- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.701
şu an 4 yaş 3 aylık oldu. cümle kuruyor ama yabancılarla iletişimi zayıf. akran ileitşimide cok zayıf. konuşması iyi sayılır. dil terapisine gidiyoruz. iletişim ağırlıklı dersler alıyoruz. kreş de var tabi ama çocukta bi akran ileitşimi henüz olmadı. kısa sureli oyunlar oynuyormuş.
merhaba..merak ettim iletişim ağırlıklı dersler derken nasıl bir yöntem uygulanıyor?zaten çocuklarımız akranlarıyla oynasa iletişime geçse herşey yoluna girecekte olmuyor işte..göz temasımız halen zayıf gözümüzü boyadık akşam renkli kalemlerle ama yok bakmıyor umurunda bile değil
merhaba..merak ettim iletişim ağırlıklı dersler derken nasıl bir yöntem uygulanıyor?zaten çocuklarımız akranlarıyla oynasa iletişime geçse herşey yoluna girecekte olmuyor işte..göz temasımız halen zayıf gözümüzü boyadık akşam renkli kalemlerle ama yok bakmıyor umurunda bile değil
adına hiç cvp vermedi, göz teması azdı 1.5 yasından sonra belirgin bir gerileme oldumerhaba kızlar size bişey sormak istiyorum bir arkadaş için çocuklarınız daha yaşını doldurmadan seslendiğinde bakma yada göz kontagı varmıydı yada nesneleri takipuzattığınızda alma yada bir anda da mı geriledi bunları yaparken yanıtınız önemli şimiden sağolun...
merhaba kızlar size bişey sormak istiyorum bir arkadaş için çocuklarınız daha yaşını doldurmadan seslendiğinde bakma yada göz kontagı varmıydı yada nesneleri takipuzattığınızda alma yada bir anda da mı geriledi bunları yaparken yanıtınız önemli şimiden sağolun...
Zihinselgelisim.com diye bi site var oraya bi bak bu ofke nobetlerinde nasil davranilcagi falan daha aklina ne takiliyosa var bi psikolog anlatiyo egitim bolumleri var ucretsiz uye olunuyo bi bak istersen ben sahsim adina begendim allah yardimcimiz olsun zor ve uzun bir surec
çok teşekkür ederim gerçekten güzel bi site Allah razı olsun :)Zihinselgelisim.com diye bi site var oraya bi bak bu ofke nobetlerinde nasil davranilcagi falan daha aklina ne takiliyosa var bi psikolog anlatiyo egitim bolumleri var ucretsiz uye olunuyo bi bak istersen ben sahsim adina begendim allah yardimcimiz olsun zor ve uzun bir surec
tatil bitti canım evdeydim iki haftadır, şuan kayseri yolundayız bayramda memleketteyiz inşallah. Oglum iyi çok güzel gelişmeler var artık normal konuşuyo, dizanteri oldu geçenlerde, bagırsak florası bozuldu onu düzeltmeye çalışıyorum algısı azalmasın diye, ses tekrarları cortladı bu ara yine görmezden geliyorum unutur inşallah. Agustos sonu işe başlıycam artık cok bunaldım evde. Sen naaptın iyisiniz inşallahOnemli degil canim hepimiz ayni yola baskoymusuz birbirimize yardimci olacagiz :) gulsan nerelerdesin tatil bittimi oglun nasil
tatil bitti canım evdeydim iki haftadır, şuan kayseri yolundayız bayramda memleketteyiz inşallah. Oglum iyi çok güzel gelişmeler var artık normal konuşuyo, dizanteri oldu geçenlerde, bagırsak florası bozuldu onu düzeltmeye çalışıyorum algısı azalmasın diye, ses tekrarları cortladı bu ara yine görmezden geliyorum unutur inşallah. Agustos sonu işe başlıycam artık cok bunaldım evde. Sen naaptın iyisiniz inşallah
