- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.481
merhaba,
benim oğlum 3 yaşında ve atipik otizm teşhisi kondu. rapor aldık, özel eğitime başlayacağız. ancak işinin ehli. gerçekten fayda görebileceğimiz bir merkez arıyorum. bazı özel eğitim merkezlerinin iyi olmadığını, otizme yönelik programlarının olmadığını duymuştum. Üsküdar'da tavsiye edebileceğiniz bir özel eğitim merkezi varsa ve bunu benimle paylaşırsanız çok sevinirim. doktorun bize tavsiye ettiği yer bostancıda ve oraya gidip gelmek çok sor olacak çünkü bir de bebeğim var ve onu uzun süre bırakamam. acil yardıma ihtiyacım var. inşallah oğlumun şansına iyi bir eğitimci buluruz.
Bizimde ilk egitimlerimoz cok kotuydu direnc gosterdi ama 2-3 ay icinde bitti..merak etmeyin, gecici bir sure..bizde idrarda baktirdik sonuc iki hafta sonra cikacak ama bize ahmet aydin kaka testi vermedi..
merhaba,
öncelikle geçmiş olsun. ben de ahmet aydına oğlumu götürmek ve testleri yaptırmak istiyorum. nasıl nereden randevu aldınız bilgi verebilir misiniz?
merhabalar;
son gelişmeleri yazıyorum bizimle ilgili : oğlum artık çok güzel ve düzgün konuşmaya başladı, anlamsız seslerimiz çok çok azaldı son bir haftadır hiç yapmıyor nerdeyse,,, kreşten gelince herşeyi kendiliğinden anlatıyor, hatta komşuya oturmaya gittik çocuğun biri bunu tartaklamış odada geldi ispiyonladı bana hemen, bende onun yanağını sıktırdım dedi bide :) artık konuşmalarını herkes anlıyabiliyor çok mutluyum, kardeşiyle kavgaları azaldı paylaşmıyor hala oyuncak falan ama birlikte saklambaç yakalamacılık falan oynuyorlar,,,bazı oyuncaklarla amacına uygun oynamaya başladı artık, eskiden sadece birşeyleri bişeylerin içine tıkıp duruyordu birde vida yerlerini açmaya çalışıyordu,,,
parmak motor gelişimi için pepenin masalı tamir setini tavsiye ediyorum bu arada. vidaları falan çok büyük takma sökme çok kolay sıkılmadan oynuyor bizimkiler ve parmak becerisi biraz geriydi iyi geldi bize....
bu hafta sonu yeni el yazısını okumayı öğretmeye başlıycam inşallah, birde şu kalemi eline aldırabilsek süper olacak ama... bunada şükür...
neşe balcı için ne düşünüyorsunuz?
merhabalar;
son gelişmeleri yazıyorum bizimle ilgili : oğlum artık çok güzel ve düzgün konuşmaya başladı, anlamsız seslerimiz çok çok azaldı son bir haftadır hiç yapmıyor nerdeyse,,, kreşten gelince herşeyi kendiliğinden anlatıyor, hatta komşuya oturmaya gittik çocuğun biri bunu tartaklamış odada geldi ispiyonladı bana hemen, bende onun yanağını sıktırdım dedi bide :) artık konuşmalarını herkes anlıyabiliyor çok mutluyum, kardeşiyle kavgaları azaldı paylaşmıyor hala oyuncak falan ama birlikte saklambaç yakalamacılık falan oynuyorlar,,,bazı oyuncaklarla amacına uygun oynamaya başladı artık, eskiden sadece birşeyleri bişeylerin içine tıkıp duruyordu birde vida yerlerini açmaya çalışıyordu,,,
parmak motor gelişimi için pepenin masalı tamir setini tavsiye ediyorum bu arada. vidaları falan çok büyük takma sökme çok kolay sıkılmadan oynuyor bizimkiler ve parmak becerisi biraz geriydi iyi geldi bize....
bu hafta sonu yeni el yazısını okumayı öğretmeye başlıycam inşallah, birde şu kalemi eline aldırabilsek süper olacak ama... bunada şükür...
bir kaç gündür sürekli bişeyler okuyorum beynim karmakarışık havada uçuşan bilgilerle dolu. nasıl oğlumu kurtarırım bu hastalıktan diye çareler arıyorum hepiniz gibi. yaptığım araştırmalardan eğitimin tek başına yeterli olmadığına, hastalığın temel nedenine inmek gerektiğine karar verdim. hastalığın nedeni belirlenememiş olsa bile Ahmet aydının bu konudaki görüşleri bana çok mantıklı geliyor en azından aydam11 hanım gibi denemeye değer olduğunu düşünüyorum. ben önce süt ve süt ürünlerini keserek başladım, az miktarda keçi sütü veriyorum birkaç gündür ve aylardır devam eden kabızlığı bitti. bu noktadan sonra tıkanmış durumdayım. ahmet aydından ağustos ayına randevu alabildim.
daha önce bu testleri yaptırmış olan arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. ağır metal testini ve diğer testleri muayene olmadan da gidip kendim yaptırabiliyor muyum? bir yerden başlamam lazım ne olur yardımcı olun.
