- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.441
Herkese selamlar beni eski mesajlarimdan taniyorsunuz hepiniz ben ve nazdem arkadasimin gecmiste paylastigimiz bircok yazilar var gunluk gibi yazmisiz :)) bende hergun buraya girip sizlere cvp yazmak isterim dertlerinizi paylasmak yol gostermek isterdim bu sene 1 sinifa gidiyor oglum okulu tam gun okumayi ogrendigini daha once soylemistim ogretmenimizinde sayesinde okul ve sinif icerisinde sorunumuz yok..Asil habere geliyim arkadaslar dun dr randevumuz vardi egitim raporumuzun yenilenmesi icin gecen seferde israrla almistim ama dr bu defa vermedi yeter dedi bu yil icin vermesini istesemde vermedi neye dayanarak vericem dedi otizime ait bir bulgu yok yine dhb yazssam siniri gecemiyorsunuz dedi..sevinc ve uzuntu arasinda birsey oldu aslinda bunu bekliyordum ama bunu yillarini otizime vermis bir proftan duymak cok duygulandirdi beni elim ayagim bosaldi desem cok zor gunler gecirdim hic umut yoktu hic bu gunleri yasayacagim hic aklima gelmemisti iste boyle allah hepinize yasatsin hep guzel seyler olsun yavrularimiz konussun iyilessin gulsun oynasin anneleri mutlu olsun hic vazgecmeyin hele yaslari kucukse cok guzel seyler oluyor bu zamanlari iyi degerlendirin arkadaslar.
Hepinize cok tesekkur ederim tlf girdigim icin alinti yapamadim bir arkada sormus ozel egitim disinda baska bir egitim aldimi diye ozel egitim disinda bireysel bir egitim almadi ama anaokuluna 3 yil gitti arada yuzme ve basketbola gitti ve kisa sure once mental aritmetik kursuna gitmeye basladi.. (nazdencim sevincten aglayacagimiz gunlerimiz cok olsun insallah )
bizimki hiperaktif olduğu için kreşteki jimnastik çok iyi geliyor hem enerjisini atıyor hemde dediğin gibi motor gelişimine katkısı oluyor.. yazın yüzmeyede göndericem, aslında geçen sene kreşte yüzme dersine katıldı ama su soğuk geldi galiba korktu girmedi hiç bu sene denize gidecez inşallah o korkuyu atarsa yüzmeyede göndericem bu sene...Merhaba gülsan
çok seviniyorum oğlun maaşallah iyi durumda...matematiği iyi olacak şimdiden belli.bugün kızımın öğretmeni aradı tekrar özür diledi.bizim velilerimiz çok bilinçli kişiler dedi.Zaten kızınızın konuşma dışında bir sorunu kalmadı dedi.konuşmaya da adım attı zaten,o da düzelir dedi.çok cimcime sıcakkanlı bir kız dedi.herkese kendini sevdirir gözbebeğimiz bizim dedi.gönlümü aldı barıştık:)..bizimkilerde 23 nisan gösterisine hazırlanacaklarmış.sonra yılsonu gösterisi.bakalım nasıl olacak?.bir de sevindiğim nokta jimnastik kursu yapacaklarmış.kaba motor gelişimi de takip edilecek dedi...
biz diyet uygulamadık uygulamaya çalıştım ama oğlum reddetti, her sabah sütünü içer yemekte mutlaka ayran içer hamurişinede çok düşkün hiç kısmadım ama ekmeği tam buğday veriyorum bağırsakları düzenli çalışır bu yüzden. doğduğundan beri sağlıklı besleniyor hep doğal besinler yedirdik, aburcuburla geçen sene tanıştı diyebilirim, biz eğitim dışında bişeye odaklanmadık canım...gülsan merhaba...siz diyet falan tedavisi uyguladınızmı?ya çocuk herşeyi biliyor eminim komut iyi göz teması ara ara kopuyor ama eskiye göre iyi ama gelişmeler yok yok napacaz bilemiyorum..elimizden tutup götürüyor ne istiyorsa ama söylemek yok,bazen tükeniyorsun ne olacak aşamıyacakmıyız diye
maaşallah çok iyi bu anlattıklarınız...Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim gulsan38 havalar ısınınca başlıcaz tuvalet eğitimine hayırlısı artık ne kadar sürer bilmiyoruz.Ben sürekli takip ediyorum formu ama çalıştığım için fırsat bulup yazamıyordum.Yoksa hepiniz yazdığınız paylaştığınız herşeyi okuyorum.Ve çok iyi anlıyorum sizi.Bugün çokmasum un yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu.Darısı başımıza inşallah hepimizin yavrusu kurtulur inşallah.Sabredicez ve yılmadan usanmadan yavrularımız için elimizden ne gelirse yapıcaz.Başka bir çözüm yolu yok.Emeğimin karşılığını alıyorum dün oğlum eline kepçeyi almış yemek yapıcam dedi yanıma geldi ben yemek yapıyorum oda karıştıracakmış.Bide oyun oyun diyor numaradan yani.
