Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

merhaba butka1 öncelikle geçmiş olsun çocuğunuz kaç aylık bilmiyorum geçmişteki yorumların hepsini okuyamadım ama inş. en kısa zamanda bütün kuzular konuşur benim kızımda şuan 25. ayında ve hala cümle kuramıyor tek kelime söylüyor göz temasımız çok güzel ama nette yaptığım araştırmalarda beni korkutuyor birkaç gündür çocuk nörolojisi araştırıyorum iyi bi doktor bulunca götürücem inş. bişey çıkmaz çevreyi çokta dert etmeyin bence insanlar moral bozmaya bayılıyor üzülmeyin allah büyüktür hepimizin yardımcısı olur inş.

Benim 3 yaşında bir oğlum var konuşmuyor.götürmediğim doktor kalmadı en son istanbulda profesöre götürdüm(Nörolok)Otizim oladığını ama uyaran eksikliği olduğunu eğer bir eğitim almazsa otizme kayacağını söyledi.su 4 aydır özel eğitim öğretmeniz eve gelip eğitim veriyordu,bu sırada kreşede devam ediyordu.Son zamanlarda güzel gelişmeler var.önceden göz teması kumayan çocuğum şimdi seslendiğimde hemen gözümüzün içene bakıyor.bunun gibi büssürü aştığımız konular oldu,konuşmaya başladı ama az.

ama benim umudum var otizimli olsun yada olmasın her cocuk annenin gayretiyle tüm engelleri aşar.önemli olan inanmamız,üstüne gitmemiz pes etmememiz.

size katılıyorum ailelerinde üzerine çok büyük bi görev düşüyor ne olursa olsun sonuçta evladımız allah yaterki dermansız dert vermesin bununda üstesinden geleceğiz inş.

Ben yeni üye oldum.Benim sorunum da sizinle aynı.gelişim gecikmesi yaşayan bir kızım var.2,5 yaşında.Henüz tam tanı koyulmadı ama maalesef otizm belirtileri gösteriyor.Sınırlı göz teması,adına bakmama,yönerge almama,konuşmama gibi.Bunun yanında iyi özellikleri de var.Çocuklarla ilgilenme,misafirleri kapıda karşılayıp sevinme,her ortama uyum gösterebilme,herkesin sıcakkanlı diye tabir ettiği bir çocuk.Oyuncakları ile güzel oynar,legolarla ev vs.yapar,bebeklerine yemek yedirme,bebek arabasıyla gezdirme,beşiğe yatırp üstlerini örter.Giyinmeyi sever,şapka,gözlük taktığında, yeni birşey giydiğinde hemen aynaya koşup bakar.bay bay yapar,telefonla konuşuyormuş gibi yapar,merdiven inip çıkabilir.En sevdiği şey ise boyama yapmak.hatta insan yüzü çizebiliyor.Bana nenne diyor.Ayır(hayır),aydi,çiçek,ağaç,top,at gibi 5-10 kelimesi var.En büyük sorunumuz ise keyfiyetçi olup her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışması.Dün özel eğitimdeki ilk dersiydi.Öğretmeni işbirliğinin çok düşük olduğunu ama lego,top atma vs.faaleyitlerini yapabildiğini söyledi.
Ben bu konudaki tüm sayfaları on gündür okudum.Gerçekten herkes çok güzel paylaşımlar yapmış.Özelikle çok masum adlı arkadaşın oğlunun gösterdiği başarı,yaprakcsl isimli arkadaşın oğlunun gösterdiği hızlı gelişim beni de bu zor günlerimde çok umutlandırdı.
Benim kzımın durumunda yorumlar mısınız.Bir de özel eğitim öğretmeni seçerken nelere dikkat etmeliyiz.İzmir'de önerebileceğiniz özel eğitim öğretmeni ve merkezi var mı(karşıyaka'da oturuyorum.)Şu anki öğretmeni 5-6 yıl tecrübesi olan bir çocuk gelişimi mezunu.

canım çocugunda odaklanma sorunu var mı?
odaklanma ve dikkat dağınıklığı gibi sıkıntıları olan ögrencilerim var. onlara kısa bi eğitim verdikten sonra normale yakın hata daha üst seviyelere çıktıklarını gördük.
çocuğunuz otistik olabilir ama eğitimle emin olun çok şeyi düzeltebilirsiniz.
eğer böyle bi sorununuz varsa mail adresinizi atın. programı göndereyim

merhaba geçmiş olsun benimde 25 aylık kızım var hala konuşmuyor yakın zamanda yazdım zaten foruma okumuşsundur muhakkak. şu aralar doktor araştırması içerisindeyim tekirdağ çerkezköyde yaşıyorum buralarda çocuk nörolojisi yok mecburen istanbula götürücez sanırım. allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba teşekkürler evet sizin yazılarınızı da okudum.Bizim durumumuza benzettim hatta.İnşallah çocuklarımızın birşeyi çıkmaz.Şu anda tek yapmamız gereken elimizden geleni yapmak.İzmir'de de maalesef işinin uzmanı çok kişi yok

İlk Önce Teşkkür ederim yardım talebinde bulunduğuz için.bişeyle oyalanıyor ama fazla uzun sürmeden sıkılıp bırakıyor.benim çocuğumda eksiklikler var.1 doktor atipik otizm demişti ama gerikalan 7 doktor otizm olmadığını uyaran eksikliği olduğunu belirttiler.

