Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

bence de iyi yapmışsınız..biz kreşin faydasını şöyle gördük..Evi çok özlüyor artık gelmek için sabırsızlanıyor(eskiden eve girdirmek zordu),bizi görünce çok seviniyor,uykusu ve yemek düzeni oturdu..Ama konuşmada gelişme yok maalesef.Ben sizin içinde oyun grubunu öneririm..Çok faydaıs olur..

Bizim gittiğimiz yer Kumsal Eğitim merkezi, İstanbul'da 3 şubeleri var. Hepsi özel eğitim mezunu dediler. Servis gelip alıp bırakıyor. Kameradan dersi izleyebiliyoruz. Kaliteli olduğunu düşündüğüm bir yer. Her cuma velilere sunum şekline bilgiler veriliyor. Cümle kuramıyor. Özel ders sırasında eğitimci cümleyi kurdurabiliyor. Bize evdeyken istediğini söyletene kadar vermeyin kolaya kaçmasın diyor. 5 aydır gitmekteyiz. İlerleme kaydettik, kendi etrafında dönmesi, el çırpması kalmadı ama eğitim sayesinde mi yoksa bizim tv yi kapayıp keçi sütü vermemizle mi etkili bilemiyoruz. Özel eğitim en azından ev dışında farklı bir ortam ve bize yol gösteriyor. Öğretmeni at taklidini öğretiyor eve geldiğimizde babası at nasıl yapıyor dediğinde aynısını yapıyor. Çok soru sormadan insan ne yapacağını bilemiyor, rica ederim.

benimki hem bana hemde babasına çok düşkün gündüz görmediği için özlüyor olsa gerek akşamları üzerimizden inmiyor ama misafir pek sevmiyor çünkü korkuyor kaçıyor sevdirmiyor kendisini. park durumu aynı ayakkabılarını getiriyor dışarı çıkıcaz diyince :) bu arada otizmli çocuklar topa vuramaz diye bişey okumuştum sanki ama benim kızım topa eliylede ayağıylada vurabiliyor dün akşam farkettim

bu arada kakasını yaparken bi köşeye saklanıyor orda yapıyor bariz belli ama anne kaka demiyor işte.. bide bittikten sonra aldırmıyor çok zor alıyorum bezini sizdede varmı bu sorun?

Cevabınız için teşekkür ederim.İnsan bu zor günlerinde kendisiyle benzer durumdakilerden bilgi almak istiyor...Ben de uzun süredir keçi sütü içiriyorum..Çünkü alerjisi vardı.Mecburiyetti bizim için.Ama çok içmiyor..Ama iştahı çok iyi.Çocuklarımızın yapabildikleri aynı gerçekten.Benim kızımda dışarı gideceğiz,su içelim,balkona gidelim,uyumaya gidelim diyince hemen anlar.Ama sehbanın üzerindeki bardağı ver desem anlamaz.elindeki ver dersem yapar.Ama bana içerden kalem getir dersem getimez.Hayali oyunları oynuyor.Kendine etrafında dönme,el sallama yok.Bazen ellerine bakıyor sadece.Siz iyi bir yer bulmuşsunuz.İzmirde yer bulmak çok zor.

merhaba ,hangi kumsala gidyorsunuz merak ettim,
ben oğluma ev de eğitim için öğretmen ararken, orada bir hoca önerdiler bana,
tanıyor musunuz acaba, nebahat şen.

bu arada kakasını yaparken bi köşeye saklanıyor orda yapıyor bariz belli ama anne kaka demiyor işte.. bide bittikten sonra aldırmıyor çok zor alıyorum bezini sizdede varmı bu sorun?
bizimki de kaka demez ama yanına gitmek istediğimizde elini kaldırıp meee (gelme) diyor. Sonra ortalığı bir kokudur alıyor :) Tutup yatırınca genelde sıkıntı olmuyor normal bez değişimi yapıyoruz

doktor sitesine soru sormuştum cvp gelmiş

sorduğum soru ;

merhaba hocam 25 aylık bi kızım var malesef hala cümle kuramıyor tek kelime söylüyor anne baba dede pepe teyze abi abla mama vs. göz teması çok güzel legolarını diziyor bebeğine süt içiriyor bişey istediğimde getiriyor babasının telefonunu babasına benimkini bana veriyor alo diyor bazen kendince bişeyler mırıldanıyor ama hiç anlaşılmıyor. gezmeyi seviyor hadi kızım gidelim diyorum hemen montunu getiriyor sabırsızlanıyor dışarı çıkmak için. yalnız arada parmak uçlarına basıyor bide çığlıklar atıyor garip sesler çıkarıyor. bide çok vicdanlı bi çocuk istediğimiz bişeyi yapmayınca ağlar gibi taklit yapıyoruz hemen gelip sarılıyor üzülüyor. ben öksürünce o da öksürme taklidi yapıyor.tuvaletini hala söylemiyor. doğduğundan bu yana televizyon çok izledi pepeyi çok seviyor ama son 2-3 haftadır tvnin zararlı olduğunu duydum o yüzden kısıtladık çok az izletiyoruz. yazdıklarıma göre kızımın herhangi bi problemi varmıdır doktora götürmeliyim yoksa yazdıklarım normal davranışlarmı? teşekkürler..

