Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Sebzeli krepler yapıyorum demiştiniz. Krep tariflerinizi paylaşırsanız çok çok memnun olurum. Bebeğim var ve deneme yanılma yapacak vaktim, enerjim yok. :)

Sebzeli krepler yapıyorum demiştiniz. Krep tariflerinizi paylaşırsanız çok çok memnun olurum. Bebeğim var ve deneme yanılma yapacak vaktim, enerjim yok. :)

tabiki severek öncelikle mevsim sebzelerini ve cocugunuzun sevdiği sebzeleri göz önünde bulundurarak yemekler yapabilirsiniz... yaptıklarıma örnek olarak karnıbaharı haslayıp püre haline getiriyorm içine 1 yumurta 1 tutam maydonoz 1 adet havuc tuz ve kıvamı koyulaştıracak kadar sinangil glutensiz un ekliyorum elde ettiğim harcı cup kek kabına koyup fırına veriyorum yada tereyağında iki tarafıda pişene kadar ceviriyorum yazın bu tarifi kabaklada yapabiliriz mücver olark kahvaltı içinde 1 yada 2 yumurta kırıp 3 4 kasık glutensiz unu cırpıyorum içine taze yeşil soğan maydonoz dere otu ne varsa evde ekliyorum harika bi omlet oluyo hem doyurucu hem vitaminli tavuk suyuna corba yapıyorum 250 ml tavuk suyuna 1 corba kasığı g.siz un nane tuz karıstırıp içiriyorum paşam cok seviyo...bu arada biraz gec yazdım kusura bakmayın bu aralar oğlumla cok yoğunuz günde 2 sefer parka gidiyoruz diğer zamanlardada full aktivite inanın bu diyeti uygulamak hiçde zor değil heleki faydasını görmeye baslayınca keyifli bile oluyo ...

Merhaba anneler !

Öncelikle hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum, haftaya 4 aylık olacak bir kızım var, göz teması kısıtlı gibi geliyor bana, keyfi yerinde olunca bakıyor aguluyor ama mesela kucakta gezerken falan asla bakmıyor sürekli ettafa bakıyor. Hiç yok değil, ama göz temasının zayıf olduğu kesin. Ayrca henüz seslenince dönüp bakmıyor. Sizce otizmden şüphelenmelimiyim? Yoksa henüz erken mi? Lütfen bana birşeyler söyleyin..
çok küçük olduğu ve henüz böyle bir teşhis konulamayacağı için dr dr gezip ne çocuğumu ne de kendimi yıpratmak istemiyorum şuan için beklemekten başka bir çarem yok sanırım ama birşeyler duymaya ihtiyacım var..

merhabalar.bebeğiniz çok küçük erken farketmeniz çok güzel.ancak göz teması doğumda başlar .ilk önce anneyle kuvvetli bir göz bağı olur.seslenince bakmaması henüz kùçükte olsa adına tepkisi olması gerekiyor.kucaktayken çevreyle olan ilgisi normal ancak diğer bireylerlede göz teması kurmalı..bu arada sesli oyuncklar ve renkli nesnelerle ilgisi nasıl.nesnelere uzanır mı? Eline bisey verdğnizde onu alirmı yada avucunda tutarmı? Bunlarıda görùp öyle dğrlendirmek gerekir.erken teşhis çok önemli.mutlaka uzmandan yardım almalısınız.

Merhaba cevabınız için teşekkürler, renkli nesnelere ilgisi vat oyuncaklara uzanıyor ve uzatınca genelde tutuyor. Genel itibariyle huysuz bi bebek ancak keyfi yerinde olunca göz teması aguları ve gülücükleri var. Diğer bireylerlede aynı şekilde bu. Ancak normalde yabancı biri kucağına alınca ya da sevince korkuyor yabancıyor sonradan alışıyor, o da bu aylarda normal diye duymuştum .. Kafam çok karışık

