- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.561
Herkese merhaba hafta sonu doktor randevumuz vardı.Oğlumu doktor çok iyi buldu bayağı açılmış dedi.Yaptığı herşeyi doktora anlattık.çok iyi buldu oğlumlada oynadı çeşitli sorular sordu hepsini gösterdi.Doktorumuz konuşmasının daha anlaşılır ve daha iyi olması,dikkat eksikliği ayrıca hiperaktivitesini azaltmak için risperdal şurup verdi ve bireysel eğitimde alırsa atlatır kısa zamanda dedi.İleriki yaşlarda ya hareketli bir çocuk olur yada biraz dikkat eksikliği olur dedi.bizde biraysel eğitim alması için kolları sıvadık bakalım hayırlısı.
evde çocuğunuzla günde yarım saat bile birebir herhangi bir aktivite yapabiliyorsanız yeterli olur, göz göze gelerek sizin dediklerinizi yaptırmaya çalışın, otizimli çocuklar herşeyi yapabilir ama onların sorunu yerinde ve zamanında yapamaması, onun için komut verip yaptırmak çok önemli topu at dediğinizde atması gibi, basitten başlayarak komut verip alıcı dili geliştirmeye çalışın, yarım saat bile yeterli illaki büyük aktiviteye zorlamayın, kağıt kalem verip daire çizip ondanda çizmesini isteyin çizemiyorsa elinden tutup siz çizdirin zamanla kendiside çizecektir, yada evdeki tüm topları biraraya getirip renklerine göre sepete yada poşete ayırmaca oynayın, bunun gibi destek eğitimde bulunabilirsiniz... kendi çocuğunuzun zevkine göre oyunlar uydurabilirsiniz bunlarda özel eğitime girer, renkleri şekilleri hayvanları öğretmeye çalışın zamanla adınıda söyleyecektir hem, birebir ilgileniyorsanız yeterli olur bence çokta sıkmamak lazım dimi çocukları :)kızım çok hareketli ve hala etrafına ilgisiz...gelecek ay dr kontrolümüz var ilaç konusunu paylaşacam doktorumuzla.eğitimin evde tekrarının önemini biliyorum ama bizimki ne yaparsak yapalım yapmıyor haftada 4 ders eğitim alıyor o yüzden ama biz evde bol bol oyun ilgi ile açığı kapatmaya çalışıyoruz artık ne kadar yeterli olur bilemiyorum...
Halt etmişler...
Ben oğlum için kreş bakmaya gittiğimde kreşlerden birinde %80 otistik bir çocuk vardı bakıcısı ayrıydı. Yani ağır olan vakalarda öyle konuşmaları gerek. Benim oğlumda DEHA
var, davranış sorunları da mevcut buna rağmen kreşler almak için bırakın engel çıkarmayı onlar ikna etti beni. Bahsettiğiniz kadarı ile oğlunuzda büyük bir ihtimal otizm olamaz. Otistik bugularının olması otistik olduğunu göstermez. Bulgular olunca da dr lar erken tanı ve eğitim iyi geldiği için hemen müdahale etme gereği duyuyorlar. Bize psikiyatristimiz şunu söylemişti çocuğunuzu bize getirmediğinizi farz edin ve kreşe söylemeyin ama ben yine de söyledim. Hem hangi çocuk otistik değil bilemeyiz ki çocuğunda bulgular olduğu halde çocuğunu dr a götürmeyen çok ebeveyn var. Ben görüyorum davranış sorunları var dr a götürdünüz mü büyüyünce düzelir çocuk o gibi laflar.
Görüştüğüm kreşlerin hepsi böyle çocukların kreş ortamında düzeldiğini söyledi. Çocuğunuzda ki düzelmeler gayet umut verici ama yaşı itibari ile oyun gruplarını düşünün derim. Tam zamanlı yarı zamanlı kreş için erken bence.
özel eğitim derken neyi kastediyorsunuz? evde özel bir hoca mı yoksa rehabilitasyon merkezi falan mı?
her ikisi de olabilir.çocuğunuz hangi yöntem ile daha verimli oluyorsa anlayacağınız. ama biz rehabilitasyon merkezine gidiyoruz. evde eğitim alan bir çok arkadaş da vardı burda yanlış hatırlamıyorsam. önemli olan çocuğun algı ve iletişim sorunlarına yardımcı olabilmek...
cevap için çok teşekkür ederim. benim aslında merak ettiğim bu merkezlere nasıl başvuruluyor.illa gidip doktordan rapor mu çıkarılıyor.
Herkese merhaba oğlum bireysel eğitim almaya başladı.İlk gittiğimizde rehabilitasyon merkezine özel eğitim uzmanıyla konuştuk.Oğlum içim çok güzel şeyler söyledi ve psikolog ile çalışması daha doğru olur dedi.Başladık bizde ilk dersimiz yarın.Ayrıca Risperdal 0.25 kullanmaya başladık 15 gün oldu ve sanki odaklanmasına ve hiperaktivitesine iyi geldiğini düşünmeye başladık.Zaten sürekli gözlemledim çocukta bir uyuşukluk,tembellik ,aşırı uyuma gibi yan etkileri olsaydı vermeyi kesecektik.Bu hafta gittiği yerlerde akranlarının yanına gitti onlarla iletişim kurdu.Sanki daha da sosyalleşmeye başladı.
Merhaba anneler !
Öncelikle hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum, haftaya 4 aylık olacak bir kızım var, göz teması kısıtlı gibi geliyor bana, keyfi yerinde olunca bakıyor aguluyor ama mesela kucakta gezerken falan asla bakmıyor sürekli ettafa bakıyor. Hiç yok değil, ama göz temasının zayıf olduğu kesin. Ayrca henüz seslenince dönüp bakmıyor. Sizce otizmden şüphelenmelimiyim? Yoksa henüz erken mi? Lütfen bana birşeyler söyleyin..
çok küçük olduğu ve henüz böyle bir teşhis konulamayacağı için dr dr gezip ne çocuğumu ne de kendimi yıpratmak istemiyorum şuan için beklemekten başka bir çarem yok sanırım ama birşeyler duymaya ihtiyacım var..
selam oğlum 37 aylık.Sanırım 3 yaş altına bu ilaç verilmiyor bizde çok az 0,25 ml kullanıyoruz.Sizin çocuğunuz kaç yaşında ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?