- 23 Ocak 2014
- 7.295
- 4.332
- 248
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.421
Bende vakit buldukça sizleri takip eden bi anneyim...2,5 yaşında bir oğlum var...Benimde aklıma soru işaretleri geliyor arada sırada...Sizleri takip ederek çok şey öğreniyor,sevinçlerinizle seviniyor ,üzüntülerinizle üzülüyorum...Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum...15 yıllık eğitimciyim...öğretmenliğimin ilk yılımda sınıfa girdiğimde bir öğrencimin çok farklı davrandığını fark ettim...4.sınıf öğrencisiydi..En arka en köşede oturuyordu...boyuda çok kısaydı oysa...adını sordum,,diğer çocuklar söylemez dedi...Okuma yazma yok tabiii...defter falanda yok önünde...Arada sırada araba sürer gibi ses çıkarıyor ve ben ne desem o davranıştan vazgeçmiyordu...Önce yerini değiştirdim...hediye kalem defter aldım...Sürekli başını okşadım...Bana ilk adını söylediğinde sevinçten uçtum..Ferhat tı adı yavrumun...Sonra annesine yalvar yakar rama götürdüm...İleri otizm teşhisi konuldu...Hergün diğer çocuklar resim yaparken hazırladığım resimli harflerle çalıştıkkkk....sayılarla oyunlar oynadık..Sınıfı içine sek sek çizip elele rakamlara atladık....diğer çocuklarıda oyunumuza kattıkk....ve sonuççç...........bir sene içinde gayet güzel okuyup yazabilen,rakamları tanıyan az da olsa kendini ifade edebilen ve tenefüste oynayannnnn ve en önemlisi okula koşa koşa gelen bir yavru....Benim yüzümde kocaman bir gülümsemeeeee...elimede bir başarı belgesi tutuşturdular bu çocuğa nasıl okuma yazma öğretmişim dye hayretle....Ben şaşıyorum 4 sene boyunca o öğretmen ne yapmış acaba??? Rabbim hepimizin yavrularını bağışlasın...Güzel günlerini göstersin....Hepinizin yavrularını kokluyorum...))
merhaba hanımlar uzun zaman oldu giremedim kısaca bilmeyenlere yeni gelenlere kendimi tanıtayım benim oğlum 22 aylıkken aldı otizm tanısını o zamandan beride yoğun bi şekilde eğitim alıyoruz ilk 2 raporumuzda ağar özürlü yazan bölümde evet yazıyordu ama geçen seneden beri hayır yazıyor geçen seneki dr %30 düzelme olmuş demişti bu sene sadece ram a gittik oda bu sene 1.sınıf yazabiliriz böyle giderse dedi çok iyi maaşallah fazla giremiyorum bende hafta 3 kere özel eğitim 5 gün anaokulu yarın sabahta düşler akademisinde ritim dersimiz var bıkmak yılmak usanmak yok şuan oğlum 5,5 yaşında isteklerini konuşarak sölüyor anaokulu öğretmenide çok memnun çok şaşırtıyor beni diyor eve ödev bile alıyoruz sorumluluk almayı öğrensin diye ağlayarak geliyor eve çok seviyor okulu öğretmenimizde çok ilgili sağolsun böyle olacağını hiç düşünmemiştim açıkçası korkularım vardı ama arkadaşları bile o kadar yardımcıki inanamadım acaba aç kalırmı dedim meğerse benimki acıktıkça gidip istiyormuş merak etme sen dedi yardımcı kadın ilk defa tiyatroya gitti oturmaz dedim ama oturmuş izlemiş
merhaba...formu en başından takip ettiğim için sizi ve çokmasumu iyi tanıyor gibiyimyaşadıklarınıza birnevi şahidim yani.böyle güzel gelişmeleri okudukça inanın çok sevinip mutlu oluyor kıpır kıpır umut doluyoruz.insan kendi kendine bak nereden nereye bu günleride bizde göreceğiz diye keyiflenip umutlanıyor mutlaka,buda demek oluyorki sizin burayı ziyaret etmenizin bu durumda olan aileler için önemi çok büyük enerji,helede böyle güzel gelişmeleri okuyunca insan güne çok mutlu başlıyor....allah hepimize bu güzel duyguları yaşamayı nasip eylesin...