gelen cvp ;

Yaygın gelişimsel bozukluk uyaran eksikliği fazla Tv'ye maruz kalma nedeniyle. Çocuk psikiyatr uzmanı görsün. Erken dönemde kreşe oyun gruplarına verin.

kızım otizmli mi şimdi ( off ya napıcam kime götürücem buralarda doktorda yok bana istanbul avrupa yakasında çocuk nörolojisi yada çocuk psikiyatrisi önerebilirmisiniz ?

kızım otizmli mi şimdi ( off ya napıcam kime götürücem buralarda doktorda yok bana istanbul avrupa yakasında çocuk nörolojisi yada çocuk psikiyatrisi önerebilirmisiniz ?

Gelen cevap çok açıklayıcı değil..hem uyaran eksikliği hem yaygın gelişim bozukluğu demiş.İkisi çok farklı şeyler..Bence de düşünmektense hemen çocuk psikiyatristine götür...İçin rahat olur.

evet birkaç doktor buldum randevu alıcam en kısa zamanda götürücem

Bence teşhis koymaları için kızınızı görmeleri lazım, birkaç açıklamayla
görmeden koyulan teşhisle endişeye kapılmayın.
Benim oğlumu uzun süredir takip eden nöroloji doktrumuz,
bana telefonda söylediğim birkaç şey üzerine, otizm dedi oğlum için.
Açıkçası ben çok ciddiye almadım ve doktoru yanlış buldum ayrıca.
Sonrasında başka bir doktora gittik, oda otizm olmadığını söyledi.
Doktorların hepsi de ayrı telden çalıyor.
Otizm konusunda nörologdan çok, psikologdan yardım almanız en doğrusu heralde.
benim oğlumun nöroloji alanında takibi sürüyor, yakında beyin emarı tekrarlanıcak ve genetk
test sonucumuzu bekliyoruz, eğer onlarda birşey çıkmazsa, ben de psikoloğa götüreceğim oğlumu.
inş birşeyi yoktur kızınızın, güzel haberlerini alırsınız inş.

Merhaba sizin için çok sevindim..neler yaptınız ve oğlunuz şimdi ne durumda öğrenebilir miyim?
Surekli parklara kalabalık alanlara goturdum anlamadigi halde surekli konustum ve cok ilgilendim en onemliside tv yi bicak gibi kestim :) inşallah böyle devam ederi Rabbim herkesin evladina sifa versin kazadan beladan korusun amin..

cevabınız için teşekkür ederim sizede geçmiş olsun allah acil şifa versin. Evet kesinlikle çok doğru doktor görmeden teşhis koymak yanlış olur kızımı gözlemliyorum algılamada hiçbir problemimiz yok ne istersem getiriyor anlıyor herşeyi göz teması çok güzel taklitler yapıyor el sallıyor bay bay yapıp öpücük atıyor top oynuyor legolarını diziyor yap bozlarını yapabiliyor şekilleri yerlerine sokabiliyor beni en çok düşündüren cümle kuramaması hiç konuşmuyor deil çünkü tek kelime söylüyor ayrıca kendi dilince birşeyler anlatıyor bazen ama biz anlamıyoruz bide ufak tefek şeyler var mesela arada parmak uçlarında yürümesi ve özellikle sevindiğinde dışarı çıktığımızda çığlık atması. neyse yakında doktora gidicez zaten doktorda gözlemlesin inş. kötü bişey demez allah hepimizin yardımcısı olsun..

Son düzenleme:
Yaprak hanim dun sizin egitmeninizle gorustum karsida oturdugumuzu soylesldim.sorun ilmadigini ana oncelikle cocugu gormesi gerwktigini soyledi.faydali olamayacagim bi cocuksa hic baslamam dedi.ins iyi seyler soyler.cunku biliyorsunz maddi acidan esimi ikna etmek baya zor oldu..hatta bi arkadasimdan ben bilezigini aldim.oyle cagirabildik.artik o da ne kadar yeter tartisilir.ama en azindan birazda olsa bi ilerleme olursa gerisi esomde ister.once onun gormesi lazim ins use yarar

Biz de özel eğitim kararı aldık. Maddi olarak karşılamak için şu an kredisini ödediğimiz evi satmaya karar verdik. İnşallah düzelir yavrularımız.

gamzeynep ve mehmetinannesi allah hepimizin yardımcısı olsun kuzularımız biran önce iyi olsun yeterki onlar için elimizden geleni yapacağız mecburen bizde yeni ev aldık kredi ödememiz bu ay başlıyo inş. doktor kötü bişey demez tedavi için bütün imkanları zorlıycaz
artık yapacak bişey yok.

Aksam egitmenle yine gorustuk.pazar gunu gelip kizimi gorecek.ona gore konusacaz artik.ins iyi seylervsoyler.fsydamin olamayacsgi bi cocuksa hic baslamam bu ise dedi.bende biraz stres yaratti.yani hem sabursixlikla hemde korkuyla pazar gununu bekliyoruz

korkma cnm aklına kötüyü getirme olumlu düşün inş. iyi şeyler söyler eğitmen. allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…