Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
esra ne yaptınız gittiniz mi doktora?gidince gelişmeleri bizimle de paylaşın..

mrb blue09 henüz doktora gitmedik önümüzdeki hafta pazartesi gidicez kısmetse gelişmelerden muhakkak haberdar ederim sizleri. sizde durumlar nasıl?

Biz de özel eğitim kararı aldık. Maddi olarak karşılamak için şu an kredisini ödediğimiz evi satmaya karar verdik. İnşallah düzelir yavrularımız.

Merhaba..mesajınızı okuyunca üzüldüm...biz de ev kredisi ödüyoruz..eğer devletin ödediği yeterli gelmezse ve bir destek bulamazsak belki biz de satarız...çocuklarımız herşeyden değerli...

mrb blue09 henüz doktora gitmedik önümüzdeki hafta pazartesi gidicez kısmetse gelişmelerden muhakkak haberdar ederim sizleri. sizde durumlar nasıl?

Bizde özel eğitim derslerine başladık..iki saat aldı şimdilik ve kreşten kızımın çok farkettiğini söylediler..çok sevindim.göz temasının iyi olduğunu ve çok neşeli olduğunu söylediler..iyi ki başladınız dediler.ben de evde çok ilgileniyoruz.ve artık biz de televizyon izlemiyoruz.Gerçekten hiç açmamak lazımmış.Kızım mama,anne,aç kelimelerini daha sık kullanmaya başladı..İnşallah bu zor günleri atlatırız.ilginiz için teşekkürler...

sizin adınıza çok sevindim bende kızımı gözlemliyorum televizyonu hayatımızdan çıkarttığımızdan bu yana baya gelişme var konuşma olarak hala tek kelime ama olsun hareketleri tavırları çok güzel göz temasımız zaten vardı ama dikkat ettim bu günlerde bişey isterken işaret parmağıyla gösteriyor dün akşam balkonda oturuyorduk eşimle kızım içerde legolarıyla oynuyordu seslendim telefonumu istedim getirdi :)) sonra diğer oyuncaklarından istedim hiç karıştırmadan doğru olarak getirdi. çok sevindirik oldum maşallah nazar değmesin dedik babasıyla inş. böyle devam eder yavaş yavaş hepsi olacak inş.

Esra çok iyi kızının davranışları maaşallah:)..İşaret parmağını kullanması,istediklerini yapabilmesi çok güzel..Tek sorunu konuşma gibi.Yakında açılır bence kızın...

Esra çok iyi kızının davranışları maaşallah:)..İşaret parmağını kullanması,istediklerini yapabilmesi çok güzel..Tek sorunu konuşma gibi.Yakında açılır bence kızın...

saolasın cnm inş. açılır bende umutluyum gayet iyi gidiyor çünkü belki doktora götürmeye gerek bile kalmaz. bu arada bazen kitapta okuyorum kitap okumakta çok faydalıymış özellikle uyku saati geldiğinde. kendide resimli kitapları var onları inceliyor hayvan resimleri var kuşu öğretmeye çalışıyorum söyleyemesede kuşu sorduğumda en azından kuşun olduğu sayfayı açıyor :) buda güzel bişey bence..

Son düzenleme:
benimde 4 yaşında kızım var tam loarak teşhisi yok atipik ?bildiğim bir şey varsa dikkat eksikliğimizdir.muhat rumuzlu arkadaşımız özel eğitimci galiba bana yardımcı olbilirmisiniz ?

Son düzenleme:
benimde 4 yaşında kızım var tam loarak teşhisi yok atipik ?bildiğim bir şey varsa dikkat eksikliğimizdir.muhat rumuzlu arkadaşımız özel eğitimci galiba bana yardımcı olbilirmisiniz ?

eliffff rumuzlu arkadaşım msj okudum çocuklarımızın çok ortak noktası var yaşları olduğu gibi nerelerdesin en son kayseride özel eğitimcideydin neler yapıyorsun özel görüşebilirmiyiz

geçmiş olsun allah acil şifa versin sizede kızınız baya büyükmüş konuşma durumu nasıl biz 2 yaşındayız konuşma yok henüz tek kelimedeyiz göz temasımız çok güzel algılamada hiç problem yok herşeyi anlıyor ne istesek getiriyor ama ufak tefek şeyler var tabi beni düşündüren o yüzden bende tedirginim tvyi hayatımızdan çıkardık gözlemlemeye devam ediyorum güzel gidiyor şimdilik inş. dahada iyi olur.

