Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Umarim kaygilariniz gecer ve oglunuzun iyi bir gelecegi olur. Endiselenir ve uzulurseniz bu cocuguda olumsuz etkiler. Suan ben best buddies projesinin icindeyim. Arastirmanizi diliyorum. İleride dusunebilirsiniz.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
arkadaşlar önclikle hepinize merhaba,
burada paylaşılanlar hem umut,hem moral hem bilgi kaynağı oldu benim için buradadostluklar kurulmuş.umarım bende bu paylaşımlarda yerimi alırım.bizimde sizinkilere benzer bir yaşamımız var.siteyi kullanmayı bilmiyorum henüz.ama alışırım yakında.oğlum 32 aylık başlarda herşey çok normaldi agulama yürüme gülme ceee tepkileri ama bir süre sonra azalmaya başladı.bakıcı tv çalışan anne ailelerimizden çok uzaktayız.6 aydır özel eğitim alıyoruz.gelişme var çok şükür artık adına bakıyor,yönerge alıyor bunlar hemen hemen hiç yoktu.konuşma bile yavaş yavaş başladı sanki.ama çok yorgunum belki erken ama kaygılar beni tüketiyo.pes etmiyorum tabii ama yorgunum.bide bu günlerde her şeye kızıyor benle hiç etkinlik yapmıyor sizdede oldumu böyle dönemler???şimdiden teşekkürler ve sevgiiler
Umarim kaygilariniz gecer ve oglunuzun iyi bir gelecegi olur. Endiselenir ve uzulurseniz bu cocuguda olumsuz etkiler. Suan ben best buddies projesinin icindeyim. Arastirmanizi diliyorum. İleride dusunebilirsiniz.
teşekkür ederim .araştırıcam projeyi:))
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Rica ederim. Bekleriz:)
Rica ederim. Bekleriz:)
araştırma denemez ama şöyle bir baktım.1 ay sonra şehir değiştiricem sanırım arkadaşımızı o şehirden seçmekte fayda var.görüşebilmek için. o zaman daha çok araştırmış olurum hem.çok ilgimi çekti tekrar teşekkürler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Rica ederim umarım yararlı olur :)
Merhaba arkadaslar,uzun zamandir yazamadim,fazla gelisme yok bizde malesef,göz temasımız baya düzeldi.fakat hala konuşmadi.bu beni cok üzüyor.internete bakarken bentomin kili diye birşey gördüm.sizin bilginiz varmı.otizmli cocuklara faydası varmiş galiba kullanan varsa bilgilendirirmi acaba,birde sormak istedigim birşey vardı.ben oglumu ankaraya özel egitime götürüyorum,bulundugum ilceyede otzim icin okul acılacak.sizce acılırsa oraya yazdırayımmı.buradan ankaraya 1 bucuk saatte gidiyoruz.derste yol yorgunu oldugu icin verim alamıyoruz fazla
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
canım bebeğin şimdi nasıl...
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Deneyimli annelerimizden rica ediyorum kizimla ilgili YAZDIKLARIMI yorumlar misiniz?
Henüz 4 aylik kizim ve kahroluyorum.şimdiden ilerisi için planlar yapıyorum.endişelerimde hakli miyim lütfen bildiklerinizi paylasirmisiniz??
