Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

evet ben çalışan bi anneyim ve bakıcımız çok konuşmayan bi insandı 1 sene baktı oğluma çocuğu çogu zaman kendi haline bırakmış kendi tv seyretmiş ayrıca oğlumda tv seyrediyodu böyle oluncada bütün dünyası tv oldu çocuğun.kreş araştırırken bi kreşin müdürü önerdi bi süre özel eğitim alıp sonra kreşe gitmesinin daha faydalı olacağını söyledi bizde zaten şüphelendiğimiz için hemen başladık raporumuz yok kendi imkanlarımızla götürüyoruz zaten doktorda böyle bi teşhis koymadı ama biz eğer bişey varsa geç kalmış olmayalım diye başladık

ikinci çocukla ilgilenecek birileri varsa iyi olabilir ama benim öyle bir imkanım yoktu ve bebekle ilgilendiğimden oğluma çok vakit ayıramadım ve aşırı kıskançlık yapıyor onu taklit ettiğinden konuşmasıda bozuluyor anlamsız ses tekrarları oluyor ,ikinci çocuk bizde çok olumsuzluğa neden oldu ama son haftalarda birlikte oynamaya başladıklarından kıskançlık biraz azaldı gibi, ben otizmli çocuğa kardeş tavsiye etmiyorum ilk dönemlerde, şahsi düşüncem tabiiii, hamileyseniz yapacak bişey yok sağlıkla alın inşallah kucağınıza, ileriki dönemlerde arkadaş olur hem...
benim oğlumda çok rüşvetçi, yavaş yavaş azaltmaya başladık sizinkinde de dikkat eksikliği olabilir takip edin mutlaka, ben 3 ay sonraki randevumuzda doktordan dikkat eksikliğiyle ilgili ilaç talep edicem, herşeyden sıkılıyor bişey öğretemez olduk
elini ağzına götürdüğünde sakın yapma çıkar elini falan demeyin kalıcı olur, dikkatini dağıtın o hareketi yaptığında gıdıklayabilirsiniz sarılıp öpebilirsiniz zamanla yok olacaktır...
bol çocuklu ortamlara giriyorsa ve siz destek oluyorsanız eğitime gerek olmayabilir, ama eğitimle daha hızlı yol katedersiniz bence...

benim yeğenim ilk kreşe gittinde aynen öyle yapmıştı hatta komşumun oğluda birsüre sınıfa girmeyi reddetmişti öğretmeni gözlemliyor demişti ikisi içinde, benim oğlum ilk hafta ağladı gitmemek için hala ara ara beni deniyor ağlıyor gitmemek için. pes etmeyin kreş otizimde hayat kurtarıyor emin olun çok hızlandırıyor herşeyi... çocuğunuzu korumaya çalışarak ona kötülük etmeyin her çocuğun yaşadığı deneyimler bunlar tanımadığı ortama girmek istememesi çok normal ayrıca algısının açık olduğuna işaret bence benim oğlum kreşe ilk gittiğimizde dolapları karıştırmaya başlamıştı sınıftakilerin hatta evde olmadığımızın bile farkında değildi eminim...
en büyük yorgunluk ilk zamanlarda oluyor zaten durumu kabullenme, gelecekle ilgili kapkara düşünceler merak ettiğimiz cevapsız sorular.... çok normal yaşadıkların, hepimiz yaşadık hala yaşıyoruz... ama sakın kreşi ertelemeyin alışır zamanla, inanın oğlumun bu seviyeye gelmesinde kreşin %70 faydası var. bugün kreşte tiyatroya gittiler eskiden evde diğer odaya tek gittiğinde bile aklım onda kalırdı ama şimdi yaşıtlarıyla birlikte çok şey öğreniyor üstelik ben olmadan yapabiliyor...

benim oğlum 1 yaşında 3 kez genel anesteziyle çeşitli operasyonlar geçirdi, ama otizme bir etkisi oldumu fikrim yok... ama kulağındaki sorun ve geniz eti gelişimi çok etkiliyor kurtulma şansınız varsa ameliyattan çekinmeyin derim çok farkediyor, oğlumun kreşinde bir çocuk normal bi çocuk yani konuşamıyordu geniz eti ameliyatı olduktan sonra konuşmaya başladı 4 yaşındaydı ameliyatı olduğunda...

bişey varsada çok hafif bence ama kreşe vermeniz iyi olmuş yalancı otizm ise hemen farkedersiniz zaten 2-3 ayda tepki alıyorsunuz kreşten sonra... otizmde anne babanın adına seslenmesinde bakması önemli değil, mühim olan yabancıların seslenmesi durumunda bakması demişti bizim dr, göz temasındada sıkıntı varsa ihmal etmeyin bol çocuklu ortamlara sokun, tv zaten kapatmışsınızdır evde,,, bol bol konuşun inşallah bişeyi yoktur...
hayali oyunlar oynamaya çalışın motor becerileri için aktiviteler yapabilirsiniz evde, baloncuk üfleme flüt çalma, ipe boncuk dizme, oyun hamuru vb....

