Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

canım yaaa ağlattın beni ikinizide kocaman öpüyorum

Hepinize cok tesekkur ederim tlf girdigim icin alinti yapamadim bir arkada sormus ozel egitim disinda baska bir egitim aldimi diye ozel egitim disinda bireysel bir egitim almadi ama anaokuluna 3 yil gitti arada yuzme ve basketbola gitti ve kisa sure once mental aritmetik kursuna gitmeye basladi.. (nazdencim sevincten aglayacagimiz gunlerimiz cok olsun insallah )

merhaba.bende size teşekkür ediyorum buraya gelip zaman ayırdığınız için...kısa bir sorum olacak diyet uyguladınızmı?

bizimki hiperaktif olduğu için kreşteki jimnastik çok iyi geliyor hem enerjisini atıyor hemde dediğin gibi motor gelişimine katkısı oluyor.. yazın yüzmeyede göndericem, aslında geçen sene kreşte yüzme dersine katıldı ama su soğuk geldi galiba korktu girmedi hiç bu sene denize gidecez inşallah o korkuyu atarsa yüzmeyede göndericem bu sene...

biz diyet uygulamadık uygulamaya çalıştım ama oğlum reddetti, her sabah sütünü içer yemekte mutlaka ayran içer hamurişinede çok düşkün hiç kısmadım ama ekmeği tam buğday veriyorum bağırsakları düzenli çalışır bu yüzden. doğduğundan beri sağlıklı besleniyor hep doğal besinler yedirdik, aburcuburla geçen sene tanıştı diyebilirim, biz eğitim dışında bişeye odaklanmadık canım...
konuşmasının gerekliliğine bir ihtiyaç olduğuna inandırırsanız çabuk ilerlersiniz, elinizden tutup götürdüğünde istediği şeyi vermeyin söylesin mutlaka , biraz ağlar ama yapacak bişey yok sumu istiyor su demeden vermeyin, sumu istiyorsun deiyin bunun adı su diyin bir kaçgün suyu böyle adını tekrar ederek verin sonra artık su demeden vermeyin bir kaç hafta ağlar belki ama su demeyi öğrenir... otizm bir ileri iki geri maalesef biraz ilerler sonra durur takıntılar hortlar sonra bir atak yapar, yıpratıcı biraz ama sonunda başarıcaz eminim...

maaşallah çok iyi bu anlattıklarınız...
bende senin gibi düşünüyorum insanlara laf anlatmaktansa çocuğuma iki kelime öğretirim daha iyi, zaten kimsenin bir faydası dokunmuyor bu duruma, paylaşınca dahada zor oluyo benim için

Ben ahmet aydina gitmistim oglum 4 yaslarinda falandi tahlilleri normal cikmisti diyete gerek yok demisti ama ben bir sure yapmistim keci sutu urunleri ve ekmegini kendim yapmistim evde ama cok zor geldi uygulamak hem bana hem ogluma..artik ahmet aydin disinda cerrahpasadaki baris korkmazda diyet uygulamasi veriyor biz gecen hafta gittigimizde dikkatimi cekti otizim teshisi koymadan once cocuga gerekli olan testleri istiyor kan diski bagirsak izlenimlerini istiyo ve mutlaka eeg sira bekleyen bir hanim vardi cocugu konusmadigi icin getirmis baris bey bu testleri istemis ayrica asistanlari beslenme programi uyguluyorlarmis bu sevindirici bisey olmakla beraber otizimin anne karninda degilde dis etkenlere maruz kalarak oldugu kaniti geliyor aklima asilar en basta yer aliyormus

arkadaşlar bebeğim 11,5 aylık fakat kafamda deli sorular gidip geri geliyor doktora götürdüm evhamlı oldugumu söyledi ama sizlerede danışmak istedim,
bebegim iştahsız bir bebek ek gıdaya geçtik denemez birşeyler yiyor fakat cok az hala emiyor cogunlukla,
kablolara ilgisi var elie geçirirse oynuyor,
by by yapıyordu ama 10 aylık yürümeye başladı ve unuttu zaman zaman yapıyor,
birde biz önünde oyuncakları çeviriyorduk babasıyla bundan mı oldu bilmiyorum bi kaç oyuncagı çeviriyor sürekli değil ama ara ara
öpmeyi öğrenmedi mesela öpüyorum yanagımı gösteriyorum ama yok,
eve gelen bebeklere karşı ilgisi fazlaca,
alkışlamayı öğrendi ama canı isteyince yapıyor müzik duydugunda filan yada kendi kendine,
anne diyordu unuttu baba dede me me ma ma ga ga gibi sesler çıkarıyor attı tay tay gibi sesleri söylüyor
ismine bazen bakıyor bazen bakmıyor,
evham mı yapıyorum erken mi sizce nasıl sizler nasıl anladınız yada bebeğinizin 11 aylık dönemlerini hatırlıyor musunuz??*

