- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.661
Tatilde ogluma risperdalın dozunu artırdık. Artık sabah akşam 0.25 mg veriyoruz. Dr ilacın dozunun az geldigini hissederseniz sabahlarıda verin demistı. Göz teması sorunumuz bitti sanırım. 16 temmuzda kontrolümüz var dr karar verecek tabi. Raporumuzuda yenileyecek. Butka arkadasımızın paylasımlarına bayıldım, bizim ihtiyacımız kalmadı ama bu bilgiler cok kisinin isıne yarıycaktır
göz temasında evet yaptıklarımın çok faydası oldu,ama çeşitli oyun lar lada destekledim,mesela çocuğunu sırt ustu yere yatır yüzü sana baksın sende ayak ucuna otur,sonra ayaklarını kaldır kendi yüzüne koy (ayaklarıyla gözlerini kapat) ve 1,2 saniye aralıklarla ceeeee dee ayaklarını (ayaklarını açtığında direk senin yüzünü gözlerini görür)aç hem oyun olur keyif alır hemde gözlerinin içine dikkatli bakar.Bununda faydasını görürsün :)
ilk başta istemeye bilir ,yada bakmaya bilir pes etme sakın 2 gün veriyorum,2 gün içinde bakacak :))
Tatilde ogluma risperdalın dozunu artırdık. Artık sabah akşam 0.25 mg veriyoruz. Dr ilacın dozunun az geldigini hissederseniz sabahlarıda verin demistı. Göz teması sorunumuz bitti sanırım. 16 temmuzda kontrolümüz var dr karar verecek tabi. Raporumuzuda yenileyecek. Butka arkadasımızın paylasımlarına bayıldım, bizim ihtiyacımız kalmadı ama bu bilgiler cok kisinin isıne yarıycaktır
merhaba göz teması için bu dediğiniz şeyleri yapıyorum yere yatırıp sayı sayıp şarkıda söylüyorum ama bu şekildede uzun süreli bakmıyo yada sıkılıp kalkıyo hemen dün akşam göz boyama olayını yaptım gözümü renkli kalemlerle boyadım bu çok işe yaradı gerçekten çok ilgisini çekti hatta sabah bile bak gözümde yeşil var kırmızı var diye söyledim onları aramak için baya baktı:))inşallah bizde bu şekilde aşacaz bu durumu
evet bizde 20 aylıkken fln doktora götürdük doktor bi teşhis koymadı henüz otizm olmayabilir diyo özel eğitim öğrtmnmiz çok hızlı ilerlediği için küçük bişey var düzelecek merak etme diyo ve bizde aylardır çırpınıyoruz oğlum düzelsin diye.bu arada sizede teşekkür ederim paylaşımlarınız için
Doktorlar bize de hemen teşhis koyamadılar 8,9 doktora götürdük ,en sonunda konulan teşhiz atipik otizm.erken yakaladığımız için aşılacak durummuş bizimki,bide benim oğlum 1,5 yaşında orta kulak iltihabı geçirdi ona veriyoruz bu durumunu,çünkü 1 yaşındayken anne,baba,dede,mama diyordu,göz temasımız vardı,oyunlar oynuyordu,
Rapor almamakla karalıyım en azından kendi imkanlarımla okul zamanına kadar mücedelemi verece.Bulunduğum yerde en iyi kreşe yazdırdım.oraya gidiyor zaten orda öğrendi oyunlar oynamayı,paylaşmayı,
Tek Korkum yeni başladığımız ilaçlar var,risperdal ilacı 6 aydır kullanıyoruz,hapı yeni başladık doktor bu ilaçlarla 1 senede adam olacak diyor hadi hayırlısı bakalım( NORMALDEDE İLACA KARŞI BİR İNSANIMDA AMA MECBUR,DENEMEKTEN BAŞKA ÇAREM YOK
merhaba butka risperdal size ne faydalar sağladı ve yan etkileri oldumu kabızlık yaşadınızmı?bu arada tuvalet eğitiminiz var değilmi?
