekkurler...yazilarinizin bir kismini okudum ama merak ettigim seyler var sizin cocuklarda yere yatma,yataga gidip yatma sarki soyleme ve goz daldirma cok oluyormuydu bizimkinde bunlar cok var

Cokmasum cvp icin tesekkurler...yazilarinizin bir kismini okudum ama merak ettigim seyler var sizin cocuklarda yere yatma,yataga gidip yatma sarki soyleme ve goz daldirma cok oluyormuydu bizimkinde bunlar cok var

bence çok ağır değil otizm varsa bile.. çünkü otizmliler taklit yapamaz, gözlemleri azdır. az çok kelimeside var komut da alıyor. çok endişelenmeyin. eğitimi bencede bırakmayın çünkü bildiklerinide unutmasın, gerilemesin. yaşı küçük eğitimle düzelir...

oğlumun günlüğüne yazdım buraya da yazaym dedim. oğlum artık okullu (kreşli yanı) umarım hayırlı olur. Allah herkesin çocuğuna yardım etsin...

sarkı söylemesi normal bişey aslında.ama ben göz dalması kısmına talıldım bunu doktora söyledinizmi söylemedi iseniz mutlaka söyleyin mümkünse ünüverste hastanesine gidin

oğlumun günlüğüne yazdım buraya da yazaym dedim. oğlum artık okullu (kreşli yanı) umarım hayırlı olur. Allah herkesin çocuğuna yardım etsin...

sarkı söylemesi normal bişey aslında.ama ben göz dalması kısmına talıldım bunu doktora söyledinizmi söylemedi iseniz mutlaka söyleyin mümkünse ünüverste hastanesine gidin

arkadaşlar teşekkürler cvplarınız için biz ilk önce bezmialem norolojiye gittik o psikiyatıra yonlendirdi bizde hemen motavallıya gittik o sosyal iletişim bozuklugu dedi zaten atipigin içindeymiş 2013 yılı itibariyle bu isimle ayırmışlar sonra eşim bir psikiyatıra daha gidelim dedi o da var ama şu an için erken tanı gerçi ama atipik otizm olabilir dedi belki ilerde yüksek işlevli otizm olabilir dedi kısacası atipik ama ben atipiğe adapte olamadan daha farklı endişelerim var ağır otizm olur diye az önce parktan geldik parkta benim zorumla bir iki kayıyor sonra sürekli koşmak istiyor..park çevresinde sizinkilerde bu varmı? bu arada bugün nova sezgin kartala gittik yeri beğendim ama bize uzak ..kendiside su an zeka ile ilgili bir sıkıntı olmadığını soyledi hafif var dedi ....
sirinevlerde duyusal bütünleme rehabilitasyon merkezi var yarın orayada bakacagım..
bu arada sizin evde oyun oynadıgınız oyunlar neler yebi başladık bu konuda tecrübesizim bana her türlü taktikler verirseniz çok iyi olur...
tayly inşallah kreş döneminiz size hayırlı olur ben sordum günde sadece bir saat oda sırf cocuklarla bulunsun diye yazdırabilirsin dedi...
bu arada bu hastalıgı atlatmaya yakın yada atlatmış olan arkadaşlar sizin ilk önceki belirtilerini nelerdi?

benim en belirgin ozellikleri:ışıklara cok bakıp dalması,sürekli yerlere vs.. yatmaya meyilli olması onun haricinde göz teması cok kötü değil ilk gördüğü insanarla kendi dilince bir şey anlatır kucAgına gider...

bizim bir de abimiz var beş yaşında zaten abi kıskanmasın diye hiç x le ilgilenmedim anneannesiyle büyüdü yavrum bu hastalığa meyilliymiş ben bir de fazlalaştırdım ilgisizliğimle(((

Merhaba sualsu.naptiniz sirinevlerdekine gittiniz mi merak ettim.orayı banada söylemişlerdi nasil bi yer sizce ,ne dediler memnun kaldınız mı

Ben bakirkoyde bireysel calisan iletişim uzmanina goturuyorum haftada bir kere o bana abla onerdi o yuzden abla ariyorum simdilik...
bahcelievlerdeki duyusal butumleme agirlikli ama oraya ben iki sene once gitmistim calisanlari iyiydi kamerayla izleniyor..abimiz iki sene once agresifti uc dort krre onu goturmustum...bayram sonrasi ii bir abla bulamazsam b.koy yamana goturecegim bakalim artik..

27 aylık oğlum var bazı şeyler çok kafama takılıyor arabaları çok seviyor yere yatıp arabayla oynuyor bunu sürekli yapıyor birde etrafında dönüyor sürekli yapmıyor ama hergün yapıyor kendi yaşıtlarından korkuyor çok hırçın olan çocuklardan bazen oynuyor onlarla ama oğluma zarar verince uzak duruyor onlardan onun dışında iyi şeylerde var tabi ne söylesem tekrar ediyor 2 kelimeli cümle kuruyor bazen 3 kelimelik cümlelerde kuruyor ama şakır şakır konuşmuyor tabi komutları alıyor sütünün pipetini kaybedince pipet nerde diyor bulunca pipet buldum diyor herkese ismiyle hitap edebiliyor ben istanbulda yalnızım etrafımda hiç çocuk yok parka gidiyoruz ama o yetmiyor tabiki birde çok yaramaz oldu bu dönem ya ben kızınca gülüyor ciddiyetimin farkına varınca üzülüyor özür dilerimisin deyince özür deyip öpüyor ama sonra yine aynı birde adını söyletmeyi öğretemiyorum adın ne diyorum adın diyor babanın adı ne diyorum baba diyor halbuki bazen babasına adıyla hitap ediyor kendi resmini görünce ayaz diyor bebeğinin adı ne deyince Ayşe diyor ama takıldığım noktalar var sizinle paylaştım bunları bana yardımcı olurmusunuz lütfen bu arada korktuğu çocuk var emir diye o oğlumdan 7 ay büyük emir gelsinmi deyince bana kızıyor birkez gelmişlerdi bak oğlum emir geldi kapıyı açalım dedim beni iterek mutfağa götürdü açmamam için kapının önünde durdu

Yemek yememizde sıkıntı yok iştahsız zamanlar hariç
Sadece kavun yemiyor unun dışında sıkıntı yok
Adına tepki veriyor arada Tv'ye bakar uzun süre izlemez babasını çok seviyor bizi çok seviyor ama bağımlı değil aramaz beni heryerde yabancılardan ilkten çekinir ama sonra alışır aslında bu çok normal geliyor bana aslında normal olanda tanımadığı insanlardan ilk başta çekinmesi değilmidir bazıları sorun ediyor bunu ama ben sorun etmiyorum aslında
Birde kalemle kağıda düz çizgi nokta yuvarlak çiziyor kendide söylüyor düz çizgi çizince düz çizgi diyor sağ elini sol elini biliyor taksilerle normal arabaları ayırt ediyor arabamızla gezerken taksi görünce anne bak taksi gitti diyor bütün vücudunu tanıyor isimlerini söylüyor sıcak soğuğu ayırt ediyor kaydırak birkez sıcaktı güneş ısıtmış anne sıcak dedi kaymadı merdivenden geri indi soğuk su içince soğuk diyor öyle içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…