benim ikinci çocuğumda 11 aylık bu söylediklerinizin aynısını oda yapıyor çok normal, göz teması varmı ona bakın ilk etapta, top oynamaya falan çalışın topu at diyince atıyormu sizi taklit ediyormu onları deneyin, alkışlamayı bizimkide canı isterse yapıyor devamlı yapmasını beklemek çok mantıksız , şimdilik erken bence şüphelenmeniz için , ama tv den uzak tutun eğer bi sorun varsa algısını azaltıyor çünkü,,, 1 yaşından sonra anne baba demeye başlarlar 1,5 yaşındada bilinçli bir şekilde anne baba der bebekler, erken yürüdüğü için geç konuşabilir çünkü etrafı karıştırmaya odaklanacaktır küçük yaramaz o yüzden daha önce söylediği yada yaptığı şeyleri unutabilir ayrıca bence unutmamıştır sadece söylemiyordur... ama bana göre normal görünüyor... ben 3 yaşında farkettim daha doğrusu emin oldum bir sıkıntımız olduğunu. otizmin ne olduğunu bile bilmiyordum internette tesadüfen farkettim geç konuşma diye araştırınca siz bilinçli bir annesiniz devamlı gözlemleyin göz teması ve adına cvp vermede sıkıntı yaşarsanız tedbir alırsınız daha erken bence, birde işaret parmağıyla birşeyler gösteriyormu onu deneyin, 1 yaşından itibaren göstermesi lazım ortalama olarak yani, tabi her bebeğin gelişimi farklı onuda hesaba katın...
her gün bir ceviz yedirin ve mutlaka balık yağı verin tedbir olsun diye diyorum zeka gelişimi için çok faydalı bunlar... cevizi cam rendede rendeleyip çorbasına katabilirsin un gibi oluyo farkına varmaz yerken...
haa birde bir arkadaşımın bebeği 2 yaşına kadar sadece anne sütüyle beslendi hiçbir yemeği kabul etmedi gayet sağlıklı bir bebek ama iştahsız maalesef hemen kötüye yorma...

Son düzenleme:
Herkese slm. Arkadaşlar biraz canım sıkkın oğluma kardeş gelebilir.Herkes iyi olur kaygılanma diyor ama benim içim içimi yiyor.Sonuçlar yarın açıklanıp netleşecek daha çok erken diye düşünüyorum.Oğlum 35 aylık ve bana da çok düşkün onun olumsuz etkilemesinden korkuyorum.Hakkımızda hayırlısı planlı değildi ama olursa da aldırmam . Birde gulsan38 arkadaşım senin oğlunla benim oğlumun çok ortak . Genel olarak öğretmeni memnun süper bir matematik zekası var diyor.Görsel algılama çok iyi.Okumaya çok ilgili.Bilmediği birşey olduğunda illa onu öğrenmek istiyor bu ne? ne yazıyor diye hemen öğrenmek istiyor.Ama birşeyi yap dediğimde eğer kendisi de isterse yapıyor.Örneğin hadi oğlum daire çizelim diyorum bir örnek ben yapıyorum aynısından yapmasını istiyorum hemen ilgisi başka bişeye kayıyor ama oğlum sana şunu vericem şunu alıcam falan diyince örnek çizmeden bir daire yapabiliyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum ki hep rüşvetle bu iş yürümez.Okul çağı gelince ne yaparız bilmiyorum.Ayrıca birkaç haftadır elini çok ağzına götürüyor uyarıyorum çıkarıyor ama bu hareketi yineliyor parmaklarını geveliyor ne yapsam bilmiyorum ki herşey iyiye gidiyor diyorum başka bişey çıkıyor.Ayrıca oğlum özel eğitim almıyor.Her üç ayda bir gittiğimiz doç doktor gerek yok demişti.Bu hafta tekrar kontrolümüz var.Bakalım ne diyecek ne önerecek hayılısı...

arkadaşlar biz kreşe başlamaya niyetlendik ama benimki sınıfa girmeyi reddediyormuş, kapıda durup seyrediyormuş ama içeri girmek istemiyormuş. Kreşe başlangıç aşamasında böyle bir durum yaşayanınız var mı? Sadece bize mi özgü... Yoruldum artık böyle sorunlarla uğraşmaktan. daha herşeyin başında olduğumuzu bildiğim halde bu kadar yorgun hissetmek ne kadar kötü... kreşi ertelesek mi diyorum bir yandan da kreşin onlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. bu arada oğlum 33 aylık...

Benim de düşündüğüm ama çok korktuğum bir konu:)...ben şu an cesaret edemiyorum.Risk tabi ki var.ama sonuçta her hamilelik riskli...Eğer hamile isen kontrollerini iyi yaptırıp,tamamen doğal beslenip,pozitif düşünmen lazım bence.çünkü ben psikolojinin önemine inanaıyorum..iyi şeyler düşün ki iyi şeyler olsun....

