- 1 Mart 2011
- 272
- 46
- 323
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.741
3 tane çocuk psikiyatri bir tane de çocuk gelişim uzmanına götürdüm ben yardımcı doçent uyaran eksikliği dedi ama hiç içime sinmedi daha sonra diğer doktorlara götürdüm en son bir devlet hastanesine gittim psikiyatri orda çocuğu gözlemledi, bize sorular sordu daha sonra başka bir bölüme gönderdi orda gelişimi ile ilgili bir bayan ilgilendi işte bultaklar verdi , tarak verdi bebeğin saçını taraması için, kaşık verdi mama yedirmesi için ama benimki ozaman yapmadı tabi . İşte ordaki beyan ay ay ne kadar gelişimde olduğunu yazdı daha sonra psikiyatri özel eğitim ve kreş dedi benim diğer ikizi de kafasını yan yatırarak oynar sadece onla bu bir belirtidir diyemeyiz ki mesela diğeri sürekli tekrarlar, arabaları sıralar ama normal bir çocuk sonuç itibariyle en iyi cevabı bir psikiyatri ya da iyi bir çocuk gelişim uzmanı ile alabilirsin diye düşünüyorumgulsan38 ve efege2011 çok geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Size birkaç şey sormak istiyorum. Teşhis koyarlarken test yaptılar mı,yaptıysalar nasıl bir test yapıldı? Teşhisi sadece test e göre mi koyuyorlar? Birde benim oğlum 2,5 yaşında , oyuncaklarıyla oynarken yere yatıp kafasını yan yatırarak oynuyor bu da bir belirti midir?
Cevabınız için çok çok teşekkürler. Ben devlet hastanesine götürdüm ilk. çocuk psikiyatristi birkaç dakika gözlemledi, adına bakıyor mu, istekleri için işaret parmağı kullanıyor mu, göz teması var mı gibi. Ben bu soruları cevaplarken o da çocuğu gözlemledi, çocuk gelişimcisine test için yönlendirdi. test 10 eylülde yapılacak. İçime sinmediği için tıp fakültesine götürdüm.işitme testi yapıldı sorun yok, psikolog agte diye bir test yaptı şunu yapar mı bunu yapar mı diye bana sorular sordu. Hafif düzeyde gelişim geriliği çıktı. tıptaki çocuk psikiyatristi otizm belirtileri olduğunu ancak uyaran eksikliği olabileceğini 2 ay yoğun olarak ilgilenin tekrar değerlendirelim dedi. oğlumda ışıklı ve dönen şeylere ilgi yok, sıraya dizme davranışı yok aksine çok dağıtır. göz teması oldukça iyi, dışarı çıkmayı çok seviyor. Ancak 2,5 yaşında konuşmuyor, adına işine gelirse bakıyor, isteklerini bizim elimiz vasıtasıyla belirtiyor, başka çocuklarla pek bir iletişimi yok.3 tane çocuk psikiyatri bir tane de çocuk gelişim uzmanına götürdüm ben yardımcı doçent uyaran eksikliği dedi ama hiç içime sinmedi daha sonra diğer doktorlara götürdüm en son bir devlet hastanesine gittim psikiyatri orda çocuğu gözlemledi, bize sorular sordu daha sonra başka bir bölüme gönderdi orda gelişimi ile ilgili bir bayan ilgilendi işte bultaklar verdi , tarak verdi bebeğin saçını taraması için, kaşık verdi mama yedirmesi için ama benimki ozaman yapmadı tabi . İşte ordaki beyan ay ay ne kadar gelişimde olduğunu yazdı daha sonra psikiyatri özel eğitim ve kreş dedi benim diğer ikizi de kafasını yan yatırarak oynar sadece onla bu bir belirtidir diyemeyiz ki mesela diğeri sürekli tekrarlar, arabaları sıralar ama normal bir çocuk sonuç itibariyle en iyi cevabı bir psikiyatri ya da iyi bir çocuk gelişim uzmanı ile alabilirsin diye düşünüyorum