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

mrb benim oğlumdada 4-5 aylıkken göz temasında sıkıntı vardı ve bunu ben farketmemiştim amcası doktor o söylemişti sonrasında özellikle 1 yaş civarı belirtiler vermeye başladı ve bi ara çok içine kapandı şuanda nasıl dersen yoğun ilgi-özel eğitim-kreşle çok daha iyi durumda ama yine göz temasında ve ismine bakmada sıkıntı var bu arada oğlum 2 yaşında benim sana tavsiyem böyle bişey farkettiysen önlemini al kesinlikle tv izlettirme onun yanında tv açma hatta sesini bile duymasın çok ilgilen özellikle gözünün içine bakarak hep konuş ve bol bol kalababalık ortamlara sok başka insanlarda görsün
ama panik yapma olmayabilirde çünkü bebeğin daha çok küçük benim yazdıklarım sadece olma ihtimaline karşı erkenden alınacak bi önlem ve kesinlikle bi uzmanınada götürün ihmal etmeyin

Merhaba umarım oğlunuz daha çok yol alır.. 4-5 aylıkken tanı konulamamıştı ama değil mi? Çok küçük olduğu için şuanda götürmeyi düşünmüyorum ne tanı koyabilirler ne eğitim verebilirler 4 aylık bebepe dimi ? Zamanla göreceğim ve lehimize işlemesi için bol bol dua edeceğim ben de çünkü biraz pimpirikliuimdir 4 ayda çocupa ne teşhisler koyup ağladım günlerce umarım bunda da yanılırım..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sali gunu heyete girdik ayni zamanda doktorumuzla gorustum uyku yeme sorunlari ile ilgili ilac verdi risperdal egitimimiz cok guzel gidiyo gelismeler cok guzel

Sali gunu heyete girdik ayni zamanda doktorumuzla gorustum uyku yeme sorunlari ile ilgili ilac verdi risperdal egitimimiz cok guzel gidiyo gelismeler cok guzel

merhaba...gelişmelerin güzel gittiğine sevindim devamıda gelicek inşallah zamanla daha iyi oluyorlar...heyet nasıl geçti tanı ve durum hakkında bilgi verirmisin

Yasam 81 raporu almadim pazartesi alicam doktor ygb demisti ozaman zaten heyet olayi komik bence karsidan kulaginda birsey varmi gozde sikinti varmi yanindaki doktora baksana gozunde birsey varmi yok cikabilirsiniz dedim kendi kendime bu kadar olmaz bu ne boyle

Mrb benim oğlumda herşey normaldi sadece amcası göz teması az gibi demişti ama oda kardiyolog kendi alanı değil emin olamadı ayrıca sonrasında kaç çocuk doktoru gördü oğlumu bişey demediler anlamadılar yani keşke ozamandan tedbirimi alsaydım şimdi herşey farklı olabilirdi inşallah senin çocuğunda bişey yokturdur sadece senin kuruntundur ama bi doktora göstermekle bişey kaybetmezsin varsa bile şimdiden tedbirini alarak ilerlemesini hatta tamamen bitmesini sağlayabilirsin.
Biraz uzun olacak ama bişeyden bahsetmek istiyorum oğlumu dün kontrole götürdük çocuk doktoruna onun oğlundada otizm varmış ondan bahsetti bize o işin içinde olduğu için durumu 6 aylıkken farketmiş ve çok uğraşmış 1 yaşından sonrada zaten çocuk iyileşme belirtileri vermeye başlamış şuan 3 yaşındaymış ve ara ara kendi dünyasına dalsada genel olarak gayet iyiymiş yani erken tanı bu hastalıkta okadar önemliki ağır belirtiler bile kaybolabiliyo ama bi çok annenin otizmin ne olduğundan bile haberi yok ve buyüzdende bu tür durumlar çok geç farkediliyo.
bide sizlerden bi konuda yardım istiyorum doktor eeg çektirmemeiz gerektiğini söyledi bu tür durumlarda erkek çocukları için kullanılan ilaçların özellikle sosyal iletişimde çok işe yaradığını söylediki bizim en büyük sorunumuz şuan bunu yaptıran veya ilaç kullanan varmı lütfen bana yorum yazarmısınız yardımlarınızı bekliyorum

