Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

evet arkadaşım,istediğimiz kadar destekleyelim,mevcut tedavi yöntemleri eğitim kreş vs ne yaparsak yapalım birazda zamana ihtiyacımız var galiba,zira okuduğum duyduğum araştırdığım kadarı ile dolu dolu uğraşa özveriye rağmen düzelmeler zamanla olmuş,,bize ise bu zamanı iyi değerlendirmek düşüyor..kızım tam 40 aylık üç beş kelime vardı oda gitti istediği olmazsa ağlayarak istemeler var göz temasımız eskiye göre iyi ama hala tam değil.gel gelelim herşeyi biliyor çoğu söyleneni anlıyor sabırsız sinirli ama çokda zeki bizi kullanmayı çok iyi biliyor istediğine ulaşmak için herşeyi yapar vazgeçmez çözüm yolu bulur öğretmeni genel olarak çok memnun aşacak diyor ama senin geçen seneki halin mevcut bendede:44:ama inşallah dediğn gibi olucak arkadaşım geçecek bu günler..buarada ilgin için çok tşklr

mrb oğluna bir tanı kondumu sadece kreşe mi giderek bu kadar ilerledi

mrh. benim oğlum 4 yaşında. asosyal takıntılı ve geç konuşan bir çocuktu. şimdi konuşuyor ama kendi isterse. takıntılar azaldı. sosyallik ise şöyle: kreşe gidiyor. 8 ay olmuştur. sınıfta öğrtemeni hariç hiç kimseyle ilgilenmeyen bir çocuktu. ama geçen ay bi gün birine demişki lego oynayalım mı? o gün bu gündür arkadaşlarına ismiyle sesleniyor ve inanılmaz hayali oyun oynuyor. sürekli hatta hayali oyun oynuyor. ama yeni bi ortamda hala geriliyoruz. birden yaklaşmıyor çocuklara. inşallh bunuda aşıcaz. ama okuldaki etkinliklere hala katılmıyor. bizim asıl sorunumuz dikkat eksikliği. kesinlikle konsantre olamıyor

mrb oğluna bir tanı kondumu sadece kreşe mi giderek bu kadar ilerledi
oğlumun göz teması yoktu, adına cvp vermiyordu, elleriyle devamlı şekiller yapıyordu, kendi etrafında dönüyordu, anne baba gel git dışında konuşmuyordu, tehlike algısı yoktu, ses tekrarları ve sayısız takıntımız vardı, söylediğimiz hiç bir şeyi anlamıyordu, çok hareketliydi, herşeyi elimizden tutup göstererek ifade ediyordu, a tipik otizm teşhisi kondu, bir senede normale döndü diyebilirim, kreşin etkisi %70 bence, haftada 2 saatlik özel eğitim evde veya kreşte desteklenmezse bir işe yaramaz, biz devamlı arkadaş ortamına sokmaya çalıştık oğlumu, avm ve kalabalık parklara götürdük evde üfleme, dil gelişimi ve motor gelişimi için oyunlar aktiviteler yaptık. bir senede yaşıtlarını yakaladı oğlum, oğlumun zeka seviyeside etkili tabi bunda, balık yağı, ceviz, d vitaminini eksik etmedik hiç ve abur cubur çok az yiyor, diyet uygulamadık hiç, bugün kontrolümüz var gelişmeleri paylaşıcam inşallah iyi şeyler söyler dr umuz..

maaşallah gelişmeler çok güzel, oğlumun 5-6 ay önceki hali gibi sosyal sıkıntılarımızı aştık sayılır biz, artık kendisi gidip iletişim kuruyor oğlum, ağlamasına sizi rezil etmesine sinirlendirmesine aldırmadan kalabalık ve çocuklu ortamlara sokun yavaş yavaş alışıyorlar ve normalleşiyor onlar için durum, şimdi kendisi telefonu getirip anne elifleri arasana bize gelsinler diyor, gelince kavga edip duruyorlar ama onlar çocuk paylaşmak zor geliyor ondan kavga ediyorlar, eskiden eve gelen misafirin farkına bile varmıyordu oğlum....
benim oğlumda kreşte boyama vs yapmaya istekli değil ama isterse evde çok güzel yapıyor dikkat eksikliğinden dolayı çabuk sıkılıyor, bugün dr a sorucam onuda ilaç tedavisi için ne diyecek bakalım...

