- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.521
prof dr ahmet aydına burdan ulaşabilirsiniz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı
Telefon : 02124143000 / 21428
glutensiz ekmek çok nadir yapıyorum ben.glutensiz yada mısır unuyda sebzeli krepler yapıyorum çok şükür oğlumda severek yiyo...dilerseniz tarif paylaşabilirim
Sebzeli krepler yapıyorum demiştiniz. Krep tariflerinizi paylaşırsanız çok çok memnun olurum. Bebeğim var ve deneme yanılma yapacak vaktim, enerjim yok. :)
Merhaba anneler !
Öncelikle hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum, haftaya 4 aylık olacak bir kızım var, göz teması kısıtlı gibi geliyor bana, keyfi yerinde olunca bakıyor aguluyor ama mesela kucakta gezerken falan asla bakmıyor sürekli ettafa bakıyor. Hiç yok değil, ama göz temasının zayıf olduğu kesin. Ayrca henüz seslenince dönüp bakmıyor. Sizce otizmden şüphelenmelimiyim? Yoksa henüz erken mi? Lütfen bana birşeyler söyleyin..
çok küçük olduğu ve henüz böyle bir teşhis konulamayacağı için dr dr gezip ne çocuğumu ne de kendimi yıpratmak istemiyorum şuan için beklemekten başka bir çarem yok sanırım ama birşeyler duymaya ihtiyacım var..
merhabalar.bebeğiniz çok küçük erken farketmeniz çok güzel.ancak göz teması doğumda başlar .ilk önce anneyle kuvvetli bir göz bağı olur.seslenince bakmaması henüz kùçükte olsa adına tepkisi olması gerekiyor.kucaktayken çevreyle olan ilgisi normal ancak diğer bireylerlede göz teması kurmalı..bu arada sesli oyuncklar ve renkli nesnelerle ilgisi nasıl.nesnelere uzanır mı? Eline bisey verdğnizde onu alirmı yada avucunda tutarmı? Bunlarıda görùp öyle dğrlendirmek gerekir.erken teşhis çok önemli.mutlaka uzmandan yardım almalısınız.
Merhaba anneler !
Öncelikle hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum, haftaya 4 aylık olacak bir kızım var, göz teması kısıtlı gibi geliyor bana, keyfi yerinde olunca bakıyor aguluyor ama mesela kucakta gezerken falan asla bakmıyor sürekli ettafa bakıyor. Hiç yok değil, ama göz temasının zayıf olduğu kesin. Ayrca henüz seslenince dönüp bakmıyor. Sizce otizmden şüphelenmelimiyim? Yoksa henüz erken mi? Lütfen bana birşeyler söyleyin..
çok küçük olduğu ve henüz böyle bir teşhis konulamayacağı için dr dr gezip ne çocuğumu ne de kendimi yıpratmak istemiyorum şuan için beklemekten başka bir çarem yok sanırım ama birşeyler duymaya ihtiyacım var..
mrb benim oğlumdada 4-5 aylıkken göz temasında sıkıntı vardı ve bunu ben farketmemiştim amcası doktor o söylemişti sonrasında özellikle 1 yaş civarı belirtiler vermeye başladı ve bi ara çok içine kapandı şuanda nasıl dersen yoğun ilgi-özel eğitim-kreşle çok daha iyi durumda ama yine göz temasında ve ismine bakmada sıkıntı var bu arada oğlum 2 yaşında benim sana tavsiyem böyle bişey farkettiysen önlemini al kesinlikle tv izlettirme onun yanında tv açma hatta sesini bile duymasın çok ilgilen özellikle gözünün içine bakarak hep konuş ve bol bol kalababalık ortamlara sok başka insanlarda görsün
ama panik yapma olmayabilirde çünkü bebeğin daha çok küçük benim yazdıklarım sadece olma ihtimaline karşı erkenden alınacak bi önlem ve kesinlikle bi uzmanınada götürün ihmal etmeyin
Sali gunu heyete girdik ayni zamanda doktorumuzla gorustum uyku yeme sorunlari ile ilgili ilac verdi risperdal egitimimiz cok guzel gidiyo gelismeler cok guzel
Merhaba umarım oğlunuz daha çok yol alır.. 4-5 aylıkken tanı konulamamıştı ama değil mi? Çok küçük olduğu için şuanda götürmeyi düşünmüyorum ne tanı koyabilirler ne eğitim verebilirler 4 aylık bebepe dimi ? Zamanla göreceğim ve lehimize işlemesi için bol bol dua edeceğimben de çünkü biraz pimpirikliuimdir 4 ayda çocupa ne teşhisler koyup ağladım günlerce umarım bunda da yanılırım..
