- 25 Ağustos 2010
- 3.121
- 73
- 363
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.401
ben inanıyorum ki hepimiz bu otizm illetini yenicez, onlar bizim canımız, ve biz her anneden daha çok anneyiz....Katettiğiniz yolu, verdiğiniz emeği ve geldiğiniz noktayı takdir ve tebrik ediyorum arkadaşım.. Ve inanıyorum ki sizden daha daha güzel haberler duymaya devam edeceğiz..
ben inanıyorum ki hepimiz bu otizm illetini yenicez, onlar bizim canımız, ve biz her anneden daha çok anneyiz....
oğlum doğduğundan beri ilk 3 yıl ben annelik heyacanını doğru dürüst yaşayamamışım onu anladım , takiii oğlum boynuma sarılıp canım annem seni çok seviyorum diyene kadar, rabbim bu heyecanı hepinize nasip etsin hepimiz emek veriyoruz, her gün yeniden doğup, yeniden ölüyoruz ama sonunda ışığı görücez hepimiz ben inanıyorum....
canım ben bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum.nolur yazacaklarıma üzülme ve beni yanlış anlama.benım öğretmenlik yaptığım bir okulda otizim olan bir öğrenci var devlet okulunda ve kazanarak o okula gelmiş.herşeyi anlıyor biliyor ama takıntıları olan bir çocuk.mesela gecen gün öğretmenler odasına girdi hocam bana x.isimli öğretmenin verdiği ödevi söylermisiniz dedi.bende o öğretmen burda yokki dedim bilmiyorum ne ödev verdi dedim.arkadaslarım bana söylemiyorlar napcam ben o ödevi öğrenmem lazım dedi.sen merak etme ödevi duymadığını söylersin öğretmenin sana kızmaz dedim.sonra arkadaşlarına sorduk ve söylediler ödevi.olmaz ben o ödevi yapmak zorundayım öğretmen yapcaksınız dedi diye 3 kere aynı cümleyı arka arkaya sıraladı ve cok sinirliydi.yani diyeceğim o ki bir cok insana göre sorumluluk bilinci daha yüksek işi önemseyen yapacağım diye takıntı yapan birisi.ben özel otizimliler okulunda daha başarılı olacağına inanıyorum burda ne yazıkki arkadaşlarından bazıları takıntılarıyla alay edebiliyor buda onu sinirlendiriyor bağırıyor onu öyle gördükçe içim parçalanıyor resmen. arkadaşlarına uyarılar yapıldığı halde dersi kaynatmak için bile böyle şeyler yapıyorlar maalesef anlamıyorlar derste olmasa teneffüste oluyor.sana demek istediğim moralini bozma okulada gider çokta başarılı olur bunun için üzülme.yeterki evde ona cocugum bak böyle olursa daha güzel olur gibi olumlu yaklaşarak okumanın güzel bir şey olduğunu anlatın onlar cok masum ne duysalar ona inanıyorlar kötülük bilmiyorlar.aslında bu yüzden korunmaya ihtiyaçları var çünkü çocuk büyük meselesi değil çocukken bile kötü olan var.ve ben bir şey farkettim diyelimki sen bunu yapmanı istiyorum diyorsun ya o onu yapmak zorunda hissediyor kendini egerki istediğin şey ona göre zor bişeyse o gün çok stresli oluyor .basit şeyler isteyerek onu mutlu edin mesela evde bana bir bardak su getirirmisin diyin o size suyu getirdiğinde sen çok akıllı çok başarılısın gibi böyle olumlu cümleler söyleyin sürekli kendisini mutlu hissettikçe daha kendilerine güvenli oluyorlar.keşke herkes toplumda bu konuya daha hassasiyetle yaklaşsa.umarım sizi kırmamışımdır yazdıklarımla sadece gözlemleyebildiğim kadarıyla yazmak istedim yardımcı olabilirim belki düşüncesiyle.kırdıysam çok özür dilerim.allahım yardımcınız olsun ve en kısa zamanda cocugunuzu bu hastalıktan kurtarsın inşallah .
