Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

hayırlısı olsun inşallh. durumunuz bize benziyor. bireysel eğitim ve kreş ile hayat hazırlamaya çalışıyorum bende oğlumu. ama dikkat eksikliği baya var. birde arkdas edinme sıkıntılı inşallh iyi olur çocuklarımız.. cok üzücü ve zor bir yoldayız (((

evde çocuğunuzla günde yarım saat bile birebir herhangi bir aktivite yapabiliyorsanız yeterli olur, göz göze gelerek sizin dediklerinizi yaptırmaya çalışın, otizimli çocuklar herşeyi yapabilir ama onların sorunu yerinde ve zamanında yapamaması, onun için komut verip yaptırmak çok önemli topu at dediğinizde atması gibi, basitten başlayarak komut verip alıcı dili geliştirmeye çalışın, yarım saat bile yeterli illaki büyük aktiviteye zorlamayın, kağıt kalem verip daire çizip ondanda çizmesini isteyin çizemiyorsa elinden tutup siz çizdirin zamanla kendiside çizecektir, yada evdeki tüm topları biraraya getirip renklerine göre sepete yada poşete ayırmaca oynayın, bunun gibi destek eğitimde bulunabilirsiniz... kendi çocuğunuzun zevkine göre oyunlar uydurabilirsiniz bunlarda özel eğitime girer, renkleri şekilleri hayvanları öğretmeye çalışın zamanla adınıda söyleyecektir hem, birebir ilgileniyorsanız yeterli olur bence çokta sıkmamak lazım dimi çocukları :)

kızlar öncelikle herkese merhaba..Aylardır kafamı kurcalayan bir durum mevcut ve ben çok üzülüyorum..27 aylık bir kızım var dünya tatlısı bir çocuk işaret parmağını hiç kullanmadı ..henüz anlamlı bir kelimesi yok ..1 yaşına kadar normal bir gelişme sağladı fakat konuşamıyor komutlarımızı alıyor bunu al babana ver al annene ver vs gibi ama git topu getir deyince anlamıyor su isterse bardağı getiriyor beğendiği oyuncağı açmam için bana getiriyor göz teması falan çok iyi, çocuklarla oynuyor onları öpüyor elinden tutup oynaması için çekiştiriyor bir çocuk ağlasa üzülüyor ona bakıyor ağlama diye taklit yeteneği çok iyi ne desek ya da ne görse taklit edebiliyor telefonu alıp alo diye kendi kendine anlamsız konuşuyor peppee ye ee yap diyoruz yapıyor hoşça kal yapıyor..bir kaç hayvan sesini çıkarıyor ağzı çok dolu bıdır bıdır konuşuyor..kuzuya mee ineğe möö vs. gibi hayvan seslerini çıkarıyor dışarı çıkmak isterse montunu şapkasını getiriyor ayakkabısını çıkarıyor çorabını da aynı zamanda bardaktan su içebiliyor..sürekli sarılmak öpmak istiyor kaşlarınla ya da kollarıma dokunarak uyuyor tanıdığı kişilerin kucağına gidiyor..16 aylıktan beri 5 li bultakları takabiliyor..3 farklı şekilden oluşan 12 adet ahşap bultakı takabiliyor ..bir nesneye boyu yetmezsse başka bir nesni bulup üstüne çıkar ona ulaşır..şifonyerin üstündeki bir nesneyi 1. çekmeceyi açıp oraya basıp alacak kadar kafası çalıyorr kitapları çok seviyor söylediğim bir şarkıda mesala yaptığından utanmış dediğimde yüzünü kapatarak utanma hareketi yapabiliyor ve 5 şarkıyı bu şekilde devam ettirebiliyor kapıyı aç perdeyi çek bardağı tut ayağını uzat şapkanı tak vs gibi basit komutları anlıyor merdiven iniyor çıkıyor kuşumuzla sürekli iletişim halinde kuş nereye o arkasında ..kalem tutuyor boyama yapıyor işine gelince baba ağlayınca anne diyor ..topa vuramıyor zıplayamıyor ..fakat takla atabiliyor çookk hareketli odada yalnız durmuyor bana aşırı bağlı aile dostumuza bırakınca onlarda oynuyor evimizin önündeki bir sürü araba içinde bizimkini tanıyabiliyor cee saklambaç oynayabiliyor.. sürtmeli arabalarla çok oynuyor onların tekerine bakıyor artık izin vermiyoruz çamaşır makinasına falan bakmıyor çookk nadir diş gıcırtatması var kapıları arada sırada açıp kapatıyor.. karalama yapıyor çatal kaşık (çorba hariç) kendisi yiyor yeme problemimiz yok herşeyi yiyor..ben çalıştığım için hep bakıcıda büyüdü tv ye çok maruz kaldı şimdi azalttık çocuk ortamlarında pek bulunmadı ..ismine bakıyor göz temasınmız çok iyi bir doktora göre otizm bulguları var ama belki ortam dar olduğu için zamanla açılır bir şeyi yok diyorlar diğerine göre de ATİPİK AMA ZAMANLA AÇILIR DİYOR..durum nedir kızlarr...şu an istanbuldayım önerdiğiniz bir doktor var mı ..