Merhaba arkadaşlar gebe olmadığımı öğrendim ve çok mutluyum.Allah isteyen herkese versin oğlumun henüz bana çok ihtiyacı vardı.O yüzden çok sıkıntı olurdu.Neyse tüm korkularımdan sıyrıldım.Ayrıca oğluşuma ismini sordum.Söyledi.Sonra kendi ismimi ve babasının ismini sordum söyledi.Teyzesinin kızının ismini sordum onuda söyledi ama çok keyifli olduğu için söyledi.Normalde rüşvetle ancak söylüyor.Ama önemli olan söylemesi sizce öyle diymi.

evet gulsan38 sanırım bizimkinde de var dikkat eksikliği bende bişeyler öğreteyim diyorum hemen sıkılıp kalkıyor.Örneğim resim yapalım diyorum iki çizik atıyor hemen kalkıyor.küplerle kule yapıyoruz benim zorlamamla aslında herşeyi çok güzel yapar ama yapmak istemiyor hemen sıkılıp kalkıyor.Ayrıca merak ettim sizinki kaç kaşındaydı verdikleri ilacın yan etkisi falan varmı?:44: nasıl olur bilmiyorum.

Ogluma yemek yediremiyorum onceden ne guzel yiyordu simdi ne versem cikariyo katilarla sorunu yok dedi doktor ne yapcami sasirdim sabahlari ya rondodan geciriyorum yadaekmegin bir kosesine cikolata surdugumu gorunce yumurtayi da ekmegin altina koyuyorum vitamin aldim balikyagi da veriyorum digeride yemiyordu vitaminden sonra acildi istahi zayifladi cok delircem aksamlari sut iciyo artik ac kalmasin diye biskuvi falan veriyom hemen hemen iki aydir boyle

Bu arada ozel egitim ile oldukca ilerledi egitmeni algilamasi ve gozlemlemesi super dedi eslestirme kartlarin alip yavas yavas onada baslicam benimkide cabuk skilyo hamur oynuyoruz legolar kalem kagit isaallah daha iyi olcsklar parmak boysi aldim fazla ellemek istemedi hamurada yeni alisiyo

bizimki 4 yaşına girecek bu ay sonunda, ilacın yan etkisis varmı bilmiyorum normalde 5 yaş altına vermiyorlar ama konuşucam dr ile, burda kullanan arkadaşlar var çok büyük gelişmeler kaydettiklerini yazmışlardı, dikkat eksikliği beyindeki bir bölgenin hasarlı olmasından kaynaklanıyormuş ilaçla o hasarı tamir etmeye çalışıyorlar... aslında 3-4 yaş arası normal dikkat süresi 15-20 dakika ama bizimki bu aralar çok çabuk sıkılıyor 5 dakika bile tutamıyorum

bizimkide bu aralar iştahsız dün akşam yemek yemedi hiçbişey vermedim, elma ve çikolatalı ekmek istedi olmaz dedim, gece yatmaya yakın acıktım dedi yemeği ısıttım pilav ve kurufasulye yedi ilk kez böyle iştahla yemek yedi, belki aç bıraksan atıştırmalık vermesen seninkide acıkınca mecbur yer... dönem dönem yemek seçmeler oluyor hemen otizme bağlama arkadaşım, oğlumun yaşıtlarıyla kıyaslıyorum devamlı onlarda aynı bizimkiler gibi ara ara yemek yemiyorlar ve 4 yaşına doğru aşırı yemek seçmeye başlıyolar, bizimkisi, pilava taktı son zamanlarda pilav ve arada tavuk istiyor mesela... eskiden hep çorba isterdi...