bebeğiniz şimdi nasıl acaba
herkese merhabalar
size birkaç sorum olacak kafam karıştı internetten de bakıyorum ama şimdi bu özel eğitim merkezlerinde sizin elinize bir program verdiler mi işte ilk öncelik şunlar sonra bunlar diye bana vermediler sadece başta program yapılcak dediler eğitimcimiz hem psikolog bana anlattı işte komutlardan başlıcaz diye bardakla başladılar ver diye onları geçtik işte oyun oynuyorlar top at kapıyı aç falan diye onları söylüyordu yani at diye tabi sadece hamur oynuyorlar boyama traş köpüğü artık onlara elliyo önceden ellemiyordu yer korkumuzu da geze geze aştık eşleştirmeyi bir kez denedi ama daha küçük olmadı dedi birde herşey iyice otursun dedi işte 5 e kadar rakamları gösteriyo rakamlara aşırı ilgisi var köpek kedi araba elma bunları gösteriyo bugün aç at bunları unutmuş gibi bunları tekrar edelim sürekli dedi ki biz evde sürekli yapyoruz bunları işte oturup bire bir çalıştıramasam da gün içinde sürekli birşeyler vermeye çalışıyorum anne diyo babayı bilinçli olarak değil, mama diyo göz teması iyi denebilir mimikler çok güzel işte arada öz bakım ellerini silme masayı silme çöpe atmayı yaptırıyormuş bende evde uğraşıyorum birde bir haftadır ağlamalar çok fazla oldu birşeye takılıyo ama neye bazen çözüyoruz bazen anlamıyoruz neye kızdığını acaip sinirleniyo morallerim çok bozuk aylarca aynı şeylere mi çalışcaklar tabi öğrenmesi gerekiyo ama bence bazen de sıkılıyo gibigeliyo bana anlamadım ne düşüncem nasıl düşüncem napayım
herkese merhabalar
size birkaç sorum olacak kafam karıştı internetten de bakıyorum ama şimdi bu özel eğitim merkezlerinde sizin elinize bir program verdiler mi işte ilk öncelik şunlar sonra bunlar diye bana vermediler sadece başta program yapılcak dediler eğitimcimiz hem psikolog bana anlattı işte komutlardan başlıcaz diye bardakla başladılar ver diye onları geçtik işte oyun oynuyorlar top at kapıyı aç falan diye onları söylüyordu yani at diye tabi sadece hamur oynuyorlar boyama traş köpüğü artık onlara elliyo önceden ellemiyordu yer korkumuzu da geze geze aştık eşleştirmeyi bir kez denedi ama daha küçük olmadı dedi birde herşey iyice otursun dedi işte 5 e kadar rakamları gösteriyo rakamlara aşırı ilgisi var köpek kedi araba elma bunları gösteriyo bugün aç at bunları unutmuş gibi bunları tekrar edelim sürekli dedi ki biz evde sürekli yapyoruz bunları işte oturup bire bir çalıştıramasam da gün içinde sürekli birşeyler vermeye çalışıyorum anne diyo babayı bilinçli olarak değil, mama diyo göz teması iyi denebilir mimikler çok güzel işte arada öz bakım ellerini silme masayı silme çöpe atmayı yaptırıyormuş bende evde uğraşıyorum birde bir haftadır ağlamalar çok fazla oldu birşeye takılıyo ama neye bazen çözüyoruz bazen anlamıyoruz neye kızdığını acaip sinirleniyo morallerim çok bozuk aylarca aynı şeylere mi çalışcaklar tabi öğrenmesi gerekiyo ama bence bazen de sıkılıyo gibigeliyo bana anlamadım ne düşüncem nasıl düşüncem napayım
merhaba arkadaşlar
benim 4 yaşındaki oğlumada otizm teşhisi kondu muayene eden profesör 2 yıl özel eğitimle yaşıtlarını yakalabileceğini söyledi çok uzun ve zor bir yolumuz var allah hepimizin yardımcısı olsun sizden ricam istanbul anadolu yakasında eğitim aldırabileceğim sizin memnun kaldığınız rehabilitasyon merkezlerinin bilgilerini paylaşabilirseniz çok sevinirim...
Merhaba.Benim 2,5 yaşında oğlum var. Şu an konuşmuyor. Adını seslendiğimizde bazen bakıyor bazen bakmıyor. İsteklerini belirtirken parmak ile göstermiyor, bizim elimiz vasıtası ile gösteriyor. Arabaların tekerleklerine biraz ilgisi var ama elinden alınca veya saklayınca tepki göstermiyor. Göz teması dakikalarca kurabiliyor, yüzüme bakarak gülüyor. Dönen cisimlere ve ışıklı nesnelere, çamaşır makinesine ilgisi yok, bakmıyor. Evde veya odasındaki değişikliklere tepkisi yok . çocuk parkında diğer çocuklarla iletişimi yok ancak 6,5 yaşındaki kızım son bir senedir arkadaşlık kuruyor, küçükken onunda iletişimi pek yoktu. Oğlumu çocuk psikiyatristine götürdüm, işitme de sorun yok ama agte gelişim testinde hafif düzey gerilik çıktı. Psikiyatrist otizm belirtilerinin bulunduğunu ancak tam olarak şu an otizm diyemem dedi. Oğlum son bir senedir çok fazla tablet ve telefon kurcaladı, işin doğrusu fazla ilgilenilmedi. Oğlumda otizm olabilir mi yada fazla tablet ve telefona maruz kaldığı için otizme benzer özellikler mi gösteriyordur? Ben şu an kesinlikle tablet ve telefon vermiyorum, hergün parka götürüyorum, evdeyken de bol bol konuşup oynuyorum. Benimle benzer durumda anneler varsa fikirlerini almak istedim, şimdiden teşekkürler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, evlatlarımıza sağlık ve mutluluk versin.
