- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.621
İnşallah en kısa zamanda güzel haberler veririz birbirimize.Götürdüğüm doktorlar er yada geç konuşacağını söylüyorlar,ama malesef etrafımızdaki insanlar (cahil diye nitelendiriyorum)hemen çocuğuma aa konuşmuyormu,,aaa öyle yapmıyormu,böyle yapmıyormu diye soru yağmuruna tutuyorlar,insanların çocuğuma bakışları bile değişiyor malesef(iyi yada kötü onlar bizim evlatlarımız.ama içimde hep bir umut var konuşacaklar..Allah yardımcımız olsun.
Benim 3 yaşında bir oğlum var konuşmuyor.götürmediğim doktor kalmadı en son istanbulda profesöre götürdüm(Nörolok)Otizim oladığını ama uyaran eksikliği olduğunu eğer bir eğitim almazsa otizme kayacağını söyledi.su 4 aydır özel eğitim öğretmeniz eve gelip eğitim veriyordu,bu sırada kreşede devam ediyordu.Son zamanlarda güzel gelişmeler var.önceden göz teması kumayan çocuğum şimdi seslendiğimde hemen gözümüzün içene bakıyor.bunun gibi büssürü aştığımız konular oldu,konuşmaya başladı ama az.
ama benim umudum var otizimli olsun yada olmasın her cocuk annenin gayretiyle tüm engelleri aşar.önemli olan inanmamız,üstüne gitmemiz pes etmememiz.
canım çocugunda odaklanma sorunu var mı?Benim 3 yaşında bir oğlum var konuşmuyor.götürmediğim doktor kalmadı en son istanbulda profesöre götürdüm(Nörolok)Otizim oladığını ama uyaran eksikliği olduğunu eğer bir eğitim almazsa otizme kayacağını söyledi.su 4 aydır özel eğitim öğretmeniz eve gelip eğitim veriyordu,bu sırada kreşede devam ediyordu.Son zamanlarda güzel gelişmeler var.önceden göz teması kumayan çocuğum şimdi seslendiğimde hemen gözümüzün içene bakıyor.bunun gibi büssürü aştığımız konular oldu,konuşmaya başladı ama az.
ama benim umudum var otizimli olsun yada olmasın her cocuk annenin gayretiyle tüm engelleri aşar.önemli olan inanmamız,üstüne gitmemiz pes etmememiz.
Merhaba herkese
merhaba geçmiş olsun benimde 25 aylık kızım var hala konuşmuyor yakın zamanda yazdım zaten foruma okumuşsundur muhakkak. şu aralar doktor araştırması içerisindeyim tekirdağ çerkezköyde yaşıyorum buralarda çocuk nörolojisi yok mecburen istanbula götürücez sanırım. allah hepimizin yardımcısı olsun
Ben gunumu one aldirdim ve erken istanbula döndüm ve cocuk norolojiye digorta hastanesine gittim gurebaya adam bu cocuk normal dedi maalesef butun hata bende babadindaymis(( dayadik pepeyi dayadik tv yi cocuk icine kapandi sonra uzman Psikolog a goturduk o da birseyi yok ilgilenin hep konusun tv izletmeyin nolur hep gezdirdim o ramazanda oruclu halimle indirdim cikqrd5im oynattim konustum hep ilgilendim 24 saat basindan ayrilmadim kaybetmek uzere oldugum anda Rabbim onu bana bi daha bagisladi Çocuklarınızı mumkun mertebe tv den uzak tutun hoscakalin sevgiyle kalin...
Kızınızın hayali oyun oynuyor olması, bebeklerini beslemesi uyutması, telefonu kaldırıp alo demesi, cee demesi bay bay yapması, tüm bunlar harika.. ve dolayısıyla otizm olmadığını düşündürüyor.
Sizin yaptığınız hataları kat be kat biz de yaptık. Hatta şimdi 1 ay öncesine dönüp bakınca kendi kendimize ne biçim ebeveynlik etmişiz kimse de bizi uyarmamış diye hayret ediyoruz. Biz o kadar abartmıştık ki , bırakın olur olmaz zamanlarda youtubedan açmayı, sırf Mickey Fareyi çok seviyor diye, otomobilimizdeki koltuk başlıklarına bile ekran taktırdık, usb ile Mickey yükledik, izliyodu.
Aslına bakacak olursanız biz çocuğumuzu başımızdan atalım diye, o keyif alıyor diye yapmak istedik tüm bunları ama şimdi düşününce ne kadar büyük bir hata yaptığımızı anlıyoruz ve çocuğun gelişiminin en değerli çağı olan ilk 3-4 senesinin, 2 yılını bir anne baba olarak da nasıl da kendi ellerimizle rezil ettik ve boşa geçirdik hala ben de inanamıyorum.
Bizim tüm hayat tarzımızı 1 gün içerisinde değiştirdiğimizin üzerine dün tam 1 ay geçti. 1ay önce dün psikiyatriste gitmiş ve otizmden şüphelenediğimizi söylemiştik. Ardı ardına 3 tane pskiyatrist fikri aldık ve 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı şeyi söylemişti. Otistik spektrum bozukluğunun hafif bir seviyesi OLABILIR.. hayatınızı değiştirin ve 1 ay sonra görelim..