merhaba , benim oğlumda da ilkbaşlarda herşey normaldi tüm taklit becerileri,göz teması, oyun oynaması, yemesi içmesi uyuması herşey yani sonra ne olduysa 20 ay civarı değişmeye başladı içine kapanıklık a sosyallik gibi şüphelendim çocukdoktorumuz tv den dedi ki bakıcımızda sürekli tv izlediler akşammda öyle işteben en son ocakta götürdüm uyaran eksikliği dedi tam tatmin olmadım pedagog a götürdüm atipik otizm gibi ama düzelir dedi, sonra iki psikiyatriye daha götürdüm ygb otizm dedi, en son yüzde 40 ile rapor aldık ama yaklaşık iki aydır eğitme gidiyoruz ve çok güzel gelişmeler var kelimeler başladı yavaş yavaş ilgisi çok güzel arttı kardeşi ile iletişime başladı ablasi ile de gayet güzel gidiyo ama yeme sorunumuz düzelmedi doktora en son götürdüm uyku sorunu ve yemesi iiçin risperdal diye bir ilaç verdi 0.50 skullan dedi ama ben 0,25 veryorum uykudüzeldi iştahı artar dedi ama hala kaşık gördümü ittiriyo ama sevdiği çikolatalı ekmek falan oldumu yiyo ama ilaçtan mı bilmiyorum sosyallik ve iletişim bir anda arttı mimikleri bile arttı kelimeler başladı bilmiyorum yine ama çok farketti istersen doktoruna bir sorarsın

arkadaşlar merhaba.29 aylık bir oğlum var.2 aylıkken anneme bıraktım çalıştığım için.sadece akşamları beni gördü.son bi kaç aydır davranışlarında tuhaflık gördük.mesala heyecanlanıp sevindiği zaman parmak ucunda koşuyo ellerini uçuyo gibi yapıyo çok nadir etrafında dönüyo bazen seslenmelerimize tepki vermiyor.konuşmama problemimizde var.kaç gündür bunu araştırıyoruz.oğlumu kreşe yazdırdım kreş öğretmeni 2 hafta deneyip görelim yoksa izmire bi gidin diyo.çok korkuyorum.bazı arkadaşlar bu tür davranışların çok televizyon izlemedende kaynaklandığını kreşe verince düzeldiğini söylemiş.inşallah bişey çıkmaz

Son düzenleme:
Otizmin tipik belirtileri vardir onlara dikkat et canim.mesela goz temasi kurmazlar kursalarda cok keskin bakarlar.seni duymamis gibi davranirlar.takintili hateketleei vardir.otizmin teshisini 29 aylikkwen koymak biraz daha guc.iyi bi doktora goturmelisin.insallah anne kuruntundur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

göz teması kuruyo çok şükür onda sorun yok ama fazlasına gelemiyo bilmiyorum sıkılıyomu napıyo tek takıntılı hareketi sevinip heyecanlanınca parmak ucunda yürümesi.çocuk psikiyatrsine gidicez bakalım.inşallah bişeyi yoktur.çok zorr.

merhabalar arkadaşlar..haftada 4 saat eğitime devam ediyoruz,bireysel öğrenimlerde eğitim faydasını görüyoruz.en büyük sıkıntımız etrafına olan ilgisizliği hiç umurunda değil neler olup bittiği,evde bizimle çok iyi yanlız pek takılmıyor biz nerde kendisi orda ve bizmle iletişim halinde,ama gel görelim dışarıya çıkınca,başka başka ortamlara girince kopup gidiyor hiçbirşeyle ilgilenmiyor sadece etrafı kurcalamak keşif etmek dedinde.evet işi bilen arkadaşların ne diyeceğini biliyorum bol bol dışarıya kalabalık çocuklu ortamlara takılın diyecekler;yapıyoruz zaten ama hiç ilgi yok bugüne kadar o kadar desteğe rağmende olmuyor zaten.geçen bol çocuklu bir ortamda bulunurken bütün çocuklar birbiri ile iletişim halinde kavga,oyun iletişim halinde ama bizimki onlarla en ufak alakası yok ne yaptıklarına bile dönüp bakmıyor ve buda beni çok üzüyor biliyorumki yaşıtları ile etrafı ile ilgisi artsa çok kolay doğal yönden ilerleyip ne öğrenecekse onlardan öğrenecek ama yok yok ve ben bu konuda ne yapacağımı bilemiyorumoysa kızımın çok şükür ağır bir durumu yok davranış biçimlerinin çoğu normal ve hafif atipik tanılı ama biz bu ilgisizliği aşamıyoruz olmuyor olmuyor..derdimi anlatıp rahatladığım en çok yardımı motivasyonu aldığım,yaşayarak öğrenen kaderdaşlarımın yeri burası

