Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Katettiğiniz yolu, verdiğiniz emeği ve geldiğiniz noktayı takdir ve tebrik ediyorum arkadaşım.. Ve inanıyorum ki sizden daha daha güzel haberler duymaya devam edeceğiz..
ben inanıyorum ki hepimiz bu otizm illetini yenicez, onlar bizim canımız, ve biz her anneden daha çok anneyiz....
oğlum doğduğundan beri ilk 3 yıl ben annelik heyacanını doğru dürüst yaşayamamışım onu anladım , takiii oğlum boynuma sarılıp canım annem seni çok seviyorum diyene kadar, rabbim bu heyecanı hepinize nasip etsin hepimiz emek veriyoruz, her gün yeniden doğup, yeniden ölüyoruz ama sonunda ışığı görücez hepimiz ben inanıyorum....

inşallah arkadaşım ışığı hep beraber göreceğiz,bunca emek özveri birgün mutlaka karşılığı olucaktır...birde bilip bilmeden canımız sıkılmasa daha iyi olacakta neyse...ek 2 ders eğitim aldırmaya karar verdik evde çalışmalarımız verimli olmuyor diye ama herzaman dediğim gibi ve (daha önceleride sizinde en büyük sıkıntınız olan hiçbirşeyin farkında olamama durumu) etrafına olan ilgisizliğini atlatabilsek birçok şeyi daha kolay aşacaz gibi geliyor ama hala oralarda değiliz olurmuyuz acaba birgün diye dua ediyorum

Benimlede çok dalga geçerlerdi okuldayken bu her çocuğun başına gelebilir bunu otizme yormak çok çok çok saçma geldi bana

bizlerin durumuna üzülmek yerine otizmi doğru yerden anlamaya çalışmanızı öneririm. Umarım bu meşakkatli yolumuzda önümüze sizin mantalitenizde eğitimciler çıkmaz.İnşallah sizi kırmışımdır ki kendinize gelebilmenize bir nebze de olsa katkım olsun.

merak etmeyin hanım efendi o alay etmeye calısan öğrenciler artık alay etmiyorlar ama 9.sınıf oldukları için ilk dönem böyle bir durum söz konusu oldu sonradan bilinçlendirildiler zaten ama onlara bu bilinç aşılanana kadar o otizmli çocuk zor durumlarda kaldı.evet otizm konusunda çok bilgim yok.ben sadece okulda gözlemleyebildiğim kadarıyla şunu farkettim gibi belirtmek istedim belki bir yardımım olabilir anlamında.kırmak yanlış anlaşılmak istemedim.tamamen iyi niyetimle üzüldüğüm için yazdım.

Benimlede çok dalga geçerlerdi okuldayken bu her çocuğun başına gelebilir bunu otizme yormak çok çok çok saçma geldi bana

otizime yormak derken ben takıntılarıyla alay ettiklerini söylemek anlamında yazdım.otizmli çocuklar daha hassas şahsen lisede filan birbiriyle alay eden çocuklar bunu önemsemezken otizmli çocuklar hassas olduğu için üzülüyorlar fazlasıyla bunu söylemek istedim ben orda kötü niyetli yazmadım.

evet kırıldım.ben gayet iyi niyetimle bilgim olmadığını sadece gözlemleyebildiğim kadarını söylemek istemiştim otizmle ilgili.belki bir faydam olur diye ama tamamen yanlış anlaşıldım.neyse allah biliyo ne niyetle yazdığımı en azından özür dilerim bir daha bu konuda yorum yapmak istemiyorum ciddi anlamda kırıldım çünkü tepki veren arkadaşlara ben iyi niyetle bilgim olmadığını gözlemlediğimi yazıyorum ama sanki kınamışım gibi tavır görüyorum.haketmediğim bir tavırdı bu söyledikleriniz.