Son düzenleme:

Deha nedir davranış bozuklugu derken neyi kast ettiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim oğlum 32 aylık geçen ay hastanede sadece ön görüşme yapabildik kreşe verin tv yikapatın dedi. 21 mayıs ta randevumuz var doktorla o zmn görüşecrk ve tanı konulacak. çok korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum kimseyle konuşamıyorum. burası bana dert ortağı gibi

DEHB dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu anlamına geliyor.. Okuduğum bir çok kaynakta otizm basamaklarından hafif olanı olarak geçiyor. Mesela Ahmet AYDIN'ın otizme çözüm var isimli kitabında otizm spektrumu hafiften ağıra göre:1-dikkat dağınıklığı 2-dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite 3-hafif(atipik)otizm 4-orta şiddette otizm 5-ağır şiddette otizm şeklinde yazıyor. benim de bir gittiğim doktor bir şeyi yok kreşe ver diyor, diğeri dikkat eksikliği hiperaktivite diyor bir diğeri atipik otizm diyor. yani bir hastayı doktorlar farklı farklı değerlendirebiliyor. ama teşhis ne olursa olsun çözüm ortak. özel eğitim ve kreş. hangi teşhis konulursa konulsun çözüm aynı olduğuna göre neden çocuğumuzdaki duruma isim koymak için zorlayalım ki. bence bir an önce gereği yapılmalı. 6 aydır kreş+özel eğitim alıyoruz. kesin bir tanımız yok, doktordan doktora değişiyor. bizim hala sorunlarımız var ama çok yol katettik...

Bayadır siteye giremiyordum,bugün bi girme fırsatı buldum.Yeni üye olan arkadaşlara kendimi tanıtayım.

Benim 1 oğlum var 4 yaşına girdi,2,5 yaşında bı otizmle tanıştık,konuşmuyan,göz teması kesinlikle olmayan,sadece tv.ye kitlenen bir oğlum...

doktor otizm dediğinde dünyam başıma yıkıldı,yok dedim yanlış teşhis diye beraberinde 8 dk daha götürdüm,bir çoğuda teşhis koyamadı,sen ne kadar değil beni,m çocuğum düzelecek desende zaman acımasız maalesef.her geçen günde yaşıtlarıyla olan farkı görmeye başlıyorsun,çok ağladım geceleri sabahlara kadar uyumadım çoookk uykusuz gittim işe,BENİM ÇOCUĞUMU NASIL BİR GELECEK BEKLİYOR DİYEE????

Neyse sıkı bir eğitim,kreş derken şuan aştık çogu şeyi,Göz temsımız süper,yemek seçmiyoruz,komutları anlıyor,kreşte arkadaşları ile oynuyor,sosyalleşmede hiç birşey kalmadı, yanlız kelimemiz ,konuşmuyor desek yeri,nadir 2 kelime kullanıyor ,bazen tek kelime kullanıyor,bazende günlerdir tek kelime çıkmıyor azından,

bazen bağırıyor(kendi kendine) o zaman önüne geçip hayırr aaa bak elimde ne var diyip dikkatini dağıtıyorum,,offff offff Allah Yardımcımız olsun(((((

özel eğitim derken neyi kastediyorsunuz? evde özel bir hoca mı yoksa rehabilitasyon merkezi falan mı?

her ikisi de olabilir.çocuğunuz hangi yöntem ile daha verimli oluyorsa anlayacağınız. ama biz rehabilitasyon merkezine gidiyoruz. evde eğitim alan bir çok arkadaş da vardı burda yanlış hatırlamıyorsam. önemli olan çocuğun algı ve iletişim sorunlarına yardımcı olabilmek...