Herkese günaydın dün doktor randevumuz vardı gittik.Gelişimini iyi buldu.Fakat haftada iki saat bir özel eğitimci tarafından bireysel ders alırsa hem kreş hem eğitim çok daha çabuk toparlar dedi.Zaten oğlunuzda atipik otizmin hafif belirtileri mevcut dedi.Benimde kafam karıştı heyet raporu alırsak çocuğa ilerki yaşlarında iyi olursa bir sorun teşkil edermi? bilmiyorum araştıranınız varsa bana bu konuda bilgi verir mi? birde yaşadığım yerde belki 20 tane kurum var neye göre seşicem hangi kriterlerine bakıcam kurumların ,oğlum oradaki çok ağır vakaları görürse etkilenir mi? bilmiyorum.Çünkü benim oğlum çok duygusal kırılgan bir çocuk bir ağlama sesi duysun hemen üzülüp strese giriyor.Evde özel eğitim alsın desek kaça geliyor öğretmenler bütçemizi zorlarmı onuda bilmiyorum.Kafam karma karışık

aldığımız rapor geleceğini etkilemiyor, ben polis memuruyum en çok didikleyen iki kurum var zaten biri emniyet diğeri askeriye ikiside işe başvurduğun anda sağlık kuruluna sokuyor ve tüm dr lardan o anki sağlık durumuna göre rapor alıyorsun geçmişine bakmıyorlar, zaten bu raporlar bir yıllık veriliyor, eğer bir yıl sonra rapor almazsan yada dr rapor yazmazsa düzelmiş kabul ediliyor otizm... o konuda içini ferah tut canım, bence gelecekte bir sıkıntı olurmu diye düşünmek yerine geleceğini kurtarması için daha fazla ne yaparım diye düşün, devlet ücretsiz ders imkanı veriyorken cebinden karşılaman sizi maddi açıdan çok yorar, maddi imkanın varsa almayabilirsin rapor ama bana sorarsan rapor al, istersen extra ders aldırırsın çabuk ilerlemesi için...
rehabilitasyon merkezine görüşmeye gittiğinde eğiticilerin sertifikalımı yoksa özel eğitim veya zihinsel engelliler öğretmenliği mezunu olup olmadığını sor, sertifikalıları ikinci plana at bence, alan mezunu daha bilgili oluyor genellersek, ikincisi atipik otizmli öğrencileriniz varmı diye sor düzelme sağlanan oldumu olduysa telefonunu iste referansları kontrol et, genelde yalan söylüyorlar çünkü... ders saatinde orda olmaya çalış, çünkü velisi yanında olmayınca savsaklıyorlar gözlerimle gördüm öğrenciler ortalarda geziniyor bazı merkezlerde ellerine çikolata vermişlerdi ağlamasın diye... eğer ders saatinde yanında olmayacaksanız ders saatlerinin kamera kayıtlarını her hafta yada iki haftada bir almak istiyorum diye ısrar et... dersleri biz hafta sonuna aldırdık ya ben ya babası mutlaka yanında oluyor ders boyunca kameradan izliyoruz, ücretsiz servisle evden alıp eve teslim ediyorlar ama biz hep kendimiz götürüp getirdik, bu sektörde vicdansızlar çok oluyo özellikle malatyada hep operasyon görmüş merkezler o yüzden hiç itimadım yok, eğitmenimiz ve kurumumuz çok iyi ama ben yinede sıkı tutuyorum çünkü piyano dersi almıyolar, nihayetinde geleceklerini etkiliyor bu dersler.
çocuğunun durumu iyi anlattığın kadarıyla, kreşe gidecekse eğer grup dersi istemiyorum de, başka çocuklardan etkilenmesin. ben artık grup derslerine sokmuyorum oğlumu, onun ayarında çocuk yok hepsinin durumu ağır ve kulaklarını kapayan bir çocuktan kulak kapamayı öğrenmiş bende hemen aldım gruptan zaten kreşte aynı şeyleri yapıyorlar.
malatya için söylüyorum, eğer cebinden karşılayacaksan haftada 4 saatlik ders rehabilitaosyon merkezinde almak şartıyla 500 tl, istanbulda bir arkadaşım var eve gidiyor eğitim için saati 150 tl demişti geçen sene, şuan ne istiyorlar bilmiyorum aşağı yukarı tahmin edebilirsin fiyatları ama evde eğitim verdirenler yazarsa fiyatları daha net fikir sahibi olursun canım... ben haftada 2 saat merkezde ders aldırıyorum, orda yaptıklarını evde takrar ediyoruz o hafta boyunca...

