- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.501
profilimi incelerseniz sizin için uygunsam görüşebiliriz,saygılar.
Yemek yememizde sıkıntı yok iştahsız zamanlar hariç
Sadece kavun yemiyor unun dışında sıkıntı yok
Adına tepki veriyor arada Tv'ye bakar uzun süre izlemez babasını çok seviyor bizi çok seviyor ama bağımlı değil aramaz beni heryerde yabancılardan ilkten çekinir ama sonra alışır aslında bu çok normal geliyor bana aslında normal olanda tanımadığı insanlardan ilk başta çekinmesi değilmidir bazıları sorun ediyor bunu ama ben sorun etmiyorum aslında
Birde kalemle kağıda düz çizgi nokta yuvarlak çiziyor kendide söylüyor düz çizgi çizince düz çizgi diyor sağ elini sol elini biliyor taksilerle normal arabaları ayırt ediyor arabamızla gezerken taksi görünce anne bak taksi gitti diyor bütün vücudunu tanıyor isimlerini söylüyor sıcak soğuğu ayırt ediyor kaydırak birkez sıcaktı güneş ısıtmış anne sıcak dedi kaymadı merdivenden geri indi soğuk su içince soğuk diyor öyle içiyor
Niye kimse birşey yazmıyor
Bugün çocuk psikiyatristine gittik 45 dk falan izledi oğlumu bayağı sorular sordu kesinlikle otizm yok bu çocukta dedi 3 ay sonra yeniden gitcez anne baba olarak daha dikkat edin daha çok ilgilenin dedi 3 ay sonra neden tekrar çağırıyorsunuz dedim doktor da aynı şeyler devam ediyormu diye bakıcaz dedi bende eğer bir değişme olmazsa oğlumda bugün kesinlikle yok dediğiniz otizm tanısını mı koyacaksınız dedim oda hayır anne babayı kontrol etcem dedi öyle bitti konuşmamız
arkadaşlar;
otizm konusunda ist bana önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı?
bir de otizm teşhisini en iyi çocuk nöroloğu mu yoksa çocuk psikoloğumu
yapar, hangisine gitsek daha iyi olur acaba?
Mrb... 39 aylık bir oğlum var.
Bakirkoy devlete gittik 3 ay Kreşe verin bakalim dedi belki ozel eğitime ihtiyaci olabilir dedi
Çapa'ya gittik Kreşe verin takip edelim bize gore sorun yok dedi
Tanidik otizm öğretmeni bulduk oda otizm yok dedi....
Ramda calisan egitimli eşimin arkadasi bir bayan takip etti otizm oldugunu sanmiyorum dedi
Basarili bulduğumuz bir kreş in müdüru bu cocugun özel eğitim e ihtiyacı var dedi
Piskolojimiz bozuldu kime inanicaz kafamiz karmakarışık. ......
Oğlum. ..
1- cumle kuramiyor sadece 25-30 kelime biliyor 10-15 nesnenin ismini biliyor ve 5 6 hayvan sesi çıkarıyor
2- Göz teması var.
3- Parkta yasitlarina sarılmak ve kafalarına vurmak istiyor. Vurmamasi icin surekli uyarıyoruz bu seferde öpmeye çalışıyor
4- En önemlisi Dönen nesnelere çok ilgisi var. Biraksak Sürekli film gibi seyredebilir.
5-ışığa bakıyor ama dönen nesnelere baktigi kadar değil.
6-Kreşe vereli 1.5 ay oldu eğitmenler bıktık dediler. Hep oyunları bozuyor oynamıyor dediler.
7- bugun yeni bir Kreşe gittik. Kabul etmediler baktilar ozel eğitime ihtiyaci var dediler .Oyunları bozuyor. kız çocuklarına sarılıp öpüyor.
8- adini 4-5 kez söyleyince ancak teki veriyor
9- Cisini söylüyor ve klozete yapiyor buyuk için elini popoya götürüyor ve zorla korka korka yapiyor
Hergüne ağlayarak başlıyorum bunun tanisini koyabilecek bir kimse yokmu
Istanbulda doktor bilen varsa lutfen yazsin
Sizce Otizm olma ihtimalimiz nekadardir.