hepsini 1,5 yaşında kendi kendine öğrenmeye başlamıştı, sayıları alfabeyi oyuncak laptoptan öğrendiğini düşünüyoruz,şekilleri basit şekilli oyuncaklardan bul tak şeklinde öğrettim, hani şu şekilli delikleri olan oyuncaklarla, sonra deftere çizerek sormaya başladım. renkleri hergün bir renk üzerinde durarak öğrettim. evde ne kadar kırmızı eşya oyuncak varsa döktüm ortaya diğer renkte oyuncaklarla karıştırdım. oyuncak sepetine doldurmaya başladım, kırmızı araba kırmızı top, kırmızı kaşık vsss, o şekilde öğrettim 1-2 ayda öğrendi hepsini. eşyaları nt mağazasından aldığım küçük kitaplar var onlardan göstererek öğretmeye çalıştım, hayvanları milyonculardaki plastik hayvanlarla öğrendi. ses tekrarı yapmaya başlayınca sevdiği bir şarkıyı söylemeye başlayın kucağınıza falan alın , sus yapma falan demeyin kesinlikle, unutturun, ben gıdıklıyordun ses tekrarı ve kendi etrafında dönme hareketi yapınca unutuyordu hemen, zamanla hepsi azalıyo, tamamen bitmiyor amamerhaba anlamsız ses tekrarları bizde de çok var size birşey sormak istiyorum çocuğunuza renkleri sayıları nesneleri şekilleri meyveleri hayvanları vs. nasıl öğrettiniz cevabınız önemli şimdiden teşekkürler :)
kabızlık için tam buğday ekmeği tavsiye ederim canım, tuvalete zamanla alışır , çok kafana takma bence yoksa çok yıpranırsın, ben 3 ay bekledim çişini söylemesi için. konuşmasını istiyorsan ağlamasına göz yumacaksın başka çaresi yok , koruyucu olursan konuşmasını bekleme, çok üstüne düşme acıkmadan yemek su verme ihtiyaçlarını belirtmesi için fırsat ver ona, masaya ulaşamayacağı bir yere çikolata koy bırak ağlasın çikolata diyene kadar verme, oğlum çuço demişti sanırım en sonunda bir hafta ağlattım ama deydi. bazı anneler bana kızıyor böyle acımasızlık yaptığım için ama onun iyiliği için yaptım.bizde iyi olmaya calisiyoruz bir iki hafta egitinde skldi ama bu hafta iyiydi dersten cikmak istemedi farkli yer korkumuz bitti sukur surekli disari ciktigimiz icin sanirim ama su kabizliktan kurtulamadik yeme iside idare eder tuvalet egitimi de diger ikizi bi kere yapti sevindim sonra red etti anlamadim niye cok skmiyorumda dkgerine hic gecmedim bu hafta temizlik bitsin biraz daha ustune duscem bakalim topa ayakla vurmaya calisiyoruz pek bi sevdi nasil geliscek nasil olcak diyorum ama umutluyum birde farkettim ki kaksini yapinca daha huzurlu daha dikkatli ama napsam soyle hergun yada iki gunde bi yspsa offf benim oglumda bi konussa allahim daha iyi olcak eminim hayirlisi
hepsini 1,5 yaşında kendi kendine öğrenmeye başlamıştı, sayıları alfabeyi oyuncak laptoptan öğrendiğini düşünüyoruz,şekilleri basit şekilli oyuncaklardan bul tak şeklinde öğrettim, hani şu şekilli delikleri olan oyuncaklarla, sonra deftere çizerek sormaya başladım. renkleri hergün bir renk üzerinde durarak öğrettim. evde ne kadar kırmızı eşya oyuncak varsa döktüm ortaya diğer renkte oyuncaklarla karıştırdım. oyuncak sepetine doldurmaya başladım, kırmızı araba kırmızı top, kırmızı kaşık vsss, o şekilde öğrettim 1-2 ayda öğrendi hepsini. eşyaları nt mağazasından aldığım küçük kitaplar var onlardan göstererek öğretmeye çalıştım, hayvanları milyonculardaki plastik hayvanlarla öğrendi. ses tekrarı yapmaya başlayınca sevdiği bir şarkıyı söylemeye başlayın kucağınıza falan alın , sus yapma falan demeyin kesinlikle, unutturun, ben gıdıklıyordun ses tekrarı ve kendi etrafında dönme hareketi yapınca unutuyordu hemen, zamanla hepsi azalıyo, tamamen bitmiyor ama
cevap için teşekkür ederim bizimkinde çok dikkat eksikliği var mesela iki rengi masaya koyup birini istedim rastgele alır ama elimde tutunca doğrusunu alır yani eğilip dikkatini masaya veremiyo risperdal kullanıyo 0.25 mg ses tekrarlarının yanında ısırma huyu da var her oyuncağı ağzına sokmaktan oyun oynayamıyo herşey ama herşeyi ağzına sokuyo oyun oynamayı bilmiyo öfke nöbetleri çok kötü oluyo bi tatil lazımmış aslında ama bizim durumlar pek iyi değil çok bunaldım dayanamıyırum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?