yazdığım yorumdan ötürü yanlış anlaşıldığımı gördüm.ben kimseyi kırmak istemedim evet otizmi bilmiyorum sadece gözlemlediğim kadarıyla çevremden yardımcı olabilirim amacıyla yazmak istedim. iyi niyetle yazdım.bazı arkadaşlar kınamak anlamında algılamış ben bu yapıda birisi değilim.üzülen annelere bir teselli amacında yazmak istemiştim.ama dediğim gibi yazım yanlış anlaşıldı ve benım yazıma üzüler anneler oldu.ben üzmek istemedim.keşke yazmasaydım.bilmeden kırdığım herkesten özür dilerim.bir daha yazmak istemiyorum çünkü allah biliyor kalbimi iyi niyetli yazdığımı neticede yanlış anlaşıldığım için çok kırıldım .

bu topiğe geliş amacım otizm hakkında bilgilenmekti.ve sadece okulda gözlemlediğim buydu diye insanların birbirlerini bilinçlendirmesiyle bu otizme desteğin artacağını anlatmak istedim.tabiki bir ailenin verdiği mücadeleyi anlayamam.çünkü konu hakkında cok bilgim yok.yorumumu iyi niyetimle yazmıştım ben kırmak istemedim kimseyi ama yanlış anlaşıldım bunada çok üzüldüm bir daha yorum yapmak istemiyorum .hatamı anladım.bilmeden iyilik anlamında yazayım derken insanları kırmışım bu yüzden herkesten özür dilerim

sizin adınıza çok sevindim cnm inş. bizde kısa zamanda atlatırız.

sabır sadece sabır, merak etme canım çok yakında çıkacak o karanlıktan ve sen geldiğiniz noktaya hayret edeceksin... tv yi kapatalı nekadar oldu iki üç ay içerisinde etrafının farkına varması lazım, resimli kitaplara bakıyormusunuz tavsiye ederim, abartılı sesler çıkararak resimlere göre hikaye okuyun dikkatini çekebilirseniz tabiii, bizim oğlan ilk zamanlar kitabın yüzüne bakmazdı dinlemezdi bizi ama tv olayını unuttuktan ve kreşte yeni şeyler gördükten sonra çok arttı ilgisi... bol çocuklu ortamlara sokmaya devam edin birde onlardan görerek taklit ederek aşıyorlar çoğu şeyiiii...

iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum ama konu çok hassas olduğu için objektif olamıyoruz biz,,, siz o haysiyetsiz öğretmenlerdensiniz demiyoruz zaten, ama şu bir gerçek ki her okulda böyle düşünen öğretmenler oluyor sadece otizm için değil hiperaktif öğrenciler için bile öyle düşünüyorlar, bende öğretmenlik yaptım zamanında biliyorum yakın arkadaşlarımla bile tartışırdım bu konuda offflamalarını velilerin arkasından konuşmalarını iyi biliyorum, ama anlamalarını beklemiyorum sadece normal okul yerine oçemi tavsiye etmeniz o öğretmenleri getirdi aklıma ve sizi tenzii ederek yorum yaptım sizi kırdıysam bende özür dilerim... otizm ile mücadele ederken derdimi anlayan kimsem yoktu yanımda ve bu forumda aynı dertten muzdarip kaderdaşlarımızla dertleşiyoruz yalnızca ve yol gösteriyoruz birbirimize ufacık umut ışığı arıyoruz birbirimizde ve kabul ettiğiniz gibi yorumunuz bizim sadece canımızı sıktı bize hiçbir faydası olmadı... isteyen istediği yerde yorum yapmak konusunda özgürdür ama mümkünse bilmeyen yorum yapmasın bu konularda çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor ve o ateş içimizde hiç sönmüyor bizim....

inşallah hayırlı dileklerimiz kabul olur..kızımda ağır hiçbir durum yok öğretmenleri ve dr larda aynı düşüncede...tv ye ilgisi olmadı zaten açıkta olsa pek ilgilenmez pepe falan izler sadece oda çok uzun süre değil zaten.sabırsızlığı ağlayarak istemeleri daha önce söyleyip şimdi kullanmadığı kelimeleri ve önemli bir gelişme kaydedemediğimiz canımı sıkıyor,tamam çocuk ağır değil ama ilerlemede yok

