- 1 Mart 2011
- 272
- 46
- 323
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.761
Merhaba, benim kızımda 28 ay civarında alışmıştı wc ye. 2 hafta kadar yaptıktan sonra söyledi sonra wc ye gitmeye başladı. ama dışarıda sokakta veya evde yetişemeden koridora yaptığı da çok oldu. Büyük tuvaletinde sıkıntı olmuyordu ama küçük tuvalet düzen tutana kadar epey bir zorladı:) Benim oğlum 30 aylık şu an konuşmuyor. bende wc ye alıştırmak istiyorum acaba konuşmasını beklemeden başlasam mı? kaka yapınca rahatsız olup oturmuyor, bezi çok çiş dolunca çekeleyip bezim doldu mesajı veriyor.merhaba bi konuda acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar daha öncede buraya yazmıştım oğlum şuan 29 aylık ve hafif otizm belirtileri var.bu ara tuvalet eğitimine başladık 3. haftadayız ilk hafta hiç bilmiyodu 2 haftadır üstüne yapınca gelip üstüme çiş yaptım diyo ama kreşte dahil şuana kadar hiç wc ye yapmadı.oturtuyorum dkkalarca bekliyorum yapmıyo çıkıyoruz iki dk sonra üstüne yapıyo.neyapsam bilmiyorum devammı etsem vazmı geçsem.yazılarınızı takip ediyorum ama geriye dönük çok fazla okuyamadım kusuru bakmayın daha önce yazdınızmı bilmiyorum ama bu konuda deneyim yaşayan anneler yorum yazarsa sevinirim.
eğer oğlunuz bezinden rahatsız oluyorsa söyleyebilir bence konuşmasına gerek yok çünkü anladığım kadarıyla derdini anlatabiliyo.Benim oğlum iyi kötü konuşuyo derdini anlatıyo. bezi dolunca fln rahatsız olmuyodu ama değiştireceğim zaman bağlatmak istemiyodu.3 haftadır başladık ama pek bi gelişme yok çocuğu bu durumda olupta tvlt eğitimi veren anneler bunu nasıl başardınız yardımcı olursanız sevinirim...Merhaba, benim kızımda 28 ay civarında alışmıştı wc ye. 2 hafta kadar yaptıktan sonra söyledi sonra wc ye gitmeye başladı. ama dışarıda sokakta veya evde yetişemeden koridora yaptığı da çok oldu. Büyük tuvaletinde sıkıntı olmuyordu ama küçük tuvalet düzen tutana kadar epey bir zorladı:) Benim oğlum 30 aylık şu an konuşmuyor. bende wc ye alıştırmak istiyorum acaba konuşmasını beklemeden başlasam mı? kaka yapınca rahatsız olup oturmuyor, bezi çok çiş dolunca çekeleyip bezim doldu mesajı veriyor.
eğer oğlunuz bezinden rahatsız oluyorsa söyleyebilir bence konuşmasına gerek yok çünkü anladığım kadarıyla derdini anlatabiliyo.Benim oğlum iyi kötü konuşuyo derdini anlatıyo. bezi dolunca fln rahatsız olmuyodu ama değiştireceğim zaman bağlatmak istemiyodu.3 haftadır başladık ama pek bi gelişme yok çocuğu bu durumda olupta tvlt eğitimi veren anneler bunu nasıl başardınız yardımcı olursanız sevinirim...
Malesef uyuturken bez bağlıyorum çünkü hiç bi ilerleme yok yaptıktan sonra söylüyo şu ana kadar bir kere bile wc ye yaptıramadık bende çalışıyorum belki evde olsam daha kolay olacak.bilmiyorum tekrar eğitimcimizle konuşucam ama ben pes etmek üzereyim seneye kalcak heraldebende tuvalet eğitimi vermek istiyorum 3 haftadır başladık derken napıyosunuz yani hiç bez bağlamıyormusunuz ben eğitim veren psikoloğumuza sordum eğer başlıcaksanız hiç bez bağlamamanız gerekiyo dedi çalışıyorum gündüz bu işle uğraşacak biri de evde yok nasıl yapçam bilmiyorum cumartesi pazar uğraşsam o kadar kısa s ürede öğrenemezler birde tuvalet eğitimimiz olsa idi iyi olcaktı ya bakalım
Alıştırma kilodu ben aldım çokda alınacak bişey değil yine çok yapınca üstüne baya bi geçiyo bende kreşten istedikleri için aldım yani eğer başlıycksanız ortalık batıyo onun kaçarı yokbağlanan bez yerine külot şeklindeki bezlerden mi denesek? wc ye giderse külot gibi indirip yapar, yetişemezse ortalık batmamış olur. Bende denemeye karar verdim wc eğitimini.