ben sizinle aynı fikirde değilim hanımefendi..eğitimci olabilrsiniz mesleğinize saygı duyuyor ama otizmle ilgili bir bilginiz olduğunu sanmıyorum zira;otizmli yavruların normal gelişim gösteren akranlarının olduğu bir eğitim kurumunda eğitim alıp arkadaşlarından öğreneceği çok şeyler olduğu gibi oçem gibi merkezlerde çocuğun tamamen kaybedildiğine inanıyorum..burda asıl siz değerli eğitimcilere iş düşüp alay eden arkadaşlarının bu konuda eğitilip toplumun içerisinde bu özel yavrularımızın kabul edilip onları olduğu gibi sevebilmeyi kabul etmeyi öğretmelisiniz..ayrca kötü niyetli olmadığınızı benimseyip otizmin bir hastalık değil farklılık olduğunu da bilmenizde fayda görüyorumki,çocuklarımıza faydanız olsun...
Benimlede çok dalga geçerlerdi okuldayken bu her çocuğun başına gelebilir bunu otizme yormak çok çok çok saçma geldi bana
bizlerin durumuna üzülmek yerine otizmi doğru yerden anlamaya çalışmanızı öneririm. Umarım bu meşakkatli yolumuzda önümüze sizin mantalitenizde eğitimciler çıkmaz.İnşallah sizi kırmışımdır ki kendinize gelebilmenize bir nebze de olsa katkım olsun.
benim oğlum hasta değil ama iyi dileklerin için teşekkür ederim, iyi niyetle yazmış olduğunu düşünüyorum ama keşke yazmasaydın burdan, özelden bana msj atsaydın ziraaa çoğu otizimli anne babanın kalbini kırdın bu yazınla, normal okula giden tüm otizimlilerin en büyük derdini paylaşmışsın burda ve eğitimcilerin sırf sınıfın düzeni bozulmasın aman dersi sorunsuz halledeyim, aman yorulmayım düşüncesi ile otizmden sıyrılmış birkaç takıntısı dışında normal hayata dönmüş çocukları oçem gibi çok ağır derecede otizmlilerin eğitildiği okullara yada eve yönlendirmeye çalışmalarından bahsediyorum, ben kendi oğlumdan yola çıkarak sizi tenzi ederek ( tamamen iyi niyetli olduğunuzu düşünerek yani ) karşı komşumun oğlunda otizm olmadığı halde araba anahtarını gece gündüz elinden hiç düşürmemek gibi takıntıların her çocukta olabileceğini hatırlatmak isterim, inşallah tüm eğitimciler sizin gibi düşünmüyordur çünkü bu zihniyetteki eğitimcilere çocuğumuda emanet etmek istemem, hakkımıda helal etmem...
otizmin ne olduğunu gerçekten bilmediğinizi düşünüyorum çünkü, benim oğlum evde bir eşya gibi hiçbirşeyin farkında değilken göz teması yokken, seslendiğimizde bırakın duymayı cvp vermeyi, evde bomba patlasa farkında olmayan bir çocukken şuan yaşıtlarından neredeyse farksız hale geldi,, bu günleri hayal bile edemezdim ben okadar umutsuzdum, tüm otizimli aileler gibi önüm kapkaranlıktı şimdi siz böyle bir forumda bunca insanın umudunu yıktığınızın farkındamısınız bilmiyorum ama tamamen yanılıyorsunuz, oğlum şuan sıradan bir kreşte ve asla kendine güvensiz değil tam tersi özgüveni aşırı yüksek ve dalga çeçmeye çalıştığımızda bizi bastırıyor, yani her çocuk aynı değil..
amacım sizi kırmak yada üstünüze gelmek değil ama burda yazdığınız her kelime binlerce ailenin hayatını etkiliyor, bu forumun bbinlerce takipçisi var herkes buraya yazmıyor ama okuyor, bana günde kaçtane özel msj geliyor bilemezsiniz, burda paylaştığım olumlu her kelime için binlerce umut dağıtıyorum ben ve benim gibi çocuğunu otizmden sıyıran aileler.... oyüzden yazdıklarınıza tepki gösteriyorum, biz şuan çocuğumuzun okulda dışlanması ile ilgili değil çocuğumuz acaba o okulda okuyabilecekmi diye endişeleniyoruz bilmem anlatabildimmi, sizde beni yanlış anlamayın olurmu, yaşadıklarımzı anlamanız mümkün bile değil....