Bence kesinlikle kreş zamanı gelmiş...yakın zamanda alışır..Hatta hemen alışmaması da kötü değil.Farkındalığı yüksek,sizsiz orda durmaması çok normal..bence pes etmeyin.Kreşin çok faydası var bence..

izmir'de aspergerden şüphelendiğimiz oğlumuz için doktor arıyoruz hanımlar.yazılarınızı tam takip edemiyorum ama yavaş yavaş okumaya çalışacağım en başından itibaren.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

merhaba arkadaşlar..oğlum 5 yaşında ve otizmli...uzun süredir kulaklarında sıvı birikmesi problemi yaşıyoruz ve haliyle duymada iletişimde sorunlar çıkıyordu...2 gündür kulak ağrısı vardı ve dr.a götürdüm bugün..10 günlük antibiyotik tedavisi verdi...ve sanırım tedavinin sonunda geniz etinin alınması gerekicek ayrıca bademcikleride ve belkide kulağına tüp takılacak...tabi haliyle narkoz alıcak...beni endişelendiren yapılacak operasyonlar değilde verilcek olan narkoz...otizimlilerde problem yaratabiliyomuş...bu konuda fikri olan varmı???

merhaba.Doç.Dr.Burak BAYKARA,Prof.Dr.Süha MİRAL'ı tavsiye ederim.Ben kızımı bu iki doktora götürdüm.Çok iyi doktorlar.

Merhaba.Narkoz konusunda fikrim yok ama kulak sorunları konuşmasını çok etkiliyormuş.Bence kesinlikle bir sorun varsa güvenilir bir yerde yaptırın.Faydası daha çok olur herhalde.ben de iyi bir uzmana götürmeyi düşünüyorum.Benim kızım da çok kulak enfeksiyonu oluyor.

merhaba.Doç.Dr.Burak BAYKARA,Prof.Dr.Süha MİRAL'ı tavsiye ederim.Ben kızımı bu iki doktora götürdüm.Çok iyi doktorlar.

burak bey için dokuz eylüle mi gitmek lazım? Süha miral için hazirana randevu verebiliyorlarmış ancak Bir de merak ettiğim Burak bey'e gidersek kendisi mi bakıyor yoksa asistanları mı?Ege'ye gitmiştik çünkü birçok farklı asistan geldi sonuç alamadık haliyle.

Son düzenleme:

Merhaba,evet Burak Bey Dokuz Eylül'de.Ama polikiliniğe değil Burak Bey'den randevu alın.Sekretere sorabilirisiniz.tavsiye ederim çok iyi bir doktor.

mrb arkadaşlar uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ama bi türlü yazamadım.lütfen bu konuda bilinçli,bilgili anneler olarak yardımlarınızı bekliyorum benim şuan 23 aylık olan bi oğlum var bütün komutlarımızı anlıyor bir çok nesnenin adını biliyor çalışan bi anneyim işten geldiğimizde beni ve babasını kapıda karşılıyor seviniyor sarıl oğlum dediğimde sarılılıyor ve öpüyor (dudağını değdirerek)ama konuşamıyor baba dede mama gibi kelimeler söylüyor ama onlarıda yerinde kullanmıyor göz teması var ama yabancılarla sınırlı ismine genelde tepki veriyor bişeye dalmışşa ozaman bakmıyor bide yabancı biri ismini söylediğinde bakmıyor yşıtlarıyla oynamıyor bi çok şeyi taklit ediyor söylediğimiz şarkıların tonlarıda dahil pskyatriye götürdük tv hemen kapatacaksınız ve kreşe gidecek dedi şun yarım gün kreşe başladık 3. haftamız kreşimizin tam gün çalışan psikoloğu var ama ordanda bi geri dönüş olmadı fakat biz yine şüphelerimizden dolayı yaklaşık 2 aydır haftada 2 sasat özel eğitime götürüyoruz bu arada el çırpma kendi etrafında dönme parmakları üzepinde yürüme takıntılı davranışlarımız veya tekrarlama yok
nolur yorumlarınızı yazın bu belirsizlik beni mahvediyo çocuğumda bişey vermı sizce varsa düzelirmi acaba

Son düzenleme:

merhaba..komut alması,nesnelerin adını bilmesi,sarılması,öpmesi ve taklitinin olması çok güzel şeyler...ismine bir oyuna daldığında tepki vermemesi de doğal ama yaşıtları ile oynamaması göz teması kısıtlı sanırım bunlar biraz düşündürücü ama daha çok küçük ve siz çalışan annesiniz buda çok önemli yani artıları daha çok gibi geldi bana buda uyaran eksikliği olabilir diye düşündüm..biz sonuçta tanı koyacak değiliz ama yaşadıklarımızı tecrübe olarak kullanacak olursak durum daha çok ilgi alaka sosyalleşmek gerekiyor gibi duruyor...peki sizi özel eğitime kim hangi şüphe ile yönlendirdi raporunuz varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…