Buglem merhaba.Kızınızın özellikleri,yapabildiği ve yapamadıkları neler?Özel eğitim alıyormusunuz?

gamzeynep, sizin de kızınız 3 yaşında galiba.Doktora gittiniz mi?Teşhisi var mı?Konuşma durumu nasıl?

Bizim konuşma hep vardı ama çok iyi değildi ben 1-2yaşından beri Dr götürdüm şüphelendiğimşeyler oldu ama kimse bana inanmadı Dr birşey yok uyaran eksikliği dedi sonra konuşma vardı evet ama sorulara cevapveremiyordu yine Dr götürdüğümde atipik olabilir dedi ama acele edilecek bir durumda değilsinizkreşeverin eğitim alırsada faydası olurdenildi bizde 6 aydır eğitime gidiyoruz davranış problemlerimiz vardı onuyok ettik Dr ,çocuk gelişiminize halen tek sorunuz davranış bozukluğu tek çocuklarda otistikbelirt
Lergörülebilir normaldir diyorlar biz eğitime devam ediyoruz dikkat eksikliğimizde var bu arada

Buglem merhaba.Kızınızın özellikleri,yapabildiği ve yapamadıkları neler?Özel eğitim alıyormusunuz?

Yapabildikleri konuşuyor büyüklerde tanıdığı tanımadığı herkezler iyi ama çocuklarla değil ama!algılama her zaman vardı , farkındalığı vardı,bir şey öğrensin,söylensin asla unutmaz . Bir gördüğü yüzü kişiyi, adını unutmaz. Yapamadıklar: çocuklarla oyun yok, oyunu başlatılıyor ama devamını getiremiyor,kaba motor çok iyi ama ince motorbecerileriçok iyi değil eğitimcimiz davranış problemi olmasaydı çok şeyi aşamıştık 5 ayda diyor inş bundanx sonra daha iyi olur. Başından geçen olayları anlatamıyor, sorduğumda söylemiycem diyor. Mevla bugün kreşde ne yedin, bugün kreşde ne yaptın söylemiyelim diyor işte bizde böyle. S

Canım bol bol ilgilen ve daha çok çocuklarla beraber olmasını sağla bir süre denederimasla akademik çalıştırma bol bol oyun oyna tatbiki çalışmıyorsan

Canım bol bol ilgilen ve daha çok çocuklarla beraber olmasını sağla bir süre denederimasla akademik çalıştırma bol bol oyun oyna tatbiki çalışmıyorsan

tamam cnm teşekkür ederim tavsiyelerin için elimizden geldiğince ilgileniyoruz konuşuyoruz sorular sorup cevaplatmaya çalışıyoruz ayrıca legolarıyla oyuncaklarıyla oynuyoruz kaşıklarla tencereden bize yemek yediriyor bebeklerini doyuruyor yapbozlarını yapabiliyor şekilleri yerlerine sokabiliyor üçgen yuvarlak vs. yaptıklarımız bunlar başka neler tavsiye edersin? arkadaş malesef yok henüz çünkü çalışıyorum annemdedışarı çıkartamıyor fazla anca avm falan götürüyoruz

gamzeynep, sizin de kızınız 3 yaşında galiba.Doktora gittiniz mi?Teşhisi var mı?Konuşma durumu nasıl?

Merhabalar..ewt kizim 3 yasinda..tabiki doktora goturdum hem de cokkk.makesef bi ilerkeme yok.konusmuyor.bi kac kelime var o kadar.kelimelerin oldugu bi kitapcigi vardi.onlarin hepsini sordugumda adini soylerdi.50-60 tane.simdu hicc.yaaa deyip kitabi kapatiyor.unuttu mu soylemek mi istemiyor bilniuorum.gecenlerde yine sirdum bi kac tanesine cvp verdi. bi ara o kitaplarla cok siktik sanirim yavrumu..durum boyle..pazar gunu gelecek rgutmen bakalim ne diyecek

Çocuğa annemi bakıyor hangi şehirde yaşıyorsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…