gülsan hanım ben dersin düzeni bozuluyor söyle oluyor böyle oluyor demedim dememde.kötü niyetle yazmadım ben sadece gözlemlediklerimi yani iyi niyetli olduklarını bu çocukların hassas olduklarını belirtmek amacındaydım.kimseyi kırmak istemedim yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum.ayrıca evet cok fazla bilgim yok dediğim gibi gözlemlediklerim böyleydi özür dilerim kırdıysam inanın iyi niyetle yazdım ben.okulda okuyabılecekmı endışesini taşımayın tabiki okuyabilir neden okumasın yeterki mutlu olsun pozitif davranılsın anlamında yazmıştım.keşke yazmasaydım diyorum yanlış anlasılabılcegımı düşünmemiştim.çünkü iyi niyetimle yazmıştım kalbimi allah biliyor .
bu topiğe geliş amacım otizm hakkında bilgilenmekti.ve sadece okulda gözlemlediğim buydu diye insanların birbirlerini bilinçlendirmesiyle bu otizme desteğin artacağını anlatmak istedim.tabiki bir ailenin verdiği mücadeleyi anlayamam.çünkü konu hakkında cok bilgim yok.yorumumu iyi niyetimle yazmıştım ben kırmak istemedim kimseyi ama yanlış anlaşıldım bunada çok üzüldüm bir daha yorum yapmak istemiyorum .hatamı anladım.bilmeden iyilik anlamında yazayım derken insanları kırmışım bu yüzden herkesten özür dilerimSlm. Öncelikle sizin bu forumda bulunuş sebebinizi çok merak ettim ben.. Herhalde durduk yere giripte şu topikleri bir okuyum demediniz.. Bu öğrencinizi tanımak adına bu durumu yaşayan aileleri, bu ailelerin en büyük amacını, bu amaç için ortaya döktükleri bir dünya emeği ve bir o kadar serveti, bu verilen emeğin ömürden götürdüğü onca seneyi anlamak için burda iseniz keşke önce biraz araştırma yapsaydınız bu konuda ve sonra böyle bir yorumda bulunsaydınız. Siz o çocuğun o normal okula girebilmesi için kendisinin ve ailesinin verdiği mücadeleyi asla anlayamazsınız. Eğer anlarsanız önce gidip onun alnından sonra onu yetiştiren ailenin ellerinden öpmeniz gerekir..Bir öğretmen olarak (ki bende öğretmenim) o çocuğu o duruma sokan koca bir sınıfın aileleri ile görüşme yapmak varken buraya gelip çocuğunuzu otizmliler okuluna verin tavsiyeniz abesle iştigaldir.. Toplum olarak mücadeleden kaçan,kolayı seçen, azınlığı ezen, çoğunluğun güttüğü koyun olmayı tercih eden rahatını seven insanlar olduğumuz için sizi anlıyorum. Aslında yetkili merciiler ile görüşüp önce sizin gibi eğitimcileri daha sonra sizin normal dediğiniz o öğrencileri bir eğitime sokmak lazım.. Not : lütfen sizi kırdıysam özür dilerim !!!!!