çok sevindim gulsancım....senin yazılarını okuyunca umutlanıyorum.ve senin söylediklerini uygulamaya çalışıyorum..flüt,mum üfleme çalışmalrıyla kızım üflemeyi öğrendi.çok teşekkür ederim.kitap okuma,çocuklu ortamlara sokma hepsini yapıyorum.özel eğitim öğretmenimizin söylediklerini de yapıyorum.ve bana geçen gün teşekkür yazısı göndermiş.kızımı eşim özel eğitime götürüyor.o yüzden ben öğretmeni göremiyorum ama bana notlar yazıp gönderiyor.kızımın çok ilerlediğini,kelimelerinin çok arttığını,alıcı dilin çok geliştiğini herşeyi anladığını ve yaptığını,derslerde çok başarılı olduğunu yazmış..o kadar mutlu oldum ki:)...kreş öğretmeni de kızımın çok değiştiğini artık faaliyetlere daha çok katıldığını kelimelerinin arttığını,sayı saydığını ve sayıları tanıdığını,renkleri tanıdığını,akademik olarak da geliştiği ve en önemlisi göz temasının çok iyi olduğunu söyledi.23 nisan gösretisinde de sahneye çıkıp arkadaşlarıyla dans etti(benim kızım tam olarak yapamıyor ama çıkması bile benim için yeterliydi)hala yaşıtlarından geri ama gene de gelişmeler güzel..seslenince çok bakmaması hala sorun.hala cevap vermiyor.çevreden kzımın geri olduğu da anlaşılıyor ama diyorlarki çok sıcakkanlı:)biz çözemedik diyorlar.:)kızım seslenince bakmıyor ama misafir gelince gidip sarılıyor,çok seviniyor...İlaç konusunu ben de merak ediyorum gülsancım.doktor görüşmenizi paylaşırsan sevinirim.Biz de önümüzdeki ay gideceğiz....

Merhaba arkadaşlar bir sıkıntım var ve sizin tecrübeleriniz ve fikirleriniz benim için çok önemli size danışmak istedim.Oğlum 36 aylık oldu.23 aylıkken atipik otizm teşhisi kondu ve hemen kreş önerildi.Bizde hemen gönderdik evde de tv kapandı ve sosyalleşmesi elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.Oğlum %70 düzeldi.Fakat bazen sanki kendi dünyasına dalıyor söylediklerimi anlamıyor bu durum çok kısa 3 dk kadar sürüyor.Birde biraz hala asosyal.Çevreye karşı aslında çok ilgili çocuklara bakar izler tanıyorsa isimlerini söyler ağlıyorsa bana anne kardeş ağlıyor diye gösterir.Kendi de çok duygusal öyle ağlayan çocuk gördümü hemen üzülür.Hemen herşeyi söyleyebiliyor.Sorulduğunda kendi ismini benim ismimi babasının ismini söyler.renkler,şekiller,sayılar,harfler hepsini bilip söyler.Geçen sağını solunu öğretmişler sağ kulağını göster dedim hemen gösterdi.İstediği zaman çok uzun cümleler kullanabiliyor örneğin cüneyt amcanın ford arabasıyla gidelim.Yada anneyle babayla beraber kipadaki oyun salonuna gidelim.Bunun gibi birçok cümle.Bazen bazı çocuklarla da oyun oynuyor ama nadir.Geçen ondan epeyce büyük kuzenleriyle bahçeye çıktıklarında yanlarına kuzenlerinin arkadaşı gelmiş onun ismini ney diye sormuş.Çok meraklı bilmediği birçey görsün hemen sorar bu ne? kim almış? nerden almış? işte böylede bir çocuk.Çok şey yazdım ama tek içimi rahatlıkla dökebildiğim yer burası sizin fikirlerinize ihtiyacım var ne yapsam özel eğitim konusunda????

