- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.461
merhaba..komut alması,nesnelerin adını bilmesi,sarılması,öpmesi ve taklitinin olması çok güzel şeyler...ismine bir oyuna daldığında tepki vermemesi de doğal ama yaşıtları ile oynamaması göz teması kısıtlı sanırım bunlar biraz düşündürücü ama daha çok küçük ve siz çalışan annesiniz buda çok önemli yani artıları daha çok gibi geldi bana buda uyaran eksikliği olabilir diye düşündüm..biz sonuçta tanı koyacak değiliz ama yaşadıklarımızı tecrübe olarak kullanacak olursak durum daha çok ilgi alaka sosyalleşmek gerekiyor gibi duruyor...peki sizi özel eğitime kim hangi şüphe ile yönlendirdi raporunuz varmı?
ikinci çocukla ilgilenecek birileri varsa iyi olabilir ama benim öyle bir imkanım yoktu ve bebekle ilgilendiğimden oğluma çok vakit ayıramadım ve aşırı kıskançlık yapıyor onu taklit ettiğinden konuşmasıda bozuluyor anlamsız ses tekrarları oluyor ,ikinci çocuk bizde çok olumsuzluğa neden oldu ama son haftalarda birlikte oynamaya başladıklarından kıskançlık biraz azaldı gibi, ben otizmli çocuğa kardeş tavsiye etmiyorum ilk dönemlerde, şahsi düşüncem tabiiii, hamileyseniz yapacak bişey yok sağlıkla alın inşallah kucağınıza, ileriki dönemlerde arkadaş olur hem...Herkese slm. Arkadaşlar biraz canım sıkkın oğluma kardeş gelebilir.Herkes iyi olur kaygılanma diyor ama benim içim içimi yiyor.Sonuçlar yarın açıklanıp netleşecek daha çok erken diye düşünüyorum.Oğlum 35 aylık ve bana da çok düşkün onun olumsuz etkilemesinden korkuyorum.Hakkımızda hayırlısı planlı değildi ama olursa da aldırmam. Birde gulsan38 arkadaşım senin oğlunla benim oğlumun çok ortak . Genel olarak öğretmeni memnun süper bir matematik zekası var diyor.Görsel algılama çok iyi.Okumaya çok ilgili.Bilmediği birşey olduğunda illa onu öğrenmek istiyor bu ne? ne yazıyor diye hemen öğrenmek istiyor.Ama birşeyi yap dediğimde eğer kendisi de isterse yapıyor.Örneğin hadi oğlum daire çizelim diyorum bir örnek ben yapıyorum aynısından yapmasını istiyorum hemen ilgisi başka bişeye kayıyor ama oğlum sana şunu vericem şunu alıcam falan diyince örnek çizmeden bir daire yapabiliyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum ki hep rüşvetle bu iş yürümez.Okul çağı gelince ne yaparız bilmiyorum.Ayrıca birkaç haftadır elini çok ağzına götürüyor uyarıyorum çıkarıyor ama bu hareketi yineliyor parmaklarını geveliyor ne yapsam bilmiyorum ki herşey iyiye gidiyor diyorum başka bişey çıkıyor.Ayrıca oğlum özel eğitim almıyor.Her üç ayda bir gittiğimiz doç doktor gerek yok demişti.Bu hafta tekrar kontrolümüz var.Bakalım ne diyecek ne önerecek hayılısı...