Bende vakit buldukça sizleri takip eden bi anneyim...2,5 yaşında bir oğlum var...Benimde aklıma soru işaretleri geliyor arada sırada...Sizleri takip ederek çok şey öğreniyor,sevinçlerinizle seviniyor ,üzüntülerinizle üzülüyorum...Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum...15 yıllık eğitimciyim...öğretmenliğimin ilk yılımda sınıfa girdiğimde bir öğrencimin çok farklı davrandığını fark ettim...4.sınıf öğrencisiydi..En arka en köşede oturuyordu...boyuda çok kısaydı oysa...adını sordum,,diğer çocuklar söylemez dedi...Okuma yazma yok tabiii...defter falanda yok önünde...Arada sırada araba sürer gibi ses çıkarıyor ve ben ne desem o davranıştan vazgeçmiyordu...Önce yerini değiştirdim...hediye kalem defter aldım...Sürekli başını okşadım...Bana ilk adını söylediğinde sevinçten uçtum..Ferhat tı adı yavrumun...Sonra annesine yalvar yakar rama götürdüm...İleri otizm teşhisi konuldu...Hergün diğer çocuklar resim yaparken hazırladığım resimli harflerle çalıştıkkkk....sayılarla oyunlar oynadık..Sınıfı içine sek sek çizip elele rakamlara atladık....diğer çocuklarıda oyunumuza kattıkk....ve sonuççç...........bir sene içinde gayet güzel okuyup yazabilen,rakamları tanıyan az da olsa kendini ifade edebilen ve tenefüste oynayannnnn ve en önemlisi okula koşa koşa gelen bir yavru....Benim yüzümde kocaman bir gülümsemeeeee...elimede bir başarı belgesi tutuşturdular bu çocuğa nasıl okuma yazma öğretmişim dye hayretle....Ben şaşıyorum 4 sene boyunca o öğretmen ne yapmış acaba??? Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın...Güzel günlerini göstersin....Hepinizin yavrularını kokluyorum...))

Merhaba Gözdem Hanım,
mesajınızı okuyunca gözlerim dolu dolu oldu...o çocuğun annesini ne kadar mutlu etmişsinizdir,ne kadar dua almışşsınızdır kim bilir...eğitim sistemimizde sizin gibi eğitimcilerimiz çoğalsın,bizim çocuklarımız da sizin gibi eğitimcilere denk gelsin inşallah..Çünkü o kadar çok ki farklı çocukların yeri burası değil,onlara bizim faydamız olmaz diyen eğitimciler...Sorumluluk almak istemiyorlar,zorlanmak istemiyorlar ve kolaya kaçmak istiyorlar maalesef.....

Yaşam 81,merhaba benim kzım da senin dediğin gibi ağlayarak yaptırmak,inatçılık,sabırsızlık hat safhadaydı...şimdi yendik sayılır ve gelişme başladı...kelime hazinesi iyice gelişti...öncelikle o sorunları çözmeniz lazım.Ağladığı zaman kesinlikle istediğini yapmayın ve sıra beklemeyi öğretin..Zamanla alışıyorlar..

allah sizden razı olsun, gözlerim dolarak okudum, 4 yıl boyunca o çocuğun sorununu anlamayan diğer eğitimciye diyecek lafım yok belliki annesi otizmi bilmiyordu ve yönlendirecek kimsesi de yoktu....

öğlen okudum yazdıklarınızı yazamadım ve diğer arkadaşlar gibi inanın gözlerim doldu allah hepimizi sizin gibi eğitimciler , insanlarla karşılaştırsın inşallah