3 aylık rutin psikiyatri kontrolümüz vardı geçen hafta, doktorumuz yoktu başka bir dr ilgilendi, oğlunuzda göz teması çok yetersiz bunun dışında otizm bulgusu göremiyorum dedi, dosyasına baktı 9 ayda çok yol katetmişsiniz dedi :) devamlı değişen takıntılarından bahsettim otizmde takıntılar genelde ilelebet kalır ama önemli olan sosyal alandaki gelişmeleridir bizim için dedi, normal okula gidebilir dedi, görsel zekası ve hafızası yaşıtlarının çok ilerisinde , ilerki dönemlerde üstün zekalı olduğu anlaşılırsa gerekli yönlendirmeleri biz yaparız dedi, motor gelişim testi yaşıtlarıyla aynı çıktı, sanırım biz otizmi yendik, bunu gururla ve büyük bir sevinçle söylüyorum, rabbim hepinizin yavrusuna nasip etsin, sizinle paylaşmak istedim çünkü hepimizin aklında aynı soru var çocuğum normal oabilecek mi tamamen düzelecekmi normal okulda okuyabilecek mi... evet benim oğlum için normal okulda okumasında hiçbir sakınca yok dendi :)
kreşe gittik geçen hafta eşimle kameradan oğlumuzu seyrettik, yağ satarım bal satarım oynuyordu arkadaşlarıyla, sırasını bekledi, sırası gelince oda oynadı, sonra oyuncak sepetini döktüler oyuncaklarla oynadılar sonra hep birlikte topladılar oğlum sınıftakilerden daha yapılı olduğu için sepeti o götürdü yerine ben çok güçlüyüm hareketi yaptı kollarındaki kasları göstererek :)
konuşması ile ilgili hiçbir sıkıntımız kalmadı diyebilirim, anne mehmet abimlere gidelimmi, çok özledim oyuncak oynyalım mı onunla diyebiliyor, yada artık konuşmayı kendi başlatabiliyor çekmeceden kepçeyi alıp bununla ne yapıyoruz diye soruyor, dışardan eve gelince anne sana makarna aldım diyip poşeti bana uzatıyor, anne ben yemeğimi yedim bilgisayarla oynayabilirmiyim lütfeeen diyor... anlamsız ses çıkarmaları dışında dışardan dikkat çeken bir sorunumuz kalmadı artık ha birde takıntılarımız...
ayrıca artık tv ve bilgisayara belli bir süreliğine izin veriyorum artık eskiden 45 dakikaydı şimdi 3 saate kadar izin veriyorum ama ara ara açarak, bilgisayarada haftada iki gün izin var akıllı olursa, bir aydı bi sorun çıkmadı yani gerileme yapmadı...
birde birşey daha paylaşıcam sizinle abd de yaşayan bir çocuk doktorunun adı kadir tuğcu, googlede aratabilirsiniz bir forum sitesine üye sorularınıza cvp veriyor, otizmdeki yanlışlar diye bir yazısından aklımda kalanları yazıcam: otizmlilerin bağırsak florası bozuk değldir tamamen sömürücülerin uydurmasıdır, bağırsakta parçalanmdan ve sindirilmeyen hiçbir madde kana karışmaz tüm dr lar bunu bilir ama nedense kimse sesini çıkarmıyor diyor yani kazen diyeti bir uydurmadan ibarettir diyor, aşılarla ve civayla hiç alakası yoktur diyor birde, çünkü aşıda kullanılan civa metil değil yanlış olmasın etil civa demişti sanırım, oda beyni etkilezmiş, ayrıca avrupa ve abd de bu diyetler yıllar önce geçerliliğini yitirmiş diyor, yani otizm anne karnında oluşan bir yapısal bozukluktur, doğumdan sonra otizm olmaz diyor, doğumdan sonra olanlar uyaran eksikliğidir diyor...