kızındaki gelişmeler çok güzel, çok sevindim :) adına cvp vermede sıkıntısı var demişsin adını biliyor değilmi, evde adını öğretmişmiydiniz, adın ne dediğinizde cvp veriyormu, vermiyorsa adını öğretin adını söylediğinizde efendim demesini öğretin, biz babası ve oğlumla üçümüz oturup çalışıyorduk bunu: bak bu senin baban adı ahmet, sonra ahmet diye seslenin babası efendim desin sonra babası bu senin annen adı ayşe desin ayşe diye seslensin sen efendim de, sonra kızınıza senin adın fatma diyin fatma diye seslenin, o cvp vermezse efendim desene kızım diyin ilk seferde hemen öğrenemez ara ara gün içinde deneyin bir kaç günde cvp vermeye başlayacaktır, oğlum adını seslendiğimizde bakmasa bile efendim diyor şuan, algısını açıyor adını bilmesi, zamanla yaşını , sizin meleğinizi falanda öğretirsiniz. oğlum bizim herşeyimizi sayıyor resmen şuan
kontrolümüz vardı dün 4 yaşına girdiği için ve 20 kg üstünde olduğumuz için risperdal verdi, hiperaktivite ve dikkat eksikliği için bir ay kullanın kontrole gelin dedi, dün akşam yatarken 0,25 mg verdim, geceleri deliksiz uyur normalde gece uyanmış odasında ışığı açmış bana seslendi çişi gelmiş gerçi belki ondan kalkmıştır, iştah açar dedi, kilo alabilir dedi, yan etki olursa arayın beni dedi. ilaçla ilgili gelişme olursa burdan paylaşırım mutlaka...
otizm düzeliyor ama tamamen bitmiyor maalesef ya takıntılardan yada garip huylardan bir emare bırakıyor demişti dr. insanların ağladığını üzüldüğünü farketmesi güzel birşey çoğu otizmli ömrü boyunca mimikleri algılayamıyor maalesef...
özel eğitim için düşüncelerimi paylaşayım eğer kreşte kavramları ve anaokulu biligilerini öğretiyorlarsa çokta gerekli olmayabilir ama düzelme süresini azaltır ve sizin eğitim yükünüzü hafifletir 2 saatte olsa birşeyler öğrenecektir ordan, neden göndermedinizki, geçen zamana biraz yazık etmişsiniz gibi geldi bana...

oğlun adına çok sevindim bana bir umut ışığı oldunuz umarım benim oğlum ve diğer annelerin çocuklarıda böyle güzel gelişmeleri yaşar

çok soru soruyor bu ne işe yarıyor, bununla naapıyoruz, tabanca oynayalımmı, ahmetlere gidelimmi, anneler gülermi, anne bakarmısın vsssss
çok yıprandık bizde, emzirdiğim için antideprasan kullanamıyorum ama saraçoğlunun ıspanaklı antideprasan çayını deniyorum 3 haftadır çok iyi geldi tavsiye ederim.
oğlumun konuşması yaşıtlarını tam olarak yakalayamadı ama az kaldı arayı kapatmaya, zamanla sizinkide yaşıtlarına yetişir üzülmeyin...

oğlun adına çok sevindim bana bir umut ışığı oldunuz umarım benim oğlum ve diğer annelerin çocuklarıda böyle güzel gelişmeleri yaşar
amin canım

Gerçekten bende, eşimde çok yıprandık.Bazen kendimi kapkara bir hücrede gibi hissediyorum.Ama sonra oğlum koşarak gelip bana sarılıyor o zaman tekrar mücadeleye devam yılmak yok diyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bana kalsaydı hemen rapor çıkartıp eğitime başlardım ama Gülsancım baba biraz olaya temkinli yaklaşıyor.Düzeliyor gerek yok falan diyor.Cumartesi günü yaşadığımız şehirde bir tane Çocuk Psikyatri Profu var ona göstereceğiz oğlumu son noktayı o koyacak gelişmeleri ve içimizi kemiren şüpheleri ona soracağız ve değerlendirecek bakalım.Sonucunu paylaşırım ...