Merhaba yaşam
Risperdal şurubu kabızlık yaptı ama ben ilacı kayısı suyuyla veriyorum onun için kabızlığı aştık,3 günde bir yapıyor düzenli ,eğer 4 gün yapmadıysa hemen tarhana çorbası yapıp içiriyorum hemen peşine tuvaletini yapıyor, Tuvalet eğitimimiz var 4,5 ayda öğrendi
İlk başlarda tuvalette oturtmadan onu korkutmadan alıştırmaya çalıştım,pet şişeye her 10 dk da bir annecim hadi gel çiş yapalım dedim,(Çişi gelsin yada gelmesin 10 dk da 1 tuttum)her yaptığı şişedeki çişini aaa bak oğlum buna yaptın afferim dedim.bu onun hoşuna gittin,ama 1 ay sürdü (Pet şişe serüvenimiz)geri kalan 3,3,5 ayda tuvete oturdum.,
Sonraları gel bak şimdi tuvalete yapalım dedim sonraları zaten alıştı,şimdi geliyor yanıma kaka yada çişş diyor.
paylaşımını okumuştum. Ilaç her bünyeye iyi gelmiyor maalesef. Sabah akşam vermeye başlayınca elleri terlemeye ve birazda soyulmaya başladı 15 temmuzda kontrolümüz var dr karar vercek artık.canım paylaşmıştım gördünmü bilemiyorum ama biz ilacı kestik ..iştahı kalmadı resmen çocuğun,ama bizde ya sabah verdik ya akşam verdik bir türlü düzende kuramadık ilaçla ilgili..?
oglum 4 yaşında geçen sene haziranda a tipik teşhisi kondu. Adına cvp vermiyordu,göz teması yoktu, tehlike algısi yoktu, kendi etrafında dönüyordu, 10 civarı kelime dışında konuşmuyordu, algısı sıfırdı, çok takintısi vardı. (anlamsiz ses tekrarları vardı, hareketlerini kont. edemiyordu, hiperaktifti ondan verdi ilacı.)Çok Geçmişe dönüp okuyamıyorum,Kusura bakma lütfen,
Senin bebeğin nasıl kaç yaşında,size neden verdi doktor kısaca anlatırmısın??
paylaşımını okumuştum. Ilaç her bünyeye iyi gelmiyor maalesef. Sabah akşam vermeye başlayınca elleri terlemeye ve birazda soyulmaya başladı 15 temmuzda kontrolümüz var dr karar vercek artık.
oglum 4 yaşında geçen sene haziranda a tipik teşhisi kondu. Adına cvp vermiyordu,göz teması yoktu, tehlike algısi yoktu, kendi etrafında dönüyordu, 10 civarı kelime dışında konuşmuyordu, algısı sıfırdı, çok takintısi vardı. (anlamsiz ses tekrarları vardı, hareketlerini kont. edemiyordu, hiperaktifti ondan verdi ilacı.)
şuan yaşitları kadar konuşuyor, göz teması adına cvp verme vs sıkıntımız kalmadı. Sadece sosyal sıkıntılarımız var biraz, onlarıda aşıyoruz yavaş yavaş
Doktorlar bize de hemen teşhis koyamadılar 8,9 doktora götürdük ,en sonunda konulan teşhiz atipik otizm.erken yakaladığımız için aşılacak durummuş bizimki,bide benim oğlum 1,5 yaşında orta kulak iltihabı geçirdi ona veriyoruz bu durumunu,çünkü 1 yaşındayken anne,baba,dede,mama diyordu,göz temasımız vardı,oyunlar oynuyordu,
Rapor almamakla karalıyım en azından kendi imkanlarımla okul zamanına kadar mücedelemi verece.Bulunduğum yerde en iyi kreşe yazdırdım.oraya gidiyor zaten orda öğrendi oyunlar oynamayı,paylaşmayı,
Tek Korkum yeni başladığımız ilaçlar var,risperdal ilacı 6 aydır kullanıyoruz,hapı yeni başladık doktor bu ilaçlarla 1 senede adam olacak diyor hadi hayırlısı bakalım( NORMALDEDE İLACA KARŞI BİR İNSANIMDA AMA MECBUR,DENEMEKTEN BAŞKA ÇAREM YOK
