Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Canım biz sadece akşamları saat 20.00 gibi veriyoruz tek doz yani.Neden sabah akşam demişki bir yanlışlık olmasın.

evet 2 doz yazmış sabah akşam..banada sadece akşam verilmesi mantıklı geldi zira;çocuk öğlen özel eğitime gidiyor,bu ilaçta uyku hali yaptığına göre derste uyuklar yani...peki siz akşam veriyorsunuz tek doz ertesi gün gün içinde ilacın etkisi devam ediyormu?

Herkese selam gulsancim sagol umarim daha iyi olucaz ama eskisi kadar umutsuz ve karamsar degilim bu kesin oglunun masallahi var nazar degmesin isallah bizde ogunleri gpruruz bizede uyku sorunumuzu ve yeme problemini soyledigimde risperdal verdi duruma gore yukselt dedi ama ben hep 0,25 veriyorum aksam yemeginden sonra sekiz gibi hem 20 kilo degil oglum ama verdi uykumuz iyi yemekte idare eder herhangi bi yan etki olmadi uyusukluk falan yok yani konusmada bi olsa

Merhaba
Henüz 4 aylik bi kizim var ve göz temasi zayif.bazen dinliyor agular yapıyor gozumun içine bakiyor ve gülüyor adeta ama bazen sanki duvar öruyor aramiza bakmiyor gözüme üstüme ya da başka taraflara bakiyor ben konuşurken.otizm nette yazdigimda karsima çikan ve hic bilmediğim bi hastalik.sizlerin bebekleri benim kizim kadarken nasildi yani hic tet bisryler hissediyor muydunuz..çok zor gercekten

merhaba arkadaşlar..dün doktor kontrolümüz vardı..Onunla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim..Çok güzel şeyler söyledi..Kızımın çok değiştiğini iletişimin iyi olduğunu söyledi.Tek sorunumuz konuşmak.Sorulara cevap vermemesi sorun.Göz teması süper,seslenince bakması,ilgisini,bizimle iletişimini iyi buldu..öğretmenini aradı.O da çok iyi şeyler söyledi.Renkleri,sayıları,şekilleri tanıdığını,bilişselinin çok geliştiğini,artık arkadaşları ile oynadığını,tek sorunun konuşma olduğunu söyledi.anlamlı kelimerinini arttığını da söyledi.Kızımın 100 civarı kelimesi var ama hiç cümle yok.keyfiyetçiliği var.istediği zaman konuşuyor.Doktor kızımın otizm tanısının koyulamayacağını, ama atipik olduğunu zaman içinde tüm belirtileri sileceğimizi söyledi.Çok mutlu oldum:)Gelişimi %20 geri dedi.Özel eğitime devam konuşamadığı için dedi.Arkadaşlar ben bazen çok üzülüp bunalıma giriyorum ama gerçekten hepimiz umudumuzu kaybetmeyelim...Birbirimize destek olalım.Bu günleri hepimiz atlatacağız inşallah....

çok sevindim inanın böyle güzel gelişmeleri duymak umut oluyor içimize...paylaşmak,uyarmak,doğru biline yanlışları düzeltmek bizim için önemli zira bizi en iyi bizim durumumuzdaki aileler anlayabilir çocuğunuzun yeni bir kelime söylediğindeki mutluluğun nasıl bir duygu olduğunu,gözünüzün içine baktığında sevincimizi biz çok iyi anlıyoruz değilmi...mutluğunuzu gönülden paylaşıyorum dahada iyi olacaklar inşallah kızım 42 aylık 1 yıldır eğitim alıyor ama erkek çocuklara göre daha yavaş ilerliyor kız çocukları bu bir gerçek ama atlatacaz inşallah..bende ilacı kullanmaya karar verdim 1 ay deneyelim bakalım neler olacak

Merhaba..teşekkür ederim cevabınız için.Kızlarımız yaşıtmış benim kızım da 40 aylık.Bir de kız çok yok bildiğim kadarıyla..biz 8 aydır eğitim alıyoruz bir de kreş var..Sizin kızınızın konuşması nasıl?Bize şimdilik ilaç vermedi.Davranış sorunları olursa veriyorum dedi.İlacın etkilerini sonra paylaşırsanız sevinirim..

