- 5 Ekim 2010
- 1.362
- 1.299
- 133
- 38
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.481
Benim de otizm belirtileri gösteren 25 aylık bir oğlum var. Rapor için uğraş veriyoruz ama işleri
biraz daha zorlaştırmışlar. Özel eğitime başladık. Acaba ne kadar sürede ne kadar yol alabiliriz,
çocuğum kendi başına hayatını sürdürebilir mi diye merak ediyorum.
Konu uzun zaman önce açılmış okumaya başladım ama bitmesi çok zaman alabilir.
Zira 4-5 sene olmuş açılalı. En eskilerden nazdem ve çokmasum arkadaşlarımızı hala
aktif olarak görüyorum. nazdem ve çokmasum çocuklarınız ne durumda iken nasıl bir
süreç ile ne yapabilir hale geldiler özetleyebilir misiniz?
Bir de konuyu açan melodi1970 arkadaşımız nerelerde ve onun çocuğu ne durumda
bilgisi olan var mı acaba?
Benim çocuğumun durumu ise şu: İşaret etme, ismine bakma yok. El sallamıyor.
1 yaş civarında anne baba gibi 3-5 kelimesi vardı ama kelimeler gitti anlamsız sesler geldi.
Oyun sırasında göz temasımız var. Yemesi oldukça sıkıntılı, herşeyi yemiyor. Pepe, keloğlan,
reklam hastası. Belli şeyleri anlıyor. Kalk, otur, elini ver gibi. Bunların dışında komut almıyor.
tavsiyeleriniz ve geçirdiğiniz süreçleri kısaca anlatırsanız benim için çok faydalı olacak.
bu arada eski mesajları okumaya devam ediyorum.
Benim de otizm belirtileri gösteren 25 aylık bir oğlum var. Rapor için uğraş veriyoruz ama işleri
biraz daha zorlaştırmışlar. Özel eğitime başladık. Acaba ne kadar sürede ne kadar yol alabiliriz,
çocuğum kendi başına hayatını sürdürebilir mi diye merak ediyorum.
Konu uzun zaman önce açılmış okumaya başladım ama bitmesi çok zaman alabilir.
Zira 4-5 sene olmuş açılalı. En eskilerden nazdem ve çokmasum arkadaşlarımızı hala
aktif olarak görüyorum. nazdem ve çokmasum çocuklarınız ne durumda iken nasıl bir
süreç ile ne yapabilir hale geldiler özetleyebilir misiniz?
Bir de konuyu açan melodi1970 arkadaşımız nerelerde ve onun çocuğu ne durumda
bilgisi olan var mı acaba?
Benim çocuğumun durumu ise şu: İşaret etme, ismine bakma yok. El sallamıyor.
1 yaş civarında anne baba gibi 3-5 kelimesi vardı ama kelimeler gitti anlamsız sesler geldi.
Oyun sırasında göz temasımız var. Yemesi oldukça sıkıntılı, herşeyi yemiyor. Pepe, keloğlan,
reklam hastası. Belli şeyleri anlıyor. Kalk, otur, elini ver gibi. Bunların dışında komut almıyor.
oktu
tavsiyeleriniz ve geçirdiğiniz süreçleri kısaca anlatırsanız benim için çok faydalı olacak.
bu arada eski mesajları okumaya devam ediyorum.
İlk olarak televizyonu kapatmalısınız, bazı annelerde pepeden, keloğlandan izleyip izleyip bir şeyler öğrenir yanılgısı vardır ama bunu yapmayın.
Yaşı daha çok erken, eğitimden çoğu öğretileni kapacaktır tabi ki iyi bir eğitimle. Maddi imkanlarınızı bilmiyorum otizmli bir çocuğa sahip olmak maddi açıdan yorucudur ama imkanınız varsa yoğun bir eğitim alsın. Yoğun bir eğitimden kastım haftada en az 20 saat.
Eğer başka bir çocuğunuz yoksa özel öğretmene ilaveten evdeki bireysel öğretmeni siz olanbilirsiniz, sizlere işinize yarayacak kitaplar önerebilirim.