sağol canım oğlumun durumunu öğrendiğimde acaba eğitimle düzelen oldumu diye çok araştırdım bana yol göstersin diye ama bulamadım sadece birkaç gazete haberi sonra oğluma konsantre olduk ve aylar sonra aklıma burası geldi acaba kadınlar kulübüne yazsam otizmi yenen birilerini bulabilirmiyim diye ama zaten öyle bir konu varmış ve ben daha önce nasıl görmedim diye kızdım kendime:) iyi gelişmeleri mutlaka yazarım sizde yazın ama...canım ne olur sen ara ara gir ve mesajlar yaz senin yazdıklarını okudukça motive oluyorum ve umutlanıyorum bizi ihmal etme lütfen bizde geçen pazar eğitime başladık cumartesi pazar olacak eğitim iki haftadır da kreşe başladık tam gün ama yavrumun akşamları hali kalmıyor özel eğitimdekileri tekrarlamaya bir de ikisi de hasta oldu çok fena napçamı şaşırdım artık sadece oyun oynayabildik şarkı söylüyorum, işte burunu öğrendi inanamadım burnunu gösterdiğinde daha önce aslındna hepsini gösteriyordu sanırım taklit beceresi de yükselmeye başladı mesela ablasının tacını bulmuş kafasın geçirmişbir güzel işte benim yaptığım gibi aynıbenim elim gibi cama tık tık yapıyor ben kimo dedim mi gülüyor kardeşi ile kutu kutu pense oynarken artık hemen sıkılmıyor ve onun gözlerinin içine bakıp gülüyor baba nerde dedim mi hemen babasına bakıyor göz teması biraz daha düzeldi birşey istediği gibi olmadı mı gözüme bakıp nazlı nazlı ağlıyor bunlar benim çok güzel ve umut doluyorum belki daha çok başındayım arada ver komutunu da yapmaya başladı elindeki birşeyi istiyorum yapıyor halkaları eline verip tak diyorum takıyor ama diğer ikizi gibi daha önce hangisi bilip yapmadı o da olcak inşallah diyorum hafta sonu parka götürdüm kaydırağı çok sevdi salıncaktan önce ürktü ama ona da alıştı sonra , zemin korkusunu nasıl yencez bilmiyorum farklı bir yer mesela hastane ve kreşte korkuyor tek ayakta durmaya canım sıkılıyor çok onu öyle görünce. Maddi sıkıntılar yüzünden kreşten alabilirim bilmiyorum birde çok hasta oldu hemen zati iyileşemiyor bir türlü yazın sürekli dışarı çıkarcam havalar ısınsın tuvalet eğitimini verirsem umarım milli eğitimin kreşi var özel gibi çok güzel kızım da oraya gitmişti eylül de yarım gün oraya göndereyim diyorum bilmiyorum kafam o kadar karışık ki ama senin yazdıklarını oğlunla ilgili gelişmeleri okudukca umutlanıyorum ve senin adına çok mutlu oluyorum canım allah bize de nasip eder inşallah öpüyorum seni
hepinizin hafta sonu iyi geçsin inşallah arkadaşlar