oğlum geçen sene kreşe başladığında 38 aylıktı ve algısı sıfırdı sadece görmek istediğini görüyor ve duymak istediğini duyuyordu, kreşe başlayalı 2 ay oldu yada olmadı algısı açılmaya başladı, seninkinin yaşı daha küçük biraz zaman ver ona sihirli deynek dokunsun bir anda düzelsin istiyoruz ama zaman gerekiyo, ümidini kaybetme, havalar düzeliyor sık sık dışarı çıkarın etrafta her gördüğünüzü anlatın, hayvanat bahçesi hatta 23 nisan şenliklerine götürün, uygun ortamı yaratın gerisi gelecektin eminim...

merhaba arkadaşım..önce cevapiçin çok tşklr..gerçekten dışarıda çok farklı evde daha farklı o çocuk gidiyor başkası geliyor resmen yerine,evde yanlız oynamayı sevmiyor yanımıza geliyor dışarıya çıkınca huysuz kendi halinde etrafında ne olup bitiyor farkında değil ne bir kuşa ne bir kediye bile bakmıyor birçok komutu yerine getirip söylenen herşeyi anlıyor ama etrafına ilgi hiç yok zaten bir ilgilense herşeyi kolay doğal yoldan öğrenecek haftada ek 2 derste alıyor.seninkidemi böyle ilgisizdi ve şimdi ilgisi nasıl?

cvp için teşekkür ederim bizde hiç uyku ve yemeyle ilgili bi sorunumuz olmadı ama asosyallik bizim en büyük sorunumuz yalnız bişey daha sormak istiyorum sakıncası yoksa bu ilaçların yan etkilerinin fazla oldugunu duydum sizde böyle bişey oldumu ilacı kullanmaya başladıktan sonra

oğlum eskiden hiçbir şeyle ilgilenmezdi, etrafındaki hiç bir şeyin farkında bile değildi, bebekken aldığımız sesli müzikli oyuncaklarla bir kez bile oynamadı, sadece vida ve pil kapaklarıyla ilgilenirdi oyuncakların, 6-7 aydır oyuncakların farkında bebekken aldığımız yaramaz topları yeni farketti , bisiklet sürüyoruz bahçede, piknik sepeti aldık oyuncak meyveler var içinde, ağaçtan meyve topladı akşam, minyatür futbol sahalarından aldık dün babasıyla futbol oynadılar. şuan etrafındaki herşeyin farkında, haftasonu bahçede uğur böceği gördü ve bana şarkısını söyletti, kelebekleri kovaladı, avm de 23 nisan için çocuk tuvalleri koymuşlar bende resim yapmak istiyorum dedi 4 sayfa resim yaptı diğer çocuklarla... geçen sene hayal bile edemezdim bunları, oyun parkına soktum hemen yaşıtı bir kıza gidip kaydırakta yarışalımmı dedi, sosyal sıkıntılarımızı azalttık çok şükür, oğlum 4 yaşında seninki daha küçük eğitime ve evde ilgiye devam edin çok konuşun ama basit olarak anlatın uzun cümleleri henüz anlayamaz, o neden hoşlanıyorsa o oyunu oynayın. düzelecek hiç korkma,...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…