bende senin gibi düşünüyorum insanlara laf anlatmaktansa çocuğuma iki kelime öğretirim daha iyi, zaten kimsenin bir faydası dokunmuyor bu duruma, paylaşınca dahada zor oluyo benim içintamamen katılıyorum ne benim nede eşimin ailesinde kimse bilmiyor bilseler ne olacak yardımmı edecekler bikaç arkadaşımın dışında kimse bilmiyor onlara laf anlatacağım zamanı çocuğuma ayırırım zaten anlamıyolarda bi farklılık olduğunu
benim ikinci çocuğumda 11 aylık bu söylediklerinizin aynısını oda yapıyor çok normal, göz teması varmı ona bakın ilk etapta, top oynamaya falan çalışın topu at diyince atıyormu sizi taklit ediyormu onları deneyin, alkışlamayı bizimkide canı isterse yapıyor devamlı yapmasını beklemek çok mantıksız , şimdilik erken bence şüphelenmeniz için , ama tv den uzak tutun eğer bi sorun varsa algısını azaltıyor çünkü,,, 1 yaşından sonra anne baba demeye başlarlar 1,5 yaşındada bilinçli bir şekilde anne baba der bebekler, erken yürüdüğü için geç konuşabilir çünkü etrafı karıştırmaya odaklanacaktır küçük yaramaz o yüzden daha önce söylediği yada yaptığı şeyleri unutabilir ayrıca bence unutmamıştır sadece söylemiyordur... ama bana göre normal görünüyor... ben 3 yaşında farkettim daha doğrusu emin oldum bir sıkıntımız olduğunu. otizmin ne olduğunu bile bilmiyordum internette tesadüfen farkettim geç konuşma diye araştırıncaarkadaşlar bebeğim 11,5 aylık fakat kafamda deli sorular gidip geri geliyor doktora götürdüm evhamlı oldugumu söyledi ama sizlerede danışmak istedim,
bebegim iştahsız bir bebek ek gıdaya geçtik denemez birşeyler yiyor fakat cok az hala emiyor cogunlukla,
kablolara ilgisi var elie geçirirse oynuyor,
by by yapıyordu ama 10 aylık yürümeye başladı ve unuttu zaman zaman yapıyor,
birde biz önünde oyuncakları çeviriyorduk babasıyla bundan mı oldu bilmiyorum bi kaç oyuncagı çeviriyor sürekli değil ama ara ara
öpmeyi öğrenmedi mesela öpüyorum yanagımı gösteriyorum ama yok,
eve gelen bebeklere karşı ilgisi fazlaca,
alkışlamayı öğrendi ama canı isteyince yapıyor müzik duydugunda filan yada kendi kendine,
anne diyordu unuttu baba dede me me ma ma ga ga gibi sesler çıkarıyor attı tay tay gibi sesleri söylüyor
ismine bazen bakıyor bazen bakmıyor,
evham mı yapıyorum erken mi sizce nasıl sizler nasıl anladınız yada bebeğinizin 11 aylık dönemlerini hatırlıyor musunuz??*
Herkese slm. Arkadaşlar biraz canım sıkkın oğluma kardeş gelebilir.Herkes iyi olur kaygılanma diyor ama benim içim içimi yiyor.Sonuçlar yarın açıklanıp netleşecek daha çok erken diye düşünüyorum.Oğlum 35 aylık ve bana da çok düşkün onun olumsuz etkilemesinden korkuyorum.Hakkımızda hayırlısı planlı değildi ama olursa da aldırmam. Birde gulsan38 arkadaşım senin oğlunla benim oğlumun çok ortak . Genel olarak öğretmeni memnun süper bir matematik zekası var diyor.Görsel algılama çok iyi.Okumaya çok ilgili.Bilmediği birşey olduğunda illa onu öğrenmek istiyor bu ne? ne yazıyor diye hemen öğrenmek istiyor.Ama birşeyi yap dediğimde eğer kendisi de isterse yapıyor.Örneğin hadi oğlum daire çizelim diyorum bir örnek ben yapıyorum aynısından yapmasını istiyorum hemen ilgisi başka bişeye kayıyor ama oğlum sana şunu vericem şunu alıcam falan diyince örnek çizmeden bir daire yapabiliyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum ki hep rüşvetle bu iş yürümez.Okul çağı gelince ne yaparız bilmiyorum.Ayrıca birkaç haftadır elini çok ağzına götürüyor uyarıyorum çıkarıyor ama bu hareketi yineliyor parmaklarını geveliyor ne yapsam bilmiyorum ki herşey iyiye gidiyor diyorum başka bişey çıkıyor.Ayrıca oğlum özel eğitim almıyor.Her üç ayda bir gittiğimiz doç doktor gerek yok demişti.Bu hafta tekrar kontrolümüz var.Bakalım ne diyecek ne önerecek hayılısı...
