Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba anneler öncelikle hepimize rabbimden sabır ,yavrularımızada şifa diliyorum... oğlum 2,5 yaşında otizm tanısı aldı (04.12.2013 de ) hemen prof.dr ahmet aydına gittik oğluumu gördü durumunun hafif olduğunu söyledi,ve bizden ağır metal testi kan testi istedi...hemen gluten kazein diyetine başladık (24.12.2013 ) balık yağı vitamin takviyesi ile birlikte...ağır metal testimiz temiz cıktı sadece çinkosu düşükmüş konuşmama ve gelişimsel gerilik bundan dolayıymış çinko takviyesinede basladık ilk kazeini yani sütü kestik keçi sütü ile bi dönem idare edip daha sonra onuda bıraktık 1,5 ay içinde olanlara inanamadık oğlum her adına seslenişte bakar her türlü komutu alır oldu glutenide bıraktık çok şükür şuan algısı harika ilk kelimeler çıkmaya basladı hatta kendince cümle kuruyo fakat anlamıyoruz...oğlumun o buğulu bakışından eser kalmadı duruşu oynaması herşeyi değişti...bizim şuan tek sorunumuz konuşma eminim konuştuğuunda diğer çocuklardan farkı kalmayacak...bu diyete karşı bende ön yargılı idim ama yanıldım çünki bu çocukların algıları açılmadan ne özel eğitim ne kreş tam fayda sağlanılamaz ... birde sizlere sorum olacak oğlumun konuşmasına nasıl yardımcı olabilirm? ve sizlerinki ilk kelimeler çıktıktan ne süre sonra konuştu?

size kesinlikle katılıyorum.aynı belirtiler gelişmeleri bizde yaşıyoruz..doğru tedaviyle bu tanıdan kurtulucaz inş.konuşma için biraz daha sabretmemizgerekiyor tabi özel eğitime dvm etmek şart.

merhabalar...aslında diyet programları etkinliği kanıtlanmamış tedavi yöntemleri pek aklıma yatmıyor ama velakin sizler gibi arkadaşların bu yöntemlerden gördükleri faydaları okudukça acabamı demedende duramıyorum...istanbulda yaşamadığım için acaba bu testleri hastanelerin hangi tıbbi bölümlerinde yaptırabiliriz?

diyet programları etkinliği kanıtlanmış ve büyük bir otizmli kitleyide iyileştirmiş tedavi yöntemidir (zihinsel engel,işitsel engel ve diğer hastalıklar eşlik etmediği taktirde ) bu yöntem başka ülkelerde uygulanıp prof dr ahmet aydınında araştırıp geliştirmeleri sonucunda ülkemizde uygulanılıyor... madem istanbulda değilsiniz bana kalırsa ahmet aydın otizme çare var adlı kitabını okuyun... test yaptırmak için ahmet hocanın çocuğu gözlemleyip sizden bilgi alması gerekiyo en azından bir sefer gelebilirseniz istanbula tahlil sonuclarınızı varsa burda bi tanıdığınız gösterir

size kesinlikle katılıyorum.aynı belirtiler gelişmeleri bizde yaşıyoruz..doğru tedaviyle bu tanıdan kurtulucaz inş.konuşma için biraz daha sabretmemizgerekiyor tabi özel eğitime dvm etmek şart.

inş her saniyem dua ve şükür ile geçiyo yavrumun iyileşmesi beni okadar mutlu ediyoki ...

aslında denemekte fayda var sanki ama test yapılmadan böyle bir diyete başlamak doğru değil sanırım zira;çocuğun bu diyete ihtiyacı olmayada bilir.buarda bu diyeti uygulamak çok kolayda değil gibi çünki yasaklanan besinlerin içeriği günlük alınan besinlerinde bol bol var...hani bağlı bulunduğumuz ilin üniversite hastanesinde bu tahlili yapacak birimi öğrenmek istedim nereye başvurmalıyız diye.

