- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.601
Canım biz sadece akşamları saat 20.00 gibi veriyoruz tek doz yani.Neden sabah akşam demişki bir yanlışlık olmasın.
oğlum eskiden hiçbir şeyle ilgilenmezdi, etrafındaki hiç bir şeyin farkında bile değildi, bebekken aldığımız sesli müzikli oyuncaklarla bir kez bile oynamadı, sadece vida ve pil kapaklarıyla ilgilenirdi oyuncakların, 6-7 aydır oyuncakların farkında bebekken aldığımız yaramaz topları yeni farketti , bisiklet sürüyoruz bahçede, piknik sepeti aldık oyuncak meyveler var içinde, ağaçtan meyve topladı akşam, minyatür futbol sahalarından aldık dün babasıyla futbol oynadılar. şuan etrafındaki herşeyin farkında, haftasonu bahçede uğur böceği gördü ve bana şarkısını söyletti, kelebekleri kovaladı, avm de 23 nisan için çocuk tuvalleri koymuşlar bende resim yapmak istiyorum dedi 4 sayfa resim yaptı diğer çocuklarla... geçen sene hayal bile edemezdim bunları, oyun parkına soktum hemen yaşıtı bir kıza gidip kaydırakta yarışalımmı dedi, sosyal sıkıntılarımızı azalttık çok şükür, oğlum 4 yaşında seninki daha küçük eğitime ve evde ilgiye devam edin çok konuşun ama basit olarak anlatın uzun cümleleri henüz anlayamaz, o neden hoşlanıyorsa o oyunu oynayın. düzelecek hiç korkma,...
merhaba arkadaşlar..dün doktor kontrolümüz vardı..Onunla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim..Çok güzel şeyler söyledi..Kızımın çok değiştiğini iletişimin iyi olduğunu söyledi.Tek sorunumuz konuşmak.Sorulara cevap vermemesi sorun.Göz teması süper,seslenince bakması,ilgisini,bizimle iletişimini iyi buldu..öğretmenini aradı.O da çok iyi şeyler söyledi.Renkleri,sayıları,şekilleri tanıdığını,bilişselinin çok geliştiğini,artık arkadaşları ile oynadığını,tek sorunun konuşma olduğunu söyledi.anlamlı kelimerinini arttığını da söyledi.Kızımın 100 civarı kelimesi var ama hiç cümle yok.keyfiyetçiliği var.istediği zaman konuşuyor.Doktor kızımın otizm tanısının koyulamayacağını, ama atipik olduğunu zaman içinde tüm belirtileri sileceğimizi söyledi.Çok mutlu oldum:)Gelişimi %20 geri dedi.Özel eğitime devam konuşamadığı için dedi.Arkadaşlar ben bazen çok üzülüp bunalıma giriyorum ama gerçekten hepimiz umudumuzu kaybetmeyelim...Birbirimize destek olalım.Bu günleri hepimiz atlatacağız inşallah....
çok sevindim inanın böyle güzel gelişmeleri duymak umut oluyor içimize...paylaşmak,uyarmak,doğru biline yanlışları düzeltmek bizim için önemli zira bizi en iyi bizim durumumuzdaki aileler anlayabilir çocuğunuzun yeni bir kelime söylediğindeki mutluluğun nasıl bir duygu olduğunu,gözünüzün içine baktığında sevincimizi biz çok iyi anlıyoruz değilmi...mutluğunuzu gönülden paylaşıyorum dahada iyi olacaklar inşallah kızım 42 aylık 1 yıldır eğitim alıyor ama erkek çocuklara göre daha yavaş ilerliyor kız çocukları bu bir gerçek ama atlatacaz inşallah..bende ilacı kullanmaya karar verdim 1 ay deneyelim bakalım neler olacak
Herkese selam Gülşancım gelişmelere çok sevindim.Eminim atlatacak çocuklarımız hiçbişileri kalmayacak.Benim oğluşumda artık güzel güzel konuşmaya başladı.Ne istiyorsa çok güzel dile getiriyor geçen gün yemek yerken baktım birdan ağzını tuttu ne oldu oğlum dedim.Dilimi ısırdım dedi.Bu gibi derdini sıkıntısını güzel güzel anlatıyor.derslerimizde devam ediyor daha çok dikkat çalışması yapıyor hocamız.Kafasında çok fazla bilgi var çok şey biliyor ama dikkat süresi kısa olduğundan sıkıntı oluyor diyor.Yaşam81 biz risperdal 0.25 kullanıyoruz çocuğuna kullanan başka arkadaşlara da sordum bazı hareketlerinde düzelme kaydettiklerini ve dikkat süzesinin uzadığını söylediler ve bizdede öyle oğluma bayağı iyi geldi.
