- Konu Sahibi melodi1970
-
- #2.661
yakında aşarsınız elbet kreşin çok faydası olur diye söylüyo herkes biz parkı yeni yeni tanıyoruz o yüzden yavrucum doymuyor daha fazla kaymak istiyor kendimize kızıyorum neden hep tv yada bilgisayar izlettik neden parka götürmedik kalabalığa sokmadık yavrumu sosyallik adına hiçbişey yapmadık ama bundan sonra hep kalabalık ortam hergün park. Tv pc yok kesinlikle inş. fayda sağlar
Bizim gittiğimiz yer Kumsal Eğitim merkezi, İstanbul'da 3 şubeleri var. Hepsi özel eğitim mezunu dediler. Servis gelip alıp bırakıyor. Kameradan dersi izleyebiliyoruz. Kaliteli olduğunu düşündüğüm bir yer. Her cuma velilere sunum şekline bilgiler veriliyor. Cümle kuramıyor. Özel ders sırasında eğitimci cümleyi kurdurabiliyor. Bize evdeyken istediğini söyletene kadar vermeyin kolaya kaçmasın diyor. 5 aydır gitmekteyiz. İlerleme kaydettik, kendi etrafında dönmesi, el çırpması kalmadı ama eğitim sayesinde mi yoksa bizim tv yi kapayıp keçi sütü vermemizle mi etkili bilemiyoruz. Özel eğitim en azından ev dışında farklı bir ortam ve bize yol gösteriyor. Öğretmeni at taklidini öğretiyor eve geldiğimizde babası at nasıl yapıyor dediğinde aynısını yapıyor. Çok soru sormadan insan ne yapacağını bilemiyor, rica ederim.Biz de aynı durumdayız..Sadece eğitim merkezi iki saat.Henüz evde başlamadık..Ben iyi bir merkez bulmakta çok zorlandım..Bizim eğitimcimiz çocuk gelişimi mezunu..Özel eğitim öğretmeni bulamadım..Siz ne zamandır alıyorsunuz..Faydaları neler oldu..Cümle kurmaya ne zaman başladı?.Çok soru sorduysam kusura bakmayın:)..
Oğlum şu an 32 aylık. Bizim otizm ile maceramız başlayalı 1 yıl kadar oluyor. Tv izlemeyi çok sevmez fakat pepeeyi telefondan çok izlerdi ve biz de engel olmazdık. Kutu devam sütleri içerdi. El sallamaları vardı. 50 kelimeye kadar konuşurdu zamanla azalmaya başladı. O zaman gösterdiğimiz iki doktor da yaygın gelişimsel bozukluk deyince kaygılandık. Durum devam edince biraz araştırma yaptık. İlk olarak kutu sütü kestik. Şimdi Çatalca'dan günlük keçi sütü getirmekteyiz süt isteyince. Günlük 1-1,5 litre içmekte ortalama. Eğer yemeği severse yarım litreye kadar düşüyor.
Şu an göz temasımız normal, adını söyleyince bakıyor. Pepeyi sadece yemek yedirmek için kullanıyorduk onu da kaldırdık. Kelime sayımız az 5-10 kelime. Bir şey isteyince elimizi alıp götürüyor ama istediğini gösterdiğimizde bumu deyince bu diyor. Bu aralar nesneleri çok kokluyor. Babasına çok düşkün. Suyu çok seviyor. Misafiri seviyor evde misafir olunca daha mutlu oluyor. Kaka yapacağı zaman kaka yaptığı odasının kapısını kapatıyor :) bizi de asla içeri aldırmıyor. Komutları anlıyor. Parka gideceğiz deyince kapıya gidip oturup ayakkabısını önüne koyuyor. Kendi gitmek isterse ayakkabısını alıp babasına getiriyor.
Bir de toplanma oyunumuz var kendi bulduğu :) Evdeki herkesi yere diz dize oturtup futbolcuların maçtan önce kafa kafaya verip konuştuğu gibi yaptırıp herkese bakıp birde elleriyle dağılın der gibi dağıtıyor. Şimdilik yazabildiğim bunlar. Teşekkürler ilginiz için
Oğlum şu an 32 aylık. Bizim otizm ile maceramız başlayalı 1 yıl kadar oluyor. Tv izlemeyi çok sevmez fakat pepeeyi telefondan çok izlerdi ve biz de engel olmazdık. Kutu devam sütleri içerdi. El sallamaları vardı. 50 kelimeye kadar konuşurdu zamanla azalmaya başladı. O zaman gösterdiğimiz iki doktor da yaygın gelişimsel bozukluk deyince kaygılandık. Durum devam edince biraz araştırma yaptık. İlk olarak kutu sütü kestik. Şimdi Çatalca'dan günlük keçi sütü getirmekteyiz süt isteyince. Günlük 1-1,5 litre içmekte ortalama. Eğer yemeği severse yarım litreye kadar düşüyor.