Merhaba, oğlunuzdaki gelişmeler çok güzel. Ben de sizinle anı fikirdeyim, otizmin tedavi edilebileceğini ancak sadece eğitimin yeterli olmadığını düşünüyorum. Ahmet Aydın'a nasıl ulaştınız? Ben Cerrahpaşa çocuk hastalıkları bölümünden ranvedu alıp poliklinikteki doktordan istedim tahlilleri, onlar zaten otizm için hangi testlerin yapıldığını biliyorlarmış. Sonuçları henüz almadım. Testlerin sonucuna göre metabolizma bölümüne yönlendiriyorlarmış. Gaitada mantar kültürü taraması, ağır metal taraması ve birtakım kan tahlilleri yaptırdık ayrıca ben alerji testi istedim (alerji testi yaptırmayı herkese tavsiye ederim) bunun dışında bir test yaptırdınız mı? Glutensiz ekmeği oğlum yemedi ve etmeksiz yemek de yemez buna nasıl bir çözüm buldunuz

prof dr ahmet aydına burdan ulaşabilirsiniz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı
Telefon : 02124143000 / 21428
glutensiz ekmek çok nadir yapıyorum ben.glutensiz yada mısır unuyda sebzeli krepler yapıyorum çok şükür oğlumda severek yiyo...dilerseniz tarif paylaşabilirim

mrb arkadaşlar ben daha önce buraya yazmıştım 23 aylık oğlumda otizm belirtileri var diye bugün çok iyi bir çocuk doktoruna gittik oğlumun alerjik durumundan dolayı doktor tabi hemen durumu farketti hafif otizm belirtileri olduğunu söyledi bu konuda çok araştırma yapmış seminerlere katılmış fln.bende bi çok şeyi sordum öncelikle metal testini sordum amerikada bu konuyla ilgili bi seminere katıldığını ve bu soruyu özellikle hocaya sorduğunu söyledi otizmle metal fazlalığının bi alakası yok dedi ayrıca diyelimki metal testini yaptırdınız ve metal fazlalığı çıktı bunu çocuğun vücudundan atmak için bütün vitami ve minerallerinde atıldığını söyledi kazein ve gluten diyetini sordum kanıtlanmış bişey yok dedi ama sizin yazdıklarınızı da okuyunca kafam karışıyo benim yani bu diyet temel besin öğelerini kesmek gibi bişey en azından benim çocuğum için çünkü yoğurt ve süt onun tek yediği şey gibi bişey
bide bazı vitamin ve amino asitlerin eksikliğide otizm benzeri özellikler gösterebiliyor dedi kan testi istedi haftaya alıcaz sonuçları bakalım ne cıkacak

Ahmet Aydın'dan Ağustos ayına randevu verdiler. Herkes bu kadar bekledi mi onunla görüşebilmek için. Tarf paylaşırsanız çok sevinirim. Inşallah benim oğlum da sever.

Daha onceki zamanlarda dabazen uyku sorunumuz oluyordu ama su iki haftadir iyice artti ya sabah cok erken kalkiyo beste altida oglen az uyuyo ya gece kalkiyo kendi kendine biseylerle mesgul oluyo mesala bugece kalkmis ablasinin odasina girmis kalem bulmus dolabi karaliyor ciziyor uc gibi beste zor uyuttum uyku sorunu fazlalasiyo zaten yemek sikinti canim skldi

merhaba.diet yapıyormusunuz eğer yapmıyorsanız kazein dietıne başlamanızda yarar var.uyku problemleri mide bağırsak problemleri yüzünden olmakta.diet bu sorunu asmanıza yardımcı olacaktır.www.beslenmebülteni.com takip edıjn daha geniş bilgi var..

geceleri yatmadan önce 1 ölçek atarax şurup verebilirsin uykusunun düzene girmesi için bir hafta sonra kesebilirsin ilacı. alerji şurubu, yan etki olarak uyku yapıyor, ben çocuklarıma 5 gündür veriyorum deliksiz uyuyorlar resmen...