Burada benim kizim 4 aylik ve3 aylikken ayni durumdaydı simdi seslenince genelde bakiyor ve göz temasi kucakta hicti simdi daha iyi sadece sürekli değil, 3 aylikken çok az guluyordu simdi oynatinca konuşunca sabahları yanina gittiğimde özellikle cok guluyor ... Yani gelişme var 1 ay içinde ama yine de sürekli göz temasi surekli olmaması ve her seslendigimde bakmamasi beni telaslandiriyor.inşallah 5 aylik olduğunda o aşamaya gelmiş oluruz Allah kimseyi boyle hastalıklarla sinamasin ve basa geldiyse de güç sabir versin...
benim oğlumun bebeklik videolarını dr izledi gelişimini o yaşa göre normal buldu, ceee oynuyorduk tepki veriyordu, ama göz teması azdı, adına hiç tepki vermezdi 1 yaşından sonra dahada belirgin göz temassızlığı vardı sadece kendi istediği şeylerle ilgileniyordu, o zamanlar çok hareketli olduğu için garipsemiyorduk ama konuşma durunca sadece anne baba ve birkaç kelime diyordu bi sıkıntı olduğunu anladık, şimdi bir oğlum daha var 1 yaşında çok farklı büyük oğlumdan etrafındaki en ufak değişikliği farkediyor, seslenince dönüyor cvp veriyor git şunu getir diyoruz getiriyor, tüm oyuncaklarla amacına uygun oynuyor, telefona bnzeyen oyuncakları kulağına götürüp alo diyor, 4 aylık bebek ceeee oyununa tepki vermeli, anlamsız agulamalar yapmalı, gülümsemeli, temastan hoşlanmalı, internette 4 aylık bebek gelişimine bakın sosyal yönleri takip edin ordan.... inşallah bişeyi yoktur ama varsa erkenden tedbir alın...Merhaba
Henüz 4 aylik bi kizim var ve göz temasi zayif.bazen dinliyor agular yapıyor gozumun içine bakiyor ve gülüyor adeta ama bazen sanki duvar öruyor aramiza bakmiyor gözüme üstüme ya da başka taraflara bakiyor ben konuşurken.otizm nette yazdigimda karsima çikan ve hic bilmediğim bi hastalik.sizlerin bebekleri benim kizim kadarken nasildi yani hic tet bisryler hissediyor muydunuz..çok zor gercekten
gelişmelere çok sevindim inşallah dahada iyi olacak canım. bunalıma girmemiz çok normal ben saraçoğlunun ıspanaklı antideprasan kürünü uyguladım saraçoğlunun face sayfasında var tavsiye ederim çok iyi geldi 1,5 ayda toparladım, kafamdaki kara bulutlar gitti resmen...merhaba arkadaşlar..dün doktor kontrolümüz vardı..Onunla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim..Çok güzel şeyler söyledi..Kızımın çok değiştiğini iletişimin iyi olduğunu söyledi.Tek sorunumuz konuşmak.Sorulara cevap vermemesi sorun.Göz teması süper,seslenince bakması,ilgisini,bizimle iletişimini iyi buldu..öğretmenini aradı.O da çok iyi şeyler söyledi.Renkleri,sayıları,şekilleri tanıdığını,bilişselinin çok geliştiğini,artık arkadaşları ile oynadığını,tek sorunun konuşma olduğunu söyledi.anlamlı kelimerinini arttığını da söyledi.Kızımın 100 civarı kelimesi var ama hiç cümle yok.keyfiyetçiliği var.istediği zaman konuşuyor.Doktor kızımın otizm tanısının koyulamayacağını, ama atipik olduğunu zaman içinde tüm belirtileri sileceğimizi söyledi.Çok mutlu oldum:)Gelişimi %20 geri dedi.Özel eğitime devam konuşamadığı için dedi.Arkadaşlar ben bazen çok üzülüp bunalıma giriyorum ama gerçekten hepimiz umudumuzu kaybetmeyelim...Birbirimize destek olalım.Bu günleri hepimiz atlatacağız inşallah....
