Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

doktorlar maalesef kendini güncellemiyor.benim gittiğim çocuk psikiyatristi kurumu değiştir dedi ve 3 kurum önerdi biri benim gittiğim zaten ona gidiyorum dedim ha öyle mi 1 yıla tamamla bakalım o zman dedi.biz de kısa bir kreş macerası yaşadık. kameradan izliyordum. ve ilgilenmiyorlardı 3 ay bekledim ve baktım takıntılar tavan yapacak aldım çocuğu kreşten. şimdi eylülde kreş düşünüyorum ama yeni özel eğitimcimiz işinin ehli öğretmeni bulmadan kreşe verme dedi. aslında görümcem anasınıfı öğretmeni ver bana diyor ama yaş farkı çok olacak diğerleriyle 2011 mart doğumlu oğlum bu sene bir yer bulayım da olmazsa sonraki 2 seneyi görümceme göndereceğim.

doğal ortam öğretimi şimdi uygulanan yöntem . çocuk ne ile oynamak isterse ona yönleniyorlar. mesela masaya eliyle tırmalama yapıyor oğlum hemen öğretmen de aynısını yapıyor sırf ona baksın diye. oysa diğer kurumda bir elini tutuyordu öğretmen baskıyla diğer eliyle göstersin ya da istediği nesneyi versin diye aradaki farka bakar mısnız? çocukta tepki göstermeye başlamıştı artık. hatta bana da mönitör kısıtlaması getirmişlerdi haftada 1 kez izleyin her dersi izleyince beklentiniz oluyor demişlerdi. o kadar çok kafam karışıyordu ki dikkat eksilkiği mental gerilik bunlar mı var diyordum bana hayıırrr çocuk kendini gizliyor diyorlardı.off ya anlatmak öfkemi tetikliyor böylece kapansın bu konu.

bencede takılıp kalmayın ve önünüze bakın olan olmuş zaten..bende bazen çocuğun sıkıldığını düşünüyorum hep aynı şeyler zaten okul servisini görünce yaygarayı basıyor gitmek istemiyor oysaki biz haftada 2 ek ders aldırıyoruz belkide yanlış yapıyoruz diye düşünmüyor değilim,yaşıtlarının olduğu ortamlara ihtiyacı var biliyorum ama takılmıyorki yaşıtlarıyla umurunda bile değil onlar ha bizimle oynuyor o konuda sıkıntı yok,işte bu yüzden ek dersle açığı kapatmaya çalışıyoruz...ağlyarak istemeler bitmiyor bir türlü her ne kadar ağlayarak istediğini yapmasakta vazgeçmiyor keçi.yeni mezun özel eğitimci geldi birazda onunla devam edecez bakalım umudumuz hep yeşil kalsın...

iyi aksamlar..

ılac hakkında kararsız kalanlar arkadaslara soyleyebileceğim tek şey sizin gozlemleriniz. dr. bize de verdi risperdal dav. problemleri için ben iki ay kullandım ve bir şey değişmedi ve kestim..dr.umuzda onayladı..
cocugunuzda uyusukluk vs. varsa bence cok yanasmayın bu ilaçlar dahada uyusukluk yapıyor....
bu ilaclar benim arastırdıgım kadarıyla cocugun algısını acmaktan ziyade hiperaktıvite ve davranıs bozuklukları için kullanılıyor..eger asırı bır problem yasıyorsanız olabılır ama yoksa bu kadar etkili bir ilacı kullanmamakta yarar var..
ayrıca kullananların üc ayda bir kalp ve kan testi yaptırmaları gerekıyor bunu asla ıhmal etmeyın...

carrefully geçmiş olsun...bahsettıgınız kuruma bizde gittik..ilk basta banada soguk ve despot gibi geldi ama oğluma hiç gosterilmeyen eğitimleri verdiklerini gorunce hosuma gitti..bir haftalık egitim sonunda ben memnun kaldım..ama kullandıkları bu eğitim tarzını cocuguma sürekli verdirmezdimm,oğluma agır gelirdi ve hemen hemen tüm cocuklara...arada bir paket program olarak ii senede iki üc kere götürmek ıstıyorum..çünkü bizim disiplin sorunumuz var..
inşallah hayırlı kapılar acılır sizin için...

