Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
çok sevindim canım inşallah her geçen gün daha güzel haberler alıcaz senden...

lütfen kızlar bana da yazın ne olur çok çaresizimm
kızlar öncelikle herkese merhaba..Aylardır kafamı kurcalayan bir durum mevcut ve ben çok üzülüyorum..27 aylık bir kızım var dünya tatlısı bir çocuk işaret parmağını hiç kullanmadı ..henüz anlamlı bir kelimesi yok ..1 yaşına kadar normal bir gelişme sağladı fakat konuşamıyor komutlarımızı alıyor bunu al babana ver al annene ver vs gibi ama git topu getir deyince anlamıyor su isterse bardağı getiriyor beğendiği oyuncağı açmam için bana getiriyor göz teması falan çok iyi, çocuklarla oynuyor onları öpüyor elinden tutup oynaması için çekiştiriyor bir çocuk ağlasa üzülüyor ona bakıyor ağlama diye taklit yeteneği çok iyi ne desek ya da ne görse taklit edebiliyor telefonu alıp alo diye kendi kendine anlamsız konuşuyor peppee ye ee yap diyoruz yapıyor hoşça kal yapıyor..bir kaç hayvan sesini çıkarıyor ağzı çok dolu bıdır bıdır konuşuyor..kuzuya mee ineğe möö vs. gibi hayvan seslerini çıkarıyor dışarı çıkmak isterse montunu şapkasını getiriyor ayakkabısını çıkarıyor çorabını da aynı zamanda bardaktan su içebiliyor..sürekli sarılmak öpmak istiyor kaşlarınla ya da kollarıma dokunarak uyuyor tanıdığı kişilerin kucağına gidiyor..16 aylıktan beri 5 li bultakları takabiliyor..3 farklı şekilden oluşan 12 adet ahşap bultakı takabiliyor ..bir nesneye boyu yetmezsse başka bir nesni bulup üstüne çıkar ona ulaşır..şifonyerin üstündeki bir nesneyi 1. çekmeceyi açıp oraya basıp alacak kadar kafası çalıyorr kitapları çok seviyor söylediğim bir şarkıda mesala yaptığından utanmış dediğimde yüzünü kapatarak utanma hareketi yapabiliyor ve 5 şarkıyı bu şekilde devam ettirebiliyor kapıyı aç perdeyi çek bardağı tut ayağını uzat şapkanı tak vs gibi basit komutları anlıyor merdiven iniyor çıkıyor kuşumuzla sürekli iletişim halinde kuş nereye o arkasında ..kalem tutuyor boyama yapıyor işine gelince baba ağlayınca anne diyor ..topa vuramıyor zıplayamıyor ..fakat takla atabiliyor çookk hareketli odada yalnız durmuyor bana aşırı bağlı aile dostumuza bırakınca onlarda oynuyor evimizin önündeki bir sürü araba içinde bizimkini tanıyabiliyor cee saklambaç oynayabiliyor.. sürtmeli arabalarla çok oynuyor onların tekerine bakıyor artık izin vermiyoruz çamaşır makinasına falan bakmıyor çookk nadir diş gıcırtatması var kapıları arada sırada açıp kapatıyor.. karalama yapıyor çatal kaşık (çorba hariç) kendisi yiyor yeme problemimiz yok herşeyi yiyor..ben çalıştığım için hep bakıcıda büyüdü tv ye çok maruz kaldı şimdi azalttık çocuk ortamlarında pek bulunmadı ..ismine bakıyor göz temasınmız çok iyi bir doktora göre otizm bulguları var ama belki ortam dar olduğu için zamanla açılır bir şeyi yok diyorlar diğerine göre de ATİPİK AMA ZAMANLA AÇILIR DİYOR..durum nedir kızlarr...şu an istanbuldayım önerdiğiniz bir doktor var mı ..

Merhaba arkadaşlar...Ben de gelişmelri paylaşmak istedim...Kızım kelime sayısını artırsada hala cümle kuramadı maalesefama bu arada renkleri,şekilleri,sayıları öğrendi çok şükür.Öğretmeni bilişsel gelişiminin iyi olduğunu ama konuşmasının yavaş ilerlediğini söyledi..Bu arada bazen istediği yapılmazsa elini sallıyorbu moralimi bozuyor.tekrarlayıcı hareket yaptığı zaman hiç düzelmiyecek gibi geliyor.çok üzülüyorum.Bir de bu aralar herşeyi kendi yapmak istiyor.Oyuncaklarını paylaşmıyor.Ama herşeyin farkında,bize kızdığında trip yapıyor,uyuma takliti yapıyor,göz teması süper,seslenince bakıyor.Bu ara tuvalet eğitimine başlıyacağım.Öğreten arkadaşlar neler yaptınız?beni zor bir dönem bekliyor...

Canım çok sevindim...Çok güzel gelişmeler.ilaç konusunu doktora soracağım...benim kızımda bir konuşsa...onun dışında herşeyin o kadar farkında ki...

Kızınız iyi durumda bence...seslenince bakması,göz teması,taklitleri çok iyi.ama doktor kontrolünü ihmal etmeyin bence gerekiyorsa özel eğitimden çekinmeyin....kısa sürede toparlanır bence...

Çok üzülüyorum bu aralar bir de ellerire bakmaya başladı ayda 16 saat özel eğitim alacak ve kreş eşliğinde düzelir mi sizcee

Çok üzülüyorum bu aralar bir de ellerire bakmaya başladı ayda 16 saat özel eğitim alacak ve kreş eşliğinde düzelir mi sizcee

benim kızım da 16 saat özel eğitim alıyor ve tam gün kreşe gidiyor.çocukların gelişimi belli olmuyor açıkçası...benim kızım bir ara çok iyi gelişiyordu sonra duraksadı..hiç olmayan hareketler oluyor bazen hemen unutturuyorum..inşallah en kısa zamanda düzelir çocuklarımız.kesin olan şu ki çok ilgiye ihtiyaçları var....

