- Konu Sahibi melodi1970
-
- #3.801
Kendini yıpratma arkadaşım böyle bi çocuğumuz olduğu için bol enerjiye ihtiyacımız var.Yeni gelen öğrt.le bi konuş çocuğunu anlat mutlaka bi çözüm bulursunuz.Benimkisi atipik özel eğitimdeki öğrtmenimiz sınıf öğretmeniymiş sonra dal değiştirmiş özel eğitimci olmuş Ama çok iyi ve kaliteli bi öğrt.sende bi konuş belki ötekisinden daha iyi olabilir.
Benim oğluma henüz bi teşhis koyulmadı ama bende atipik otizm olduğunu düşünüyorum ve bende yaklaşık 9 aydır rapor almadan eğitime götürüyorum daha ne kadar gider onuda bilmiyorumOğluma atipik otizm teşhisi konuldurapor almadım ben, bir süre kendim ödeyerek eğitim aldıracağım.Kafam karışık, moral bozuk Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Eğer teşhis konduysa canim rapor al.Yoksa hem kendini hem cebini hem çocuğunu yorarsin.Benim deneyimlerin gore...Oğluma atipik otizm teşhisi konuldurapor almadım ben, bir süre kendim ödeyerek eğitim aldıracağım.Kafam karışık, moral bozuk Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Allah yardımcınız olsun. Oğlunuz kaç yaşındaydı, bir de doktor teşhis olarak birşey söylemedi mi? Bizim doktor atipik otizm olduğunu rapor istersem bu şekilde vereceğini ve % 40 engelli grubuna girdiğini söyledi.Benim oğluma henüz bi teşhis koyulmadı ama bende atipik otizm olduğunu düşünüyorum ve bende yaklaşık 9 aydır rapor almadan eğitime götürüyorum daha ne kadar gider onuda bilmiyorum
Aslında haklısınız. Rapor alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. Doktor raporun bir yıl geçerli olduğunu bir yıl sonunda hükmünü kaybettiğini söyledi.Oğlum 31 aylık acaba 36 ayını bitirmesini beklesem mi yada başka bir doktora mı götürsem diye düşünüyorum.Çok zayıf ihtimalde olsa ya değilse rapor almam gelecekte sıkıntı olur mu diye de düşünüyorum.Eğer teşhis konduysa canim rapor al.Yoksa hem kendini hem cebini hem çocuğunu yorarsin.Benim deneyimlerin gore...
Kesinlikle bekleme hata edersin ne kadar erken olursa o kadar iyi.Sonra keşke deme iyi bir yer bul ve hemen gönder.Raporda sıkıntı olmaz.Keşke benim oğlumada bu kadar erken teşhis konsaydi,bu açıdan şanslısınız.Aslında haklısınız. Rapor alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. Doktor raporun bir yıl geçerli olduğunu bir yıl sonunda hükmünü kaybettiğini söyledi.Oğlum 31 aylık acaba 36 ayını bitirmesini beklesem mi yada başka bir doktora mı götürsem diye düşünüyorum.Çok zayıf ihtimalde olsa ya değilse rapor almam gelecekte sıkıntı olur mu diye de düşünüyorum.
Malesef devletin doktorları çocuğu 1-2 dk gözlemleyerek hemen otizm teşhisi koyuyo.Eğer böyle bi doktora götürdüyseniz bence 1-2 doktora daha götürün derim hemen rapor almayın eğer doğru teşhissede ve maddi durumunuz müsaitse yinede bi süre rapor almadan deneyin derim mesela benim oğlum ilk 3-4 ayda çok hızlı ilerledi şuandada iyi ilerliyo ve şuanki gelişmesine bakarak iyiki rapor almamışım diyorum.doktorun dediği gibi 1 yıl sonra hükmünü kaybedebilir ama sonuçta bilgsyr ortamına herşey kaydediliyo ve bunun ilerde benim karşıma çıkmayacağının garantisini kimse veremez.bu arada yanlış anlaşılmasın eğer durumunuz müsait değilse tabiki çocuğun o eğitimi alması için rapor gerekiyo ama müsaitse en azından bir süre denemekte fayda var benceAslında haklısınız. Rapor alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. Doktor raporun bir yıl geçerli olduğunu bir yıl sonunda hükmünü kaybettiğini söyledi.Oğlum 31 aylık acaba 36 ayını bitirmesini beklesem mi yada başka bir doktora mı götürsem diye düşünüyorum.Çok zayıf ihtimalde olsa ya değilse rapor almam gelecekte sıkıntı olur mu diye de düşünüyorum.