benim yeğenim ilk kreşe gittinde aynen öyle yapmıştı hatta komşumun oğluda birsüre sınıfa girmeyi reddetmişti öğretmeni gözlemliyor demişti ikisi içinde, benim oğlum ilk hafta ağladı gitmemek için hala ara ara beni deniyor ağlıyor gitmemek için. pes etmeyin kreş otizimde hayat kurtarıyor emin olun çok hızlandırıyor herşeyi... çocuğunuzu korumaya çalışarak ona kötülük etmeyin her çocuğun yaşadığı deneyimler bunlar tanımadığı ortama girmek istememesi çok normal ayrıca algısının açık olduğuna işaret bence benim oğlum kreşe ilk gittiğimizde dolapları karıştırmaya başlamıştı sınıftakilerin hatta evde olmadığımızın bile farkında değildi eminim...arkadaşlar biz kreşe başlamaya niyetlendik ama benimki sınıfa girmeyi reddediyormuş, kapıda durup seyrediyormuş ama içeri girmek istemiyormuş. Kreşe başlangıç aşamasında böyle bir durum yaşayanınız var mı? Sadece bize mi özgü... Yoruldum artık böyle sorunlarla uğraşmaktan. daha herşeyin başında olduğumuzu bildiğim halde bu kadar yorgun hissetmek ne kadar kötü... kreşi ertelesek mi diyorum bir yandan da kreşin onlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. bu arada oğlum 33 aylık...
benim oğlum 1 yaşında 3 kez genel anesteziyle çeşitli operasyonlar geçirdi, ama otizme bir etkisi oldumu fikrim yok... ama kulağındaki sorun ve geniz eti gelişimi çok etkiliyor kurtulma şansınız varsa ameliyattan çekinmeyin derim çok farkediyor, oğlumun kreşinde bir çocuk normal bi çocuk yani konuşamıyordu geniz eti ameliyatı olduktan sonra konuşmaya başladı 4 yaşındaydı ameliyatı olduğunda...merhaba arkadaşlar..oğlum 5 yaşında ve otizmli...uzun süredir kulaklarında sıvı birikmesi problemi yaşıyoruz ve haliyle duymada iletişimde sorunlar çıkıyordu...2 gündür kulak ağrısı vardı ve dr.a götürdüm bugün..10 günlük antibiyotik tedavisi verdi...ve sanırım tedavinin sonunda geniz etinin alınması gerekicek ayrıca bademcikleride ve belkide kulağına tüp takılacak...tabi haliyle narkoz alıcak...beni endişelendiren yapılacak operasyonlar değilde verilcek olan narkoz...otizimlilerde problem yaratabiliyomuş...bu konuda fikri olan varmı???
bişey varsada çok hafif bence ama kreşe vermeniz iyi olmuş yalancı otizm ise hemen farkedersiniz zaten 2-3 ayda tepki alıyorsunuz kreşten sonra... otizmde anne babanın adına seslenmesinde bakması önemli değil, mühim olan yabancıların seslenmesi durumunda bakması demişti bizim dr, göz temasındada sıkıntı varsa ihmal etmeyin bol çocuklu ortamlara sokun, tv zaten kapatmışsınızdır evde,,, bol bol konuşun inşallah bişeyi yoktur...mrb arkadaşlar uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ama bi türlü yazamadım.lütfen bu konuda bilinçli,bilgili anneler olarak yardımlarınızı bekliyorum benim şuan 23 aylık olan bi oğlum var bütün komutlarımızı anlıyor bir çok nesnenin adını biliyor çalışan bi anneyim işten geldiğimizde beni ve babasını kapıda karşılıyor seviniyor sarıl oğlum dediğimde sarılılıyor ve öpüyor (dudağını değdirerek)ama konuşamıyor baba dede mama gibi kelimeler söylüyor ama onlarıda yerinde kullanmıyor göz teması var ama yabancılarla sınırlı ismine genelde tepki veriyor bişeye dalmışşa ozaman bakmıyor bide yabancı biri ismini söylediğinde bakmıyor yşıtlarıyla oynamıyor bi çok şeyi taklit ediyor söylediğimiz şarkıların tonlarıda dahil pskyatriye götürdük tv hemen kapatacaksınız ve kreşe gidecek dedi şun yarım gün kreşe başladık 3. haftamız kreşimizin tam gün çalışan psikoloğu var ama ordanda bi geri dönüş olmadı fakat biz yine şüphelerimizden dolayı yaklaşık 2 aydır haftada 2 sasat özel eğitime götürüyoruz bu arada el çırpma kendi etrafında dönme parmakları üzepinde yürüme takıntılı davranışlarımız veya tekrarlama yok