sabır sadece sabır, merak etme canım çok yakında çıkacak o karanlıktan ve sen geldiğiniz noktaya hayret edeceksin... tv yi kapatalı nekadar oldu iki üç ay içerisinde etrafının farkına varması lazım, resimli kitaplara bakıyormusunuz tavsiye ederim, abartılı sesler çıkararak resimlere göre hikaye okuyun dikkatini çekebilirseniz tabiii, bizim oğlan ilk zamanlar kitabın yüzüne bakmazdı dinlemezdi bizi ama tv olayını unuttuktan ve kreşte yeni şeyler gördükten sonra çok arttı ilgisi... bol çocuklu ortamlara sokmaya devam edin birde onlardan görerek taklit ederek aşıyorlar çoğu şeyiiii...inşallah arkadaşım ışığı hep beraber göreceğiz,bunca emek özveri birgün mutlaka karşılığı olucaktır...birde bilip bilmeden canımız sıkılmasa daha iyi olacakta neyse...ek 2 ders eğitim aldırmaya karar verdik evde çalışmalarımız verimli olmuyor diye ama herzaman dediğim gibi ve (daha önceleride sizinde en büyük sıkıntınız olan hiçbirşeyin farkında olamama durumu) etrafına olan ilgisizliğini atlatabilsek birçok şeyi daha kolay aşacaz gibi geliyor ama hala oralarda değiliz olurmuyuz acaba birgün diye dua ediyorum
iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum ama konu çok hassas olduğu için objektif olamıyoruz biz,,, siz o haysiyetsiz öğretmenlerdensiniz demiyoruz zaten, ama şu bir gerçek ki her okulda böyle düşünen öğretmenler oluyor sadece otizm için değil hiperaktif öğrenciler için bile öyle düşünüyorlar, bende öğretmenlik yaptım zamanında biliyorum yakın arkadaşlarımla bile tartışırdım bu konuda offflamalarını velilerin arkasından konuşmalarını iyi biliyorum, ama anlamalarını beklemiyorum sadece normal okul yerine oçemi tavsiye etmeniz o öğretmenleri getirdi aklıma ve sizi tenzii ederek yorum yaptım sizi kırdıysam bende özür dilerim... otizm ile mücadele ederken derdimi anlayan kimsem yoktu yanımda ve bu forumda aynı dertten muzdarip kaderdaşlarımızla dertleşiyoruz yalnızca ve yol gösteriyoruz birbirimize ufacık umut ışığı arıyoruz birbirimizde ve kabul ettiğiniz gibi yorumunuz bizim sadece canımızı sıktı bize hiçbir faydası olmadı... isteyen istediği yerde yorum yapmak konusunda özgürdür ama mümkünse bilmeyen yorum yapmasın bu konularda çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor ve o ateş içimizde hiç sönmüyor bizim....yazdığım yorumdan ötürü yanlış anlaşıldığımı gördüm.ben kimseyi kırmak istemedim evet otizmi bilmiyorum sadece gözlemlediğim kadarıyla çevremden yardımcı olabilirim amacıyla yazmak istedim. iyi niyetle yazdım.bazı arkadaşlar kınamak anlamında algılamış ben bu yapıda birisi değilim.üzülen annelere bir teselli amacında yazmak istemiştim.ama dediğim gibi yazım yanlış anlaşıldı ve benım yazıma üzüler anneler oldu.ben üzmek istemedim.keşke yazmasaydım.bilmeden kırdığım herkesten özür dilerim.bir daha yazmak istemiyorum çünkü allah biliyor kalbimi iyi niyetli yazdığımı neticede yanlış anlaşıldığım için çok kırıldım .
sabır sadece sabır, merak etme canım çok yakında çıkacak o karanlıktan ve sen geldiğiniz noktaya hayret edeceksin... tv yi kapatalı nekadar oldu iki üç ay içerisinde etrafının farkına varması lazım, resimli kitaplara bakıyormusunuz tavsiye ederim, abartılı sesler çıkararak resimlere göre hikaye okuyun dikkatini çekebilirseniz tabiii, bizim oğlan ilk zamanlar kitabın yüzüne bakmazdı dinlemezdi bizi ama tv olayını unuttuktan ve kreşte yeni şeyler gördükten sonra çok arttı ilgisi... bol çocuklu ortamlara sokmaya devam edin birde onlardan görerek taklit ederek aşıyorlar çoğu şeyiiii...
iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum ama konu çok hassas olduğu için objektif olamıyoruz biz,,, siz o haysiyetsiz öğretmenlerdensiniz demiyoruz zaten, ama şu bir gerçek ki her okulda böyle düşünen öğretmenler oluyor sadece otizm için değil hiperaktif öğrenciler için bile öyle düşünüyorlar, bende öğretmenlik yaptım zamanında biliyorum yakın arkadaşlarımla bile tartışırdım bu konuda offflamalarını velilerin arkasından konuşmalarını iyi biliyorum, ama anlamalarını beklemiyorum sadece normal okul yerine oçemi tavsiye etmeniz o öğretmenleri getirdi aklıma ve sizi tenzii ederek yorum yaptım sizi kırdıysam bende özür dilerim... otizm ile mücadele ederken derdimi anlayan kimsem yoktu yanımda ve bu forumda aynı dertten muzdarip kaderdaşlarımızla dertleşiyoruz yalnızca ve yol gösteriyoruz birbirimize ufacık umut ışığı arıyoruz birbirimizde ve kabul ettiğiniz gibi yorumunuz bizim sadece canımızı sıktı bize hiçbir faydası olmadı... isteyen istediği yerde yorum yapmak konusunda özgürdür ama mümkünse bilmeyen yorum yapmasın bu konularda çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor ve o ateş içimizde hiç sönmüyor bizim....
Bende vakit buldukça sizleri takip eden bi anneyim...2,5 yaşında bir oğlum var...Benimde aklıma soru işaretleri geliyor arada sırada...Sizleri takip ederek çok şey öğreniyor,sevinçlerinizle seviniyor ,üzüntülerinizle üzülüyorum...Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum...15 yıllık eğitimciyim...öğretmenliğimin ilk yılımda sınıfa girdiğimde bir öğrencimin çok farklı davrandığını fark ettim...4.sınıf öğrencisiydi..En arka en köşede oturuyordu...boyuda çok kısaydı oysa...adını sordum,,diğer çocuklar söylemez dedi...Okuma yazma yok tabiii...defter falanda yok önünde...Arada sırada araba sürer gibi ses çıkarıyor ve ben ne desem o davranıştan vazgeçmiyordu...Önce yerini değiştirdim...hediye kalem defter aldım...Sürekli başını okşadım...Bana ilk adını söylediğinde sevinçten uçtum..Ferhat tı adı yavrumun...Sonra annesine yalvar yakar rama götürdüm...İleri otizm teşhisi konuldu...Hergün diğer çocuklar resim yaparken hazırladığım resimli harflerle çalıştıkkkk....sayılarla oyunlar oynadık..Sınıfı içine sek sek çizip elele rakamlara atladık....diğer çocuklarıda oyunumuza kattıkk....ve sonuççç...........bir sene içinde gayet güzel okuyup yazabilen,rakamları tanıyan az da olsa kendini ifade edebilen ve tenefüste oynayannnnn ve en önemlisi okula koşa koşa gelen bir yavru....Benim yüzümde kocaman bir gülümsemeeeee...elimede bir başarı belgesi tutuşturdular bu çocuğa nasıl okuma yazma öğretmişim dye hayretle....Ben şaşıyorum 4 sene boyunca o öğretmen ne yapmış acaba??? Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın...Güzel günlerini göstersin....Hepinizin yavrularını kokluyorum...))