oğlunuz kaç aylık çalışıyormusunuz ?çalışıyorsanız eğer sizi fazla görmediği için olabilirkızlar oğlum odada tek kalınca hiç ağlamıyor beni sallamıyor mesela ona göre herkes tanıdık ama gel dediğim an bana ellerini acıyor kucak istiyor bide beni tanıyor sizce sorun var mı
Ben eğitime başladım onda sıkıntı yok ama rapor konusunda tereddütlerim varKesinlikle bekleme hata edersin ne kadar erken olursa o kadar iyi.Sonra keşke deme iyi bir yer bul ve hemen gönder.Raporda sıkıntı olmaz.Keşke benim oğlumada bu kadar erken teşhis konsaydi,bu açıdan şanslısınız.
Aynı sizin gibi düşünüyorum bende. En azından 3 yaşını bekleyeyim diyorum rapor için, eğitime gidiyor şu an.Bütçeyi zorlayacağız ama sonra keşke raporu almasaydım dememek için biraz daha bekleyeyim. Ders saatleri artacak olursa alırım rapor.Malesef devletin doktorları çocuğu 1-2 dk gözlemleyerek hemen otizm teşhisi koyuyo.Eğer böyle bi doktora götürdüyseniz bence 1-2 doktora daha götürün derim hemen rapor almayın eğer doğru teşhissede ve maddi durumunuz müsaitse yinede bi süre rapor almadan deneyin derim mesela benim oğlum ilk 3-4 ayda çok hızlı ilerledi şuandada iyi ilerliyo ve şuanki gelişmesine bakarak iyiki rapor almamışım diyorum.doktorun dediği gibi 1 yıl sonra hükmünü kaybedebilir ama sonuçta bilgsyr ortamına herşey kaydediliyo ve bunun ilerde benim karşıma çıkmayacağının garantisini kimse veremez.bu arada yanlış anlaşılmasın eğer durumunuz müsait değilse tabiki çocuğun o eğitimi alması için rapor gerekiyo ama müsaitse en azından bir süre denemekte fayda var bence
Oğlunuzun yaşı kaç? İsteklerini işaret parmağı ile gösteriyor mu? Adına bakıyor mu?kızlar oğlum odada tek kalınca hiç ağlamıyor beni sallamıyor mesela ona göre herkes tanıdık ama gel dediğim an bana ellerini acıyor kucak istiyor bide beni tanıyor sizce sorun var mı
8 aylik oldu bebegim bazen hersey yolinda gibi geliyor fakat disariya ciktigimizdacok az iletisim kuruyor az gülüyor fakat evde sürekli ses cikariyor dede diyor gel diyor nadir de olsa anne diyor kendi kendine de konusuyor dışarı cikmayi cok seviyor dis kapi acildiginda bir elini yukari asagi salliyor bay bay yaptirna cabalarim var ama yukari asagi salliuor evden cikarken sanirim bay bay yapmaya calisiyor.ismine evdeyjen tepki veriyor disarda dikkatini başka seylere vermiyorsa bakiyor fakat cok kisa suruyor benim kafama takilan gozleri daliyor bazen bebekler oyle dalar mi sanki bisey dusunuyo gibi ve son zamanlarda uykudan sık sık ağlayarak uyaniyor ve gun icinde cok miz miz genelde kucagima gelmek icin agliyor,birsey anlattigimda dinliuor fakat hemen ilgisini başka seylere veriyor bende dikkat dağınıklığı mi var dusuncesi yaratiyor..bu aylarda ozel egitim aldirmak mumkun müdür korkularimi yenerek ozel egitim merkezine gitmek istiyorum erken mi egitim icin bilgisi olan var mi eger gercekten sorun varsa simdiden egitim alabilir mibebeğiniz şimdi nasıl acaba