Canım Benim sakın kendini suçlama, bak bunları aşabileceğimiz durumdayız.küçük yaşta farketmen çok güzel .yaaa geç kalsaydın,Allahın sevdiği kulusunki erkenden farkedildi,birazcık mücadele,birazda sabır gerekir,doktora git bakalım ne diyecek ,sonucunuda burda haber ver,hep birlikte birbirimize destek olup aşacağız İnşallah,

Allah kimseye yasatmasin gecem gunduzum birbirine girdi dusunmekten. cocugu resmen goz hapsine aldim her hareketini inceler oldum. Oylemi boylemi kafayi yiyecegim valla.doktora gidince paylasicam burda. Cok sagolun yazdiginiz icin

veee okadar yorgunummm mutsuzumm ki beni ancak sizler anlarsınız. özel eğitimler kreşler bi taraftan çalışıyorum yanımda kimsem yokk( hayata küstüm... nefret ettim herşeyden herkesten. ölmeyi düşündüm olmadı... 1.5 senedir ara ara girip bu bölüme yazıyorum, yazılanları okuyorum, düzelen çocuklarımız var umut oluyo bana.. amaa çok yoruldum çokkkk((

Bende ayni seyleri dusunup ayni duruma dusuyorum ama sonra oglum icin guclu olmaliyim diyorum tek tesellum inan burasi yalniz degilim diyorum bende cok yorgunum bazen isyan noktasina geliyorum ama yapacak birsey yok cabalamak ugrasmaktan baska tej istegim hayatini kendi surdurebikcek duruma gelsin

Merhaba tavly, evet en iyi biz birbirimizi anlıyoruz...yaşadıklarımız çok benzer.ben de bazen hayattan hiç zevk almıyorum..sonra hepimiz yaşıyoruz herkesin sorunları oluyor ve birgün öleceğiz diyerek yaşamaya devam ediyorum..çok yorucu dersler,kreş,ben de çalışıyorum,iş sorunları herşey zor ama yılmak yok..atlatacağız bunları inşallah..oğlunun şu anki durumu nasıl?eğitim nasıl gidiyor?

evet bu sayfadaki herkes seninle aynı yada benzer düşüncelere kapılıyordur emin ol, ben yaşama sebebimi kaybettiğimi düşündüm, neden diye diye kafayı yemek üzereydim ama dua ederek ve çocuğumun gözlerinin içine sevgiyle bakarak hayat buldum, hepimizin desteğe ihtiyacı var, ben emzirdiğim için ilaç kullanamadım ama emzirmeseydim kesin kullanırdım çünkü çocuğumuzu iyi edicez derken biz yok oluyoruz bunu farkettim, saraçoğlunun ıspanaklı çayı var depresyon için tavsiye ederim bende çok işe yaradı, tavsiye ettiğim ve uygulayan onlarca kişiden olumlu geri dönüş aldım. https://www.facebook.com/ibrahimadnansaracoglu/posts/352876324829318
oğlumun eğitim merkezinde rett sendromlu bir çocuk gördüm 2 yaşına kadar herşey normal giderken orta kulak iltihabı sonrası yüksek ateşten bu sendrom tetiklenmiş ve çocuk önce konuşmayı sonra yürümeyi unutmuş, annesini tanıyamaz hale gelmiş, şuan yürüyor ama yaprak gibi üflesen düşüyor, allah ona ve ailesine bol sabırlar versin, annesi diyorki keşke kızım otizmli olsaydı yada down sendromlu olsaydı, o gün halime acımaktan vazgeçtim en azından annesi olduğumu biliyor oğlum, bana sarılıyor, hele hele şimdi çok şükür normale döndük sayılır az bişey kaldı ışığa ulaşmaya, kendini kötü hissetme etrafında çok kişi olsaydı bile yalnız olacaktın yine, ateş düştüğü yeri yakıyor çünkü, etrafımdakiler bu çocuğu çok şımartıyorsun, çocuktan özür diliyorsun, her şeyi tek tek açıklıyorsun kafayı yemişsin diyor, bilmiyorki ben oğluma herşeyi sil baştan öğretiyorum, keşke düzelse tamamen de şımarık olsa diyorum içimden ama anlamazlar o yüzden canın sıkıldıkça yaz buraya ancak biz anlarız birbirimizi...

şu an 4 yaş 3 aylık oldu. cümle kuruyor ama yabancılarla iletişimi zayıf. akran ileitşimide cok zayıf. konuşması iyi sayılır. dil terapisine gidiyoruz. iletişim ağırlıklı dersler alıyoruz. kreş de var tabi ama çocukta bi akran ileitşimi henüz olmadı. kısa sureli oyunlar oynuyormuş.

şu an 4 yaş 3 aylık oldu. cümle kuruyor ama yabancılarla iletişimi zayıf. akran ileitşimide cok zayıf. konuşması iyi sayılır. dil terapisine gidiyoruz. iletişim ağırlıklı dersler alıyoruz. kreş de var tabi ama çocukta bi akran ileitşimi henüz olmadı. kısa sureli oyunlar oynuyormuş.

