- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.621
Deneyimli annelerimizden rica ediyorum kizimla ilgili YAZDIKLARIMI yorumlar misiniz?
Henüz 4 aylik kizim ve kahroluyorum.şimdiden ilerisi için planlar yapıyorum.endişelerimde hakli miyim lütfen bildiklerinizi paylasirmisiniz??
benim oğlumun bebeklik videolarını dr izledi gelişimini o yaşa göre normal buldu, ceee oynuyorduk tepki veriyordu, ama göz teması azdı, adına hiç tepki vermezdi 1 yaşından sonra dahada belirgin göz temassızlığı vardı sadece kendi istediği şeylerle ilgileniyordu, o zamanlar çok hareketli olduğu için garipsemiyorduk ama konuşma durunca sadece anne baba ve birkaç kelime diyordu bi sıkıntı olduğunu anladık, şimdi bir oğlum daha var 1 yaşında çok farklı büyük oğlumdan etrafındaki en ufak değişikliği farkediyor, seslenince dönüyor cvp veriyor git şunu getir diyoruz getiriyor, tüm oyuncaklarla amacına uygun oynuyor, telefona bnzeyen oyuncakları kulağına götürüp alo diyor, 4 aylık bebek ceeee oyununa tepki vermeli, anlamsız agulamalar yapmalı, gülümsemeli, temastan hoşlanmalı, internette 4 aylık bebek gelişimine bakın sosyal yönleri takip edin ordan.... inşallah bişeyi yoktur ama varsa erkenden tedbir alın...
Yazdiklarinizi dikkatle okuyan bi anne olarak ileride nelerle karsilasabilecegimi anliyorum fakat su an yani kizim 4 aylik iken onun için ne tur tedbir alabilirim ya da su an neler yapabilirim gelişimi ile ilgili.göz temasinin az olması su an beni en çok üzen doğduğundan beri konusuyor um kizimla ve gozumun içine bakmadigi zamanlar sanki enerjim tukeniyor
Ağlama krizlerine giriyorum bebegime bakarak o da bakiyo öylece garipsiyo sanki inceliyo beni.
Lütfen bunlari okuyan benzer durumları yasayan anneler bilgilerinizi paylasmaniza gerçekten çok ihtiyacim var.
merhaba..öncelikle bence stres yapmayın.çocuğunuz daha 4 aylık.inşallah yoktur birşeyi.Bazen biz ne kadar olumsuz düşünürsek o kadar kötü oluyor.bence iyi düşünün iyi olsun.sizin stresiniz çocuğunuzu da etkiler.Şu an yapabileceğiniz şey bol bol göz teması kurup,ona şarkılar söylemek ve bol bol konuşmak..kesinlikle tv seyrettirmemek...dışarıda gezdirin,kalabalığa sokun...sağlıklı besleyin..1 yaşında hala tereddtünüz varsa iyi bir doktora götürün...benim kızımın 1,5 yaşına kadar göz teması çok iyiydi,seslenince bana bakıyordu,cee oyunu oynuyor,bay bay yapıyordu..ama konuşması gelişmedi.2-3 kelimeden öteye gitmedi.1,5 yaşında içine kapanmaya ve göz teması kaybolmaya başladı.ve biz bu yola girdik maalesef.Allah hiç kimsye göstermesin ve herkese şifa versin inşallah.....
size doktor ilacı ne için verdi. dikkat eksikliği mi hiperaktivite mi?bize risperdal verdi ama ben kullanmıyorum şimdilik. yani cesaret edemiyorum.daha 3 yaşında bile değil en azından 3 yaşını bir doldursun diyorum. tülay hanım sizden ve gülsan hanımdan özellikle cevap bekliyorum. benim oğlum bir kaç aydır üç kelimeli cümleleri çok rahat kuruyor.(eğitimcimizin yoğun çabası ve bizim tekrarımızla nihayet) ama hala sorulara cevap vermiyor. iletişime geçmeyince cümle kurmanın ne anlamı var ki demeye başladım şimdi de. sizinkiler de sorulara cevap vermeye yani iletişime geçmeye başladılar mı? yoksa benimki gibi bir süreç yaşadınız mı? biraz karıştırdım farkındayım ama umarım sorumu anlamışsınızdır.:26:
Herkese merhaba oğlumda doktor hem dikkat eksikliği hemde hiperaktive olduğu için verdi risperdal şurubu akşamları 0.25 oranında kullanırsak %20 oranında dikkat eksikliği artar hiperaktiviteside o oranda azalır dedi.Aynen de söylediği gibi oldu.Şimdi oğlum çok daha dikkatli eşleştirme kartlarıyla ilk kez oynadı il etapta mantığın anlayamadı ama sonrasında tıkır tıkır yapmaya başladı.Eğitmenimiz çok şey biliyor kafasındaki bilgi kirliliğini temizlememiz gerek önce diyor.örneğin bardağı eline alıyor bana gösterip baak kupa bardak diyor sonra tekrar bardağı inceleyip şampiyonlar ligi kupasına benzeniyor(benziyor) diyor.Bu gibi işte herşeyi sorduğu için bizde biraz fazla anlattık sanırım.Gülşancım oğlunun konuşmasında gremar hatasından bahsetmişsin.Bizdede öyle bir durum var.Bazen benden su isterken anne su istiyosun diyor.Yani ben,sen ,0 eklerini karıştırıyor gibi sizdede böyle bir durum mu mevcut.