çok sevindim canım, gelişmeleri ara ara yazarsan çok sevinirim özellikle okula başladığında yaşadıklarınızı yazarsanız çok mutlu olurum bizede yol göstermiş olursunuz...merhaba hanımlar uzun zaman oldu giremedim kısaca bilmeyenlere yeni gelenlere kendimi tanıtayım benim oğlum 22 aylıkken aldı otizm tanısını o zamandan beride yoğun bi şekilde eğitim alıyoruz ilk 2 raporumuzda ağar özürlü yazan bölümde evet yazıyordu ama geçen seneden beri hayır yazıyor geçen seneki dr %30 düzelme olmuş demişti bu sene sadece ram a gittik oda bu sene 1.sınıf yazabiliriz böyle giderse dedi çok iyi maaşallah fazla giremiyorum bende hafta 3 kere özel eğitim 5 gün anaokulu yarın sabahta düşler akademisinde ritim dersimiz var bıkmak yılmak usanmak yok şuan oğlum 5,5 yaşında isteklerini konuşarak sölüyor anaokulu öğretmenide çok memnun çok şaşırtıyor beni diyor eve ödev bile alıyoruz sorumluluk almayı öğrensin diye ağlayarak geliyor eve çok seviyor okulu öğretmenimizde çok ilgili sağolsun böyle olacağını hiç düşünmemiştim açıkçası korkularım vardı ama arkadaşları bile o kadar yardımcıki inanamadım acaba aç kalırmı dedim meğerse benimki acıktıkça gidip istiyormuş merak etme sen dedi yardımcı kadın ilk defa tiyatroya gitti oturmaz dedim ama oturmuş izlemiş
eğitimcinizin değişmesi çok kötü olmuş ama belki daha iyi olmuştur çünkü oğlumda bağlanma sorunu yaşıyorduk biz ve bizimde eğitimcimiz değiştiğinde çok korkmuştuk ama sonu güzel oldu bizim için ilk iki hafta gitmek istemedi ama zamanla alıştı ve bunda güzel olan şey ise öğretmenlerin değişebileceği konusuna kendini alıştırmış oldu kreşteki öğretmeni izne gidince yerine bakan öğretmene hiç zorluk çıkarmamış mesela, değişiklik bizim çocuklarımızı çok zorluyo maalesef inşallah sizde aşarsınız bu sorunu...zaman buldukça girmeye çalışıyorum inş hepimiz daha güzel günler görücez ben inanıyorum şu sıralar tek sıkıntımız 22 aylıkkenden beri eğitimcimiz hiç değişmedi birbirlerine çok bağlandılar eğitimcimiz tamamen haklı sebeplerden kurumumuzu bıraktı benide o kuruma tek baplayan eğitimcimizde ne yapacağımızı şaşırdık yeni bi eğitimci gelecekmiş bekliyoruz denemek istiyorum ama bi taraftanda ya gerilerse diye korkmadanda edemiyorum ayrılan eğitimcimizle telde konuşuyoruz ben haftasonu eve gelmeye çalışıcam dedi bende a... yı görmeden duramam dedi çok sıkıldım bu konuya ya kabullenemezse oğlum ilerlemişken gerilemesinden korkuyorum
çok haklısın bence böyle bir konuyu herkesin içinde sizden izin almadan açmaları çok yanlış, inşallah diğer veliler durumu anlamamıştır çünkü bazı insanlar çok cahil olabiliyor sizi yıpratacak birşey yaşatmazlar umarım.... ama diğer otizmli çocuğun ailesiyle iletişime girecek bir numara falan alsaydın keşke, belki size faydası olurdu.... neyse üzülme birdaha böyle bişey yapmazlar inşallah...merhaba arkadaşlar...