rapor çıkarttık,haftada 2 saat bireysel egıtım alıyor. Ama asıl randımanı tam gün kreşten alıyoruz. Evde eksiklerini biz çaliştırıyoruz ayrıca, boş vaktimiz olmuyor pek hep parklarda avm lerdeyiz. Konuşması düzelince garip hareketleri bizde azaldı ama tamamen bitmedi, ilaçtan sonra iyice azaldı. Kreşte bizimkide normal ama parka götürdügümde kendisine bakan bir çocuga git diye bagırabiliyor. Kaydırağın merdivenini kapatıp kimseyi geçirtmiyos. Çocukların bisiklet tekerleklerine tekme atiyor, yanında tanıdık bir çocuk varsa oynuyo ama 3. Bir kişi gelirse oyunu bozuyo onların oynamasına izin vermiyo.. Ama zor olanı atlattık bunlarıda aşıcaz inşallahbenim oğlumu anlatmışsın sanki bahsettiklerinin aynısını benim oğlumda yapıyordu.evet konuşmaya başladı yanlız garip hareketlere devam ediyor,doktoru tam konuşmaya başlayınca unutacak dedi,bir dönem diş gıcır datıyor du çok şükür unuttu,
sosyalleşmede dediğim gibi hiç bir şeyimiz kalmadı kreşte normal bir çocuktan farksız,bütün komutları biliyor,konuşulan her şeyi anlıyor anında dediğimi yerine getiriyor.
Özel eğitim alıyormu yavrum,rapor çıkartınızmı oğluşuna.
Merhaba benim iki yasinda bir oglum var adina tepki vermedigini farkettim son bir aydir. Yikildim resmen sonra hareketletini gozlemledim. Konusma cok az var ama kendini ifade ediyor . Isaret parmagini kullaniyor. Goz temasi yok degil. Sosyal sayilir yabanciylada goz temasi var. Baskasiyla oyun oynayabiliyor. Arabanin tekerini ceviriyor ama ona takilip kalmiyor kapisinida aciyor suruyor. Camasir makinesi izlemez. Ama icinde bisey gorurse cikarir. Bazen parmak ucunda yuruyor ama surekli degil. Lego yapabiliyor. Merdiven cikiyor. Cok uzuluyorum ismine bakmayinca. Ama hepsi benim sucum hic ilgilenmedim cocukla. Iletisim neredeyse sifirdi simdi duzeltmeye calisiyorim tv yi cok izlettim ozellikle yemek yedirirken simdi hayatimizdan cikardik cocukla hic parka filan gitmiyoduk simdi gidiyoruz. Hic beraber oynamiyoduk cocugum okadar yalniz buyudu ki... hic cocukta yoktu etrafta. Doktor randevusu aldim 15 gun sonraya ama okadar cok korkuyorum ki. Kendimi hic affetmiyecegim onunla hic ilgilenmedim gece gunduz agliyorum hepsi benim hatam. Acaba doktora goturmeden ozel egitme mi baslasam ne yapiyim bilmiyorum ne olur bana yardimci olun hayatim bitti resmen
kurumun yeterliliğini ancak başka bir yerde değerlendirme alınca anlayabiliyorsunuz.bizde de ince motor çok çok iyi ama hala mandal taktırmaya uğraşıyorlardı neymiş 10 /10 olacakmış.oysa boncuk dizme şişeye boncuk atma bunlar o kadar hızlı geçildi ki evde zamanında çok çalışmıştık oğlumla eğitimden önce . bizde de tekrar tekrar aynı şeyler çalışılınca çocuk hırçınlaştı. önce 2 ders ara verdik hemen müdire hanım aradı yok olmaz çocuğa göre hareket edemeyiz vs dedi. azıcık program değişti ben biraz hep aynı şeyler vs deyince yeniden yapılandırma yapalım dediler. ama 6 aylık kontrollerimiz kopma noktamız oldu. grup dersimiz yoktu o konuda fikrim yok.Merhaba...üzüldüm yaşadıklarınıza.Çocuğumuzu emanet ettiğimiz yerlerin böyle davranması çok kötü...Bazen ben de götürdüğüm yerin yeterli olup olmadığını sorguluyorum.daha hızlı yol alabilirmiydik diyorum.ama bizim çevremizde çok kaliteli yerler yok ne yazık ki.Kızımın yapabildiği şeyleri de sürekli yaptırmaya devam ediyorlar..benim kızımın ince motor becerileri gayet iyi.ben o tarz çalıişmaları gereksiz buluyorum.konuşması sorun.Bir de grup terapisindeki çocukların hareketlerini taklit ediyor.Ben hemen unutturuyorum ama her hafta tekrarlanıyor.O dersi bırakacağım sanırım.Bir faydası yok sanki.Zaten kreşe gidiyor.Grup dersi aldıran arkadaşlar var mı?