nolur yorumlarınızı yazın bu belirsizlik beni mahvediyo çocuğumda bişey vermı sizce varsa düzelirmi acaba
bizimki 4 yaşına girecek bu ay sonunda, ilacın yan etkisis varmı bilmiyorum normalde 5 yaş altına vermiyorlar ama konuşucam dr ile, burda kullanan arkadaşlar var çok büyük gelişmeler kaydettiklerini yazmışlardı, dikkat eksikliği beyindeki bir bölgenin hasarlı olmasından kaynaklanıyormuş ilaçla o hasarı tamir etmeye çalışıyorlar... aslında 3-4 yaş arası normal dikkat süresi 15-20 dakika ama bizimki bu aralar çok çabuk sıkılıyor 5 dakika bile tutamıyorumevet gulsan38 sanırım bizimkinde de var dikkat eksikliği bende bişeyler öğreteyim diyorum hemen sıkılıp kalkıyor.Örneğim resim yapalım diyorum iki çizik atıyor hemen kalkıyor.küplerle kule yapıyoruz benim zorlamamla aslında herşeyi çok güzel yapar ama yapmak istemiyor hemen sıkılıp kalkıyor.Ayrıca merak ettim sizinki kaç kaşındaydı verdikleri ilacın yan etkisi falan varmı?:44: nasıl olur bilmiyorum.
bizimkide bu aralar iştahsız dün akşam yemek yemedi hiçbişey vermedim, elma ve çikolatalı ekmek istedi olmaz dedim, gece yatmaya yakın acıktım dedi yemeği ısıttım pilav ve kurufasulye yedi ilk kez böyle iştahla yemek yedi, belki aç bıraksan atıştırmalık vermesen seninkide acıkınca mecbur yer... dönem dönem yemek seçmeler oluyor hemen otizme bağlama arkadaşım, oğlumun yaşıtlarıyla kıyaslıyorum devamlı onlarda aynı bizimkiler gibi ara ara yemek yemiyorlar ve 4 yaşına doğru aşırı yemek seçmeye başlıyolar, bizimkisi, pilava taktı son zamanlarda pilav ve arada tavuk istiyor mesela... eskiden hep çorba isterdi...Ogluma yemek yediremiyorum onceden ne guzel yiyordu simdi ne versem cikariyo katilarla sorunu yok dedi doktor ne yapcami sasirdim sabahlari ya rondodan geciriyorum yadaekmegin bir kosesine cikolata surdugumu gorunce yumurtayi da ekmegin altina koyuyorum vitamin aldim balikyagi da veriyorum digeride yemiyordu vitaminden sonra acildi istahi zayifladi cok delircem aksamlari sut iciyo artik ac kalmasin diye biskuvi falan veriyom hemen hemen iki aydir boyle
aldığımız rapor geleceğini etkilemiyor, ben polis memuruyum en çok didikleyen iki kurum var zaten biri emniyet diğeri askeriye ikiside işe başvurduğun anda sağlık kuruluna sokuyor ve tüm dr lardan o anki sağlık durumuna göre rapor alıyorsun geçmişine bakmıyorlar, zaten bu raporlar bir yıllık veriliyor, eğer bir yıl sonra rapor almazsan yada dr rapor yazmazsa düzelmiş kabul ediliyor otizm... o konuda içini ferah tut canım, bence gelecekte bir sıkıntı olurmu diye düşünmek yerine geleceğini kurtarması için daha fazla ne yaparım diye düşün, devlet ücretsiz ders imkanı veriyorken cebinden karşılaman sizi maddi açıdan çok yorar, maddi imkanın varsa almayabilirsin rapor ama bana sorarsan rapor