dün yaşadığım olayı paylaşmak istiyorum...Kızımın kreşinde veli toplantısı vardı..Bizi toplantıya çağırırken 4 yaş gurubu gelişimi ve yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme toplantısı dediler.Ben de açıkçası kreşte ne gibi faaliyetler yapılıyor,neler yapılacak evde neler yapabilirim,birşeyler öğrenirim diye katıldım..ama çok pişman oldum.toplantıda herkesin çocuğu ile ilgili yorumlar yaptılar..şunun ingilizce yeteneği varmış,şunun spora eğilimi varmış vs....velilerde sıkıntılarını söylediler..ben de yaptıkları faaliyetleri sordum.kaynakları öğrendim...Toplantı bitecekken okulun müdürü dedi ki son olarak kzımın ismini ve başka özel eğitim alan bir çocuk var,onun ismini de söyleyerek onlardan da konuşalım dedi.Bana neler anlatmak istersiniz dedi?ben şok oldum ne anlatmamı bekliyorsunuz hocam dedim.sizin de gelişmelerinizi konuşalım dedi.bazı veliler de evet duyduk dediler..diğer çocuğun babası da sizin ki kaç yaşında tam gün gelebiliyor mu falan dedi.Ben konuyu kapatmaya çalıştım.Ben gelişmlerden memnunum teşekkürler dedim.Ama o inatla konuşmaya başladı,göz teması süper ,seslenince bakıyor tarzında ayrıntılara girdi ben bir yorum yapmadım ama moralim çok bozuldu.ben en yakınımdakilere bile anlatamazken ilk defa tanıştığım kişilere kızım ile ilgili bilgi vermek zorunda kaldım.eve gelip ağladım..sonra dayanamayıp müdürü arayıp çok kırıldığımı kızımın bilgilerinin herkesin bilmesi gerekmediğini söyledim..arkadaşlar bu normal mi,ben mi büyütüyorum?...
biz tuvalet eğitimine 3 yaşında başladık kakasını 2. hafta söylemeye başladı ama çişini 3 ay sonra kreş gitmeye başlayınca söyledi. arkadaşlarını taklit ederek söylemeye başladı dedi öğretmeni... çocuğunuza örnek olacak biri varsa önce o çişim geldi desin size, sizde hadi ahmet abinin çişi gelmiş onu tuvalete götürelim diyip birlikte gidin görerek daha çabuk öğreniyorlar, örnek olacak çocuk yoksa babası ile yapın bu tiyatroyu bizim özel eğitimdeki otizmli çocuklar hep bu yöntemle alıştılar çişe ama birkaç haftayı gözden çıkarmalısınız tabiiii, bizim evde işenmeyen tek nokta kalmamıştı amaSiteyi yakından takip ediyorum.Otizm teşhisi almış çocuklardaki gelişmeleri okuyorum ve çok seviniyorum.Benimde oğluma 23 aylıkken atipik otizim teşhisi kondu.O günden bu yana oğlum tam gün kreşe gidiyor tv genelde kapalı,ve anne,baba olarak onunla sürekli konuşuyoruz oyunlar oynuyoruz.Evde pek durmuyoruz hep gezmelerde avm ler de parklarda akraba ziyaretlerindeyiz.Oğlumu götürdüğüm psikiyatri doktoru özel eğitime gerek olmadığını, bayağı düzelme kaydettiğimizi bu şekilde devam etmemizi söyledi.Bizde onun verdiği ev ödevlerini yapıyoruz.El ve göz koordinasyonu için küçük şişelere boncuk doldurma,kaleme düz çizgi çekme vs. vs. Şuan küçük meleğim 35 aylık oldu ve çok değişti.Hayali oyunlar oynuyor,Derdini anlatacak kadar konuşuyor,örn anne oyun hamuru istiyorum yada Ayşe teyzemlere gidelim,gezmeye gidelim foruma gidelim,Meyve suyu yapalım mı? gibi.Soru sormayı çok seviyor bu ne? kim almış? nereden almış? bu gelişmeleri beni de babasını da çok sevindiriyor.Kreş öğretmeni matematik