Yasadiklariniza uzuldum. Sanki ben sebep olmusum gibide rahatsizlik duydum. Ama arastirdiginizda bes kisiden ucude zaten sizi oraya yonlendirecekti. Cunku kurumun sizin yasadiginiz negatif durumun bir on kati pozitiflerini yasayip memnun olan aile sayisida yadsinamaz. Sizde her sehirden gelen aileleri gormussunuzdur. Ya da kurum hakkindaki yorumlari netten okumussunuzdur. Bu yasadiginiz bu profesyonellige ve bu deneyime hic yakismamis. Aslinda karsilastigimizda sizinle uzun uzun oturup konusmak isterdim. Ama kismet olmadi bir turlu.Bizim gibi ailelerde gecen zamanin,verilen emegin telafisi yok maalesef.. Ustelik sacilan servet boyle sonuclarda daha da can yakici oluyor. Yedi ay gibi bir zamanda belki bir saatlik bir kontrolde psikiyatr yada Hoca'nin farkettigi yontem yanlisligini kesinlikle farketmeleri gerekiyordu. Evet oglunuzun goz temasi ve beni ilk gordugunde sevgime karsilik gulumseyisi iletisime acik bir cocuk oldugunun gostergesiydi. Ogretmenin yorumlari hic hos olmamis. Tek onlara katildigim nokta evde sizinle iken yaptiklarini baz almamaniz. Bunu dis dunyaya da yansitabiliyorsa sorun yoktur. Zaten hepimizin sorunuda bu degilmi? Biz cocuklarimizin sosyal iletisim kurabilmeleri,bunu gelistirebilmeleri icin mucadele vermiyormuyuz? Bu sebeple evde "ac"kelimesini kullanabilen cocugunuzun kurumda disarda vs dede bu kelimeyi anlamina uygun sekilde ve gerekli yerde kullanmasini beklemeleri normal. Belki bu yuzden cok israrci davranmislardir. Ama yaptiklari dogrudur demiyorum.Bizden ornek verecek olursam benim oglumda 7 ay oncesine kadar tek kelime kullanmiyordu. Evde ozel egitime basladik. Hocamiz ilk olarak kurumdaki verdikleri akademik faaliyet raporunda yapamadiklari uzerine durdu. Bu sefer ogretmenimizle yaptiklarini benimle yapmaz oldu. Bu da yanlisti. Sagliksizdi. Derken kreside devreye soktuk. Iki uc ayda bir kuruma geldik. Bir onceki raporlardaki faaliyetleri yaptigini gordukce yeniler eklendi. Evimize donup yenilere calistik. Bizim sansimiz evimizdeki ogretmenimiz ile oglumun elektiriginin cok tutmasi oldu. Ev ortaminda dogal calismalar ,oyun bazli ogretici faaliyetler daha cok hosuna gitti. 5 te 5 e takildigim icin banada yanlismis gibi geldi ilkin. Ille kural olmali diye dusunmustum. Meger dogal ortam ve yontemle ogrenen cocuk zaten 5 te 5 ide gerektiginde yapiyormus. Benimle 10 dk masabasi oturmazken saatlerce oturup faaliyet yapiyordu. Ogrendigi cogu sey bu sayededir. Ben onun icin gorev degildim. Anneydim. Ama ogretmen gelir gelmez masasini sandalyesini kendisi hazirlar otururdu. Kreste oyle. Kurumuda yon gosterici olarak kullandik. Yanlislarimizi gorduk,dogrulari uyguladik falan. Boyle bir denge kurduk biz. Kisacasi cok yonlu calistik. Sikilmaya firsat vermedik. Hala dort dortluk degiliz ama ilerleme oldugu kesin. Ne olursa olsun,kurum,ogretmen,vs en onemlisi cocugun o kisiden elektrik almasi. Sevmedigi muddetce sikilmasi cok dogal cunku..Keske"leri cikarin. Sadece yaralar sizi."iyiki"ere gecin. Iyiki daha cok kayip yasamadan durumu farkedip yeni yolunuzu cizmissiniz. Belki ve insallah guzel ve hizli gelismelerin baslangici olur bu durum. Gorusmek uzere...