merhaba...belki oğlunuz yaşıtlarına göre geride ama çokta kötü durumdadeğil bence..benim kızım 41 aylık ve konuşma hiç yok çok şeyi biliyor anlıyor ama daha önce kullandığı kelimeleri kullanmıyor 1 yıldır özel eğitim alıyor son 3 aydır ek 2ders daha alıyor faydasını görüyoruz tabiki otizmde kanıtlanmış bilimsel tek çalışma eğitim.ne kadar temkinli olursanız olun hiçbirşey evladınızdan önemli değil bence..sizin ilerisini düşünerek almak istemediğiniz rapor çocuğun en önemli zamanlarını boşa harcamanıza neden oluyor,şöyle düşünün rapor almadınız ve çocuğunuz düzelmedi ee ne oldu almadınızda ?ama çok şükürkü bana göre durum ağır değil buda şanşlısınız demek.arkadaşım geri kalan zamanı iyi değerlendirip biran önce başlayın eğitime ve bizlerin kaybedecek zamanı yok...

Haklısın arkadaşım oğluşum iyi olsun da inan benim için hiç önemli değil rapor falan eşim için daha ikna edici olur bir profosorün söyledikleri bende biran önce cumartesi gününün gelmesi bekliyorum.Hocanın değerlendirmesi ve söyleyecekleri çok önemli bizim için,gelişmeleri paylaşacağım.

Herkese merhaba hafta sonu doktor randevumuz vardı.Oğlumu doktor çok iyi buldu bayağı açılmış dedi.Yaptığı herşeyi doktora anlattık.çok iyi buldu oğlumlada oynadı çeşitli sorular sordu hepsini gösterdi.Doktorumuz konuşmasının daha anlaşılır ve daha iyi olması,dikkat eksikliği ayrıca hiperaktivitesini azaltmak için risperdal şurup verdi ve bireysel eğitimde alırsa atlatır kısa zamanda dedi.İleriki yaşlarda ya hareketli bir çocuk olur yada biraz dikkat eksikliği olur dedi.bizde biraysel eğitim alması için kolları sıvadık bakalım hayırlısı.

arkadaslar çocuğunda saldırganlık olup da yenen var mı? özellikle kendi yaşıtı veya kendinden küçük çocuklara vuruyor, saçlarını çekiyor. oğlumla çocuklu bir ortama gitmekten nefret eder oldum

çok güzel, bizde risperdal kullanıyoruz, oğlumun hareketleri daha dengeli olmaya başladı konuşmasıda daha anlaşılır olmaya başladı ,ilaç daha yeni yeni etki etmeye başladı 15 gün oldu daha, inşallah daha da faydalı olur, yalnız çok iştah açıyor oğlum kilo almaya başladı , erkenden uykusu geliyor buda iyi oldu bizim için... eğitime başlayınca derste yapılanları evde mutlaka tekrar edin yoksa bi faydasını görmezsiniz...

arkadaslar çocuğunda saldırganlık olup da yenen var mı? özellikle kendi yaşıtı veya kendinden küçük çocuklara vuruyor, saçlarını çekiyor. oğlumla çocuklu bir ortama gitmekten nefret eder oldum
bizimkinde yok ama saldırganlığı olanlara risperdal şurup tavsiye ediyorlar, çocuğunuzun yaşı uygunsa dr a bir danışın bence... benim oğlumda saldırganlık yoktu ama bir ortama girince kendisine bakılmasından dokunulmasından hoşlanmazdı bağırırdı ona bakanlara giiit diye. rezil ola ola sinirlerimiz bozulsada kalabalık ortamlara sokmaya devam ettik alıştı artık yapmıyo tam tersi çocuklarla oynamak istiyo devamlı... geçecek inşallah sizinkide, sosyalleşmesine yardımcı olun yaşıtı olmasada kendinden büyüklerlede olsa kalabalığa sokun alışsın, sosyal sorunları ve kendini ifade edemediğinden hırçınlaşıyordur büyük ihtimalle, muz ve yoğurt tavsiye ederim sakinleştiriyor, kalabalığa girmeden yedirip çıkın, faydası olur belki...

kızım çok hareketli ve hala etrafına ilgisiz...gelecek ay dr kontrolümüz var ilaç konusunu paylaşacam doktorumuzla.eğitimin evde tekrarının önemini biliyorum ama bizimki ne yaparsak yapalım yapmıyor haftada 4 ders eğitim alıyor o yüzden ama biz evde bol bol oyun ilgi ile açığı kapatmaya çalışıyoruz artık ne kadar yeterli olur bilemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…