Şu an göz temasımız normal, adını söyleyince bakıyor. Pepeyi sadece yemek yedirmek için kullanıyorduk onu da kaldırdık. Kelime sayımız az 5-10 kelime. Bir şey isteyince elimizi alıp götürüyor ama istediğini gösterdiğimizde bumu deyince bu diyor. Bu aralar nesneleri çok kokluyor. Babasına çok düşkün. Suyu çok seviyor. Misafiri seviyor evde misafir olunca daha mutlu oluyor. Kaka yapacağı zaman kaka yaptığı odasının kapısını kapatıyor :) bizi de asla içeri aldırmıyor. Komutları anlıyor. Parka gideceğiz deyince kapıya gidip oturup ayakkabısını önüne koyuyor. Kendi gitmek isterse ayakkabısını alıp babasına getiriyor.
Bir de toplanma oyunumuz var kendi bulduğu :) Evdeki herkesi yere diz dize oturtup futbolcuların maçtan önce kafa kafaya verip konuştuğu gibi yaptırıp herkese bakıp birde elleriyle dağılın der gibi dağıtıyor. Şimdilik yazabildiğim bunlar. Teşekkürler ilginiz için
Bizim gittiğimiz yer Kumsal Eğitim merkezi, İstanbul'da 3 şubeleri var. Hepsi özel eğitim mezunu dediler. Servis gelip alıp bırakıyor. Kameradan dersi izleyebiliyoruz. Kaliteli olduğunu düşündüğüm bir yer. Her cuma velilere sunum şekline bilgiler veriliyor. Cümle kuramıyor. Özel ders sırasında eğitimci cümleyi kurdurabiliyor. Bize evdeyken istediğini söyletene kadar vermeyin kolaya kaçmasın diyor. 5 aydır gitmekteyiz. İlerleme kaydettik, kendi etrafında dönmesi, el çırpması kalmadı ama eğitim sayesinde mi yoksa bizim tv yi kapayıp keçi sütü vermemizle mi etkili bilemiyoruz. Özel eğitim en azından ev dışında farklı bir ortam ve bize yol gösteriyor. Öğretmeni at taklidini öğretiyor eve geldiğimizde babası at nasıl yapıyor dediğinde aynısını yapıyor. Çok soru sormadan insan ne yapacağını bilemiyor, rica ederim.
bizimki de kaka demez ama yanına gitmek istediğimizde elini kaldırıp meee (gelme) diyor. Sonra ortalığı bir kokudur alıyor :) Tutup yatırınca genelde sıkıntı olmuyor normal bez değişimi yapıyoruzbu arada kakasını yaparken bi köşeye saklanıyor orda yapıyor bariz belli ama anne kaka demiyor işte.. bide bittikten sonra aldırmıyor çok zor alıyorum bezini sizdede varmı bu sorun?
merhaba ,hangi kumsala gidyorsunuz merak ettim,
ben oğluma ev de eğitim için öğretmen ararken, orada bir hoca önerdiler bana,
tanıyor musunuz acaba, nebahat şen.
kızım otizmli mi şimdi( off ya napıcam kime götürücem buralarda doktorda yok bana istanbul avrupa yakasında çocuk nörolojisi yada çocuk psikiyatrisi önerebilirmisiniz ?
Gelen cevap çok açıklayıcı değil..hem uyaran eksikliği hem yaygın gelişim bozukluğu demiş.İkisi çok farklı şeyler..Bence de düşünmektense hemen çocuk psikiyatristine götür...İçin rahat olur.
kızım otizmli mi şimdi( off ya napıcam kime götürücem buralarda doktorda yok bana istanbul avrupa yakasında çocuk nörolojisi yada çocuk psikiyatrisi önerebilirmisiniz ?
Surekli parklara kalabalık alanlara goturdum anlamadigi halde surekli konustum ve cok ilgilendim en onemliside tv yi bicak gibi kestim :) inşallah böyle devam ederi Rabbim herkesin evladina sifa versin kazadan beladan korusun amin..Merhaba sizin için çok sevindim..neler yaptınız ve oğlunuz şimdi ne durumda öğrenebilir miyim?
Bence teşhis koymaları için kızınızı görmeleri lazım, birkaç açıklamayla
görmeden koyulan teşhisle endişeye kapılmayın.
Benim oğlumu uzun süredir takip eden nöroloji doktrumuz,
bana telefonda söylediğim birkaç şey üzerine, otizm dedi oğlum için.
Açıkçası ben çok ciddiye almadım ve doktoru yanlış buldum ayrıca.
Sonrasında başka bir doktora gittik, oda otizm olmadığını söyledi.
Doktorların hepsi de ayrı telden çalıyor.
Otizm konusunda nörologdan çok, psikologdan yardım almanız en doğrusu heralde.
benim oğlumun nöroloji alanında takibi sürüyor, yakında beyin emarı tekrarlanıcak ve genetk
test sonucumuzu bekliyoruz, eğer onlarda birşey çıkmazsa, ben de psikoloğa götüreceğim oğlumu.
inş birşeyi yoktur kızınızın, güzel haberlerini alırsınız inş.
Aksam egitmenle yine gorustuk.pazar gunu gelip kizimi gorecek.ona gore konusacaz artik.ins iyi seylervsoyler.fsydamin olamayacsgi bi cocuksa hic baslamam bu ise dedi.bende biraz stres yaratti.yani hem sabursixlikla hemde korkuyla pazar gununu bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?