Merhaba sari_şeker adlı arkadaşım oğlunuz 5 yaşındaymış sadece konuşma gecikmesi mi var benim oğlumda 3 yaşını 4 ay geçti ve konuşması yaşıtları gibi değil sizin oğlunuz hiçmi konuşamiyor?başka belirtiler varmi sadece geç konuşmaysa hemen otizm mi oluyor? lütfen cevap verin inşallah öyle birşey yoktur.

Dokuz Eylül'den Burak Baykara'ya randevu almak istedik ama bu ay için doluymuş ve sadece netten randevu alınabiliyormuş...Randevu almak bu kadar mı zor olur?Hiç randevu alamayacakmışız gibi geliyor

benim oğlum herşeyi söyleyebliyor fakat akıcı cümle kuramadığı için ben oğlumu pedegoga götürdüm.doktor bana oglunuzda otizm bulguları var göz temesı kurmuyor dedi.ama benim oglum benimle ve yakınlarımızla göz temesı kuruor fakat yabancıların yanında cabuk sıkılıp onlarla konuşmuyor.haftada 3 saat özel ders alacak oglum 5 yasında doktor gec kalmıssın dedi.krese gitmesi gerek dedi

Mesela nasıl konuşuyor örnek verebilir misiniz??? Benim oğlumda 2,5 yaşında...Hiç olumsuzluk eki kullanmıyor..Mesela,anne gitme yerine anne git hayır diyor...Uyuyalım mı diyorum..Uyu hayır diyor..Ama bunları net söylüyor...Herşeyin ismini biliyor ama bazılarını bitek ben anlıyorum..Buakşam dolma istiyomuş mesela doldo diyo..Anlayana kadar fenalık geçirdim...Acaba bende endişelenmeli miyim?? tv hiç açmadık yanında...Ben öğretmenim annem bakıyo..O da çok ilgileniyo..Tüm gün oyun oynuyolar...Rakamları,renkleri biliyo..Resim yapmayı,hamur oynamayı seviyor..Ama bu konuşma olayı çok canımı sıkıyor...Ha bide kendinden bahsederken hala ismiyle söhlüyor...Dr 3 yaşına kadar zamirleri kullanmaması normal dedi ama içim içimi yemiyo değil hanii....Kreşe de veremiyorum...İlaç alerjisi var...Hasta olmaması lazım en azından biraz büyüyene kadar...((Valla bende şaşırdım..

Yabancıların konuşmaması normal değil mi???

Öncellikle cevap verdiğiniz için tşk ederim bence oğlunuz gayet sağlikli kreşe giderse düzelir konuşmasi benim oğlumda anlatığınız gibi herşeyi söylüyor fakat cümle kurarken hiç akıcı değil sadece ben anlarim ben kbb götürdüm dil bağı vardi kesildi önümüzdeki ay kreşe gidecek inşallah düzelir allah hepimizin evladina sağlik versin

Merhaba benim oğlum konuşuyor cümle de kuruyor fakat.akici değil yani genelde ben.anlarim bazen ben de anliyamiyorum bende bu duruma çom üzülüyorim inanin ne yapacağimi şaşirdim olumsuzluk ekini.kullaniyor kendinden ben diye bahseder mesela sizinki sayilari renkleri biliyormuş bizimki bilmiyor daha tuvalet eğitimi var üç tekerlekli bisiklet kullanabiliyor yani normal gelişim gösteriyor inanin dr götürmekten korkuyorum artik geç koonuşan her çocuğa otizm deyip gönderiyorlar mesela nasil konuşuyor demişsiniz ya anne nereye gidiyoruz baba nerde ne yapiyorsun .....vs vs ne biliyim ya yaşitlarini görünce canim çok sıkılıyo onlar çok daha iyi konuşuyorlar diye....kreşe yazdirdim inşallah orda acilir bir an ònce ama zorlanacak kendisini iyi ifade edemediği için ..sizinki daha küçukmuş imkaniniz varsa kreşe yazdirin orda ya§itlariyla.olmasi evde olmasindan daha iyi inşallah hepimizin çocuklari biran ònce düzelir

merhaba arkadaşlar...bugün periyodik dr kontrolumüz vardı,horlama sık sık üst solunum yolları enfeksiyonu da yaşadığımız için kbb dr göründük yaşına göre büyükmüş geniz eti isterseniz alırız dedi.netten araştırdım birçok sıkıntıya ortam hazırlarmış geniz eti,horlama uyku düzeni konuşma problemi vs..ne dersiniz bu ameliyat hakkında bilgisi olan yaşayan arkadaşlar varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…