Su anda 30 aylik, ben diyete cok inancli degilim belkide o yizden yapmiyorunm yani doğruysa bu psikiyatirlar neden onermiyorlar? Yurt disinda boyle bir diyet uygulanıyor mu acaba? Bize de kan tahlili verdi bizede cok agir degil dedi, bizim vitamin ismi new beginnings basic nutrients plus icinde 180 tane kapsul var..
benim farkettiğim en önemli şey bu ses tekrarları aşırı hareketlilik vs ile ilgili çikolata yada şekerli bir şey yedikten sonra coşuyor resmen, bazı çikolatalarda hiperaktiviteye neden olur uyarısı var arkalarında onlara dikkat etmeye çalışıyorum şu sıra....Çok sevindim..gulsancım biz de bugünleri görebilecekmiyiz.Benim de kızım konuşamsını artırdı çok şükür ki.ama şu anlamsız sesler bir türlü bitmiyor.Bir de çok hareketli oldu:)peşinden koşmaktan yoruluyorum:)bir de internette otizm araştırdığımda çok ağır şeyler yazıyor çok üzülüyorum.acaba hiç düzelmiyecek mi diyorum.birtek bu forumda sizlerin yazılarınızı okumak iyi geliyor.teşekkürler buradaki tüm annelere...
kesinlikle katılıyorum aynı hataları bende yaptım üstüne birde 3 yılda 3 il ve 3 bakıcı değiştirdik biz ortama adapte olamadı birtürlü oğlum ve hiç arkadaşı olmadı kreşe başlayana kadarherkese merhaba gülsancım oğluşundaki gelişmelere çok sevindim.Darısı bizlere olur inşallah.Bence çocuklarımızın hiçbirşeyi yok sadece yaptığımız en büyük yanlış onları tv ve bilgisayar ile iç içe ve sosyal ortamlardan biraz izole büyütmemizden kaynaklanıyor.Aman yorulmasın asansore bindir çok yürümesin kucağına al.Kendi yiyemez üstü kirlenir dur ben yedireyim.Aman yemeğini yemiyor reklamları açayım.Diğer çocuklardan grip virüsü kapar yanlarına gitmesin evde dört duvar arasında sanal dünyaya hapsettik istemeden çocukları.Şahsen bunlar benim yaptığım yanlışlardı.Ama ben inanıyorum okul yaşına kadar eğitimle,kreşle anne ve baba olarak elimizden geleni yaparsak telafi edecez.Geçi şuan benim oğlum özel eğitim almıyor kreş psikoloğunun raporunu bekliyorum.Bakalım ne diyecek.
neden yasakladı gazete dergiyi takıntısımı var? eğer takıntısı varsa o takıntıyı kitaplara çevirmeye çalış canım küçük kitaplar satılıyor marketlerde 1-2 tl, resimleri çok yazıları az hikaye kitapları varya onlardan al oku hem hayalgücü gelişir hemde konuşmasına katkı sağlar, eğer illaki gazete dergi istiyorsa çocuk dergilerinden alıp avantaja dönüştürebilirsin bu takıntıyı canım, pepe trt-çocuk dergileri çok güzel deneyebilirsin... bizimkisi mayonez ve kaşık çatal takıntılıydı birara hala arar ara hortluyor mayonez illaki masada duruyor halagülsan senin yazdıklarını okudukça içime su serpiliyor resmen çok sağol canım bizde malesef daha konuşma başlamadıama algısı, gözlemlemesi çok güzel taklitlerde başladı bakalım zaman neyi göstercek psikiyatri doktoru vermeyin dergi gazete dedi ama tutamıyorum çocuğu yolda gazete görse saldırıyo resmen bazen durduramıyorum ve veiryorum çok hoşuna gidiyo napsam bilemedim
duyu bütünleme çalışması yapın evde top atınca ne attın oğlum, kim attı, kime attın şeklinde sorular sorarak konuşmasındaki eksiklikleri tamamlayabilirsiniz, bu sorular ekleri söylemesini kolaylaştırır, eksik yönlerini geliştirmeye çalışın birini tamamlayınca diğerine geçin... devamlı konuşun onunla bildiğini bile tekrar öğretin ona, kaşıkla ne yaparız oğlum yemek yeriz, yemek bitince ellerine sağlık demedin oğlum, afiyet olsun gibi günlük herşeyi tekrar edin bir süre sonra gelişmeleri farkedersiniz, bu konuşma konusunda duyu bütünleme çalışmalarının biz çok faydasını gördük...arkadaslar benim 5 yasında bir oğlum var.seslenince cevap weriyor.komutlarımı yerine getiriyor.sadece biraz göz temasımız zayıf fakat onuda bayağı ilerlettik.simdi haftada 3 saat özel ders alıyor.biraz konusmamız geri ama bana derdini anlatabiliyor.cocuklarla arası cok iyi oyunlar oynayabiliyo.sadece sayılara cok takıntılı toplama yapabiliyor.ingilizce 100 ekadar sayabiliyor.pedagog otizm bulguları war dedi yabancılarla fazla konusmuyor diye sizce benim oğlum otizmlimi.kesin krese yollayın dedi pazartesi krese baslayacak fakat bize cok baglı bende ikinci oğluma hamileyim.krese gitmek istemiyor nasıl alıstıracaz bilmiyorum durumumuz bu.benim oğlum sadece cevresine karsı ilğisiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?