Kızın konuşuyor mu canmm bu arada anadolu yakasında nereye vereyımm atipik otizm düzelebiliyor mu acabaa

canm kızın kaç aylık acaba inşallah daha da düzelir durumunuzz elimiz kolumuz bağlı oluyor bazen ne zaman konuşacak diye çok meraklanıyorumm

canm kızın kaç aylık acaba inşallah daha da düzelir durumunuzz elimiz kolumuz bağlı oluyor bazen ne zaman konuşacak diye çok meraklanıyorumm

benim kızım 3 yaş 5 aylık şu an.kelime söyliyebiliyor sadece.Ama herşeyin ismini bilir.100 civarı kelimesi var.Biz İzmirde oturuyoruz.Siz daha şanslısınız İstanbul daha iyi bu konuda....

4 y ıl once bunlari yazmissiniz ve simdi ben ayni şeyleri yasiyorum.otizm hele bu kadar erkrn teşhis etmesi çok zor ve siz su an ne durumdasiniz çok merak ediyorum.sizin durumunuzu bilsem şimdiden tedbirimi alir ya da herşey yolundaysa vesveseyi birakirdim.sikintilarini burada paylaşanlar keşke durumlarini guncelleseler ve baslalarina da Işık tutsalar...

Burada benim kizim 4 aylik ve3 aylikken ayni durumdaydı simdi seslenince genelde bakiyor ve göz temasi kucakta hicti simdi daha iyi sadece sürekli değil, 3 aylikken çok az guluyordu simdi oynatinca konuşunca sabahları yanina gittiğimde özellikle cok guluyor ... Yani gelişme var 1 ay içinde ama yine de sürekli göz temasi surekli olmaması ve her seslendigimde bakmamasi beni telaslandiriyor.inşallah 5 aylik olduğunda o aşamaya gelmiş oluruz Allah kimseyi boyle hastalıklarla sinamasin ve basa geldiyse de güç sabir versin...

canım tebrik ediyorum küçük kuzuyu tabiki senide daha güzel günlerimiz olcak inşallah...mevcut olan sıkıntılarda zamanla düzelecek mutluluktan bu dertten müzdarip tüm anne babalar ağlasın inşallah..bizdede gelişmeler fena değil göz temasımız dahada iyi ağzımıza bakarak dinlemeler ilgi dahada arttı,kardeşi ile kavga ediyorlar buda bir iletişim diye düşünüyorum kelimeler cesaretsizce sessizce kısa kısa çıkmaya başladı farkı görebiliyorum bu sıkıntı birazda zamana bağlı aşılacak diye düşünüyorum.bugün doktor kontrolümüz var ilacı bende soracam bakalım ne diyecek ,ama bazı sitelerde bu ilacın yan etkileri ve zararlarından çok bahsetmişler aileler sakın vermeyin diye ikilemde kalıyorsun bilemiyorum

merhaba daha çok küçük şimdiden böyle şeyler düşünüp kendinizi üzmeyin..ama her ne olursa olsun ilgi ve sevginizi eksik etmeyin en iyi eğitim anneden başlar varsa bile sıkıntı bu yaşta anne ilgisi ile olumsuzluklar başlamadan biter rahat ve sakin ol güzel şeyler düşün ama ipin ucunuda bırakma....

dün rapor yenilelemek için dr kontrolümüz vardı başka bir dr vardı bu kez hastanede,öykümüzü dinledi tekrar dilde pek gelişme olmadığını ama göz temasımızın fena olmadığını söyledi zaten fazlada uzatmadı zaten rapor için gitmiştik tekrar 1 yıl verdi..ilaçla ilgi bilgi istedim aslında 6 yaştan önce pek tavsiye etmiyorum ve daha çok ağır çocuklarda kullanıyoruz dedi,ama isterseniz risperdal 025mg yazayım deneyelim 3 hafta sonra tekrar gelin bakalım gelişmelere dedi ben kararsızım bu konuda iyide kötüde söyleyen çok ilaç konusunda ama anlaşılan her çocukta aynı etkiyi yaratmıyor..!bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarda görüş bildiren olursa memnun olucam...

Herkese selam Gülşancım gelişmelere çok sevindim.Eminim atlatacak çocuklarımız hiçbişileri kalmayacak.Benim oğluşumda artık güzel güzel konuşmaya başladı.Ne istiyorsa çok güzel dile getiriyor geçen gün yemek yerken baktım birdan ağzını tuttu ne oldu oğlum dedim.Dilimi ısırdım dedi.Bu gibi derdini sıkıntısını güzel güzel anlatıyor.derslerimizde devam ediyor daha çok dikkat çalışması yapıyor hocamız.Kafasında çok fazla bilgi var çok şey biliyor ama dikkat süresi kısa olduğundan sıkıntı oluyor diyor.Yaşam81 biz risperdal 0.25 kullanıyoruz çocuğuna kullanan başka arkadaşlara da sordum bazı hareketlerinde düzelme kaydettiklerini ve dikkat süzesinin uzadığını söylediler ve bizdede öyle oğluma bayağı iyi geldi.

merhaba..evet faydasını gören arkadaşlarda çoğunlukta en azından burda siz ve gülsan38 arkadaşta kullanıyor bize dr sabah akşam 0.25 doz tavsiye etti siz ne kadar kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…