Herkese merhaba oğlum bireysel eğitim almaya başladı.İlk gittiğimizde rehabilitasyon merkezine özel eğitim uzmanıyla konuştuk.Oğlum içim çok güzel şeyler söyledi ve psikolog ile çalışması daha doğru olur dedi.Başladık bizde ilk dersimiz yarın.Ayrıca Risperdal 0.25 kullanmaya başladık 15 gün oldu ve sanki odaklanmasına ve hiperaktivitesine iyi geldiğini düşünmeye başladık.Zaten sürekli gözlemledim çocukta bir uyuşukluk,tembellik ,aşırı uyuma gibi yan etkileri olsaydı vermeyi kesecektik.Bu hafta gittiği yerlerde akranlarının yanına gitti onlarla iletişim kurdu.Sanki daha da sosyalleşmeye başladı.

cevap için çok teşekkür ederim. benim aslında merak ettiğim bu merkezlere nasıl başvuruluyor.illa gidip doktordan rapor mu çıkarılıyor.

cevap için çok teşekkür ederim. benim aslında merak ettiğim bu merkezlere nasıl başvuruluyor.illa gidip doktordan rapor mu çıkarılıyor.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine başvurmanız için rapor almanız şart değil. rapor alırsanız haftada 3 saat dersin ücretini devlet karşılar, almazsanız siz karşılarsınız tek farkı bu. ilinizde bulunan özel eğitim merkezlerini öğrenerek gidip görüşebilirsiniz. benim şahsi kanaatim rapor almaktan korkmayın. ama tabi bu da tercih meselesi...

oğlunuz kaç yaşında acaba. bahsettiğiniz ilacı belli bir yaşın altında vermiyorlar galiba. inşallah zaman geçtikçe daha da açılacak yavrunuz. sizin çocuğunuz da benimkine çok benziyor.

Ayni durumdayiz biz de 10 gün sonra 4 aylik olucaz.var mi sizde bi gelişme

selam oğlum 37 aylık.Sanırım 3 yaş altına bu ilaç verilmiyor bizde çok az 0,25 ml kullanıyoruz.Sizin çocuğunuz kaç yaşında ?

benimki de 30 aylık. o kadar hareketli ki ne zaman onunla bir yere gitsem eve yorgunluktan ölmek üzere bir halde dönüyorum. hiç yerinde durmuyor. bize de doktorumuz yaşı küçük olduğu için ilaç vermedi.ama ilaç kullananlardan olumlu gelişmeler duyuyorum ...

Oglumda cok guzel gelismeler var allaha sukurler olsun isallah daha iyi olacak haftada iki saat egitime devam egetim merkezi bir saatte kendisi verecek aile dostlarimizda bir yil boyunca uc saat daha ek alsin diye bir yillik pesin vericekler haftada alti saatle devam edicez isallah hergun parktayiz onceden salincaktan korkan oglum artik zevk aliyo kaydirakta hosuna gidiyo ve diger cocuklara kardrsine bakarak merdivenlerden cikiyo ismine seslendigimizde bakiyo goz temasi super topla oynamayi cok seviyo onceden bunlarin hicbiri yoktu sanirim bende de hata var cok kapatmisim eve cocuk disariyi bilmiyodu artik yabanciluk cekmiyor acaip seviyor disariyi degisik yer korkumuzda hemen hemen bitiyo yeme konusu daha iyi uykuda sukurler olsun umarim dahada ilerlicez

oğlumun yıl sonu gösterisi vardı hafta sonu, ağlayarak izledim, çok güzel danslar yaptı dans ederken bizi gördü seyirci koltuğunda el salladı daha bir heyecanlı dans etti, en güzel oğlum yaptı dersem yeridir
bugünleri hayal bile edemezdim, sakın pes etmeyin arkadaşlar, risperdal ilacı tavsiye ediyorum yaşı ve kilosu uygun olan çocuklarımız en azından deneyebilir tabi dr kontrolünde...
oğlumun ufak tefek gramer hataları dışında konuşmasında sıkıntımız kalmadı diyebilirim, ilaçtan sonra kontrollü hareket etmeye başladı biz 0,25 mlgr kullanıyoruz, saçma sapan hareketleri bitti sayılır dur oğlum deyince duruyor artık, sosyal sıkıntılarımız iyice azaldı kendi yaşıtı bir arkadaşı olmadığından biraz zorlanıyor inşallah onlarda tamamen bitecek, ama tam gün kreşe gittiği için ordaki arkadaşlarıyla yetiniyor şimdilik... yakında tatile çıkacağız dönüşümüzde dahada iyi gelişmeler olacağına eminim kuzenleri ona çok iyi geliyor çünkü,,,
rabbim tüm evlatlarımızı düzlüğe çıkarsın inşallah,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…