al, istersen extra ders aldırırsın çabuk ilerlemesi için...Herkese günaydın dün doktor randevumuz vardı gittik.Gelişimini iyi buldu.Fakat haftada iki saat bir özel eğitimci tarafından bireysel ders alırsa hem kreş hem eğitim çok daha çabuk toparlar dedi.Zaten oğlunuzda atipik otizmin hafif belirtileri mevcut dedi.Benimde kafam karıştı heyet raporu alırsak çocuğa ilerki yaşlarında iyi olursa bir sorun teşkil edermi? bilmiyorum araştıranınız varsa bana bu konuda bilgi verir mi? birde yaşadığım yerde belki 20 tane kurum var neye göre seşicem hangi kriterlerine bakıcam kurumların ,oğlum oradaki çok ağır vakaları görürse etkilenir mi? bilmiyorum.Çünkü benim oğlum çok duygusal kırılgan bir çocuk bir ağlama sesi duysun hemen üzülüp strese giriyor.Evde özel eğitim alsın desek kaça geliyor öğretmenler bütçemizi zorlarmı onuda bilmiyorum.Kafam karma karışık
Merhaba sari_şeker adlı arkadaşım oğlunuz 5 yaşındaymış sadece konuşma gecikmesi mi var benim oğlumda 3 yaşını 4 ay geçti ve konuşması yaşıtları gibi değil sizin oğlunuz hiçmi konuşamiyor?başka belirtiler varmi sadece geç konuşmaysa hemen otizm mi oluyor? lütfen cevap verin inşallah öyle birşey yoktur.
Merhaba sari_şeker adlı arkadaşım oğlunuz 5 yaşındaymış sadece konuşma gecikmesi mi var benim oğlumda 3 yaşını 4 ay geçti ve konuşması yaşıtları gibi değil sizin oğlunuz hiçmi konuşamiyor?başka belirtiler varmi sadece geç konuşmaysa hemen otizm mi oluyor? lütfen cevap verin inşallah öyle birşey yoktur.
benim oğlum herşeyi söyleyebliyor fakat akıcı cümle kuramadığı için ben oğlumu pedegoga götürdüm.doktor bana oglunuzda otizm bulguları var göz temesı kurmuyor dedi.ama benim oglum benimle ve yakınlarımızla göz temesı kuruor fakat yabancıların yanında cabuk sıkılıp onlarla konuşmuyor.haftada 3 saat özel ders alacak oglum 5 yasında doktor gec kalmıssın dedi.krese gitmesi gerek dedi
benim oğlum herşeyi söyleyebliyor fakat akıcı cümle kuramadığı için ben oğlumu pedegoga götürdüm.doktor bana oglunuzda otizm bulguları var göz temesı kurmuyor dedi.ama benim oglum benimle ve yakınlarımızla göz temesı kuruor fakat yabancıların yanında cabuk sıkılıp onlarla konuşmuyor.haftada 3 saat özel ders alacak oglum 5 yasında doktor gec kalmıssın dedi.krese gitmesi gerek dedi
Mesela nasıl konuşuyor örnek verebilir misiniz??? Benim oğlumda 2,5 yaşında...Hiç olumsuzluk eki kullanmıyor..Mesela,anne gitme yerine anne git hayır diyor...Uyuyalım mı diyorum..Uyu hayır diyor..Ama bunları net söylüyor...Herşeyin ismini biliyor ama bazılarını bitek ben anlıyorum..Buakşam dolma istiyomuş mesela doldo diyo..Anlayana kadar fenalık geçirdim...Acaba bende endişelenmeli miyim?? tv hiç açmadık yanında...Ben öğretmenim annem bakıyo..O da çok ilgileniyo..Tüm gün oyun oynuyolar...Rakamları,renkleri biliyo..Resim yapmayı,hamur oynamayı seviyor..Ama bu konuşma olayı çok canımı sıkıyor...Ha bide kendinden bahsederken hala ismiyle söhlüyor...Dr 3 yaşına kadar zamirleri kullanmaması normal dedi ama içim içimi yemiyo değil hanii....Kreşe de veremiyorum...İlaç alerjisi var...Hasta olmaması lazım en azından biraz büyüyene kadar...((Valla bende şaşırdım..
Yabancıların yanında demek istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?