benim oğlumun bebeklik videolarını dr izledi gelişimini o yaşa göre normal buldu, ceee oynuyorduk tepki veriyordu, ama göz teması azdı, adına hiç tepki vermezdi 1 yaşından sonra dahada belirgin göz temassızlığı vardı sadece kendi istediği şeylerle ilgileniyordu, o zamanlar çok hareketli olduğu için garipsemiyorduk ama konuşma durunca sadece anne baba ve birkaç kelime diyordu bi sıkıntı olduğunu anladık, şimdi bir oğlum daha var 1 yaşında çok farklı büyük oğlumdan etrafındaki en ufak değişikliği farkediyor, seslenince dönüyor cvp veriyor git şunu getir diyoruz getiriyor, tüm oyuncaklarla amacına uygun oynuyor, telefona bnzeyen oyuncakları kulağına götürüp alo diyor, 4 aylık bebek ceeee oyununa tepki vermeli, anlamsız agulamalar yapmalı, gülümsemeli, temastan hoşlanmalı, internette 4 aylık bebek gelişimine bakın sosyal yönleri takip edin ordan.... inşallah bişeyi yoktur ama varsa erkenden tedbir alın...
gelişmelere çok sevindim inşallah dahada iyi olacak canım. bunalıma girmemiz çok normal ben saraçoğlunun ıspanaklı antideprasan kürünü uyguladım saraçoğlunun face sayfasında var tavsiye ederim çok iyi geldi 1,5 ayda toparladım, kafamdaki kara bulutlar gitti resmen...
inşallah bu günler geçecek ve biz bu günleri kara bir hatıra olarak hatırlayacağız sadece....
konuşmadan bişey elde edemeyeceğini anlaması lazım biraz ağlıycak ama bir kaç hafta dayanıp istediklerini söylemeden yapmayın kesin başarı sözü veriyorum mutlaka deneyin
bu kaygı insanın içine bir düşünce ne yaparsan yap, kim ne derse desin çıkmıyor. ben de sizin gibi çok küçükken bir şeylerden şüphelendim ay ay gelişimini takip ettim. sizin yaşadıklarınızı yaşamış birisi olarak size tavsiyem öncelikle çocuğunuza bol bol sevgi verin. şimdiden (tabi çocuğunuzun yaşına uygun olan) kalabalıklara girin. otizmli çocuklar genellikle kalabalığa tepki veriyorlar istemiyorlar. takip edin ama bunu kendinizi yıpratarak yapmayın.bu aylarda doktora gidemezsiniz çünkü. ya çok durgun oluyorlar ya da yoğun uyku ve gaz sorunu oluyor genellikle otizmli bebeklerde.iki farklı uç anlayacağınız. elinizi ya da dikkatini çeken bir şeyi gözü ile takip ediyor, reilli oyuncaklardan hoşlanıyor ve tabiki göz teması kuruyorsa içiniz rahat etsin.Ama yine söylüyorum çooook erken ve inşallah herşey sizin hüsnü kuruntunuzdur. her çocuğun gelişimi de farklıdır sonuçta. bu ana kuralımızı da unutmayalım...
benim oğlumun bebeklik videolarını dr izledi gelişimini o yaşa göre normal buldu, ceee oynuyorduk tepki veriyordu, ama göz teması azdı, adına hiç tepki vermezdi 1 yaşından sonra dahada belirgin göz temassızlığı vardı sadece kendi istediği şeylerle ilgileniyordu, o zamanlar çok hareketli olduğu için garipsemiyorduk ama konuşma durunca sadece anne baba ve birkaç kelime diyordu bi sıkıntı olduğunu anladık, şimdi bir oğlum daha var 1 yaşında çok farklı büyük oğlumdan etrafındaki en ufak değişikliği farkediyor, seslenince dönüyor cvp veriyor git şunu getir diyoruz getiriyor, tüm oyuncaklarla amacına uygun oynuyor, telefona bnzeyen oyuncakları kulağına götürüp alo diyor, 4 aylık bebek ceeee oyununa tepki vermeli, anlamsız agulamalar yapmalı, gülümsemeli, temastan hoşlanmalı, internette 4 aylık bebek gelişimine bakın sosyal yönleri takip edin ordan.... inşallah bişeyi yoktur ama varsa erkenden tedbir alın...
Cee oyununa tepki veriyor guluyor,aguluyor konusucakmis gibi sesler cikariyor ama keyifliyken,gülüyor,kucakta gezmeyi seviyor ama temas sevdiğini anlaiyorum henüz,bizim sorunumuz göz temasi azligi,seslenildiginde bazen bakiyor bazen bakmiyor..