Anladığım kadarıyla eğitmensiniz.Sizden bilgi almam en azından bu konuda bilgi paylaşmanız beni ve burdaki arkadaşları cok mutlu etmiş olursunuz.

Merhaba sizin için çok sevindim..neler yaptınız ve oğlunuz şimdi ne durumda öğrenebilir miyim?

Merhaba Yaprakcls .Eğitmeniz hangi eğitimlere ağırlık verdi,nasıl başladı ve uslubu nasıldı?Çocuğunuz özel eğitimlere hemen alıştı mı?Siz neler yaptınız?B u durumu aştığınız için sizin adınıza çok sevindim.Bu günlerde iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var.En azından eğitimle gerçekten bu durumun aşılabileceğini ya da hafifletilebileceğini bilmek güzel tşk.

kızımla ilgili yaptığı davranışları aklıma geldikçe sizlerle paylaşıyorum mesela dün akşamda saçlarımı kuruturken yanıma geldi benim işim bitince kurutma makinasını aldı kafasına tuttu o da saçlarını kuruttu :) bu sabahta ben öksürdüm benim taklidimi yaptı o da öksürdü. bu arada eskiden beri istediğimiz şeyi yapmayınca ağlama taklidi yapıyoruz o zaman hemen gelip sarılıyo üzülüyo isteğimizi yapıyo. sizce bu davranışlar normalmi iyi bi gelişme mi? tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim

Merhaba Esrade.Ben önceki yazılarınızı okudum bende kızınız iyi durumda.Taklit edebilmesi çok iyi,duygularınzı anlaması.işaret parmağını kullanması çok iyi.Peki seslenince bakıyor mu?Göz temesı nasıl?

merhaba blue09 kızım seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor canı nasıl isterse yani ama iki üç kez ismiyle sesleniyorum bakmazsa yüksek sesle bağırarak sesleniyorum o zaman hemen bakıyor :) göz teması çok güzel anne diyor gözümün içine bakıyor en fazla anne baba diyor zaten susayınca buu diyor süte düt diyor elindeki bişeyi istiyorum ver annecim diyorum meemeem (vermem) diyor :) bazende kızdığımda beni dinlemediğinde yüksek sesle bağırıyorum o zaman güceniyor dudağını büküp ağlıyor tek canımı sıkan arada parmak uçlarında yürüyor ama sanki şımarıklık olsun diye yapıyor gibi geliyor bana bide sevinince özellikle çığlıklar atıyor garip sesler çıkarıyor bizde durumlar böyle sizde nasıl?

bu arada müzik dinlemeyi çok seviyor şarkılara göre ritim tutuyor oynuyor dans ediyor hatta bi ara pepeden kolbastı öğrenmişti hergün kolbastı açıyorduk netten neyseki artık o kadar istemiyor bizde açmıyoruz pepe falan çok büyük hata etmişiz tvye bilgisayara baktırmakla

Bence kızınızın önemli bir sıkıntsı yok.Konuşmaya da başlamış.Sadece tv yüzünden bir içe kapanma yaşamış.Bence hemen oyun gruplarına başlatın.Yeterli olacak bence.Ama tabi içinizin rahat etmesi açısından doktora götürebilirisniz.En iyisini onlar söyler.Ben anlattıklarınızdan kızınızın otizm belirtisi birşey göremedim.Sadece konuşma gecikmesi var gibi.Benim kızımın da taklit yeteneği,insanlarla ilişkisi çok iyi ama mesela işaret parmağını yeni kullanmaya başaldı.Bizim söylediklerimizi yapmıyor.Aşırı keyfiyetçilik var.

Bizde çığlık atma yok.Parmakları üzerinde bir ara yürüyordu bıraktı.Bize çok fazla cevap vermez maalesef

inş. dediğiniz gibi sıkıntı yoktur işaret parmağını kullanamıyor derken tam anlayamadım bununla ne ilgisi var? boya yapmayı benimkide çok seviyor hatta yazı tahtasında karalama yapıyor siliyor yap boz tahtalarıyla güzel oynuyor sizinkide oynuyormuş bunlar güzel şeyler bence

Otizmli çocuklar işaret parmağını kullanamazlar.Birşey istediğinde annesinin eliyle istediğini gösretmeye çalışır.Maalesef bu bizde vardı.Elimizden tutuyor,buzdolabına götürüyor.İstediği şeyin üstüne elimi koyuyordu.Bunu aştık çok şükür.Artık işaret parmağı ile istediğini gösteriyor.Anladığım kadarı ile sizde böyle bir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…