Mr arkadaşlar oğlum bir aydır bireysel eğitim alıyor şimdilik güzel gidiyor.Sanki konuşması arttı ve daha sosyalleşti gibi(geçenlerde kendinde bir kaç ay küçük bir çocuk gördü bebek arabasında aaa kardeş dedi yanına gitti öpeyim mi dedi yanağından öptü).Fakat eğitmenimiz özel eğitim uzmanı değil çocuk gelişimci Haccettepe üniv'den mezun olmuş 25 yıldır bireysel eğitim veriyormuş.Bulunduğumuz yerde özel eğitim uzmanı 5 tane falan varmış.İlk bir özel eğitim uzmanıyla görüşmüştük oda acayip ukala çıktı, kendini bir övdü ,bir övdü yok benim öğrencilerimden bazıları şimdi özel ünivde tam burslu,kimi özel kolejde tam burslu bizede sonra döndü dediki işte oğlunuz çok zeki odaklanma sorununu aşarsa bırakın zekası onu nerelere götürecek vs. vs. işte kurumumuzda falan psikolog var onunla çalışması daha doğru olurdedi sonra psikoloğunda annesi hastalandı görüşemedik bir türlü bende sinir oldum o kuruma götürmedik.Şimdi gittiğimiz yerden memnunum oğlum eğitmenini seviyor hatta dün lolipop verecekmiş oğlum ben kaymaklı bisküvi istiyorum demiş.İşte tek kafama takılan çocuk gelişimci olması sizler ne yapardınız yerimde olsanız ???? size sormak istediğim ikinci konu ise oğlum 38 aylık 1 yıldır okuyor.Kendi kendine öğrenmiş.Ne sorsam okuyor.Ama konuşması da gayet iyi biraz gramer sıkıntımız var ama düzeliyor yavaş yavaş.Sizin çocuklarda var mı okuyan ?????

Son düzenleme:
Kızlar slm 30 aylık çocuğum var otizm belirtileri yok gibi ama konuşamıyor söylediğimiz her kelimeyi tekrar edebiliyor fakat istemeyi ya da verdiğimiz sorulara cvp veremiyor uyaran eksikliği ve tv den kaynaklı bir durum sizce nesnelerin adını söylerken tellaffuz etmesi konuşma başlangıcı olarak sayabilir miyiz bize konuşma gecikmesi dedi doktorlar ama seslenmemesi ve sorulara cvp vermemesi düşündürüyor..

Selam arkadaşlar 32 aylık oğlumun otizm belirtisi var rapor aldik rehabilitasyon merkezine gidiyoruz ancak benim sorum şu yaklasik 7 aydır gitmemize ragmen henüz goz temasının iyilesmesi dışında ilerleme olmadi ayni zamanda ogretmenimiz degisti yeni mezunn bir ogretmenle devam ediyoruz ama içime sinmiyor acaba istanbul avrupa yakasinda onerebileceginiz rehabilitasyon varmı yada bakirkoydeki yaman rehabilitasyon sizce nasıl yardimci olursaniz cok sevinirim Rabbim yar ve yardimcimiz olsun

Herkese selam arkadaslar bir site buldum ucretsiz uye olunuyor ve tum egitim bilgileri hersey en ince ayrintisina kadar anlatiliyor ben cok begendim isimede yarayacak facede bi arkadas paylasmis isterseniz bi bakin derim zihinselgelisim.com

Tayl cepten giriyorum ya is yerinde farketmedim canim nasil olsun iste ugrasiyorum bu ara yine kabizlik sorunumuz var evde cok calisamiyoruz surekli disari cikmak istiyor sen neler yapiyosun canim

Tayl cepten giriyorum ya is yerinde farketmedim canim nasil olsun iste ugrasiyorum bu ara yine kabizlik sorunumuz var evde cok calisamiyoruz surekli disari cikmak istiyor sen neler yapiyosun canim

ben sürekli oğlumla uğraşıyorum.işim gücüm o oldu. özel eğitim kreş devam. ama kreş çok faydalı olmadı hala akran ilişkisi yok. şu takıntılarımız olmasa daha iyi olucazda olmadı işte

iki haftalık bir kreş maceramız oldu bizim de hiçbir şey yemiyordu gerçi evde de yemiyordu aldım kreşten birde birkaç doktorun internetten özel eğitimle biraz gelişip ondan sonra kreşe gitmeleri daha uygun olur demeleri biraz da maddiyat nedeni ile şu an evde, ama elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyorum sürekli dışardayız, parkta falan ama tabi diğer ikizi gibi hemen çocukların yanına gidip oyun oynaması yok, hatta bazen zorlandığında itirazları var bazen de çok hoşuna gidiyor ablası ile oynamak ikizi de zorla oyuna dahil ediyor bir süre sonra sıkılsada bilmiyorum allahım tez zamanda düzelmeyi nasip etsin gülsan38 in paylaşımlarını okuyarak teselli buluyorum özel eğitimdeki hocamız büyük çivili bultakları söyledi parmaklarının gelişimi için interneten baktım bulamadım da köpüğe hiç ellemezdi şimdi onla falan güzel oynuyor hamurla da bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…