Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ve surekli olarak holde gidip gelmesi bana olagan gelen seyler maale s ef otizm le birebir örtüşüyordu ve ne kadar kotu bir durum ki bunlarla ugrasirken tatile memleketime gidicem 2 gun kalmis yani elim kolum bagli ailece gidiyoruz esim haric ucak biletlerimiz alinmis neyse cumartesi doktora goturduk esimin arkadaşına Florance nothingale e doktor normal cocuk doktoruydu ama bize dedi ki bu hastanede doktor arkadasim var kizi otistik gelsin bi gozlemlesin dedi

Duygularimi heyecanimi anlatmama imkan yok doktor hanim geldi oglumla biraz ilgilendi oglum donuk ama hafif gulumsedi otizm e egilimli duruyor ve buyuk dikkat istiyor dedi

Arkadaslar sevineyimmi uzuleyimmi bilemedim derken geldik eve ve cocuk tamamen icine kapandi yavrum yasayan ölüydu sanki hic gulmuyor bakmiyor ses bile cikarmiyordu ve dedik ki teshise gerek yok kesinlikle otistik Allah im izdirabimi uzuntumu acimi cirpinisimi anlatamam tam 1 hafta yemek yemedim suyla yaşadım memlekete gidecegimiz gunun sabahi annem odamiza girdi ogluma bagirdi adini hemde nasil siddetle gozu acikti ama bakmadi Allah im dedim yaniyorum öldüm ben sanki ölmüş gibi buskuvisine bakıp agladim kiyafetine bakip agladim saclarimi yoldum neden ben neden ben neden ben

Havaalanina girdik millet ogluma guluyor bqkiyor oglumda tepki yok uykusu var diyorum insanlara O hava alanının isiklqrina bakmasi donuk donuk dolasmasi off yazarken bile icim yaniyo ustum basim halim yuzum bitmistim artik sanki tatile degil kendi cenazeme gidiyodum

Esim bizi birakti gitti bindik Allahim bu ucak düşsün oleyim nolur diye yalvariyodum ucaktan indik babam almaya geldi bizi arabaya bindik babamin yanina oturduk babam deli gibi bagiriyor oglumun adini oglum gozunu bile kirpmiyo baba basinctan duymuyor dedim ucaktan oldu dedim ama sanki icimden nefes degil alev cikiyo iste esas hikaye burda basliyo

Ablam bana yeter Öleceksin git nerden bulursan bul burda bir profesore goturelim dedi en azindan 10 gunun zehir olmaz dedi neyse zar zor bir profesore randevu aldik nerdeyse 120 km vardi olduğumuz yere gittik profesör bakti doktora ilk sozum ne olur birseyi yok de ayaklarinin altini opucem dedim adam bakti etti pek birseyi yok gibi duruyor dedi agir metal testi yapalim dedi hocam dedim siz profesorsunuz baska yere goturmeme gerek yok dimi dedim ne dese begenirsiniz

Bir de bu isten anlayan cocuk noroloji profesör une gostericem dedi offff basimdan asagi kaynar su bosaldi e siz dedim Gastroenteroloji profesör uyum dedi Allahım bittigim andi o an ablam sekreterine kızdı bagirdi ciktik kadin guya yanlis randevu vermis sahtakarlar ne alsak kar diyorlar e tabi haliyle ben bunalima devam sonrada

Ben gunumu one aldirdim ve erken istanbula döndüm ve cocuk norolojiye digorta hastanesine gittim gurebaya adam bu cocuk normal dedi maalesef butun hata bende babadindaymis (( dayadik pepeyi dayadik tv yi cocuk icine kapandi sonra uzman Psikolog a goturduk o da birseyi yok ilgilenin hep konusun tv izletmeyin nolur hep gezdirdim o ramazanda oruclu halimle indirdim cikqrd5im oynattim konustum hep ilgilendim 24 saat basindan ayrilmadim kaybetmek uzere oldugum anda Rabbim onu bana bi daha bagisladi Çocuklarınızı mumkun mertebe tv den uzak tutun hoscakalin sevgiyle kalin...

Sevgili Sivrikaya, televizyon izletmek bir çocuğu otizmli yapmaz. Sadece otizmi olan bir çocuğu daha kopuk hale getirir.Daha çok yalnızlaştırır.Şu saatten sonra tv izletmek sizin suçunuz olur ama artık biliyorsunuz otizmli olduğunu tv olayına sınırlandırma getirmelisiniz.

Yanlis anladiniz oglum otizmli degil evet tv otistik yapmiyor ama cocugun beyin gelisimine kesin olarsk zarar veriyor cocuklarimiz bizim gibi tv yi anlayarak izlemiyor hizli renk gecisleri beyinlerini geriletiyor

Yanlis anladiniz oglum otizmli degil evet tv otistik yapmiyor ama cocugun beyin gelisimine kesin olarsk zarar veriyor cocuklarimiz bizim gibi tv yi anlayarak izlemiyor hizli renk gecisleri beyinlerini geriletiyor

evet orası kesin .Bizler için bile tehlikeli tv .Körpe beyinlere ne yapmazBen oğlunuzun otizmli olduğunu ve bu yüzden kendinizi suçladığınızı düşündüm. Kendinizi suçlamayın diye yorum yaptım.

şu an nasıl peki eğitime hiç gitmeimi sizin sayenizemi normale öü....bilgs arızalı tuşlarımın hepsi basmıyo kusura bakmayın

şu an nasıl peki eğitime hiç gitmeimi sizin sayenizemi normale öü....bilgs arızalı tuşlarımın hepsi basmıyo kusura bakmayın
Yok cok sukur masallah acildi eğitime gitmedi ben surekli ilgilendim oynadim tek sorun tv izlemesiymis nerdeyse hic izletmiyorum normale döndü tv nin zarari anlatmakla bitmez

Merhaba , benim kızımda 21 aylık ve otizm den şüpheleniyoruz doktorumuz götürün mutlaka dedi noroloğa. iki gündür yedim bitirdim kendimi seslendiğimizde hiç bakmıyor hiç hemde. yaşıtlarındaki çocukları istemiyor kimseyi hep yalnız oynar ..

yarın cerrahpaşaya götürcez ama randevu aylar sonraya verirler acilden bakarlarmı yada acil bakmaları için ne yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz ? :26:

Canım cerrahpaşada randevular haftalık açılıyor diye biliyorum ama zor yakalanıyor gece böyle telefon başında falan bekliyor insanlar sanırım. Nasıl oldugunu tam bilmiyorum. Onun dışında Çapaya da bakabilirsin. Çapa'nın yanında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi var. nörolojisi nasıldır bilemem ama genelde doktorları iyi. Ben her şey için oraya giderim. Randevuları internet üzerinden alınıyor. 3-4 gün sonrasına alabiliyorsun. Her gece 12 den sonra yeni gün randevusu başlıyor. İstersen gir bak internet sitesinden. Sonra cerrahpaşaya yine götürürsün randevu alabilince. Bu daha kolay olur diye dedm.

Allah acil şifalar versin. Umarım basit bir içine kapanmadır ve düzelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…