- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.781
bende çalışıyorum gerçekten zorlanıyorum hem maddi hem manevi yoruyo ama önemli olan çocuğumun iyi olması allah bu durumda olan herkese yardım etsin çok zor bi durumDoğru söylüyosun arkadaşım zaten atipik otizm tam otizm gibi değil iyi bi eğitim iyi bi ilgilenme çocuğu tam olarak normale döndürmesede yakın bi hal alıyor.Ben hep bütcemi zorladım özel kreş,anaokuluna gönderdim,şimdide özel ilkokula gönderiyorum.Çok zorlanıyoruz ama ne yapalım evlat.Bi de unutmayalım ben kendinde sağlıkçıyım ilgilenilmediği taktirde geriliyorlar bilginiz olsun.Napalım diğer aileler 1 ilgileniyordu biz 10 ilgilenicez çocuklarımızı topluma kazandırıcaz.
merhaba adınıza çok sevindim benim oğlumda konuşmaya başladı ama çok tekrar yapıyo biz soru sorduğumuzda genelde cevap veriyo ama bazen neredeyse her söylediğimizi tekrar ediyo heralde hiç düzelmeyecek hep böyle devam edecek diye düşünüyorumMerhaba arkadaşlar uzun süre yazamadım yıllık izine ayrılmıştım oğluşumla biraz tatil yaptık.Birde tuvalet eğitimimizi tamamladık.Çok şükür çok kısa zamanda öğrendi oğluşum beni hiç zorlamadı.Birde konuşması bayağı ilerledi kendini çok daha iyi ifade edebiliyor artık.Yani istedeği herşeyi söyleyebiliyor.Gitmek istediği yerleri,yemek istediği yemekleri,içinde bulunduğu durumu üşüyorsa üşüdüm diyor mesela 4 kelimelik cümleleri rahatlıkla kullanabiliyor.dün hapsırdı babasıçok yaşa dedi oda kendiliğinden hep beraber dedi :) bazen bizi çok şaşırtıyor.Gezmeyi çok seviyor istediği bir yerse gittiğimiz yer dönüp seni çok seviyorum diyor :) bireysel eğitim devam haftada 2 saat ve tam gün kreş devam.Bakalım inşallah atlatacağız.Sabırlı olun arkadaşlar ve yavrularınıza bol bol sarılıp konuşun,oyun oynayın ,anlatın,hikaye okuyun önce ilgilenmiyorlar ama sonra çok hoşlarına gidiyor.Belki beni tanımayan varsa söyleyim dedim oğlum 3.5 yaşında.23 aylıktı atipik otizmin bir kaç belirtisini gösteriyor demişti doktorumuz.
Hiç üzülmeyin çok değil ama devam ediyor uzun zaman gerekiyormuş.Mesajla okulda ne yaptın diyince oyun oynadım resim yaptım yazı yazdım diyor.Ama neden ağladın neden yemek yemedin diye sorunca tekrarlıyor.Bende öyle demiyceksin aç değildim yada beğenmedim diyeceksin diyorum.Tamam diyor ama yine yapıyor.Ama Dr.asla vazgeçmeyin diyor.İşte herkesin hayatta bi çilesi var.Kimi maddi yönden kimi sağlıktan kimi kocasından bizim böyleymiş.Ama çok yoruluyorum.Galiba hayat yorgunluğu...merhaba adınıza çok sevindim benim oğlumda konuşmaya başladı ama çok tekrar yapıyo biz soru sorduğumuzda genelde cevap veriyo ama bazen neredeyse her söylediğimizi tekrar ediyo heralde hiç düzelmeyecek hep böyle devam edecek diye düşünüyorum( sizdede böyle bi durum oldumu?
bende çalışıyorum gerçekten zorlanıyorum hem maddi hem manevi yoruyo ama önemli olan çocuğumun iyi olması allah bu durumda olan herkese yardım etsin çok zor bi durum
sizin çocuğunuzun durumu şuan ne merak ettim tamamen iyileştimi yada ne kaldı büyük oranda iyileşmiş sanırım bide halen özel eğitim alıyomusunuz?