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Mrb benim oğlumda herşey normaldi sadece amcası göz teması az gibi demişti ama oda kardiyolog kendi alanı değil emin olamadı ayrıca sonrasında kaç çocuk doktoru gördü oğlumu bişey demediler anlamadılar yani keşke ozamandan tedbirimi alsaydım şimdi herşey farklı olabilirdi inşallah senin çocuğunda bişey yokturdur sadece senin kuruntundur ama bi doktora göstermekle bişey kaybetmezsin varsa bile şimdiden tedbirini alarak ilerlemesini hatta tamamen bitmesini sağlayabilirsin.
Biraz uzun olacak ama bişeyden bahsetmek istiyorum oğlumu dün kontrole götürdük çocuk doktoruna onun oğlundada otizm varmış ondan bahsetti bize o işin içinde olduğu için durumu 6 aylıkken farketmiş ve çok uğraşmış 1 yaşından sonrada zaten çocuk iyileşme belirtileri vermeye başlamış şuan 3 yaşındaymış ve ara ara kendi dünyasına dalsada genel olarak gayet iyiymiş yani erken tanı bu hastalıkta okadar önemliki ağır belirtiler bile kaybolabiliyo ama bi çok annenin otizmin ne olduğundan bile haberi yok ve buyüzdende bu tür durumlar çok geç farkediliyo.
bide sizlerden bi konuda yardım istiyorum doktor eeg çektirmemeiz gerektiğini söyledi bu tür durumlarda erkek çocukları için kullanılan ilaçların özellikle sosyal iletişimde çok işe yaradığını söylediki bizim en büyük sorunumuz şuan bunu yaptıran veya ilaç kullanan varmı lütfen bana yorum yazarmısınız yardımlarınızı bekliyorum
oğlum geçen sene kreşe başladığında 38 aylıktı ve algısı sıfırdı sadece görmek istediğini görüyor ve duymak istediğini duyuyordu, kreşe başlayalı 2 ay oldu yada olmadı algısı açılmaya başladı, seninkinin yaşı daha küçük biraz zaman ver ona sihirli deynek dokunsun bir anda düzelsin istiyoruz ama zaman gerekiyo, ümidini kaybetme, havalar düzeliyor sık sık dışarı çıkarın etrafta her gördüğünüzü anlatın, hayvanat bahçesi hatta 23 nisan şenliklerine götürün, uygun ortamı yaratın gerisi gelecektin eminim...merhabalar arkadaşlar..haftada 4 saat eğitime devam ediyoruz,bireysel öğrenimlerde eğitim faydasını görüyoruz.en büyük sıkıntımız etrafına olan ilgisizliği hiç umurunda değil neler olup bittiği,evde bizimle çok iyi yanlız pek takılmıyor biz nerde kendisi orda ve bizmle iletişim halinde,ama gel görelim dışarıya çıkınca,başka başka ortamlara girince kopup gidiyor hiçbirşeyle ilgilenmiyor sadece etrafı kurcalamak keşif etmek dedinde.evet işi bilen arkadaşların ne diyeceğini biliyorum bol bol dışarıya kalabalık çocuklu ortamlara takılın diyecekler;yapıyoruz zaten ama hiç ilgi yok bugüne kadar o kadar desteğe rağmende olmuyor zaten.geçen bol çocuklu bir ortamda bulunurken bütün çocuklar birbiri ile iletişim halinde kavga,oyun iletişim halinde ama bizimki onlarla en ufak alakası