size doktor ilacı ne için verdi. dikkat eksikliği mi hiperaktivite mi?bize risperdal verdi ama ben kullanmıyorum şimdilik. yani cesaret edemiyorum.daha 3 yaşında bile değil en azından 3 yaşını bir doldursun diyorum. tülay hanım sizden ve gülsan hanımdan özellikle cevap bekliyorum. benim oğlum bir kaç aydır üç kelimeli cümleleri çok rahat kuruyor.(eğitimcimizin yoğun çabası ve bizim tekrarımızla nihayet) ama hala sorulara cevap vermiyor. iletişime geçmeyince cümle kurmanın ne anlamı var ki demeye başladım şimdi de. sizinkiler de sorulara cevap vermeye yani iletişime geçmeye başladılar mı? yoksa benimki gibi bir süreç yaşadınız mı? biraz karıştırdım farkındayım ama umarım sorumu anlamışsınızdır.:26:

bu kaygı insanın içine bir düşünce ne yaparsan yap, kim ne derse desin çıkmıyor. ben de sizin gibi çok küçükken bir şeylerden şüphelendim ay ay gelişimini takip ettim. sizin yaşadıklarınızı yaşamış birisi olarak size tavsiyem öncelikle çocuğunuza bol bol sevgi verin. şimdiden (tabi çocuğunuzun yaşına uygun olan) kalabalıklara girin. otizmli çocuklar genellikle kalabalığa tepki veriyorlar istemiyorlar. takip edin ama bunu kendinizi yıpratarak yapmayın.bu aylarda doktora gidemezsiniz çünkü. ya çok durgun oluyorlar ya da yoğun uyku ve gaz sorunu oluyor genellikle otizmli bebeklerde.iki farklı uç anlayacağınız. elinizi ya da dikkatini çeken bir şeyi gözü ile takip ediyor, renkli oyuncaklardan hoşlanıyor ve tabiki göz teması kuruyorsa içiniz rahat etsin.Ama yine söylüyorum çooook erken ve inşallah herşey sizin hüsnü kuruntunuzdur. her çocuğun gelişimi de farklıdır sonuçta. bu ana kuralımızı da unutmayalım...

benim oğlumun bebeklik videolarını dr izledi gelişimini o yaşa göre normal buldu, ceee oynuyorduk tepki veriyordu, ama göz teması azdı, adına hiç tepki vermezdi 1 yaşından sonra dahada belirgin göz temassızlığı vardı sadece kendi istediği şeylerle ilgileniyordu, o zamanlar çok hareketli olduğu için garipsemiyorduk ama konuşma durunca sadece anne baba ve birkaç kelime diyordu bi sıkıntı olduğunu anladık, şimdi bir oğlum daha var 1 yaşında çok farklı büyük oğlumdan etrafındaki en ufak değişikliği farkediyor, seslenince dönüyor cvp veriyor git şunu getir diyoruz getiriyor, tüm oyuncaklarla amacına uygun oynuyor, telefona bnzeyen oyuncakları kulağına götürüp alo diyor, 4 aylık bebek ceeee oyununa tepki vermeli, anlamsız agulamalar yapmalı, gülümsemeli, temastan hoşlanmalı, internette 4 aylık bebek gelişimine bakın sosyal yönleri takip edin ordan.... inşallah bişeyi yoktur ama varsa erkenden tedbir alın...

gelişmelere çok sevindim inşallah dahada iyi olacak canım. bunalıma girmemiz çok normal ben saraçoğlunun ıspanaklı antideprasan kürünü uyguladım saraçoğlunun face sayfasında var tavsiye ederim çok iyi geldi 1,5 ayda toparladım, kafamdaki kara bulutlar gitti resmen...
inşallah bu günler geçecek ve biz bu günleri kara bir hatıra olarak hatırlayacağız sadece....
konuşmadan bişey elde edemeyeceğini anlaması lazım biraz ağlıycak ama bir kaç hafta dayanıp istediklerini söylemeden yapmayın kesin başarı sözü veriyorum mutlaka deneyin

seni burda yakalamışken merhaba arkadaşım..sen şu risperdalı nasıl kullanıyorsun anlatsana?bize sabah akşam verdi dr