Teşekkür ederim cevabınız için aslında çoğu kez çok normal geliyor karnı acıkınca anne yemek diyor bu aralar kendi yemek yiyor benden kaşık istiyor ağız kenarlarına yemek bulaşınca anne peçete diyor ben ne dersem tekrar ediyor yeni cümle kurmaya başladı galiba tekrar etmesi öğrenmek için diye düşünüyorum. benim oğlan hırçın çocuklardan korkuyor küçük yada büyük elinden birşey alınırsa yada bağırırsa korkup ağlıyor aslında seviyor çocukları ama bağırdıkları an korkuyor işte, algısı iyi uzun kurduğum komutları da alıyor canımı sıkan birşey daha var parka diye evden çıkıyoruz yolda vazgeçip anne eve diyor gitmek istemiyor ama ben zorla götürüyorum. Birde arabaları inanılmaz seviyor arabayla uyur yere yatıp oynar bu hiç hoşuma gitmiyor sizce bu yazdıklarımda otizmden şüphe duyduğunuz bi durum var mı cevaplarsanız çok memnun olurum
Medikal park ta çocuk psikiyatristine gittik umut hanım çok ilgilendi yaklaşık 1 saat ilgilendi dinledi beni oğlumun en yaramaz haline şahit oldu sürekli etrafı kurcaladı ışığı açtı kapattı hatta sesli bir oyuncak vardı oğlum onunla oynarken seslendi oğluma bakmadı tabi oğluşum böyle yaparmı dedi hayır dedim çünkü ismine bakıyor bazen 4 kelimeli cümlelerde kuruyor mesela sabah babası git oğlum annene babamın burnu akıyor de dedi geldi yanıma anne babamın burnu akıyor dedi geçmiş olayı anlatıyormu dedi doktor evet oğlum 2 ay öncesi olan birşeyi kendince anlatıyor konuşuyor oğlum ama akıcı şekilde değil derdini anlatıyor işte kişileri tanıyor ama benimki 2 aydır falan çocuklardan korkuyor eğer gelip oğlumla oynarlarsa oda oynuyor kendinden küçüklerden ve kendi yaşıtlarından korkuyor doktora sordum bazı çocuklar böyle olabilir dedi oğlumla sıkıntım arabalarla çok oynaması bazı şeylerin etrafında dönmesi birde söylediklerimi tekrar ediyor öyle sürekli değil bazen bi kez bazen iki kez sözcükleri anlamlı kullanıyor bu arada doktor otizmli çocuklar iletişim kuramaz bak bizimle iletişim kuruyor dedi kesinlikle otizm yok dedi 3 yaşına kadar kreşi önermedi
merhaba arkadaşlar.
ben de dün hayatımın en büyük şokunu yaşadım. hırıltı için dr a götürdüğüm oğlumda gelişim problemi olduğunu öğrendim. otizmli de olabilirmiş. henüz teşhis yok. tatildeyiz evimize dönüyoruz apar topar gidince her türlü testi yapılacak
biraz karışık bi durm aslında. oğlumun göz teması var, ismine de mesela balkondan seslenice tepki veriyor hemen başını kaldırıyor. dünden bu yana defalarca denedik. sadece bize değil komşulara da baktı. ama mesela yanımdaysa ya da oyuna dalmışsa mümkün değil bakmıyor. konuşmayla ilgili sıkıntı ise büyük. sadece bir kaç kelime. dede anne gol bir mama ve çiş... dr zaten bunlara takıldı.
tabi başka şeyler de var. bebek arabasının tekerleklerine çok meraklı dönerken bakıyo, bisikletini ters çevirip tekerleği döndürüyor ama başka oyuncakları arabaları falan döndürmesi yok, kendi etrafında dönüyor, arada bir yan bakıyor, 3-4 ay öncesine kadar arada bir parmakları üzerinde yürüyodu..elimizi istediği yere götürüyor.. kanat çırpıyor ama sadece heyacan ve sevinç anında onun dışında olmuyor gözlemledim iki gündür, çocuklarla oynamıyor yani bunlar tamamen otizm belirtisi.. gerçi reaktif bağlanma bozukluğu diye bir durum varmış o da olabilir galiba. hepsi bizim kabahatimiz oldu. biz oğlumuzla oyun oynamak yerine çok yaramaz aman dursun diye eline telefon verdik laptop çizgifilm televizyon... bakızımız da kolaya kaçtı ve durmadan tv izletti. biz bilinçli ebeveyn olamadık.
yalnız bazı komutları anlıyor. mesela annenin elini tut diyorum tutuyor, banyo yapçaz diyorum banyoya gidiyor. atti gitçez diyince ya da bizim dışarı çıkacağımız faekederse veya çıkmak isterse ayakkabılarını alıp ayklarını uzatıp oturuyor. taklit edebiliyor mesela tornavida çebviriyor ketçap tuz döküyor, ben ayaklarımı oynatınca oynatıyor, hoptek oynuyor, banyoda başından su döküyor, kendi kaşıkla pilav yiyebiliyor, karalamalar yapıyor ve kalemi çok güzel tutuyor. iyi yanları da bunlar.. ama inanılmaz hareketli bir çocuk biri kurmuş ortaya bırakmış gibi sanki.. emzik emiyordu cumartesiden bu yana bıraktırdık. o günden beri fazla ağlıyo ağlamaları çok şiddetli ve susturamıyoruz emzikle ilgili olabilir diye düşündüm. istediği birşey olmazsa sustuıramıyoruzz kendini ordan oaraya atıyor.
ve ben bir anne olarak 36 sattir su dışında birşey içmedim.. pişmanlıklarımdan korkularımdan durmadan ağlıyorum.. nedir ne değildir bilmemek çok kötü. iki gündür tv hiç izlemedi telefon arada bir kaçırdı ama 10 dk dan fazla değil. ve bana mı öylr geliyor öyle olduğuna inanmak mı istiyorum bilmiyorum ama 4 kişi iki gündür sürekli ilgileniyoruz ve sanki hemen tepki vermeye başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?