Cevabınız için çok çok teşekkürler. Ben devlet hastanesine götürdüm ilk. çocuk psikiyatristi birkaç dakika gözlemledi, adına bakıyor mu, istekleri için işaret parmağı kullanıyor mu, göz teması var mı gibi. Ben bu soruları cevaplarken o da çocuğu gözlemledi, çocuk gelişimcisine test için yönlendirdi. test 10 eylülde yapılacak. İçime sinmediği için tıp fakültesine götürdüm.işitme testi yapıldı sorun yok, psikolog agte diye bir test yaptı şunu yapar mı bunu yapar mı diye bana sorular sordu. Hafif düzeyde gelişim geriliği çıktı. tıptaki çocuk psikiyatristi otizm belirtileri olduğunu ancak uyaran eksikliği olabileceğini 2 ay yoğun olarak ilgilenin tekrar değerlendirelim dedi. oğlumda ışıklı ve dönen şeylere ilgi yok, sıraya dizme davranışı yok aksine çok dağıtır. göz teması oldukça iyi, dışarı çıkmayı çok seviyor. Ancak 2,5 yaşında konuşmuyor, adına işine gelirse bakıyor, isteklerini bizim elimiz vasıtasıyla belirtiyor, başka çocuklarla pek bir iletişimi yok.
Benim hatam parka götürmemek, yaşıtlarıyla iletişim kurabileceği ortam hazırlamamak, tablet ve telefonla oynamasına çok fazla izin vermek oldu : (
aminoğlumun 2,5 senede üçüncü bakıcısı oldu, tayin durumlarından mecburen. kızım geçen sene 1.sınıfa başladı, aşırı hareketli bir çocuk aynı zamanda, geçen sene oldukça fazla aile içi problemler de oldu. bütün bunlarla uğraşırken oğlumun tablet ve tv başında geçirdiği zaman çok çok fazla oldu: ( şu an tablet telefon vermiyoruz sadece yemek yedirirken gün içinde en fazla 10 dakika. hergün parka gidiyor . sık sık konuşup adıyla sesleniyoruz ve göz temaslı oyunlar oynatıyorum( tarangogu, dizime at bindirme gibi..)Allah hepimizin evlatlarına sağlık mutluluk ve uzun ömür versin inşallah, bol bol şifa versin.
15 aya kadar normal gelişim gösteren çocuklarda aşıdan sonra birden gerileme olduğu ve dış dünyaya kapandıklarından falan bahsediyor kitapta.
diyet uygulamayı düşündüm ama çalıştığım için çok zor ayrıca zaten yeme sorunumuz var bulabildiğimce keçi sütü , keçi peyniri falan almaya çalışıyorum bulunduğumuz yerde küçük herşeyi bulmak zor. İkizlerim 39 aylıklar premetüre olarak doğdularaşı yaptırdığım için bende pişmanımbiz 5 gün sonra teste gideceğiz, inşallah sonuç iyi çıkar ama çokta umudum yok
Bahsettiğim kitapta gebelikte yapılan grip aşısında da civa olduğundan ve sebep olabileceği, otizmin diyet metoduyla kontrol altına alınabileceğini falan anlatmış. Tam olarak okumadım henüz, okudukça paylaşırım. Efege 2011 ikizleriniz kaç yaşında?
aşı yaptırdığım için bende pişmanımbiz 5 gün sonra teste gideceğiz, inşallah sonuç iyi çıkar ama çokta umudum yok
Bahsettiğim kitapta gebelikte yapılan grip aşısında da civa olduğundan ve sebep olabileceği, otizmin diyet metoduyla kontrol altına alınabileceğini falan anlatmış. Tam olarak okumadım henüz, okudukça paylaşırım. Efege 2011 ikizleriniz kaç yaşında?