size doktor ilacı ne için verdi. dikkat eksikliği mi hiperaktivite mi?bize risperdal verdi ama ben kullanmıyorum şimdilik. yani cesaret edemiyorum.daha 3 yaşında bile değil en azından 3 yaşını bir doldursun diyorum. tülay hanım sizden ve gülsan hanımdan özellikle cevap bekliyorum. benim oğlum bir kaç aydır üç kelimeli cümleleri çok rahat kuruyor.(eğitimcimizin yoğun çabası ve bizim tekrarımızla nihayet) ama hala sorulara cevap vermiyor. iletişime geçmeyince cümle kurmanın ne anlamı var ki demeye başladım şimdi de. sizinkiler de sorulara cevap vermeye yani iletişime geçmeye başladılar mı? yoksa benimki gibi bir süreç yaşadınız mı? biraz karıştırdım farkındayım ama umarım sorumu anlamışsınızdır.:26:
Rispedral Şurup;
- Kronik veya kısa süre içinde gelişen (akut) şizofreni,
- İşitsel, görsel ve diğer yanılsamalar, zihinsel bozukluklar, saldırganlık, olağandışı kuşkuculuk, duygusal ve sosyal içe kapanma, konuşma yetersizliği ve diğer davranış bozukluklarıyla kendini gösteren psikolojik bozukluklar,
- Saldırganlık, kendine zarar verici veya fevri davranışlar sergileyen; entellektüel işlevleri ortalamanın altında olan veya zeka geriliği olan çocuk, ergen ve erişkinlerde görülen davranış bozuklukları,
- Otistik çocuk ve ergenlerde otistik bozukluğa bağlı olarak görülen asabiyet, hırçınlık, kendine zarar verme, öfke nöbetleri ve ani duygu durum değişiklikleri gibi çeşitli davranışlar.
- Bipolar bozukluk hastalığı (manik depresif bozukluk) olan hastalarda, kimi zaman abartılı bir şekilde kendini olduğundan daha iyi hissetme veya huzursuzluk, aşırı hareket hali, hızlı konuşma, uçuk fikirler, uyku ihtiyacında azalma, akıl karışıklığı, gösterişte bulunma ve karar verme güçlüğü gibi belirtilerle kendini gösteren mani dönemleri tedavilerinde etkilidir.
Yazdiklarinizi dikkatle okuyan bi anne olarak ileride nelerle karsilasabilecegimi anliyorum fakat su an yani kizim 4 aylik iken onun için ne tur tedbir alabilirim ya da su an neler yapabilirim gelişimi ile ilgili.göz temasinin az olması su an beni en çok üzen doğduğundan beri konusuyor um kizimla ve gozumun içine bakmadigi zamanlar sanki enerjim tukeniyor
Ağlama krizlerine giriyorum bebegime bakarak o da bakiyo öylece garipsiyo sanki inceliyo beni.
Lütfen bunlari okuyan benzer durumları yasayan anneler bilgilerinizi paylasmaniza gerçekten çok ihtiyacim var.
Yazdiklarinizi dikkatle okuyan bi anne olarak ileride nelerle karsilasabilecegimi anliyorum fakat su an yani kizim 4 aylik iken onun için ne tur tedbir alabilirim ya da su an neler yapabilirim gelişimi ile ilgili.göz temasinin az olması su an beni en çok üzen doğduğundan beri konusuyor um kizimla ve gozumun içine bakmadigi zamanlar sanki enerjim tukeniyor
Ağlama krizlerine giriyorum bebegime bakarak o da bakiyo öylece garipsiyo sanki inceliyo beni.
Lütfen bunlari okuyan benzer durumları yasayan anneler bilgilerinizi paylasmaniza gerçekten çok ihtiyacim var.
kızım 1 yaşındayken fark ettim yüzümüze bakmaktan kaçınıyordu sanki,ama konu hakkında hiçbir bilgim yoktu sadece birkaç kelime su,çay anlamsız birkaç kelime daha sonra onlarıda söylemeyi bıraktı gülsan nun dediği gibi göz teması zayıflığı belirginleşti,konuşmuyor diye dr gittimizde psikoloğa yönlendirdi ve otizm bulguları görüyorum dedi bol bol dışarıya çıkarın göz teması kurun uyaran verin dedi..tam 2 yaşında kreşe başladık 10 ay kadar gitti ama bir gelişme kaydetmedik 28 aylıkken dr atipik otizm ama çok silik sınırda bir çocuk dedi ve eğitime başladık bir yıl oldu algısı arttı herşeyi anlıyor ama konuşma hala yok..(( size gelince ağlamakla üzülmekle bu işler düzelmiyor,ha kolaymı eldemi üzülmemek değil tabi ama,faydada sağlamıyor onun için bir an önce silkelenip kendinizi toparlamanız gerekiyor siz sağlıklı düşünmeden yavrunuza hiçbir faydanız olamaz..üzülmeyin demeyeceğim zira bende üzülüyorum ama asla kendinizi birakmayın lütfen..zaten belli olan birşeyde yok varsa bir an önce çaresine bakın..sizi anlıyorum samimiyetime inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?