Oğlunuzu farklı tat yemeklere alıştırmak için şu yöntemi deneyenilirsiniz: örnek olarak kabak yemeğini sevmiyor olsun, kıymayı da çok seviyor olsun. İlk olarak kaşığın ucunda kabak yemeğinden verip hemen saniyesinde kıymayı da peşinden verin . Eğer yer ise hemen pekiştirin(yemeğini güzel yersen biraz pepe izleyebilirsin ) gibi
Bol bol konuşun, sakına beni anlamıyor yanılgısına düşmeyin, tek kelimeli eylemler kullanmaya çalışın . Sorularınıza yardımcı olmaya çalışırım
mrblar bayanlar. oglum 26 aylık konuşmaması,goz temasının fazla olmaması nedeniyle dr.a gittik ve otizm belirtileri var dedi zaten bu yaşta teşhis koymuyorlar.
size sormak istediklerim var deneyimli anneler olarak;
haftada bir saat eğitime başladık bence çok az evde abla tuttum işe yaramadı ablanın kendisine hayrı yoktu...
eğitim merkezi araştırıyorum yaman bakırköy,nova mecidiyeköy ve algi rehabilitasyonu onerdiler sizin bunların içinde önerebilieceğiniz bir yer var mı yada başka bir yerde olabilir..
avcılarda oturuyorum..
bir ay oldu öğreneli kabullenme aşamasındayım aslında kabullendim ama bazen öyle umutsuzluk sarıyorki yerimden kalkamıyorum..
bazende hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyorum hayatımı bir gün iyiyim bir gün kötü
evde oyun oynatamıyorum sürekli yere yatmak istiyor..dışarda cok hareketli ...
ilk gördüğü insanlardan kaçmıyor hatta ilk gördüğü insanlara kendi dilince bir şeyler soylüyor..
kendine dokunduruyor kalabalıgı seviyor..işine gelince cok uyanık ama öğretmeye gelince çok zorlanıyorumm suyunu istediği yemegini kendisi yiyebiliyor yemeği bitince veya araba durunca müzük bitince bitti diyor...
güzel bir şey yapınca alkış diyor alkışlıyor ama anne baba kelimesi var ama yok yani bilinçli bir şekilde soylemiyor..
bazı komutları alıyor otur diyince oturuyor ben gidiyorum diyince peşime takılıyor...
Goz dalması cok var, dışardaki reklam afişlerine acayip meraklı resim amplem vs.. arabada acayip dışarı izliyor,yokuşlara aşırı düşkün gam gamın hareketlerini şarkıcıdan daha güzel taklit ediyor..
Acil cvp yazın lütfen sizce agır bir otizm olabilir mi dr.lar hafif dedi ama içim hiç rahat değil
Cokmasum cvp icin tesekkurler...yazilarinizin bir kismini okudum ama merak ettigim seyler var sizin cocuklarda yere yatma,yataga gidip yatma sarki soyleme ve goz daldirma cok oluyormuydu bizimkinde bunlar cok var
Cokmasum cvp icin tesekkurler...yazilarinizin bir kismini okudum ama merak ettigim seyler var sizin cocuklarda yere yatma,yataga gidip yatma sarki soyleme ve goz daldirma cok oluyormuydu bizimkinde bunlar cok var
bence çok ağır değil otizm varsa bile.. çünkü otizmliler taklit yapamaz, gözlemleri azdır. az çok kelimeside var komut da alıyor. çok endişelenmeyin. eğitimi bencede bırakmayın çünkü bildiklerinide unutmasın, gerilemesin. yaşı küçük eğitimle düzelir...
oğlumun günlüğüne yazdım buraya da yazaym dedim. oğlum artık okullu (kreşli yanı) umarım hayırlı olur. Allah herkesin çocuğuna yardım etsin...
sarkı söylemesi normal bişey aslında.ama ben göz dalması kısmına talıldım bunu doktora söyledinizmi söylemedi iseniz mutlaka söyleyin mümkünse ünüverste hastanesine gidin
bu arada ii bir abla bileniniz var mi beylikduzu avcilar tarafinda oturuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?