Elimi takip ediyor,oyincaklari ile oynuyor uzatinca aliyor ,renkli cisimlere de bakiyor hatta ben renkli giyimdigimde üzerini inceliyor,göz temasi kuruyor ama sürekli değil yani zayif,yabancilara ilk kucak ladik latin da dudak buluyor ama zamanla inceliyor ve onlara da gülüyor ilgilendikleri de,seslenince bazen bakiyor bazen bakmiyor,emzirir ken bazen gözüme nakiyor yandan biri seslwndiginde memeyi birakip dönüyor ya da ses duyduğunda idabin dişinda gözlerini büyütüp bakiyor o taraflara,,bazen durgun oluyor gulmuyor ama keyifli olduğunda özellikle uykudan uyandiginda gulucukler kahkahalar atiyor,,uyku sorunu ilk 2 aydan sonra pek yok her aksam 8 de uyuyor sabah 5 6 te uyaniyor ama miz miz bi bebek yalniz kalmayı sevmiyor odadan yanından ayrildigimda agliyor ve memeye çok dusjun emince mutlu oluyor,,bunlardan ne anlam cikarilir bilmiyorum ama bazen yok nisey diyorum bazen kesin bisey var diyorum anlayacaginiz hic iyi değilim...

Merhaba benim şuan 27 aylık bi oğlum var şuan daha çok taklit şeklinde konuşmamız var bi çok sesi çıkarıyo ama anlamlı kelimemiz yok henüz mesela şarkıları söylerken bazı yerlerini çıkarıyo bazılarını tam söyleyemiyo veya nesnelerin renklerini söylüyo kendince yada sayı sayıyo bunları yaparken sesleri tam çıkaramıyo ama biz anlıyoruz ne demek istediğini.Yaşıtlarına bakıyo onların yaptıklarını yapmaya çalışıyo ama beraber oynama yok seslenince bakma olayı yabancılarda dahil bakıyo o konuda pek problemimiz kalmadı gibi ama göz temasımızda eski durumumuza göre çok ilerleme var fakat halen o olayı tam çözemedik bazen güzel bakıyo bazen bakmıyo hiç.artık daha çok gülüyo daha neşeli bi bebek bize oyunlar yapıyo mesela
Bu arada eski durumumuz yazdım çünkü 3-4 ay kadar önceki durumumuzu ben buraya yazmıştım onuda altına eklemek istiyorum biraz uzun olacak ama bi anne olarak okuyan annelerden yorum bekliyorum bu kadar sürede bu tepkileri aldık sizce benim oğlumda gerçekten otizm varmı?
mrb arkadaşlar uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ama bi türlü yazamadım.lütfen bu konuda bilinçli,bilgili anneler olarak yardımlarınızı bekliyorum benim şuan 23 aylık olan bi oğlum var bütün komutlarımızı anlıyor bir çok nesnenin adını biliyor çalışan bi anneyim işten geldiğimizde beni ve babasını kapıda karşılıyor seviniyor sarıl oğlum dediğimde sarılılıyor ve öpüyor (dudağını değdirerek)ama konuşamıyor baba dede mama gibi kelimeler söylüyor ama onlarıda yerinde kullanmıyor göz teması var ama yabancılarla sınırlı ismine genelde tepki veriyor bişeye dalmışşa ozaman bakmıyor bide yabancı biri ismini söylediğinde bakmıyor yşıtlarıyla oynamıyor bi çok şeyi taklit ediyor söylediğimiz şarkıların tonlarıda dahil pskyatriye götürdük tv hemen kapatacaksınız ve kreşe gidecek dedi şun yarım gün kreşe başladık 3. haftamız kreşimizin tam gün çalışan psikoloğu var ama ordanda bi geri dönüş olmadı fakat biz yine şüphelerimizden dolayı yaklaşık 2 aydır haftada 2 sasat özel eğitime götürüyoruz bu arada el çırpma kendi etrafında dönme parmakları üzepinde yürüme takıntılı davranışlarımız veya tekrarlama yok
nolur yorumlarınızı yazın bu belirsizlik beni mahvediyo çocuğumda bişey vermı sizce varsa düzelirmi acaba