zekasını ve görsel hafızasının diğer çocuklardan çok daha iyi olduğunu fakat yalnız oynamayı daha çok tercih ettiğini fakat kendisinin arkadaşlarıyla kaynaşması için yanlız bırakmadığını söylüyor.Artk kendisi kaşık ve çatalla yemek yemeğe de başladı.Fakat tek olumsuz yanımız evdeki elektirkli ev aletlerini çok seviyor işte klimayı çalıştıralım mı,Portakal sıkma makinasını çalıştıralım mı? elektrik süpürgesini çalıştıralım mı biraz bunlara takıntılıonları çalıştırdığımda düğmesine basmak istiyor üstündeki yazıları şekilleri okumak istiyor.Bana soruyor bu ne, ne yazıyo vs vs.Hemen hemen herşeyin ismini biliyor.Hayvanlar çıkardığı sesler,şekiller ,nesneler ve daha birsürü şey.Birde sormak istediğim bir konu var oğlum bundan 4 ay öncesine kadar kaka yaptığında kaka yaptım derdi bende tuvalet eğitimi vereyim dedim sanırım onu biraz zorladım.Şimdi hiç söylemiyor.Yanımızda ayrılıp bir yerde yapıyor ve yanımıza öyle geliyor.Ve hiç rahatsızlık duymuyor.Tuvaleti biliyor orada tuvalet yapılacağını da biliyor ama hiç oralı olmuyor.Tuvalet eğitimi veren arkadaşlarım siz nasıl başladınız tuvalet eğitimine ne yaptınız? bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
*
teşekkür ederim efege.evet hala etkisindeyim çok üzüldüm ama en azından arayıp söyledim...benim kızıma ayrı bir parantez açmanıza gerek yoktu.o da şu an 3 yaşında gelşimini sürdüren bir çocuk...ayrıntıları herkesin bilmesine gerek yoktu dedim.onlarda biz sadece destek olmak ve ne kadar geliştiğini söylemek için sorduk dediler.Halbuki bilmiyorlar ki biz sadece normal karşılanmak,herkese gösterilen muamaleyi görmek istiyoruz o kadar.Bence buyutmuyorsun gayet normal iyi yapmisin bende seninle ayni fikirdeyim biz kendimiz durumu zo kabullenirken en yakinimiza anlatmaz yada nasil anlatabilirim acaba diye dusunurken niye tanimadigim insanlarla bu durumu paylasayim konusayim hayret yani sikma canini aramis soylemissin sonucta utanilcak bir durumumuz yok ama paylasmak zorunda da degiliz
çok haklısın bence böyle bir konuyu herkesin içinde sizden izin almadan açmaları çok yanlış, inşallah diğer veliler durumu anlamamıştır çünkü bazı insanlar çok cahil olabiliyor sizi yıpratacak birşey yaşatmazlar umarım.... ama diğer otizmli çocuğun ailesiyle iletişime girecek bir numara falan alsaydın keşke, belki size faydası olurdu.... neyse üzülme birdaha böyle bişey yapmazlar inşallah...
biz tuvalet eğitimine 3 yaşında başladık kakasını 2. hafta söylemeye başladı ama çişini 3 ay sonra kreş gitmeye başlayınca söyledi. arkadaşlarını taklit ederek söylemeye başladı dedi öğretmeni... çocuğunuza örnek olacak biri varsa önce o çişim geldi desin size, sizde hadi ahmet abinin çişi gelmiş onu tuvalete götürelim diyip birlikte gidin görerek daha çabuk öğreniyorlar, örnek olacak çocuk yoksa babası ile yapın bu tiyatroyu bizim özel eğitimdeki otizmli çocuklar hep bu yöntemle alıştılar çişe ama birkaç haftayı gözden çıkarmalısınız tabiiii, bizim evde işenmeyen tek nokta kalmamıştı ama