yok ne yaptıklarına bile dönüp bakmıyor ve buda beni çok üzüyor biliyorumki yaşıtları ile etrafı ile ilgisi artsa çok kolay doğal yönden ilerleyip ne öğrenecekse onlardan öğrenecek ama yok yok ve ben bu konuda ne yapacağımı bilemiyorumoysa kızımın çok şükür ağır bir durumu yok davranış biçimlerinin çoğu normal ve hafif atipik tanılı ama biz bu ilgisizliği aşamıyoruz olmuyor olmuyor..derdimi anlatıp rahatladığım en çok yardımı motivasyonu aldığım,yaşayarak öğrenen kaderdaşlarımın yeri burası
oğlum geçen sene kreşe başladığında 38 aylıktı ve algısı sıfırdı sadece görmek istediğini görüyor ve duymak istediğini duyuyordu, kreşe başlayalı 2 ay oldu yada olmadı algısı açılmaya başladı, seninkinin yaşı daha küçük biraz zaman ver ona sihirli deynek dokunsun bir anda düzelsin istiyoruz ama zaman gerekiyo, ümidini kaybetme, havalar düzeliyor sık sık dışarı çıkarın etrafta her gördüğünüzü anlatın, hayvanat bahçesi hatta 23 nisan şenliklerine götürün, uygun ortamı yaratın gerisi gelecektin eminim...
merhaba , benim oğlumda da ilkbaşlarda herşey normaldi tüm taklit becerileri,göz teması, oyun oynaması, yemesi içmesi uyuması herşey yani sonra ne olduysa 20 ay civarı değişmeye başladı içine kapanıklık a sosyallik gibi şüphelendim çocukdoktorumuz tv den dedi ki bakıcımızda sürekli tv izlediler akşammda öyle işteben en son ocakta götürdüm uyaran eksikliği dedi tam tatmin olmadım pedagog a götürdüm atipik otizm gibi ama düzelir dedi, sonra iki psikiyatriye daha götürdüm ygb otizm dedi, en son yüzde 40 ile rapor aldık ama yaklaşık iki aydır eğitme gidiyoruz ve çok güzel gelişmeler var kelimeler başladı yavaş yavaş ilgisi çok güzel arttı kardeşi ile iletişime başladı ablasi ile de gayet güzel gidiyo ama yeme sorunumuz düzelmedi doktora en son götürdüm uyku sorunu ve yemesi iiçin risperdal diye bir ilaç verdi 0.50 skullan dedi ama ben 0,25 veryorum uykudüzeldi iştahı artar dedi ama hala kaşık gördümü ittiriyo ama sevdiği çikolatalı ekmek falan oldumu yiyo ama ilaçtan mı bilmiyorum sosyallik ve iletişim bir anda arttı mimikleri bile arttı kelimeler başladı bilmiyorum yine ama çok farketti istersen doktoruna bir sorarsın
merhaba arkadaşım..önce cevapiçin çok tşklr..gerçekten dışarıda çok farklı evde daha farklı o çocuk gidiyor başkası geliyor resmen yerine,evde yanlız oynamayı sevmiyor yanımıza geliyor dışarıya çıkınca huysuz kendi halinde etrafında ne olup bitiyor farkında değil ne bir kuşa ne bir kediye bile bakmıyor birçok komutu yerine getirip söylenen herşeyi anlıyor ama etrafına ilgi hiç yok zaten bir ilgilense herşeyi kolay doğal yoldan öğrenecek haftada ek 2 derste alıyor.seninkidemi böyle ilgisizdi ve şimdi ilgisi nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?