Herkese merhaba oğlumda doktor hem dikkat eksikliği hemde hiperaktive olduğu için verdi risperdal şurubu akşamları 0.25 oranında kullanırsak %20 oranında dikkat eksikliği artar hiperaktiviteside o oranda azalır dedi.Aynen de söylediği gibi oldu.Şimdi oğlum çok daha dikkatli eşleştirme kartlarıyla ilk kez oynadı il etapta mantığın anlayamadı ama sonrasında tıkır tıkır yapmaya başladı.Eğitmenimiz çok şey biliyor kafasındaki bilgi kirliliğini temizlememiz gerek önce diyor.örneğin bardağı eline alıyor bana gösterip baak kupa bardak diyor sonra tekrar bardağı inceleyip şampiyonlar ligi kupasına benzeniyor(benziyor) diyor.Bu gibi işte herşeyi sorduğu için bizde biraz fazla anlattık sanırım.Gülşancım oğlunun konuşmasında gremar hatasından bahsetmişsin.Bizdede öyle bir durum var.Bazen benden su isterken anne su istiyosun diyor.Yani ben,sen ,0 eklerini karıştırıyor gibi sizdede böyle bir durum mu mevcut.

Deneyimli annelerimizden rica ediyorum kizimla ilgili YAZDIKLARIMI yorumlar misiniz?
Henüz 4 aylik kizim ve kahroluyorum.şimdiden ilerisi için planlar yapıyorum.endişelerimde hakli miyim lütfen bildiklerinizi paylasirmisiniz??

Arkadaslar bir sey soracagim oglum 34. Aylik otizm izleri var denildi teshis konmadi herseyi anliyor herseyi siyluyor ama surekli degil baloncuk yapiyor ismine bazen bakiyo bazen bakmiyor ne istedigini biliyor sut istoyorsa sut sisesini getiriyor oyuncaklarla oynuyor bilgi verin lutfen napacam

Rispedral Şurup;
- Kronik veya kısa süre içinde gelişen (akut) şizofreni,
- İşitsel, görsel ve diğer yanılsamalar, zihinsel bozukluklar, saldırganlık, olağandışı kuşkuculuk, duygusal ve sosyal içe kapanma, konuşma yetersizliği ve diğer davranış bozukluklarıyla kendini gösteren psikolojik bozukluklar,
- Saldırganlık, kendine zarar verici veya fevri davranışlar sergileyen; entellektüel işlevleri ortalamanın altında olan veya zeka geriliği olan çocuk, ergen ve erişkinlerde görülen davranış bozuklukları,
- Otistik çocuk ve ergenlerde otistik bozukluğa bağlı olarak görülen asabiyet, hırçınlık, kendine zarar verme, öfke nöbetleri ve ani duygu durum değişiklikleri gibi çeşitli davranışlar.
- Bipolar bozukluk hastalığı (manik depresif bozukluk) olan hastalarda, kimi zaman abartılı bir şekilde kendini olduğundan daha iyi hissetme veya huzursuzluk, aşırı hareket hali, hızlı konuşma, uçuk fikirler, uyku ihtiyacında azalma, akıl karışıklığı, gösterişte bulunma ve karar verme güçlüğü gibi belirtilerle kendini gösteren mani dönemleri tedavilerinde etkilidir.

merhaba nazdem..arkadaşım uzun zamandır gelmiyorsun?herşey yolundadır inşallah..bizde 0.25 risperdal tek doz akşamları veriyoruz(dr sabah akşam demişti)ilacı verecem çocuk eğitimde sersemleyecek bende sadece akşam veriyorum inşallah fayda görürüz..inatçı su içmek istiyor ama ısrarla söylemiyor bende söylemeyince vermiyorum ama dayanamıyorumda akşam 2 kez söyledi su diye :))haftada 4 gün eğitim devam ediyoruz ama çok hızlı yol aldığımız söylenemez bilemiyorum zaman herşeyin ilacı biz elimizden geleni yapıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…