Yok benim dediğim alıştırma külodu değil, primanın ve huggies in külot şeklinde ki bebek bezi. huggies in ki dry&night kız veya erkek şeklinde satılıyor.Alıştırma kilodu ben aldım çokda alınacak bişey değil yine çok yapınca üstüne baya bi geçiyo bende kreşten istedikleri için aldım yani eğer başlıycksanız ortalık batıyo onun kaçarı yok(
onları bilmiyorum ama bez gibi olmaz mı yani çocuğun o ıslaklığı farkedip rahatsız gerekiyo sanki.. hoş benim oğlumun hiç umrunda değil rahatsız olsada üstüne yapıyo hiç söylemiyo malesefYok benim dediğim alıştırma külodu değil, primanın ve huggies in külot şeklinde ki bebek bezi. huggies in ki dry&night kız veya erkek şeklinde satılıyor.
Merhaba.Kızım 6,5 yaşında.4 yaşında anaokuluna verdim.Kızımda otizm yok ama hiperaktivite şüphesi var.Anaokulunda ilk 3 gün sınıfa girmek istemedi, okulu dolaşıp yerlerde yatıp süründü.4. Gün ben gidiyorum diyip bahçede göremeyeceği bir yerde bekledim.epey bir süre okulu yıkarcasına ağladı.Benden ümidi kesince sustu. 5. Gün ağlama daha kısa sürdü ve sonraki hafta alışmıştı.Arkadaşlık ilişkileri çok iyi değildi ama okula gitmek konusunda çok sıkıntı yaratmamıştı.Bence alışacaktır,öğretmenin ilgilenmeme gibi bir seçeneği yok.İnşallah en kısa zamanda alışır okuluna, hayırlı olsun.Merhabalar benimde 4 yaşında atipik otizmli kızım var özel eğitim alıyor ve anasınıfına başladık 1 haftadır gidiyoruz ama sınıfa bende girdim bu haftaya mahsus haftaya kendisi girecek ama nasıl olacak bilmiyorum yalnız girmek istemiyor çok ağlıyor huysuz da biraz öğretmen uğraşmak istemezse diye çok korkuyorum benim durumumda olan varmı zamanla alışır mı?
Merhaba biraz geç gördüm sizi inş.olursunuz benim oğlumada atipik otizm teşhisi kondu.2007 doğumlu oğlum,2011 yılında konuldu teşhis birşeyler farklı biliyorduk ama teşhis konulunca kabullenmek zor oldu.2010 yılından beri kreşe ve anaokuluna gitti.Şimdide 1e başladı Allah hepimizin yardımcısı olsun.Merhaba.Kızım 6,5 yaşında.4 yaşında anaokuluna verdim.Kızımda otizm yok ama hiperaktivite şüphesi var.Anaokulunda ilk 3 gün sınıfa girmek istemedi, okulu dolaşıp yerlerde yatıp süründü.4. Gün ben gidiyorum diyip bahçede göremeyeceği bir yerde bekledim.epey bir süre okulu yıkarcasına ağladı.Benden ümidi kesince sustu. 5. Gün ağlama daha kısa sürdü ve sonraki hafta alışmıştı.Arkadaşlık ilişkileri çok iyi değildi ama okula gitmek konusunda çok sıkıntı yaratmamıştı.Bence alışacaktır,öğretmenin ilgilenmeme gibi bir seçeneği yok.İnşallah en kısa zamanda alışır okuluna, hayırlı olsun.