Semaysem diet yapmiyoruz cok zor oldugu soyleniyor cslisiyorum zaten iki aydir hicbisey yemiyo gulsancim uc yasinda bi sikinti olmaz dimi alayim bari

Semaysem diet yapmiyoruz cok zor oldugu soyleniyor cslisiyorum zaten iki aydir hicbisey yemiyo gulsancim uc yasinda bi sikinti olmaz dimi alayim bari

slm.hiçbirşey bu yaşadığınız sıkıntıdan zor dğl emin olun.anneler evlatlarınız için diet ve biomedikal tedaviye olan önyargınızı geriye atın okuyun araştırın zaman çok hızlı geçiyor.denemeden neyin ne kadar faydalı olduğuna karar vermeyin evladınız için bu zahmete girin lütfen.hoşçakalın.

canım küçük oğlum 1 yaşında ona verdi dr...üç farklı çocuk doktoru uyumuyor dediğimizde tavsiye etmişti ben önyargılı davrandım şuruba ama birkaç arkadaşımın kullandığını duyunca denemeye karar verdim, sonuç harika 5. gündeyiz küçük oğlum gece sadece 1 kez emmeye kalktı iki gün daha kullanıp bırakıcam uyku alışkanlığını kazanmıştır inşallah oğluşum. büyük oğlumda kardeşini kıskandığı için bende içicem diye tutturdu dün onada verdim erkenden uyudu doktorunuza telefonla bir sor istersen ama bi sıkıntı olacağını sanmam çünkü ilacın yan etkisi uyku zaten başka yan etkisi olmadı bizde takip edersin olmadı hoşuna gitmezse bırakırsın hemen...

ben diyet uygulamadım , aslında uygulamaya başlamıştım ama oğlum kabul etmedi diyeti bende 3. gün bıraktım... her sabah sütünü içer yemekte yoğurt yada ayran içer, son haftalarda gece yatmadan öncede süt istiyor bende veriyorum... hamurişinide hiç kısmadım açıkçası diyet meşakkatli bir iş ve büyüme çağındaki çocuklarda faydalımı sakıncalımı bilinmez... bence öncelikle balıkyağı, ceviz gibi gıdalarla d ve c vitamini takviyesine önem vermeliyiz, beyin gelişimi için bunlar daha önemli.... kazein diyetine inanıyorsanız prebiyotik yoğurt deneyebilirsiniz ben oğluma birkaç hafta yedirebilmiştim, bağırsak sorunu yoktu ama otizmde birkaç klinik prebiyotikli tedavi uygulayarak başarı elde etmiş, diyeti uygulayabiliyorsanız sizi tebrik ederim gerçekten çok zor çünkü uygulaması, inşallah tedaviyi olumlu etkiler.

Merhaba arkadaşlar bende diyet falan hiç uygulamadım çünkü oğlumda ne bağırsak sorunu nede uyku sorunu vardı.Ama deneyenler işe yaradığını söylüyorlar.Bu aylar oğluşumda güzel gelişmeler kaydettim.Sanki daha bir sosyalleşti artık hemen hemen herşeyin ismini biliyor.Çok istediği birşey varsa anne bunu istiyorum diyor.Geçen illa anne hediye istiyorum diyor uyanık artık hediyeyide çözmüş.Çeşitli zeka geliştirici kartlar almıştım şekillere bakarak soruyorum hemen cevabını söyleyip parmağıyla hangisi olduğunu gösteriyor.Son haftalarda elini ağzına çok götürüyordu ama onu sitresten kaynaklandığını anladım çeşitli oyunlar ve oyuncaklar ile oyaladığımda çok daha az yaptığını fark ettim.Şimdi saatlerde ileri alındığı için çok mutsuz uyanıyor daha doğrusu uyandırıyorum.Anneyle babayla kahvaltı yapıcam okul yok diyor.Ama maalesef hem çalışıyoruz hemde sosyal yönden daha çabuk açılabilmesi için kreş şart.Herkesin Allah yardımcısı olsun anne olmak dünyanın en güzel ve en zor görevi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…