Bebeğiniz henüz çok küçük ve anlattıklarınız kadarıyla gayet normal, endişelenmeyin.2 yaş öncesinde özel eğitim olmuyor diye biliyorum.Zaten 2 yaştan önce psikiyatrik açıdan doktorda teşhis koymaz.8 aylik oldu bebegim bazen hersey yolinda gibi geliyor fakat disariya ciktigimizdacok az iletisim kuruyor az gülüyor fakat evde sürekli ses cikariyor dede diyor gel diyor nadir de olsa anne diyor kendi kendine de konusuyor dışarı cikmayi cok seviyor dis kapi acildiginda bir elini yukari asagi salliyor bay bay yaptirna cabalarim var ama yukari asagi salliuor evden cikarken sanirim bay bay yapmaya calisiyor.ismine evdeyjen tepki veriyor disarda dikkatini başka seylere vermiyorsa bakiyor fakat cok kisa suruyor benim kafama takilan gozleri daliyor bazen bebekler oyle dalar mi sanki bisey dusunuyo gibi ve son zamanlarda uykudan sık sık ağlayarak uyaniyor ve gun icinde cok miz miz genelde kucagima gelmek icin agliyor,birsey anlattigimda dinliuor fakat hemen ilgisini başka seylere veriyor bende dikkat dağınıklığı mi var dusuncesi yaratiyor..bu aylarda ozel egitim aldirmak mumkun müdür korkularimi yenerek ozel egitim merkezine gitmek istiyorum erken mi egitim icin bilgisi olan var mi eger gercekten sorun varsa simdiden egitim alabilir mi
çocuğunuz daha çok küçük içiniz rahat etmiyorsa bi çocuk pskytrisine götürün yada çocuk doktorunuza endişelerinizi anlatın bi gözlemlesin ama rehabilitasyona gitmanizi önermem gittiğimiz yerde bi arkadaş bi rehabilitasyonun down sendromlu çocuğuna doğar doğmaz getirin eğitime başlayalım dediğini söylemişti benim oğlumada daha 2 yaşına girer girmez biz kabul etseydik dil terapisine başlıycklardı tamamen işi ticarete dökmüş bu insanlar8 aylik oldu bebegim bazen hersey yolinda gibi geliyor fakat disariya ciktigimizdacok az iletisim kuruyor az gülüyor fakat evde sürekli ses cikariyor dede diyor gel diyor nadir de olsa anne diyor kendi kendine de konusuyor dışarı cikmayi cok seviyor dis kapi acildiginda bir elini yukari asagi salliyor bay bay yaptirna cabalarim var ama yukari asagi salliuor evden cikarken sanirim bay bay yapmaya calisiyor.ismine evdeyjen tepki veriyor disarda dikkatini başka seylere vermiyorsa bakiyor fakat cok kisa suruyor benim kafama takilan gozleri daliyor bazen bebekler oyle dalar mi sanki bisey dusunuyo gibi ve son zamanlarda uykudan sık sık ağlayarak uyaniyor ve gun icinde cok miz miz genelde kucagima gelmek icin agliyor,birsey anlattigimda dinliuor fakat hemen ilgisini başka seylere veriyor bende dikkat dağınıklığı mi var dusuncesi yaratiyor..bu aylarda ozel egitim aldirmak mumkun müdür korkularimi yenerek ozel egitim merkezine gitmek istiyorum erken mi egitim icin bilgisi olan var mi eger gercekten sorun varsa simdiden egitim alabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?