öncekli olarak, doktorunuz risperdal verdiyse kullanabilirsiniz, endişe etmenize gerek yok. Risperdal, genelde hiperaktivite için erken yaşta kullanılan, Ritalin den çok çok çok daha hafif bir ilaç. Açıkçası çok faydalı olduğunu da söyleyemem.
İkinci olarak, çocuğunuzun 3 kelimelik cümleleri kurması şahane, 3 yaşında dahi olmayan bir çocuktan, yaşının gereğinden fazlasını beklemeyin. Yaşıtlarıyla da karşılaştırma elbette yapın, ama karşılaştırdığınız, bülbül gibi şakıyan, dedikodu bile yapan kız çocukları olsun. Aksi takdirde kendinizi üzersiniz boş yere.
Sorulara cevap vermesi için, neden sonuç ilişkisini ve soru sormanın mantığını kavramasını sağlayın.
Diyelim ki ağlıyor ve siz biliyorsunuz ki örneğin saç fırçasıyla oynamak için ağlıyor;
Çocuğunuza deyin ki; "Neden ağlıyorsun? " Ardından kendiniz cevap verin; "Çünkü saç fırçasını istiyorum". Ardından sorun; "Ne istiyorsun?" ve kendiniz cevap verin "Saç fırçasını istiyorum".. Bunları defalarca kez tekrar ettikten sonra, benzer bir durumda yine sorun; " Neden ağlıyorsun? " ve devam edin "Çünküüü.... gerisini boş bırakın ve cevap vermesine fırsat verin. Sık tekrarla, çok kısa süre içerisinde sorulara cevap vermesini öğretebilirsiniz, size garanti veriyorum.
merhaba..dediğim gibi dr risperdalı bize sabah akşam 025 olarak verdi ama burda yazan arkadaşlar sadece akşamları verdiklerini söylüyorlar,kızımda uyku problemi yok.o halde akşamları vermemin bir mantığıda yok düşünüyorum çünki ilacın etkisi sabaha kadar kalmayacak sadece sabahları 025 vermek mantıklı gibi geldi eğitimde algısı için iyi olur diye düşünüyorum ne dersiniz?
öncekli olarak, doktorunuz risperdal verdiyse kullanabilirsiniz, endişe etmenize gerek yok. Risperdal, genelde hiperaktivite için erken yaşta kullanılan, Ritalin den çok çok çok daha hafif bir ilaç. Açıkçası çok faydalı olduğunu da söyleyemem.
İkinci olarak, çocuğunuzun 3 kelimelik cümleleri kurması şahane, 3 yaşında dahi olmayan bir çocuktan, yaşının gereğinden fazlasını beklemeyin. Yaşıtlarıyla da karşılaştırma elbette yapın, ama karşılaştırdığınız, bülbül gibi şakıyan, dedikodu bile yapan kız çocukları olsun. Aksi takdirde kendinizi üzersiniz boş yere.
Sorulara cevap vermesi için, neden sonuç ilişkisini ve soru sormanın mantığını kavramasını sağlayın.
Diyelim ki ağlıyor ve siz biliyorsunuz ki örneğin saç fırçasıyla oynamak için ağlıyor;
Çocuğunuza deyin ki; "Neden ağlıyorsun? " Ardından kendiniz cevap verin; "Çünkü saç fırçasını istiyorum". Ardından sorun; "Ne istiyorsun?" ve kendiniz cevap verin "Saç fırçasını istiyorum".. Bunları defalarca kez tekrar ettikten sonra, benzer bir durumda yine sorun; " Neden ağlıyorsun? " ve devam edin "Çünküüü.... gerisini boş bırakın ve cevap vermesine fırsat verin. Sık tekrarla, çok kısa süre içerisinde sorulara cevap vermesini öğretebilirsiniz, size garanti veriyorum.
Oglum 3 yasında ögrendi. Kakasını biriki haftada söylemeye başladı, ama çişini 3 ay sonra söylemeye başladı. Kreşe başlayınca 1 hafta sonra söylemeye başladı. Arkadaşlarindan görerek daha cabuk ögrenir. Sabırlı olmak lazım
Bezi bıraktık gece gündüz aynı anda bıraktık biz. Ilk günler yarım saatte bir çise götürdüm çişini sorunca yok diyodu ama arkamı dönünce şarr bırakıyodu. Evde isenmedik yer kalmadı ama bir iki haftada altına yapmamayı ögrendi ben 2_3 saatte bir çişe götürüyodum yinede. Bizim kardeş kıskançlıgından dolayı uzun sürdü siz bir haftada bezden kurtarırsinız bence. Altına yapmıyolar ama çişini söylemesi uzun sürüyo. Arada kaçirmalar hala oluyor ama sadece geceleri cok su icince. Sabırlı olun kızmayın. Klozetten korkmaması icin çişlere kakalara güld güle diyin el sallayın, belki soguk oldugu icin oturmuyolardır. Ben kullanmadigım bır carsaftan klozete 3tane kılıf kesmistım poposu üşümesin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?