kurumun yeterliliğini ancak başka bir yerde değerlendirme alınca anlayabiliyorsunuz.bizde de ince motor çok çok iyi ama hala mandal taktırmaya uğraşıyorlardı neymiş 10 /10 olacakmış.oysa boncuk dizme şişeye boncuk atma bunlar o kadar hızlı geçildi ki evde zamanında çok çalışmıştık oğlumla eğitimden önce . bizde de tekrar tekrar aynı şeyler çalışılınca çocuk hırçınlaştı. önce 2 ders ara verdik hemen müdire hanım aradı yok olmaz çocuğa göre hareket edemeyiz vs dedi. azıcık program değişti ben biraz hep aynı şeyler vs deyince yeniden yapılandırma yapalım dediler. ama 6 aylık kontrollerimiz kopma noktamız oldu. grup dersimiz yoktu o konuda fikrim yok.
yol arkadaşım canım neden rahatsızlık duyuyorsun lütfen kendimi iyi hissedince seni arayacağım şu an dağınığım. lütfen herkes birbirine öneride bulunuyor ha çocuğuna uygun değildir anlar vazgeçer .benim yoluma iyi ki çıktın lütfen kalbimde en ufak bir sitem yok sana lütfen rahat ol.
yaşananlar geride kalacak inşallah. üniversitede uygulama merkezinden ders almaya başladık bile oyun terapisi şeklinde :) ama özel eğitim de ayarlayın dediler. birkaç isim verildi hatta şu öğretmen olsun falan diye haber bekliyorum bir iki yerden.
bana mart ayında eğitim odyologu ETECOM programını önermişti. hem eğitimci hem de müdire hanım aslında bizim yöntem adı değişiyor içerik aynı demişlerdi. keşke girişimde bulunsaydım şimdi uygulanacak olan program ETECOM 4 ay önce aslında uyarıldım ama .onlara çok güvendim gereksiz güven işte.
bir de müdire diyor ki aslında çocuk psikiyatristi size hırçın çocuk deyip ilaç verince (norodol damla ) tipik otizm demek istemiş. dedi. ne yani ilaç kullanan herkesin çocuğu tipik mi? bir de özel eğitim hocası ünv de hoca rapor için kaygılarımı biliyor öğrencisi ramda çalışmış onu aradı ve konuşurken %50 olabilir raporu dedi ben de bunu eğitimcimize söyleyince bakın o da demiş tipik diye neden o zman etkilenmediniz diyor.
ben de ben hep yanınızdaydım bana deseydiniz düşündüğümüzden daha ağır bir tablo var diye o zman çaresine bakardım ama bana hep el becerisi iyi gelişecek kendini gizleyen çocuk vs dediniz. ben size inandım güvendim. hatta sebnem hanıma birgün ben oğluma hiç kızmıyorum acaba hata mı ediyorum yat uyu artık desem içine kapanır mı küser mi diye sormuştum. aaa neden küssün oğlunuz normal gelişim gösteren çocuk lütfen normal davranın demişti.
yani açıkçası saatlerimizin çakıştığı ve int üzerinden tanıştığım oraya giden velilerlinde de durumu aynı ya hepimiz tipk otizmliyiz ya da yöntem bize göre değil.artık düşünerek kendimi doldurmak istemiyorum yepyeni insanlarla yolumuza bakacağız.
oğlunuzdaki gelişmelere çok sevindim. inşallah güzel haberlerimizi buradan paylaşırız. sevgiyle kalın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?