Bide bazen tekrarlamaları oluyor.O yoruyor insanı.Aşırı düzenli yani takıntılı deriz ya oda hoş olmuyorİnş.arkadaşım Allah hepimizin yardımcısı olsun anne bile diyemiyordu şimdi herşeyi söylüyor ama zorlandığıda oluyor.Özel eğitime halen devam ediyor bireysel alıyor.Oradaki öğretmeni kas gelişimi diğer çocuklarla aynı ama görsel hafızası diğerlerinden çok yüksekmiş.Gerçi bizde farkediyoruz iyi biseymi kötü bişeymi bilemedim kendimce.Hiçbirşeyi unutmuyor.Anaokulunda İngilizce vardı bütün sebzeleri hayvanları biliyor telafuzuda gayet iyi.10 a kadarda sayıyor.Ama özel eğitimdeki eğitimcimizin çok iyi olması biraz yükümüzü aldı.Gittiği kreş,anaokuluna 4 yıldan beri gidiyor bide bu sene ilkokulunu açtılar bizde oraya gönderdik.Oğluma çok iyi geldi sizin oğlunuz emeklemiyordu bile ama şimdi koşuyor diyorlar.Bunlar çok güzel şeyler ama yaşıtlarında farklı olduğu belli oluyor.Yani dış görüşte bisey yok ama konuşmada davranışta.Allah yardımcımız olsun
Merhaba arkadaşım çok zor bi durum ama yalnız değilsin unutma bende seninle aynı durumdaydım benim önceden yazdıklarına bi bak.Diğer kızlarında senin gibi cocukları.Aşırı ilgi ve mutlaka özel eğitime gönder araştır iyi bi yer olsun amaslm kızlar, oğlum 28 aylık yüzde kırk atipik otizm teşhisi aldı çok üzülüyorum...raporumuz çıktı özel eğitim merkezi seçmek kaldı şuan bize.oğlum ismi söylendiği zaman kesinlikle bakmıyor.dur yapmadan falan anlamıyor aşırı hareketli.çok güleç.aşırı yemek seçer.tv devamlı açıktı doktor kapatın dedi reklam ve çizgi filmi var bitane gözünü ayırmadan izler.işitmesinde bir problem yok.çunku diğer odadan çalan kapı ve telefona koşarak gelir ya da reklam duysa...benim merak ettiğim iyi bir eğitimle tamamen düzelir mi? İleride okulda toplumda arkadaş ve iş ortamında normal insan gibi olur mu ??
Merhaba arkadaşım çok zor bi durum ama yalnız değilsin unutma bende seninle aynı durumdaydım benim önceden yazdıklarına bi bak.Diğer kızlarında senin gibi cocukları.Aşırı ilgi ve mutlaka özel eğitime gönder araştır iyi bi yer olsun ama
Pek olmaz ama hiç anlaşınmasın diyorsan o mümkün değil.Üzgünüm deyip sakın çocuğu boşlama çok küçük diye göndermemezlik yapma.Aynı olaylardan bende geçtim yorgunluk üst seviyede oluyor ama napcaksın evlatmerhaba arkadaşım müsait bir zamanında okuyaağım inşallah elimde değil üzülüyorum işte bu arada iyi bir eğitimle topluma girip çktığında durumu ona sorun olur mu
Bu arada bende yeni katıldım yazdıklarını okunan çok zamanını almaz.Benim yardımın size,sizin yardımınız bi fikrimiz bana yol gösterebilirPek olmaz ama hiç anlaşınmasın diyorsan o mümkün değil.Üzgünüm deyip sakın çocuğu boşlama çok küçük diye özel eğitime göndermemezlik yapma.Aynı olaylardan bende geçtim yorgunluk üst seviyede oluyor ama napcaksın evlat