iki kere yazmış oldum görmedim diğerini çıkmadı sandım :)diyeti uygulamakta çok zor hele çalışan birisi için bizim bulunduğumuz yerde küçük herşeyi bulmak bulabildiğğim kadarıyla keçi sütü , peyniri almaya çalışıyorum, ikizlerim 39 aylık premetüre olarak doğdular
Bende aynı şeyleri tekrar tekrar size sormayayım diye konuyu geriye doğru okuyordum:) Allah bağışlasın ikizlerinizi.Birbirleriyle iletişimleri nasıl peki? benim kızım 6,5 yaşında kardeşini çok kıskanıyor, hiç bir oyuncağını elletmez, odasına bile sokmaz. Kızımda da dikkat eksikliği ve hiperaktivite var sanırım. Onuda götürdüm doktora. Okullar açıldığında öğretmeni bir test, biz bir test bide kendisi bir test yapacak , tekrar götüreceğim. Ama şu an oğlumun konusu daha önemli diye ona yoğunlaştım.
diğeri farklı olan oğlumu sürekli oyun oynamaya onu oyuna katmaya çalışır, arada kıskançlıklar oluyor tabi ama çok fazla iletişimleri yok e... farklı olan oğluma sarılır, öper onun da hoşuna gider ama bazen sıkılıyor ablaları ile çok güzel oynarlar gıdıklanmayı çok sever zaten şarkı söyledik mi bayılır bilmiyorum bazen umutsuzlaşıyorum bazen diplere vuruyorum ama yapçak tek şey onun eğitimine ağırlık vermek
gülsan ilacı kesmeden önce de huysuzlukları vardı oğlumun ama bu ara iyice hırçınlaştı elini ağzına sokma başka şeyleri ağzına sokma yine başladı, ısırmayı yani eline işte bisküvi ya da salatalık verdiğimizde ısıran çocuk yine emmeye ya da hepsini ağzına atmaya başladı çok sıkılıyorum ne yapçağımı şaşırdım sürekli gazete istiyor ordaki yazıları rakamları bize gösterip okumamız için ısrar ediyor dün parka gittik basketbol sahasına girdiler ordaki çizgilere bayıldı çıkartamadım çocuğu inledi park birde şu konuda çok ikilemde kaldım eğitim merkezinde haftada üç gün eğitim alıyoruz iki saat hem oranın psikoloğu olan eğitmenimize giriyoruz, birde yeni birisi başladı, okul öncesi öğretmeni ama işte eğitim almış, duyu bütünleme eğitimi almış , dikte pare diye bir sistemin eğitimini almış ona da bir saat giriyo ama benim pek içime sinmedi gibi biraz daha gözlemlicem yani diğer eğitmeni işte yönergeleri komutları kısa ve net veriyor öyle de olması gerikiyor ama bu işte e.... verir misin , e.... bana bakarmısın , şarkı söylüyor, odası çok dar bilmiyorum bu hafta diğer eğitmenimiz izinli o gelsin bir görüşeceğim bakalım ne dicek sizin de fikirlerinizi almak istiyorum ??
Bu konuda bana fikir verebilirmisiniz acaba rica etsemMerhaba arkadaslar,uzun zamandir yazamadim,fazla gelisme yok bizde malesef,göz temasımız baya düzeldi.fakat hala konuşmadi.bu beni cok üzüyor.internete bakarken bentomin kili diye birşey gördüm.sizin bilginiz varmı.otizmli cocuklara faydası varmiş galiba kullanan varsa bilgilendirirmi acaba,birde sormak istedigim birşey vardı.ben oglumu ankaraya özel egitime götürüyorum,bulundugum ilceyede otzim icin okul acılacak.sizce acılırsa oraya yazdırayımmı.buradan ankaraya 1 bucuk saatte gidiyoruz.derste yol yorgunu oldugu icin verim alamıyoruz fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?