bizim oğlanda elektronik eşyalara takıntılı birde aletlere falan babasını çıldırtıyor resmen, herşey ortalıkta geziyor evde:26: bir arada tencere tavaya sarmıştı oklavayla yatıp kalkıyorduk ama ara ara geri gelmekle birlikte unutuyor bu takıntıları, bu aralarda en büyük takıntımız ilaç prospektüsü hepsini kaldırdım artık
Herkese selamlar beni eski mesajlarimdan taniyorsunuz hepiniz ben ve nazdem arkadasimin gecmiste paylastigimiz bircok yazilar var gunluk gibi yazmisiz :)) bende hergun buraya girip sizlere cvp yazmak isterim dertlerinizi paylasmak yol gostermek isterdim bu sene 1 sinifa gidiyor oglum okulu tam gun okumayi ogrendigini daha once soylemistim ogretmenimizinde sayesinde okul ve sinif icerisinde sorunumuz yok..Asil habere geliyim arkadaslar dun dr randevumuz vardi egitim raporumuzun yenilenmesi icin gecen seferde israrla almistim ama dr bu defa vermedi yeter dedi bu yil icin vermesini istesemde vermedi neye dayanarak vericem dedi otizime ait bir bulgu yok yine dhb yazssam siniri gecemiyorsunuz dedi..sevinc ve uzuntu arasinda birsey oldu aslinda bunu bekliyordum ama bunu yillarini otizime vermis bir proftan duymak cok duygulandirdi beni elim ayagim bosaldi desem cok zor gunler gecirdim hic umut yoktu hic bu gunleri yasayacagim hic aklima gelmemisti iste boyle allah hepinize yasatsin hep guzel seyler olsun yavrularimiz konussun iyilessin gulsun oynasin anneleri mutlu olsun hic vazgecmeyin hele yaslari kucukse cok guzel seyler oluyor bu zamanlari iyi degerlendirin arkadaslar.
çok merak ediyordum son durumunuzu , iyiki yazdınız bize yol gösteriyo yazdıklarınız... maaşallah kuzumuza inşallah bizim çocuklarımızda tamamen aşacak otizmi...Herkese selamlar beni eski mesajlarimdan taniyorsunuz hepiniz ben ve nazdem arkadasimin gecmiste paylastigimiz bircok yazilar var gunluk gibi yazmisiz :)) bende hergun buraya girip sizlere cvp yazmak isterim dertlerinizi paylasmak yol gostermek isterdim bu sene 1 sinifa gidiyor oglum okulu tam gun okumayi ogrendigini daha once soylemistim ogretmenimizinde sayesinde okul ve sinif icerisinde sorunumuz yok..Asil habere geliyim arkadaslar dun dr randevumuz vardi egitim raporumuzun yenilenmesi icin gecen seferde israrla almistim ama dr bu defa vermedi yeter dedi bu yil icin vermesini istesemde vermedi neye dayanarak vericem dedi otizime ait bir bulgu yok yine dhb yazssam siniri gecemiyorsunuz dedi..sevinc ve uzuntu arasinda birsey oldu aslinda bunu bekliyordum ama bunu yillarini otizime vermis bir proftan duymak cok duygulandirdi beni elim ayagim bosaldi desem cok zor gunler gecirdim hic umut yoktu hic bu gunleri yasayacagim hic aklima gelmemisti iste boyle allah hepinize yasatsin hep guzel seyler olsun yavrularimiz konussun iyilessin gulsun oynasin anneleri mutlu olsun hic vazgecmeyin hele yaslari kucukse cok guzel seyler oluyor bu zamanlari iyi degerlendirin arkadaslar.
diğer babayla konuştuğun iyi olmuş canım...sağol gulsancım,
evet diğer babayla da konuştum.numaralarımızı aldık.aynı sınıftalar ama o sadece 2 saat geliyomuş.bizim tam gün kaldığımızı duyunca şaşrdı.Bilgi alışverişi yaptık.özel eğitim merkezlerimizi karşılaştırdık ve biribirimizi arıyalım dedik.tek faydası bu oldu herhalde...