merhaba, oğlum 2012 doğumlu, otizm şüphesi var , teşhis konulmadı henüz, testler yapılıyor. çok geçmiş olsun. şu an okul durumu falan nasıl, konuşması nasıl? bende bu sene kreşin oyun grubuna bir kaç saatliğine göndereceğim seneyede tam gün vermeyi düşünüyorum. Kabullenmek zor gerçektenMerhaba biraz geç gördüm sizi inş.olursunuz benim oğlumada atipik otizm teşhisi kondu.2007 doğumlu oğlum,2011 yılında konuldu teşhis birşeyler farklı biliyorduk ama teşhis konulunca kabullenmek zor oldu.2010 yılından beri kreşe ve anaokuluna gitti.Şimdide 1e başladı Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Merhaba arkadaşlar uzun süre yazamadım yıllık izine ayrılmıştım oğluşumla biraz tatil yaptık.Birde tuvalet eğitimimizi tamamladık.Çok şükür çok kısa zamanda öğrendi oğluşum beni hiç zorlamadı.Birde konuşması bayağı ilerledi kendini çok daha iyi ifade edebiliyor artık.Yani istedeği herşeyi söyleyebiliyor.Gitmek istediği yerleri,yemek istediği yemekleri,içinde bulunduğu durumu üşüyorsa üşüdüm diyor mesela 4 kelimelik cümleleri rahatlıkla kullanabiliyor.dün hapsırdı babasıçok yaşa dedi oda kendiliğinden hep beraber dedi :) bazen bizi çok şaşırtıyor.Gezmeyi çok seviyor istediği bir yerse gittiğimiz yer dönüp seni çok seviyorum diyor :) bireysel eğitim devam haftada 2 saat ve tam gün kreş devam.Bakalım inşallah atlatacağız.Sabırlı olun arkadaşlar ve yavrularınıza bol bol sarılıp konuşun,oyun oynayın ,anlatın,hikaye okuyun önce ilgilenmiyorlar ama sonra çok hoşlarına gidiyor.Belki beni tanımayan varsa söyleyim dedim oğlum 3.5 yaşında.23 aylıktı atipik otizmin bir kaç belirtisini gösteriyor demişti doktorumuz.
merhaba, oğlum 2012 doğumlu, otizm şüphesi var , teşhis konulmadı henüz, testler yapılıyor. çok geçmiş olsun. şu an okul durumu falan nasıl, konuşması nasıl? bende bu sene kreşin oyun grubuna bir kaç saatliğine göndereceğim seneyede tam gün vermeyi düşünüyorum. Kabullenmek zor gerçekten
merhaba arkadaşlar benim oğlumdada otizm bulguları var 20 aylıkken yaşadığım şehirde tıp fakültesine gittik bize sorduğu sorulardan sonra otizmden şüphelendi ama olmayabilir dedi devlet hastanesine götürdüm 2 dk bize bişeyler sordu 1-2 dk çocuğu gözlemledi atipik otizm olabilir dedi gidin şu şu tesleri yaptırın gelin bakalım dedi ve ben ne o testleri yaptırdım nede bidaha oraya gittim bunu dışında 7 aydır kreşe ve 8 aydırda haftada 2 saat eğitim aldırıyorum.bunun üzerine fatih ünaldan randevu aldım ve oğlumu oraya götürdüm 20 aylıkken olan durumunuda yazıp götürdüm önce çocuğu gözlemledi sonra bizimle konuştu sonuç olarakda 20 aylıkken evet orta derecede bi otizm var gibi gözüküyo ama bu çocuk düzelmiş gibi dedi 1 kaç bişey var ama şuanda en büyük sorun göz teması ve iletişim sadece bunun üzerinde durmamız gerekiyo bunun düzeltirsek diğer şeylerde kendiliğinden düzelecek dedi bunun için yapmamız gerekenleri anlattı(ki zaten çoğu yaptığımız şeyler)kendiliğindende düzelebilir ama siz tabiki rahatlamayın aynen devam edin dedi ve en önemlisi eğitimcinizi beğenmedim değiştirin bu çocuğun zeka seviyesi çok iyi zaten şunu yap bunu yaptan ziyade göz temasına yoğunlaşan birini bulun dedi bu eğitimcilere kolay geliyo çocuğun önüne bişeyleri koyup yaptırmak uğraşmamak için bunu yapıyolar helede ücretini siz veriyosanız hiç götürmeyin zaman kaybı dedi.kreşle ilgilide 5-6 çocuğa 1 öğretmenin düştüğü işini bilerek yapan bi kreş değilse faydadan çok zararı olur dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?