canım ne olur sen ara ara gir ve mesajlar yaz senin yazdıklarını okudukça motive oluyorum ve umutlanıyorum bizi ihmal etme lütfen bizde geçen pazar eğitime başladık cumartesi pazar olacak eğitim iki haftadır da kreşe başladık tam gün ama yavrumun akşamları hali kalmıyor özel eğitimdekileri tekrarlamaya bir de ikisi de hasta oldu çok fena napçamı şaşırdım artık sadece oyun oynayabildik şarkı söylüyorum, işte burunu öğrendi inanamadım burnunu gösterdiğinde daha önce aslındna hepsini gösteriyordu sanırım taklit beceresi de yükselmeye başladı mesela ablasının tacını bulmuş kafasın geçirmişbir güzel işte benim yaptığım gibi aynıbenim elim gibi cama tık tık yapıyor ben kimo dedim mi gülüyor kardeşi ile kutu kutu pense oynarken artık hemen sıkılmıyor ve onun gözlerinin içine bakıp gülüyor baba nerde dedim mi hemen babasına bakıyor göz teması biraz daha düzeldi birşey istediği gibi olmadı mı gözüme bakıp nazlı nazlı ağlıyor bunlar benim çok güzel ve umut doluyorum belki daha çok başındayım arada ver komutunu da yapmaya başladı elindeki birşeyi istiyorum yapıyor halkaları eline verip tak diyorum takıyor ama diğer ikizi gibi daha önce hangisi bilip yapmadı o da olcak inşallah diyorum hafta sonu parka götürdüm kaydırağı çok sevdi salıncaktan önce ürktü ama ona da alıştı sonra , zemin korkusunu nasıl yencez bilmiyorum farklı bir yer mesela hastane ve kreşte korkuyor tek ayakta durmaya canım sıkılıyor çok onu öyle görünce. Maddi sıkıntılar yüzünden kreşten alabilirim bilmiyorum birde çok hasta oldu hemen zati iyileşemiyor bir türlü yazın sürekli dışarı çıkarcam havalar ısınsın tuvalet eğitimini verirsem umarım milli eğitimin kreşi var özel gibi çok güzel kızım da oraya gitmişti eylül de yarım gün oraya göndereyim diyorum bilmiyorum kafam o kadar karışık ki ama senin yazdıklarını oğlunla ilgili gelişmeleri okudukca umutlanıyorum ve senin adına çok mutlu oluyorum canım allah bize de nasip eder inşallah öpüyorum seni
hepinizin hafta sonu iyi geçsin inşallah arkadaşlar

gözlerim dolu dolu okudum.Allah sizden razı olsun diyorum.

ne güzel gelişmeleriniz var dahası da gelsin inşallahhalkaları denemesi olmadığını farketmesi bile onun için bir gelişme illa ki yapıyorlar biz halka oyununu bitirdik artık. ver komutunda biz çok zorlandık şimdi çok şükür onu da geçtik. mutfakta kaşık verdirin ekmek verdirin . oyun oynarken oyuncağı yere düşürüp ver deyin. oğluma en sonunda öğretmen vermesini istediği nesneyi oğlumun eliyle kavratıp ver hareketini başlatmasına yardımcı olarak aştırdı. ben de birgün boyunca ver çalışmıştım çok şükür oldu.kreş konusunda aynı düşüncedeyiz ben de eylüle öteledim tuvalet eğitimini tamamlamış olursak (çok korkuyorum olmayacak diye)ve tek başına yemek yeme becerisini de kazanırsak kreşe daha hazır olacağız diye düşünüyorum. benim avantajım görümcem anaokulu öğr. yakın zamanda onun sınıfına götüreceğim haftada birgün falan çocukların arasına katacağız hem halası onu çocuklarla oynaması için yönlendirecek. bu arada halayı fazla görmediği için tanımıyor aşinalık var ama halası olduğunu bilmiyor.yazın da bol çocuklu ortamlara gireceğiz. amasyaya diğer görümceme gideceğiz onların tüm sülale çocuklarını toplayacağız. bağ bahçe toprakla tanışacak oğlum.

aslında kreşten yazın kaçınma nedenim karma gruba geçmelri ve öğr. izin durumu nedeniyle farklı öğr. karşılasacak olması aklımı karıştırdı bakarım çocuk kapatıyor kendini o zman hemen kreşe başlatırım diyorum.milli eğitimin kreşlerine kayıtlar haziranda hemen olup bityormuş.özel ya da devlet inşallah iyi yürekli bir öğretmene denk geliriz. güzel haberler insanı çok mutlu ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…