zeki, cevik ve ahlaklı
Kayıtlı Üye
Daha bebeğiniz 3 aylık,ne olmasını bekliyordunuzki?endişelenmeyin.
aşırı katılıyorum.
başlangıçta bundan 1.5 yıl önce durumun hafif olduğu doktorlar ve eğitimciler ram dahil söylemelerine rağmen,18 ay dır aldığımız eğitimden ve geçen zamana karşın çokta fazla bir yol alamadığımızı yüreğim sızlayarak söyleyebilirim..zaman su gibi akıp giderken en önemli zamanı aşmaya yaklaşıyoruz;zira 45 aylık oldu kızım daha doğru dürüst kelime bile yok..eğitimimize kabahat bulamam özel eğitimci eşliğinde ve gerçekten samimi çaba sarf ederek çalışıyorlar aksini söylemek büyük haksızlık ve kul hakkı olur diye düşünüyorum...bu nasıl hafif bir durum?nasıl aşacağız bilemiyor ve gittikçe umudumu kaybetmekten korkuyorum...
başlangıçta bundan 1.5 yıl önce durumun hafif olduğu doktorlar ve eğitimciler ram dahil söylemelerine rağmen,18 ay dır aldığımız eğitimden ve geçen zamana karşın çokta fazla bir yol alamadığımızı yüreğim sızlayarak söyleyebilirim..zaman su gibi akıp giderken en önemli zamanı aşmaya yaklaşıyoruz;zira 45 aylık oldu kızım daha doğru dürüst kelime bile yok..eğitimimize kabahat bulamam özel eğitimci eşliğinde ve gerçekten samimi çaba sarf ederek çalışıyorlar aksini söylemek büyük haksızlık ve kul hakkı olur diye düşünüyorum...bu nasıl hafif bir durum?nasıl aşacağız bilemiyor ve gittikçe umudumu kaybetmekten korkuyorum...
Yaşam çok geçmiş olsun,Allahım acil şifalar versin.Nasıl farkettin durumu,teşhis nasıl kondu?Sakıncası yoksa kısaca anlatabilir misin?
Yaşam çok geçmiş olsun,Allahım acil şifalar versin.Nasıl farkettin durumu,teşhis nasıl kondu?Sakıncası yoksa kısaca anlatabilir misin?
inşallah hepize..18 aylıktan itibaren ismine bakmama söylediği birkaç kelimeyi söylememe gibi belirtilerle çocuk gelişim uzmanı tavsiyesi ile ilgi bol bol uyaran ve kreşe başladık 10 ay kadar kreşe gitti arkadaşlarıyla oynamayan etrafına ilgisi olmayan bir çocuktu,hala bu durum devam ediyor,dr atipik otizm olabilir ama hafif bir durum atlatır diye özel eğitime yönlendirdi ve yukarıda dediğim gibi 18 aydır gidiyor.ha algısı açık ve dahada açıldı ama başka bir kayda değer gelişme henüz yok benide korkutan bu işte..biryerlerde yanlışmı yapıyoruz diye düşünüyorum ama kreş denedik özel eğitim 12 ay haftda 2 saat 6 aydırda 5 saat gidiyor ek ders alıyor yani,ama ne değişti dersen yok yok...en önemliside geçen zaman zira dönüşü yok.sizde durum nasıl neleri yapabiliyor,konuşma varmı?ama şunu görüyorumki kız çocukları daha dirençli inatçı
inşallah hepize..18 aylıktan itibaren ismine bakmama söylediği birkaç kelimeyi söylememe gibi belirtilerle çocuk gelişim uzmanı tavsiyesi ile ilgi bol bol uyaran ve kreşe başladık 10 ay kadar kreşe gitti arkadaşlarıyla oynamayan etrafına ilgisi olmayan bir çocuktu,hala bu durum devam ediyor,dr atipik otizm olabilir ama hafif bir durum atlatır diye özel eğitime yönlendirdi ve yukarıda dediğim gibi 18 aydır gidiyor.ha algısı açık ve dahada açıldı ama başka bir kayda değer gelişme henüz yok benide korkutan bu işte..biryerlerde yanlışmı yapıyoruz diye düşünüyorum ama kreş denedik özel eğitim 12 ay haftda 2 saat 6 aydırda 5 saat gidiyor ek ders alıyor yani,ama ne değişti dersen yok yok...en önemliside geçen zaman zira dönüşü yok.sizde durum nasıl neleri yapabiliyor,konuşma varmı?ama şunu görüyorumki kız çocukları daha dirençli inatçı
Benim oğlum 30 aylık,konuşmuyor
ismine bazen bakıyor bazen bakmıyor.işaret parmağını istekleri için kullanmıyor.doktor otizm belirtileri var dedi