Dün kontrolümüze gittik. Doktorumuz dedi ki oğlunuz tamamen normal ve yaşıtlarının seviyesine uygun bir sosyal davranış tablosu çiziyor. 1 ay önce gördüğümüz çocukla alakası bile yok dedi. Değil otizm spektrum bozukluğu, şu anda psikiyatrik takip dahi gerektirecek bir durum görünmüyor bundan sonra bana getirmeyin dedi.
Ben de öyle tahmin etmiştim aslında giderken böyle diyeceğini biliyordum doktorumuzun ama her ihtimale karşı ben 1-2 uzmana daha götürücem o ayrı konu.. - Dip not olarak; biz 1 ay özel eğitim de aldık ama doktorumuz özel eğitimi de bırakabileceğimizi, mutlaka fayda gördüğümüzü ama artık çocuğun algıları, normal hayat akışından öğrenebilecek durumda olduğunu söyledi - ben özel eğitime de bir süre devam edicem bu da benim şahsi tercihim yine..
Sosyal sıkıntıları olduğunu düşündüğünüz kızının için kreşi doktor mu önerdi bilmiyorum ancak mesela bizim göründüğümüz 3 farklı çocuk psikiyatristi de bize aynı şeyi söylemişti 1 ay önce.. Otistik belirtiler gösteren çocuklar, belirtilerden bir miktar arınmadan ve doğru algılama şekilleri öğretilmeden kreşe gittiklerinde sosyalleşmiyor, tam tersine orada eziliyorlar. Siz öncelikle şunu şunu yapın, 1 ay sonra görelim, kreşe ona göre başlamaya hazır olup olmadığını belirleyelim...
Bizim dünkü kontrolümüzde kreşe artık gitmemiz önerildi.. hazır olduğumuz söyledindi.. bakıcaz bakalım..
kızımla ilgili yaptığı davranışları aklıma geldikçe sizlerle paylaşıyorum mesela dün akşamda saçlarımı kuruturken yanıma geldi benim işim bitince kurutma makinasını aldı kafasına tuttu o da saçlarını kuruttu :) bu sabahta ben öksürdüm benim taklidimi yaptı o da öksürdü. bu arada eskiden beri istediğimiz şeyi yapmayınca ağlama taklidi yapıyoruz o zaman hemen gelip sarılıyo üzülüyo isteğimizi yapıyo. sizce bu davranışlar normalmi iyi bi gelişme mi? tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
Merhaba Esrade.Ben önceki yazılarınızı okudum bende kızınız iyi durumda.Taklit edebilmesi çok iyi,duygularınzı anlaması.işaret parmağını kullanması çok iyi.Peki seslenince bakıyor mu?Göz temesı nasıl?
bu arada müzik dinlemeyi çok seviyor şarkılara göre ritim tutuyor oynuyor dans ediyor hatta bi ara pepeden kolbastı öğrenmişti hergün kolbastı açıyorduk netten neyseki artık o kadar istemiyor bizde açmıyoruz pepe falan çok büyük hata etmişiz tvye bilgisayara baktırmakla
merhaba blue09 kızım seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor canı nasıl isterse yani ama iki üç kez ismiyle sesleniyorum bakmazsa yüksek sesle bağırarak sesleniyorum o zaman hemen bakıyor :) göz teması çok güzel anne diyor gözümün içine bakıyor en fazla anne baba diyor zaten susayınca buu diyor süte düt diyor elindeki bişeyi istiyorum ver annecim diyorum meemeem (vermem) diyor :) bazende kızdığımda beni dinlemediğinde yüksek sesle bağırıyorum o zaman güceniyor dudağını büküp ağlıyor tek canımı sıkan arada parmak uçlarında yürüyor ama sanki şımarıklık olsun diye yapıyor gibi geliyor bana bide sevinince özellikle çığlıklar atıyor garip sesler çıkarıyor bizde durumlar böyle sizde nasıl?
Bence kızınızın önemli bir sıkıntsı yok.Konuşmaya da başlamış.Sadece tv yüzünden bir içe kapanma yaşamış.Bence hemen oyun gruplarına başlatın.Yeterli olacak bence.Ama tabi içinizin rahat etmesi açısından doktora götürebilirisniz.En iyisini onlar söyler.Ben anlattıklarınızdan kızınızın otizm belirtisi birşey göremedim.Sadece konuşma gecikmesi var gibi.Benim kızımın da taklit yeteneği,insanlarla ilişkisi çok iyi ama mesela işaret parmağını yeni kullanmaya başaldı.Bizim söylediklerimizi yapmıyor.Aşırı keyfiyetçilik var.
inş. dediğiniz gibi sıkıntı yoktur işaret parmağını kullanamıyor derken tam anlayamadım bununla ne ilgisi var? boya yapmayı benimkide çok seviyor hatta yazı tahtasında karalama yapıyor siliyor yap boz tahtalarıyla güzel oynuyor sizinkide oynuyormuş bunlar güzel şeyler bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?