inşallah hayırlı dileklerimiz kabul olur..kızımda ağır hiçbir durum yok öğretmenleri ve dr larda aynı düşüncede...tv ye ilgisi olmadı zaten açıkta olsa pek ilgilenmez pepe falan izler sadece oda çok uzun süre değil zaten.sabırsızlığı ağlayarak istemeleri daha önce söyleyip şimdi kullanmadığı kelimeleri ve önemli bir gelişme kaydedemediğimiz canımı sıkıyor,tamam çocuk ağır değil ama ilerlemede yok
allah sizden razı olsun, gözlerim dolarak okudum, 4 yıl boyunca o çocuğun sorununu anlamayan diğer eğitimciye diyecek lafım yokBende vakit buldukça sizleri takip eden bi anneyim...2,5 yaşında bir oğlum var...Benimde aklıma soru işaretleri geliyor arada sırada...Sizleri takip ederek çok şey öğreniyor,sevinçlerinizle seviniyor ,üzüntülerinizle üzülüyorum...Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum...15 yıllık eğitimciyim...öğretmenliğimin ilk yılımda sınıfa girdiğimde bir öğrencimin çok farklı davrandığını fark ettim...4.sınıf öğrencisiydi..En arka en köşede oturuyordu...boyuda çok kısaydı oysa...adını sordum,,diğer çocuklar söylemez dedi...Okuma yazma yok tabiii...defter falanda yok önünde...Arada sırada araba sürer gibi ses çıkarıyor ve ben ne desem o davranıştan vazgeçmiyordu...Önce yerini değiştirdim...hediye kalem defter aldım...Sürekli başını okşadım...Bana ilk adını söylediğinde sevinçten uçtum..Ferhat tı adı yavrumun...Sonra annesine yalvar yakar rama götürdüm...İleri otizm teşhisi konuldu...Hergün diğer çocuklar resim yaparken hazırladığım resimli harflerle çalıştıkkkk....sayılarla oyunlar oynadık..Sınıfı içine sek sek çizip elele rakamlara atladık....diğer çocuklarıda oyunumuza kattıkk....ve sonuççç...........bir sene içinde gayet güzel okuyup yazabilen,rakamları tanıyan az da olsa kendini ifade edebilen ve tenefüste oynayannnnn ve en önemlisi okula koşa koşa gelen bir yavru....Benim yüzümde kocaman bir gülümsemeeeee...elimede bir başarı belgesi tutuşturdular bu çocuğa nasıl okuma yazma öğretmişim dye hayretle....Ben şaşıyorum 4 sene boyunca o öğretmen ne yapmış acaba??? Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın...Güzel günlerini göstersin....Hepinizin yavrularını kokluyorum...))
Bende vakit buldukça sizleri takip eden bi anneyim...2,5 yaşında bir oğlum var...Benimde aklıma soru işaretleri geliyor arada sırada...Sizleri takip ederek çok şey öğreniyor,sevinçlerinizle seviniyor ,üzüntülerinizle üzülüyorum...Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum...15 yıllık eğitimciyim...öğretmenliğimin ilk yılımda sınıfa girdiğimde bir öğrencimin çok farklı davrandığını fark ettim...4.sınıf öğrencisiydi..En arka en köşede oturuyordu...boyuda çok kısaydı oysa...adını sordum,,diğer çocuklar söylemez dedi...Okuma yazma yok tabiii...defter falanda yok önünde...Arada sırada araba sürer gibi ses çıkarıyor ve ben ne desem o davranıştan vazgeçmiyordu...Önce yerini değiştirdim...hediye kalem defter aldım...Sürekli başını okşadım...Bana ilk adını söylediğinde sevinçten uçtum..Ferhat tı adı yavrumun...Sonra annesine yalvar yakar rama götürdüm...İleri otizm teşhisi konuldu...Hergün diğer çocuklar resim yaparken hazırladığım resimli harflerle çalıştıkkkk....sayılarla oyunlar oynadık..Sınıfı içine sek sek çizip elele rakamlara atladık....diğer çocuklarıda oyunumuza kattıkk....ve sonuççç...........bir sene içinde gayet güzel okuyup yazabilen,rakamları tanıyan az da olsa kendini ifade edebilen ve tenefüste oynayannnnn ve en önemlisi okula koşa koşa gelen bir yavru....Benim yüzümde kocaman bir gülümsemeeeee...elimede bir başarı belgesi tutuşturdular bu çocuğa nasıl okuma yazma öğretmişim dye hayretle....Ben şaşıyorum 4 sene boyunca o öğretmen ne yapmış acaba??? Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın...Güzel günlerini göstersin....Hepinizin yavrularını kokluyorum...))