10 Eylül de test yapacaklar.
güneş doğuyor....
Kayıtlı Üye
Merhabalar işe başlayınca çok yazamadım. oğlum iyi. ilacı yavaş yavaş azaltıp kestim ama bir hafta sonra ses tekrarları vs yeniden başladı tekrar ilaca başladık. gelişmelere çok katkısı varmış şimdi daha iyi anladım. onun dışında herşey yolunda çok şükür. ram raporumuzu yenilerken ordaki uzmanlar cok şaşırdı oğlumu görünce. bukadar zamanda bu kadar ilerleme muhteşem dediler. maaşallah oğlum sosyal sıkıntıları dışında yaşıtlarıyla aynı artık. akıcı konuşmaya başladı. heryönüyle kendini ifade edebiliyor başkalarıyla konuşuyor kendiliğinden sohbet açıyor. Yabancılarla diyaloğa girmesi beni çok mutlu ediyor. Soğuk diye dondurma yemezdi onuda yiyor artık.cok sükür iyice düzeliyor darısı başınıza
Merhabalar işe başlayınca çok yazamadım. oğlum iyi. ilacı yavaş yavaş azaltıp kestim ama bir hafta sonra ses tekrarları vs yeniden başladı tekrar ilaca başladık. gelişmelere çok katkısı varmış şimdi daha iyi anladım. onun dışında herşey yolunda çok şükür. ram raporumuzu yenilerken ordaki uzmanlar cok şaşırdı oğlumu görünce. bukadar zamanda bu kadar ilerleme muhteşem dediler. maaşallah oğlum sosyal sıkıntıları dışında yaşıtlarıyla aynı artık. akıcı konuşmaya başladı. heryönüyle kendini ifade edebiliyor başkalarıyla konuşuyor kendiliğinden sohbet açıyor. Yabancılarla diyaloğa girmesi beni çok mutlu ediyor. Soğuk diye dondurma yemezdi onuda yiyor artık.cok sükür iyice düzeliyor darısı başınıza
gülsan bende yaklaşık 5 gündür ilacı kestim kabızlık olayı ilaçtan kaynaklandığı için kabızlığımız düzeldi beş günde ama uyku sorunu yine başladı. İlk iki gün iyiydi güzel uyudu ancak ondan sonra ağlama başladı dün akşam ağlamadı uyuturken ama gece 3 te kalktı uyku yok ne yapcam bilmiyorum hele iki gün uyuturken nasıl ağladı sanki çocuğu dövüyorlar el hareketleri fazlalaştı tekrar yeni bir şişe alsam mı diye düşünüyorum doktordan randevu almaya kalksam 15 günü bulcak bilmiyorum ne yapayım ömür boyu da bu ilacı mı kullancak o yüzden vermek de istemiyorum göz temasımız falan çok güzel geliyor bana sarılıyor komşular falan da seslendi mi bakıyo yanlarına gidiyo parkta da öyle. Gündüzleri çok fazla huysuzluğu yok ama gece ne oluyor bilmiyorum dün gecede kalktı birşey yok sonra başladı ağlamaya çok üzülüyorum ne yapcağımı şaşırıyorum kucağıma alıp sakinleştiresiye kadar öldüm