Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
pınar nehir sizin çocugunuz sanırım 3 yaşında benim de 40 aylık oğlum var ne kadardır özel eğitim alıyorsunuz çocuğunuz ne durumda neler yapıyorsunuz
Merhaba.oğlum 35 aylık, 4 aydır özel eğitim alıyoruz.Daha önce doğru düzgün ses çıkarmazdı özel eğitimden sonra aşırı bir konuşma çabası var bazı kelimeleri söylemeye başladı, adına bakıyor artık anlaması çok daha iyi. Epsilon yayınlarının ilk kütüphanem diye kitap seti aldım ondan çalışıyoruz, eşyaların yemeklerin v.s adını söylüyorum her seferinde.çocukların çok olduğu yerlere götürüyorum. Yemek sorunumuz var çok seçici bu yüzden gıdaları ezip bulamaç şeklinde yediriyom halen. Octamar balık yağı veriyorum.Aklıma gelenler bunlar:)

Benim kızım 7 yaşında ve asosyal bir tip. Küçükken hiç arkadaşı yoktu geçen sene 1. Sınıfta hiç arkadaşı yoktu. 1. Sınıfın sonlarına doğru arkadaş edinmeyi öğrendi. Şu anda da çok sosyal değil ama birkaç arkadaşı var. Kızımda otizm veya asperger yok. Birazda çocuğun yapısından sanırım. Psikiyatriste götürdüm bir kaç kez hiperaktif mi diye depresyon dedi, prozac verdi.Şurubu kullandıktan 20 gün sonra aşırı saldırgan evden kaçmaya çalışan bir çocuğa dönüştü.İlacı kestik akışına bırakıcaz.Bariz bir rahatsızlığı yoksa sizde akışına bırakın.Klasik olacak ama büyüdükçe düzelir:)

arkadaslar birsey sorucam erken yasta ytani almis bir coccuk 4 5 yasinda daha belirgin olabiliyormus otizm oyle birsey varmi bu cocuklar egitim alinca duzelme olmuyormu neden 4 5 yasinda belirginlessinki kafam karisti rabbim aklimiza sahip ciksin insallah

Peki sizin kiziniz ogrenme guclugu cekiyormudu

Uyku peroblemi yemek problemi yok herseyin farkinda en buyuk sikintim su anda asperger ama hayali oyun oynamasi goz temaai olmasi bisiklete pedali ile binebilmesi sise kapagi falan acmasida bunlari olduruyor

En son gittigimiz profdort ay gelisim geriligi dedi ama altini iki kez cizerim otizm degil dedi aspeegerde degil dedi rehabilitasyon merkesinde yasam farki yada uyaran eksikligi olabilir dediler cunku bnm anlattigim donem 16 ay civarindaydi ismine bakmiuordu gelisim geriliginden dediler su anda ole sorunlarimiz hic yok isaret parmagi var yemegini komple kendi yer isteklerini belli eder anlamadim en iyi ilac zaman sanirim babasiyla zaman kouduk onumuze 2, 5 yasina kadar cumle kurmazsa ozel egitime goturcem onlar ne kadar istemesede simdilik zamana biraktim

Peki sizin kiziniz ogrenme guclugu cekiyormudu
Yok dersleri çok iyi algılamasıda.Davranışları problemlî.Bazen çok iyi oluyor bazen etrafını sinir etmeye bayılan laftan durdan anlamayan anlayışsız bir çocuk oluyor.Kardeşini kabullenemedî çok kıskanç.

2,5 değil 3 yaş olarak belirleyin.Evham yapmayın siz evham yaptıkça çocuğunuz da etkilenebilir.Benim kızımda geç konuştu ama sorun yoktu.Ters giden bir şey varsa anlaşılıyor zaten.

Tanı alarak eğitim alan çocukta böyle birşey ben hiç duymadım

Merhabalar 4 yaşındaki atipik otizmli oğlum için İzmir'de tavsiye edeceğiniz özel eğitim merkezi var mıdır?. Lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Arkadaslar benim oglum bez değiştirmeyi hic sevmiyor aglaya aglaya degistiriyoruz neden yapiyor anlayamıyorum

benim kizimda bez degistirirken aglar istemez ilgisini cekicek biseyler veriririm onla oyalarim aglamalari rahatsizliklarindan dolayi okumustum biryerlerde gecer insallah sonunda rabbim bizleride mukafatlandiracaktir umarim insallah

pisikoloi bitiyo tabi ama napalim rabbime siginicaz artik o bize ve meleklerimize yardim edicek senin yavrun ne durumda dr ne demisti

kac aylik senin oglun insallah hayirli haber alirsiniz allahim korktugunuza ugratmasin insallah cumlemizi beterini vermesin insallah

kac aylik senin oglun insallah hayirli haber alirsiniz allahim korktugunuza ugratmasin insallah cumlemizi beterini vermesin insallah
Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim canım benim oglum 20 aylık suan farkli bir çocuk ama otizmli mi degil mi bilmiyorum oğlum 8 parcali pazil yapiyor 5li geometrik şekilleri yerleştirir hatta o şekillerin her birinin uc ayri parcasi var onu da yetlestirir ama cok zeki özellikleri de göstermiyor ikilemdeyim suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…