gözlerim dolu dolu okudum.Allah sizden razı olsun diyorum.Bende vakit buldukça sizleri takip eden bi anneyim...2,5 yaşında bir oğlum var...Benimde aklıma soru işaretleri geliyor arada sırada...Sizleri takip ederek çok şey öğreniyor,sevinçlerinizle seviniyor ,üzüntülerinizle üzülüyorum...Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum...15 yıllık eğitimciyim...öğretmenliğimin ilk yılımda sınıfa girdiğimde bir öğrencimin çok farklı davrandığını fark ettim...4.sınıf öğrencisiydi..En arka en köşede oturuyordu...boyuda çok kısaydı oysa...adını sordum,,diğer çocuklar söylemez dedi...Okuma yazma yok tabiii...defter falanda yok önünde...Arada sırada araba sürer gibi ses çıkarıyor ve ben ne desem o davranıştan vazgeçmiyordu...Önce yerini değiştirdim...hediye kalem defter aldım...Sürekli başını okşadım...Bana ilk adını söylediğinde sevinçten uçtum..Ferhat tı adı yavrumun...Sonra annesine yalvar yakar rama götürdüm...İleri otizm teşhisi konuldu...Hergün diğer çocuklar resim yaparken hazırladığım resimli harflerle çalıştıkkkk....sayılarla oyunlar oynadık..Sınıfı içine sek sek çizip elele rakamlara atladık....diğer çocuklarıda oyunumuza kattıkk....ve sonuççç...........bir sene içinde gayet güzel okuyup yazabilen,rakamları tanıyan az da olsa kendini ifade edebilen ve tenefüste oynayannnnn ve en önemlisi okula koşa koşa gelen bir yavru....Benim yüzümde kocaman bir gülümsemeeeee...elimede bir başarı belgesi tutuşturdular bu çocuğa nasıl okuma yazma öğretmişim dye hayretle....Ben şaşıyorum 4 sene boyunca o öğretmen ne yapmış acaba??? Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın...Güzel günlerini göstersin....Hepinizin yavrularını kokluyorum...))
canım ne olur sen ara ara gir ve mesajlar yaz senin yazdıklarını okudukça motive oluyorum ve umutlanıyorum bizi ihmal etme lütfen bizde geçen pazar eğitime başladık cumartesi pazar olacak eğitim iki haftadır da kreşe başladık tam gün ama yavrumun akşamları hali kalmıyor özel eğitimdekileri tekrarlamaya bir de ikisi de hasta oldu çok fena napçamı şaşırdım artık sadece oyun oynayabildik şarkı söylüyorum, işte burunu öğrendi inanamadım burnunu gösterdiğinde daha önce aslındna hepsini gösteriyordu sanırım taklit beceresi de yükselmeye başladı mesela ablasının tacını bulmuş kafasın geçirmişbir güzel işte benim yaptığım gibi aynıbenim elim gibi cama tık tık yapıyor ben kimo dedim mi gülüyor kardeşi ile kutu kutu pense oynarken artık hemen sıkılmıyor ve onun gözlerinin içine bakıp gülüyor baba nerde dedim mi hemen babasına bakıyor göz teması biraz daha düzeldi birşey istediği gibi olmadı mı gözüme bakıp nazlı nazlı ağlıyor bunlar benim çok güzel ve umut doluyorum belki daha çok başındayım arada ver komutunu da yapmaya başladı elindeki birşeyi istiyorum yapıyor halkaları eline verip tak diyorum takıyor ama diğer ikizi gibi daha önce hangisi bilip yapmadı o da olcak inşallah diyorum hafta sonu parka götürdüm kaydırağı çok sevdi salıncaktan önce ürktü ama ona da alıştı sonra , zemin korkusunu nasıl yencez bilmiyorum farklı bir yer mesela hastane ve kreşte korkuyor tek ayakta durmaya canım sıkılıyor çok onu öyle görünce. Maddi sıkıntılar yüzünden kreşten alabilirim bilmiyorum birde çok hasta oldu hemen zati iyileşemiyor bir türlü yazın sürekli dışarı çıkarcam havalar ısınsın tuvalet eğitimini verirsem umarım milli eğitimin kreşi var özel gibi çok güzel kızım da oraya gitmişti eylül de yarım gün oraya göndereyim diyorum bilmiyorum kafam o kadar karışık ki ama senin yazdıklarını oğlunla ilgili gelişmeleri okudukca umutlanıyorum ve senin adına çok mutlu oluyorum canım allah bize de nasip eder inşallah öpüyorum seni
hepinizin hafta sonu iyi geçsin inşallah arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?