Merhaba gülsançok merak ediyordum son durumunuzu , iyiki yazdınız bize yol gösteriyo yazdıklarınız... maaşallah kuzumuza inşallah bizim çocuklarımızda tamamen aşacak otizmi...
diğer babayla konuştuğun iyi olmuş canım...
bende kreşe çaktırmadan oğlumun durumunu sordum yaramazlık yapıyomu diyerekten yani, ( kreşe uyaran eksikliği ve dil gelişim geriliği var demiştik ) kardeşini kıskanıyo onun konuşmasını taklit ediyo evde saçma sapan sesler çıkarıyo burdada yapıyomu dedim, oğlunuzun hiçbir yaramazlığı yok, sadece kuralları kendisi koyuyo asla ikna edemiyoruz yapmak istemeyince, ama genel olarak kurallara uyuyo dedi. yemek çok seçiyo ama sevdiği yemeklerde sıkıntı yok yiyo, çoğu zaman bizim yedirmemizi istiyo dedi. çok nadir garip sesler çıkardığı oluyo bizde kardeşini taklit ettiğini düşünüyoruz kardeşim daha konuşamıyo o daha bebek diyip duruyomuş, kardeşimin dişleri yok , kardeşim merdivenleri tırmanamaz o daha yürüyemez çünkü bebek diyormuş devamlı... şu kıskançlığı aşabilsek belki daha kolay olacak gelişimi ama çok kıskanıyor yapacak bişey yok...
dersleri çok iyi diyorlar anlattıklarımızın çoğunu biliyo zaten hiç sıkıntı çekmiyoruz ondan yana diyo. ( biz aylar öncesinden başladık tabi öğretmeye geri kalmasın diye) evde toplama çıkartmayı sizmi öğretiyorsunuz diye sordu yooo dedim, topları alıyomuş 3 tane var birini sakladım kaçtane kaldı diye soruyomuş sonra yine kendi cvp veriyormuş:) evde yumurta kırarken falan ben soruyorum kaçtane kaldı diye oda cvp veriyo öğrendiğini düşünmemiştim dedim güldüler çok zeki maaşallah çok umutluyuz alternatif matematik kursuna almayı düşünüyorlarmış cvp vermedim...
yıl sonu gösterisine hazırlanıyorlar acaba ne rol verecekler oğluma ve oğlum yapabilecekmi çok merak ediyorum, bazen evde elinde gazete sallar gibi yazıyor yazıyor diye bağırıyor gösteri çalışması galiba...
Herkese selamlar beni eski mesajlarimdan taniyorsunuz hepiniz ben ve nazdem arkadasimin gecmiste paylastigimiz bircok yazilar var gunluk gibi yazmisiz :)) bende hergun buraya girip sizlere cvp yazmak isterim dertlerinizi paylasmak yol gostermek isterdim bu sene 1 sinifa gidiyor oglum okulu tam gun okumayi ogrendigini daha once soylemistim ogretmenimizinde sayesinde okul ve sinif icerisinde sorunumuz yok..Asil habere geliyim arkadaslar dun dr randevumuz vardi egitim raporumuzun yenilenmesi icin gecen seferde israrla almistim ama dr bu defa vermedi yeter dedi bu yil icin vermesini istesemde vermedi neye dayanarak vericem dedi otizime ait bir bulgu yok yine dhb yazssam siniri gecemiyorsunuz dedi..sevinc ve uzuntu arasinda birsey oldu aslinda bunu bekliyordum ama bunu yillarini otizime vermis bir proftan duymak cok duygulandirdi beni elim ayagim bosaldi desem cok zor gunler gecirdim hic umut yoktu hic bu gunleri yasayacagim hic aklima gelmemisti iste boyle allah hepinize yasatsin hep guzel seyler olsun yavrularimiz konussun iyilessin gulsun oynasin anneleri mutlu olsun hic vazgecmeyin hele yaslari kucukse cok guzel seyler oluyor bu zamanlari iyi degerlendirin arkadaslar.
Bence buyutmuyorsun gayet normal iyi yapmisin bende seninle ayni fikirdeyim biz kendimiz durumu zo kabullenirken en yakinimiza anlatmaz yada nasil anlatabilirim acaba diye dusunurken niye tanimadigim insanlarla bu durumu paylasayim konusayim hayret yani sikma canini aramis soylemissin sonucta utanilcak bir durumumuz yok ama paylasmak zorunda da degiliz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?