arkadaşlar biz kreşe başlamaya niyetlendik ama benimki sınıfa girmeyi reddediyormuş, kapıda durup seyrediyormuş ama içeri girmek istemiyormuş. Kreşe başlangıç aşamasında böyle bir durum yaşayanınız var mı? Sadece bize mi özgü... Yoruldum artık böyle sorunlarla uğraşmaktan. daha herşeyin başında olduğumuzu bildiğim halde bu kadar yorgun hissetmek ne kadar kötü... kreşi ertelesek mi diyorum bir yandan da kreşin onlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. bu arada oğlum 33 aylık...
izmir'de aspergerden şüphelendiğimiz oğlumuz için doktor arıyoruz hanımlar.yazılarınızı tam takip edemiyorum ama yavaş yavaş okumaya çalışacağım en başından itibaren.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba.Narkoz konusunda fikrim yok ama kulak sorunları konuşmasını çok etkiliyormuş.Bence kesinlikle bir sorun varsa güvenilir bir yerde yaptırın.Faydası daha çok olur herhalde.ben de iyi bir uzmana götürmeyi düşünüyorum.Benim kızım da çok kulak enfeksiyonu oluyor.merhaba arkadaşlar..oğlum 5 yaşında ve otizmli...uzun süredir kulaklarında sıvı birikmesi problemi yaşıyoruz ve haliyle duymada iletişimde sorunlar çıkıyordu...2 gündür kulak ağrısı vardı ve dr.a götürdüm bugün..10 günlük antibiyotik tedavisi verdi...ve sanırım tedavinin sonunda geniz etinin alınması gerekicek ayrıca bademcikleride ve belkide kulağına tüp takılacak...tabi haliyle narkoz alıcak...beni endişelendiren yapılacak operasyonlar değilde verilcek olan narkoz...otizimlilerde problem yaratabiliyomuş...bu konuda fikri olan varmı???
Merhaba.Narkoz konusunda fikrim yok ama kulak sorunları konuşmasını çok etkiliyormuş.Bence kesinlikle bir sorun varsa güvenilir bir yerde yaptırın.Faydası daha çok olur herhalde.ben de iyi bir uzmana götürmeyi düşünüyorum.Benim kızım da çok kulak enfeksiyonu oluyor.[/QUO
özellikle kulakta sıvı birikmesi enfeksiyon gibi ağrıyla geln bir durum olmadığı için hemen fark edilemiyor ve bizde böyle olmuştu ve o dönem oğlumun performansında farkedilir bir düşüş yaşanmıştı..tekrarlanmaması için mecburen operasyon geçirecek...
merhaba.Doç.Dr.Burak BAYKARA,Prof.Dr.Süha MİRAL'ı tavsiye ederim.Ben kızımı bu iki doktora götürdüm.Çok iyi doktorlar.
burak bey için dokuz eylüle mi gitmek lazım? Süha miral için hazirana randevu verebiliyorlarmış ancakBir de merak ettiğim Burak bey'e gidersek kendisi mi bakıyor yoksa asistanları mı?Ege'ye gitmiştik çünkü birçok farklı asistan geldi sonuç alamadık haliyle.
mrb arkadaşlar uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ama bi türlü yazamadım.lütfen bu konuda bilinçli,bilgili anneler olarak yardımlarınızı bekliyorum benim şuan 23 aylık olan bi oğlum var bütün komutlarımızı anlıyor bir çok nesnenin adını biliyor çalışan bi anneyim işten geldiğimizde beni ve babasını kapıda karşılıyor seviniyor sarıl oğlum dediğimde sarılılıyor ve öpüyor (dudağını değdirerek)ama konuşamıyor baba dede mama gibi kelimeler söylüyor ama onlarıda yerinde kullanmıyor göz teması var ama yabancılarla sınırlı ismine genelde tepki veriyor bişeye dalmışşa ozaman bakmıyor bide yabancı biri ismini söylediğinde bakmıyor yşıtlarıyla oynamıyor bi çok şeyi taklit ediyor söylediğimiz şarkıların tonlarıda dahil pskyatriye götürdük tv hemen kapatacaksınız ve kreşe gidecek dedi şun yarım gün kreşe başladık 3. haftamız kreşimizin tam gün çalışan psikoloğu var ama ordanda bi geri dönüş olmadı fakat biz yine şüphelerimizden dolayı yaklaşık 2 aydır haftada 2 sasat özel eğitime götürüyoruz bu arada el çırpma kendi etrafında dönme parmakları üzepinde yürüme takıntılı davranışlarımız veya tekrarlama yok
nolur yorumlarınızı yazın bu belirsizlik beni mahvediyo çocuğumda bişey vermı sizce varsa düzelirmi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?