Benim oğlumunda görsel hafızası iyi gördüğü hiçbişeyi unutmaz kreşte öğrendiği ing şarkıları fln tamamen ezberleyip gelip evde söylüyo mesela bunun dışında ne öğretsek hemen öğreniyo doktor her durumda düzelecek yani kendi kendinede düzelebilir ama siz yinede bırakmayın aynı şekilde devam edin dedi yaşıtlarıyla normal okula gidecek dedi eğitimcimizde zaten öyle düşünüyodu ama benim merak ettiğim okulda nasıl olur yani tamamenmi düzelir asosyalmi olur başka sorunlarmı olur sürekli bunları düşünüyo insan.İnş.arkadaşım Allah hepimizin yardımcısı olsun anne bile diyemiyordu şimdi herşeyi söylüyor ama zorlandığıda oluyor.Özel eğitime halen devam ediyor bireysel alıyor.Oradaki öğretmeni kas gelişimi diğer çocuklarla aynı ama görsel hafızası diğerlerinden çok yüksekmiş.Gerçi bizde farkediyoruz iyi biseymi kötü bişeymi bilemedim kendimce.Hiçbirşeyi unutmuyor.Anaokulunda İngilizce vardı bütün sebzeleri hayvanları biliyor telafuzuda gayet iyi.10 a kadarda sayıyor.Ama özel eğitimdeki eğitimcimizin çok iyi olması biraz yükümüzü aldı.Gittiği kreş,anaokuluna 4 yıldan beri gidiyor bide bu sene ilkokulunu açtılar bizde oraya gönderdik.Oğluma çok iyi geldi sizin oğlunuz emeklemiyordu bile ama şimdi koşuyor diyorlar.Bunlar çok güzel şeyler ama yaşıtlarında farklı olduğu belli oluyor.Yani dış görüşte bisey yok ama konuşmada davranışta.Allah yardımcımız olsun
Benim oğlumunda görsel hafızası iyi gördüğü hiçbişeyi unutmaz kreşte öğrendiği ing şarkıları fln tamamen ezberleyip gelip evde söylüyo mesela bunun dışında ne öğretsek hemen öğreniyo doktor her durumda düzelecek yani kendi kendinede düzelebilir ama siz yinede bırakmayın aynı şekilde devam edin dedi yaşıtlarıyla normal okula gidecek dedi eğitimcimizde zaten öyle düşünüyodu ama benim merak ettiğim okulda nasıl olur yani tamamenmi düzelir asosyalmi olur başka sorunlarmı olur sürekli bunları düşünüyo insan.
benim oğlum şuan 29 aylık küçük daha bakalım zaman ne getirecek bize ama yinede herzaman çok şükrediyorum en azından ağır değil ve iyileşme umudu var farklıda olsaİnş.sizinle aynıyız ama benimki biraz büyük galiba.Okulda kötü bi durum yok icinizi karartmak istemem ama tamamen düzelme diye bisey yok.ben hep prova götüruyorum.iyiye yakin bi hal alıyorlar.Yani anlicaniz bi topluma girdiklerinde farklı olduklari belli oluyor
Tabiki bende sukrediyorum tam otizmliler var mesala daha zor biz 2 yasında fark ettik 3 yaşına 4-5 ay vardı kreşe başladı 4 yasındada özel eğitime başladıbenim oğlum şuan 29 aylık küçük daha bakalım zaman ne getirecek bize ama yinede herzaman çok şükrediyorum en azından ağır değil ve iyileşme umudu var farklıda olsa
sizin çocuğunuz anladığım kadarıyla şuan 7 yaşında siz kaç yaşında farkettiniz ve eğitime başladınız?
herkese selam ; canım çok sıkkın oğlumun eğitmeni aynı zamanda psikolog ve daha önce otizmli çocuklarla çalışmış tecrübeli bir bayandı ama dün işten ayrıldı. Eğitim kurumu ne bilgi verdi ne birşey birazdan arayacağım, dün aradım ayrılan eğitmenimizi yeni mezun birini almışlar tecrübe yok birşey yok ve bulunduğum ilçede iki tane kurum var diğerini de pek iyi konuşmuyorlar ne yapacağımı şaşırdım diğer yeri yine arayıp konuşacağım gidip göreceğim belki iyi biri varsa diyorum ama ordaki de iyi ama diyelim ayrıldı sürekli yer mi değiştireceğiz ne yapçam kötüyüm ne güzel ilerlemeler olmaya başlamıştı offff otizm hakkında bilgisi varmı nasıl eğitim vereceğini biliyor mu offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?